Şimdi Ara

teknik servis kelimesi ne anlama geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba saygı değer dostlarım sizden ricam okuyup yorum yapınız...
    öncelikle konuyu buraya açmamın sebebini söyleyim;teknik yardım hepimizin birbirimize teknik servislik yaptığımız bir bölüm neyse ben fazla uzatmayım.

laptop,kamera,cep telefonu vb. elektronik cihazlar bazı sorunlardan garantiye verilir
    fakat şu bir gerçek neden servisten çıkan maldan hayır gelmez?
    neden bu düşünce herkezin kafasında var teknik servisler malımızı yiyormu?
    ben teknik servise hiç bişeyimi bırakmak istemiyorum sapasağlam 1 haftalık notebookumun
    kasasını kırdılar.
    örneğin notebookumun bazı vidaları kısa bazıları uzun
    adam uzun vidayı kısa vidanın takılacagı yere takıp çevirmiş anakartı delmiş vidaların çapı aynı oldugu
    için vida tornavidayi çevirdikçe gidiyor
    bu laptopum en sonunda ne oldu bitti servis benim 1300ytlmi yedi bitirdi
    neyse simdi 600ytl verip cep telefonu aldım bugun farkına vardim ölü piksel var
    bu sefer servise versem acaba nerelerinde yeni yeni sorunlar cıkıcak
    arkadaslar bu neden böyle oluyor bana biri açıklarmı?
    yasal hakkım varmi artık canını okuycam bu ....lerin.

• Sonuçta teknik servislerde çalışanlar insan ve insanlar hata yaparlar. Bu teknik servistekiler sizin ürününüze, sizin gibi bakmazlar, onlar için bu ürün arızalı bir cihazdır ve cihazın biryerini tamir ederken başka yerlerinin zarar görmesi, çizilmesi, kırılması vs.. göz ardı edilir, önemsenmez veya teknik servis imkanları yetersizdir. Bu durumlarda teknik servis elemanlarının eğitilmesi, yeterli teknik donanım bulunması, elemanların itina, titizlik ve tecrübe kazandırılması gerekir. Bu gibi işler için, bu işe değer verilmesi ve para harcanması gerekir. Teknik servis elemanlarına ve donanımlara yapılan bu harcama ise müşteri memnuniyeti olarak geri dönecektir ama insan faktörü devreye girince bu işler planlandığı gibi yürümez ve işiniz şansa kalır.
    Arızalı (sorunlu) bu cep telefonunu servise verecekseniz, size bu konuda iyi şanslar dilerim.
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • evet malesef daha hangi vidayı nereye takacağını bilmeyen adamlar notebook tamiri yaptığını iddia ediyor ve hem yapılan işin değerini düşürüyorlar hem de müşterilerin teknik servislere güvenlerini sarsıyorlar.bunun için yapacak bir şey yok. her önüne gelen bakkal açar gibi bir dükkan açıp teknik servis hizmeti verebiliyor.

Orijinalden alıntı: Selcuk Igci

evet malesef daha hangi vidayı nereye takacağını bilmeyen adamlar notebook tamiri yaptığını iddia ediyor ve hem yapılan işin değerini düşürüyorlar hem de müşterilerin teknik servislere güvenlerini sarsıyorlar.bunun için yapacak bir şey yok. her önüne gelen bakkal açar gibi bir dükkan açıp teknik servis hizmeti verebiliyor.

yüzde yüz katılıyorum

peki bu teknik servislerin bi denetleyicisi falan yokmu?

Samsung NP350E5C-S02TR
    corei5 2.5-4Gb ram-ati 7670-500Gb hdd
  • işlerinizi doğru düzgün biyere yaptırınca böyle bişey olmuyor laptopumun hdd si yandı değiştirtdim notebook nasıl gittiyse öyle geldi 1 çizik bile yoktu üzerinde kasada kırık falan yoktu
    örneğin bana meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu olduğum için 2 yıl önce işyeri açma yetki belgesi verdiler iki yıl önce bu forumda yazdıklarıma bakıyorum ve elimdeki 2007 tarhli belgeye bakıyorum ve bir daha gülüyorum
    ve başka hiç bir sertifika vb. istemiyorlar bunun için meslek liselerinde verilen eğitimin(!) bunu için yeterli olduğunu düşünüyorlar galiba. sadece markalar yetkili servislerine şart koyabiliyor onun dışında dediğim gibi bakkal açar gibi teknik servis açmak çok kolay. bugün ben bile gidip bi yer açabilirim yani.
    çözemediğim sorunları da burada sorarım artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Selcuk Igci

