Şimdi Ara

TEKNİK SERVİS ELEMANI NE İŞ YAPAR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
9.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tebrikler serji çok doğru söylwmişsin teknik sevis elemanı=amele (aynı ben getir götür)
  • lisede okurken teknik servis elemanı olarak çalışıodum tek yaptığım şey ordan oraya kasa monitör taşımak arada kurulum yapmaktı şimdi ünide yazılım üzerine işe girdim tek yaptığım şey koltuğa oturmak lcd ekran karşısında günlük işleri bitirdikten sonra filim izlemek/forumlara takılmak ve 2 katı para almak....
  • peki bana serji kardeş bilgisayarı tanımlasana dediğin doğru ama ben daha 12 yaşındayım bana bilgiayarı tanımla 4-5 paragrafla tabii cevabını bu adrrese gönder flying_ozi@hotmail.com
  • quote:

Orjinalden alıntı: btahir346

lisede okurken teknik servis elemanı olarak çalışıodum tek yaptığım şey ordan oraya kasa monitör taşımak arada kurulum yapmaktı şimdi ünide yazılım üzerine işe girdim tek yaptığım şey koltuğa oturmak lcd ekran karşısında günlük işleri bitirdikten sonra filim izlemek/forumlara takılmak ve 2 katı para almak....

biraz abartı olmuş amelelik dendiysede o kadar değil ben teknikerim

Genel de amelelık şurdan kaynaklanıyor işi bilmeyen acemi teknikerler hemen format atcaz biz buna diyip firmaya götürüyorlar yerinde iş bitirme olayı yok. Bilgisayarın verdiği her türlü arızayı giderene tekniker denir olay budur zor meslektir parası azdır yapılacak iş değildir o ayrı
  • Teknik Servis elemanı Amele Diyen Arkadaslar rın hepsi amele demekki böle bi saygızlığa böyle bi cevap yazarım ben neden derseniz suan bu formda sayısız insanlara bilgi paylasımı ile yardım ediyor sorunlarını çözüyoruz . bi bakıma online Teknik Destek Hizmeti Yani Bir Teknik Servis in bölümlerinden Biri gibi dusunun.

Saygılarımlaa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slayt75 -- 21 Ağustos 2006; 12:08:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: slayt75
    Teknik Servis elemanı Amele Diyen Arkadaslar rın hepsi amele demekki böle bi saygızlığa böyle bi cevap yazarım ben neden derseniz suan bu formda sayısız insanlara bilgi paylasımı ile yardım ediyor sorunlarını çözüyoruz . bi bakıma online Teknik Destek Hizmeti Yani Bir Teknik Servis in bölümlerinden Biri gibi dusunun.
    Saygılarımlaa

teknik servis elemani amele demekle kotu bir anlam cikarmak yanlis olur. bizim demek istedigimiz (en azindan benim) butun getir gotur islerini onlara yaptirirlar ayak islerini bu sebeple yoksa her meslegin kendine gore bir ozelligi vardir.
  • Speedyshit KARDEŞ DOĞRU SÖYLÜYOR AMA YİNEDE AMELELİK YAPILIYOR:)
    BU İŞ YAZILIMIN YANINDA EK OLARAK YAPILACAK BİR İŞTİR,BUNA KİMSE İTİRAZ EDEMEZ
    ÇÜNKÜ GÖRÜLEN ODUR.
  • slm

bu işlerden iyi paralar kazanmak için büyük kurumsal firmalara girmek gerekir. bu işi yapan insanlar pek çok firmada bilgisayarcı çocuk olarak görülüyorlar.
    daha güzel ülkemizin bu konuda çok yol alması lazım malasef
  • 1-)işletim sistemi kurarsın
    2-)sorunlu pc lere bakarsın sorunu çözersin
    3-)pc toplarsın hele bide çalıştıgın bilgisayarcı 3-4 tane kuruma bakıyorsa o zaman ayda kafadan 50-60 pc toplarsın
    4-)dış servise çıkarsın kıl müşterilerle ugraşırsın

bu yukardakiler benim her gün yaptıgım işler 4 seneden beri bu işin içindeyim
  • bende bu işi yapıyodum yani firmalara sistem destegi veriyodum guzel bi iş fakat bazen sıkıcı olabiliyor benim yaptıgım beni arızaya cagırırlardı ben giderdim ugrasırdım kimi zaman cok basit işler olur kimi zaman akıl mantık erdirilmez eger iş uzarsa zırt pırt sorarlar ne zaman biter her zaman olmaz
    ama bazen cok kotu anlarım oldu bu işe girmek istiyorsan ve girersen kimseye yüz verme yani biraz ukala ol rahat ol cok iş varmıs gibi davran ama surekli hareket halinde ol pek fazla konusma sadece işini yap arada bi kac soru sorarsın sorunlala ilgili sana ne yaptıgımı anlatsam ole bitmek bilmez yani kısacası işte networkleri duzenliyorsun makinaların virus temizligini yapıyorsun kullanıcılara ceşitli oneriler ve egitimler veriyorsun senin istedigin dısındaki seylerin yapılmasını istemiyosun bu sekilde demiyosun ama sistemin saglıgı senden soruldugu için makinlarda ıvır zıvır program indirme yada filim indirme programları oyun kanalları vesayre barındırmıyorsun cok sacma sapan nedenler için ararlar gidersin kesin bastti soleydi boyleydi demiyorsun veya cok zorduda demiyorsun yaptıgın işten bahsetmiyorsun yoksa senin iyi bildigini ifade etmek istersen seni hemen yukseltirler hemende cökertirler

• quote:

Orjinalden alıntı: bladey

slm

bu işlerden iyi paralar kazanmak için büyük kurumsal firmalara girmek gerekir. bu işi yapan insanlar pek çok firmada bilgisayarcı çocuk olarak görülüyorlar.

oda doğru
  • olurya çökmüş(kimine göre) bir pc gelirse format atarsım.... genelde pc ile braber verilmeyen driver dosyalarını yüklemen çoğu zaman yeterli... ama network lerde biraz dikkat lzım açıkçası... bence çalış zor olan bişey yok. server varsa biraz daha dikkatli çalışmak lazım tabii...
  • senelerce bu işle uğraştım kazma küreksiz amelelikten başkabişi dğeil her meslekte diploma soruyolar hatta berberin bile kalfalık belgesi var ama bilgisayar işinde belli bir standart yok önüne gelen ben bilgisayarcıyım diyor tabii 400 milyona düşüyo işin deeğri ben3 sene kendim o maaaşlara 3 senede o maaaşlarla isnanları çalıştırdım inanın 400 milyona bile koşa koşa gelen bilgisayarcıyım dien çoook adam var memlketin çivisi çıkmış herkez herkezin işinde bu işlere bi standart gelmeden sakın girme bu işe garsonluk daha iipara getiriyor....
  • quote:

Orjinalden alıntı: bladey

slm

dogru soylemişssin kardesim piyasa da bir suru bilgisayrcı var kimi iyi kimi kotu format atmasını bilen ben bilgisayarcıyım diyor kimileri de onu hacker sanıyor aslında etrafta bir suru hacker var adam daha sistem kurmasını bilmiyor ben soyleyim boyleyim diyor insanlar kendileri bilmedigi için yada neden bilmiyorum bizim bildigimizin aslında o kadar buyuk olmadıgını ama kendilerinin ogrenmek istemediginden dolayı yada ugrasmak istemedginden baskalarınında bizim kadar bildigini dusunmekten bizim gibiler yada bu işi iyi bilenler senelerdir bir suru tecrube kazananlar senelerini verenler 400 500 ytl calısıyor ufak tefek bilgisayar firmalarında buyk firmalar torpil ister yada sans oralarda da teknik servisin cok yetersiz oldugunu gordum isim vermiyim adam daha nasıl ide kablosu takılır onu bilmiyor ama 1 teklikden daha fazlasını goturuyor bu yuzdende kimin ne kadar bildigi bilinmiyor sonra üç kurusa talim ama allaha sükür insallah daha iyi olucak insallah her sey yerine oturacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madcenter -- 22 Ağustos 2006; 19:14:26 >

• