Şimdi Ara

TEKNO-GO.COM dolandırıcılıkta çığır açmış,konuya teşrif etmişler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
6
Favori
42.284
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 YIL SONRA EDİT: Dolandırıcının verdiği banka hesabının sahibi Enes Can Ataş isimli şahıs özel mesajla konuyu silmemi istedi. Hakkımda işlem başlatıldığını ve tekrar bana dava açacağını iddia etti. Aynı mesajı yorum atanlara da yollarsa haberiniz olsun seni mahkemeye vereceğim demesi kanunla tehdit suçunu içeriyor. Hakkında işlem başlatıldı mesajı çok daha ağır suçlardan. Ben pazartesi günü tehdit ve dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunacağım. Benden başka mesaj alan olduysa bana özel mesajdan ulaşırsa çok sevinirim. Ayrıca konuya girdiğimde şahısla ilgili kısmın silindiğini ve Bıçak hukuk adına dolandırıcının dava açarız tehdidini içeren sahte bildirinin konuya eklendiğini gördüm. Forum yetkililerinin bu amatörce tehdidi yutması ayrı konu, bana haber vermeden benim konumu editlemeleri hadsizliktir. Yine forum yetkililerine biraz daha akıllı ve yetkin kişileri çalıştırmalarını şiddetle tavsiye ediyorum.

tekno-go.com adlı websitesinin 2550tl gibi bir rakama iphone 7 sattığını görünce şok oldum.Hemen websitelerinde bulunan biz kimiz? gibi bölümlere baktım.Stripe gibi bir şirketin adını kullanmışlar.Hemen sitelerinde stripe şirketine ait olduğu söylenen administrator@stripe.com mail adresini kontrol ettim ve öyle bir mail adresi olmadığı ortaya çıktı. 2. olarak ELİF ŞİMŞEK adlı sorumlunun Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği üyesi olduğu yazıyordu.Bu derneğe kişiler değil kurumlar üye olabiliyor.Yine de derneğe mail atıp böyle bir kişinin kendilerine mensup olup olmadığını sordum.Cevap olarak öyle bir üyelerinin olmadığını ve siteye ihtarname çekeceklerini söylediler.Gençler sitedeki imla ve yazım yanlışları da apaçık ortada.Kimse parasını 3-5 kuruş(dediğime bakmayın 1000 lira fark var) az ödemek için ziyan etmesin.
    Ekleme:Dolandırıcılar forumda yazdıkları yazıdan imzasını çaldıkları avukatla ilgili kısmı silmişler,okuyanlar ne diyo la bunlar demesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8834C9771 -- 21 Ocak 2020; 17:4:29 >

• Yeni ****

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ürün aşırı ucuz ise sıcak fırsat değil dolandırıcı dır. Özellikle bilinmeyen güvenilir olmayan siteler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler uyarı için herkesin bilmesi gerekir.

• sıcak fırsat bölümünün anasını ağlattınız vallahi yeter.

• Reco. kullanıcısına yanıt
    Girip kazık yeme diye uğraşıyoruz bu neyin isyanı?
  • 1) Konu saçma ayrıca yanlış yerde.
    2) Böyle tırt sitelere halen kanan varsa zaten o para cebinde durmasın biri illaki alır onu elinden.
    3) Konu kilit üye ban

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arbalet -- 23 Ocak 2017; 23:53:36 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • siz ekmeği almaya kuyumcuya mı gidiyorsunuz? neyin nerede olacağını bilin artık. bu bölüme uygun konu bu mudur şimdi?

• Bu siteyle ilgili açılan konular siliniyor.Konudışına da açtım engellediler.Kaç kişi kurtulursa kardır
  • Reco. kullanıcısına yanıt
    Yani bu siteden alışveriş yapacak adam sıcak fırsatlarda dolaşan adam.Seni rahatsız ettiysem kusura bakma ama ben görevimi yaptığımı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

siz ekmeği almaya kuyumcuya mı gidiyorsunuz? neyin nerede olacağını bilin artık. bu bölüme uygun konu bu mudur şimdi?

