Şimdi Ara

TEKNİK TERİMLER - KISALTMALAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar forumda gerçekten çok faydalı bilgiler ve güzel bir paylaşım var. Naçizane bir teklifim olacak;

TV ve Projeksiyon bölümümüzle alakalı yüzlerce teknik terim, kısaltma vs. var.(Marka bazında, genel veya bağlantılarla ilgili). Bazı terimler ve bilgiler de birbirine girmiş durumda.

Zamanı olan ve ilgilenmek isteyen arkadaş(lar) bu konuda bir çalışma yaparsa çok faydalı bir iş yapmış olacak.

Saygılar...

Edit: Galiba herkes ikişer üçer bildiği terim ve kısaltmaları yazarsa daha kolay olacak. Ben başlayayım; herkesin katkısını bekliyorum
    ............................................................................................

HDMI (High Definition Multimedia Interface)
    2003 yılında ses ve görüntü verilerini dijital olarak aktarmak için geliştirilen bir arabirimdir. Analog görüntü standartlarına şifreli dijital alternatif olarak sürülmüştür.
    Piyasaya sürülen ilk HDMI bileşenli cihazı Pioneer üretmiştir.
    10 Kasım 2006'da 1.3a sürümü çıkarılmıştır.
    Kaynak: Wikipedia

DNIe (Digital Natural Image Engine)
    Samsung’un “Dijital Doğal Görüntü Makinesi” adını verdiği görüntü işleme teknolojisidir.

Tepki Süresi(ms)
    Ekrana gelen görüntü ile bir sonraki gelecek olan görüntü arasındaki zaman farkıdır.Bu zaman farkı ne kadar az olursa görüntü o kadar net ve düzgün bir biçimde ekrana yansır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 18 Kasım 2007; 20:53:00 >

• Böyle bir rehber için daha sistemli çalışma yapılması gerekir bence. Birer ikişer ilave ile verimli bir kaynak oluşabileceğini sanmıyorum.

Ayrıca tabirlerin açıklamaları da "kişisel cümlelerle" değil, teknik açıklamalar ile olsa daha iyi olur.

Son olarak, "tepkime" değil "tepki" süresi olacak...
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

Son olarak, "tepkime" değil "tepki" süresi olacak...

Haklısınız, düzelttim.

İlgilenilirse iyi bir kaynak oluşabileceğini düşünüyorum. Tabi değişik kişiler tarafından buraya girilen bilgilerin zamanla alfabetik sıraya konulması ve ilk mesajda tamamının görüntülenmesi gerekir.

Saygılar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TARİH TERİMLERİ
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.