hayır malesef.
    örneğin bana meslek lisesi bilgisayar bölümü mezunu olduğum için 2 yıl önce işyeri açma yetki belgesi verdiler iki yıl önce bu forumda yazdıklarıma bakıyorum ve elimdeki 2007 tarhli belgeye bakıyorum ve bir daha gülüyorum
    ve başka hiç bir sertifika vb. istemiyorlar bunun için meslek liselerinde verilen eğitimin(!) bunu için yeterli olduğunu düşünüyorlar galiba. sadece markalar yetkili servislerine şart koyabiliyor onun dışında dediğim gibi bakkal açar gibi teknik servis açmak çok kolay. bugün ben bile gidip bi yer açabilirim yani.
    çözemediğim sorunları da burada sorarım artık

kesinlikle haklısın dostum türkiye'de malesef bu böyle ve yapacak hiç bişeyimiz yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet bu iş çok kolay teknik servis açmak ama arkadaşın birisi söylemiş markalar yetkili servislerine
    bazı şartlar koyuyor bi ürünü alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey servis ağıdır burada yetkili teknik servis olmak başka teknik servis olmak başka
    sen telefonunu markanın yetkili servisine ver ve drek kendin ver bayiyi filan araya sokma

teknik servis meselesine gelince?Bilgisayar teknik servislerinde çalışanların çoğu meslek liseleri mezundur.HDD nin görevi nedir.Ramın göevi nedir?Bu parçalar arsında bağlanı nedir.Meslek liselerinde okuyanların yüzde 99 u bu tür şeyleri hiç merak etmez.bilgisayar teknik elemanı bir buz dolabı tamiricsine benzemez.Bir tv tamiricine hiç benzemez.Bir tvden ses gelmiyorsa en fazla 3 -4 nedeni olabilr.ama bilgisayar böyle değil?
    Bazı şeylerin bir kapasite meselesi olduğunu düşünüyorum.şübhesiz ki burada merak da önemli.en iyi bilgisayardan anlayanların çoğu hiç bilgisayar bölümü mezunu deyiler.Çoğu elektronik mezundurlar. Bilgisayar Meslek liselerinden mezun olanlar doğru dürüst bir pratik yapamıyor.Staj yaptıkları yerlerde onları ayak işlerinde kullanıyorlar.Bilgsi olanlar da aman bunlar öğrenirde başımıza bela olur diye;ekmeğimiz kesilir diye bildikleirni de paylaşmıyorlar.
    Meslek sırrı diyorlar.

• Esnaflardan ve esnafçılıktan nefret etmişim.Çünkü çoğu yalancı dolandırıcı.Malını satana kadar buyurun lütfen derler.Sonra ise bam başka.
    Ben Ünversite mezunuyum:Kpss sınavını kazanamayınca Bilgisayardan da az çok anladığım için arkadaşlar bana bilgisayrcıda iş buldular.1 sene teknik serviste çalıştım.Bana kimse daha önce başka bir bilgisayar teknik servisnde çalışmadığıma inanmadılar.Nedeni şu ki Burda çalışanların çoğu araştırmaz.okumaz.Sen bir şey diyorsun.Bunu sen nerden bilyorsun diyorlr.İnternettten okuyorum diyorum.Araştırıyorum diyorum.Ve ya bazı şeyleri insan mantığıyla çözemez mi?
    bir bilgisayrda "HDD BOOT FAİLLER "hatası verirdi.bu hdd yi başka bilgisayarlarda da denediler.yine aynı sorun.Ama işlemci sorunu deyip tutturdular.Sonunda çekine çekine ustam eğer işlemci bozuksa neden tüm bilgisayarlarda aynı hatayı verdi dedim?Yani bunu bilmek için illahda bilgisayarcı olmaya gerek yok?ben kapsite meselesi buna diyorum?

şimdi arkadaşlar önce teknik servisi elmanının tanımını yapmalıyız.Bana göre teknik servis elemanının görevi bir bilgisayarı çalışır duruma getirmekdir.Ama müşteriye göre bilgisayarcı her şeyden anlamaldır.Örneğin fotoşopda şunu nasıl yaparım diyor.Bilgisayrcı bu programı kurar gerisne karışmaz.Düşünün her gün yüzlerce program çıkıyor.Sen bunların hepsinden anlmalısın??
    interneten okuyorum.her gün 30-40 bin virüs çıkıyor.her gün teknoloji yenilenir.ayrıca bilgisayar ve ya cep telefonunda sadece donanımsal sorun olmuyr ki?
    Teknik serviste çalışanların çoğı meslek lisleri mezunlarıdır.Çoğunun ana- babası bu çocuktan okuyan olmaz :?gitsin bir meslek öğrensin mantığı ile bu okullrda okumasını istiyorlar.
    Şüphesiz ki bunlaın içine başarılı olanlar da olur?Okullrda sorunlu ,çalışmayan öğrencilerin velilerine bu çocuktan bir şey olmaz gönderin meslek lisesine diyorlar?Ve bilgisyarları biz bunlara emanet ediyoruz:hiç birinde araştırm yok.Analiz yok:

• Endüstriyel Elektronik meslek yüksek okulu mezunuyum bilgisayar işi ile elektronikle hemen hemen eşit süredir uğraşıyorum.Yaklaşık 8 yıl oldu.Bu işe başladığımda hiçbirşey bilmiyordum.
    Çok sevdiğim bir arkadaşım vardı kulakları çınlasın :) ozaman çocukluğun da verdiği heves ile kendi bilgisayarımı kendim almak istiyordum..Beni bu mesleğe iten ve bilgi sahibi olmamı sağlayan tek kardeşim bu arkadaşım sayesinde çok şey öğrendim.Ona buradan teşekkürlerimi sunuyorum.
    İlk defa işlemci görmüş bi çocuk olarak ozamanın teknolojisini hayretle izledim , heyecanla harçlıklarımı biriktirerek her ay bir parça alıyordum.İlk ay anakart sonra işlemci , ram , harddisk...
    Böylelikle donanımı tanımış oldum.Zaten fazla çeşit yoktu ozamanlar :)
    Peşini bırakmadım bilgisayar işinin.Bu hevesimde babamın beni yıllarca sana bilgisayar alıcam diyerek kandırması yatıyor olabilir.. Ah babam ya
    Elektroniğe çok çok küçük yaşta merakım vardı ve bu beni bu yolda yürümeye sürükledi.Çocukken babamın getirdiği oyuncakların içini açıp neler var diye bakmadan edemezdim.
    7 yaşımdan beri tornavida tutuyor ellerim..
    Bilgisayar işine elektronik altyapıdan girmek çok zevkli ve ilgi çekiciydi.Elektroniği bilirsen bilgisayar donanımını kurcalayarak çözersin, öğrenirsin.
    Bilgi birikimim artmış evdeki bilgisayarımı sürekli kurcalayarak az da olsa tecrübe kazanmıştım donanım hakkında.Daha sonraları arkadaşlarıma bilgisayarlar topladım, yardım ettim..Zaman geçti staj zamanı geldi.. İstanbul Gaziosmanpaşada gezerken küçük bir dükkan gördüm girdim derdimi anlattım.Kabul ettiler staja daha küçüğüm ben
    O küçücük dükkanda 4 yıl çalıştım.Bilgisayardan çok da anlamayan bir patronum vardı iki kişi çalışıyorduk.Bana pek bi bilgi veremedi.Yine herşeyde olduğu gibi çoğu şeyi kendim araştırarak analiz ederek öğrendim.Ozamanlar AMD düşmanı olan patronuma AMD işlemcilere olan ilgim ile ilk amd bilgisayarını ben sattırmıştım , şimdi amd bilgisayarlardan oluşan kocaman internet cafesi var , Allah işini rast getirsin..

O zamanlarda teknik servisimize bilgisayarını getirip format attıran ve bakımını yaptıran bayan beni arayarak "sizi mahkemeye vereceğim bilgisayarımı mahvettiniz" diye telefonda bana bağırmıştı..
    Sorun power supplye elektrik kablosunu takmayı akıl edememiş olmasıymış.. Kim bilir belki o da çok iyi yemek yapabiliyordur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wacd -- 30 Eylül 2009; 0:37:06 >

• bir ürünü servise sağlam verip kırık olarak neden kabul ediyorsunuz
    servis kadar sizin de suçunuz var
    madem ki kırılmış verin geriye yenilesinler

bir zaman önce cep telefonumu bir arızadan dolayı servise vermiştim
    o arızayı düzelttiler fakat tuş takımını çatlattılar
    geri almadım telefonu ve parçası da gelmeyince mecburen sıfırını verdiler
    bu işler böyledir
    serviste oluşan arızayı kesinlikle kabul etmeyin
  • her tekniksevis yazn yere girersen verdiğin üründen hayırbekleme derim mesela ben geçenlerde işlemcinin bacağını kırdığım için kasayı teknik servise verdim ankarttada problem varmış bütün işi 2 günde hallettiler ama bana pahalıya patladı başka yerlere sordum neredeyse verdiğim paranın yarısını istediler bende yapıcak bişi yok artık dedim verdim ama adamın dükkanına dikkat ettiğim adam markasını tescil ettirmiş intelden teknikservis sertifikası almış bissirü sertifika ve belgenin arasında gözüme birden vergi levhası çarptı ve levhada yazan şu 2008 ZARAR adam okadar uğraşmış ama kazancı yok işte bu meslek lisesinden mezun(sözüm meclisten dışarı) olanlara verilen sertifikalar yada adam pc ile çok uğraştığını artık bu işin uzmanı olduğunu sanıp dükkan açıyor ve namusuyla çalışanların ekmeğini yiyor her teknik servis yazan yere girmeyin önce bi araştırın...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.