Evet konu bölüme uygundur. Tek problem site hakkında doğrudan hüküm giydirmek sorun teşkil edebilir, onunda muhattabı üyedir. Yine buna mahal vermek istememesi de Donanımhaber'in insiyatifinde. "Yani ben bu tip konulara izin vermiyorum, çünkü site savunma hakkına sahip değil, burasıda şikayet platformu değil" diyerek müdahele edebilir anca.

Yurtiçi kargo ürünümü teslim etmiyor, bimeks 20 gündür ürün yollamıyor, hepsiburada ücretsiz kargo diye yolladı ücretli çıktı, n11 ürünüm problemli geldi ama almıyor gibi şeyler ile konunun içeriği aynı. Üyelerin uyarılması ve bu tip tecrübelerin paylaşılması olağan.

Not: Yazdığım örnekler gerçeği temsil etmiyor. Yalnızca varsayımlardır. Kurumlar alınmasın.

• Nétwork kullanıcısına yanıt
    Konu, yapılan şikayet sonucu sıcak fırsatlardan sıcak fırsatlar konu dışına taşındı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arbalet

Konu, yapılan şikayet sonucu sıcak fırsatlardan sıcak fırsatlar konu dışına taşındı

Sıcak fırsatlar kısmı yanlış, konu dışı kısmı doğru şeklinde düzeltelim o halde. Konu buraya açılmışta karşı çıkılmış gibi algıladım şu haliyle. Teşekkürler.
  • ya arkadaş bu tip yerleri nereden buluyorsunuz ,ben ilk defa duydum :)
    konuyu açan arkadaşa yine de teşekkür ederim
  • site html1 anasını satayım front page ile hazırlanmış şu görüntüye bakıpta halen para yatıran varsa bırakın donuna kadar alsınlar. bu kadar çabalamana ne gerek var karı dolandırıcı işte. neyini araştırıyon. ben kendisine gg üzerinden vizyon açıcı mesaj attım zaten uğraşma böyle işlerle daha kolay para kazanırsın gençsin güzelsin dedim. değerlendiriyor şuan büyük ihtimalle.

• Gittigidiyor'da ilanları vardı; alt başlık olarak "Ürünü Tekno-go'dan alın, Gittigidiyor'dan alırsanız siparişinizi iptal ederiz" yazmışlar. Resmen "Biz dolandırıcıyız" diye bağırıyorlar. Bir de kadın ismiyle satış yapmaya çalışıyorlar ki, insanımızın zaaflarını da yakalamışlar akılları sıra. :)
  • her gün ortalama 10k ziyaretçisi olan dh nin çeyreği şu dolandırıcı siteye neymiş lan diye girse ip7 kadar para kazanır zaten =)
  • online müşteri temsilicleride var eheh bunu yazdım

Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Siz10:51 AM
    çok param varda dolandırılmak istiyordum beni dolandırabilir misiniz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

online müşteri temsilicleride var eheh bunu yazdım

Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim ?
    Siz10:51 AM
    çok param varda dolandırılmak istiyordum beni dolandırabilir misiniz acaba

• İlgili paylaşım ile taraflara duyurulur.

İlgili konuda bahsi geçen kuruluş, 6493 sayılı kanun kapsamında yetkilendirilmiş ödeme kuruluşudur. Aynı kanunun “İtibarın Zedelenmesi” başlıklı MADDE 33’ünde ödeme kuruluşları hakkında “itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olanlar veya bu yolla asılsız haber yayanlar” hakkında cezai yaptırım belirlenmiştir.

ilgili paylaşımda:ilgili şirketi aşalılayıcı aldatıcı küçük düşürücü,şöhretine ve servetine şahsen kasten veya delalen sebebiyet vermektedir. İlgili paylaşıma konu olan ve konunun sahibi olan ilgili kişi ve yorumlar'da bulunan ilgili kişiler '' yazılı metin buraya paylaşıldıktan sonra veya taraflara mail gönderildikten sonra 3 gün içerisinde ilgili konu yayından kaldırılmadığı takdirde paylaşımın yapan kişi ve kişiler hakkında ilgili maddeler uyarınca taraflara maddi ve manevi dava açılacaktır.saygılarımla... VAHİT BIÇAK

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi STRİPE BILISIM -- 25 Ocak 2017; 20:48:52 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.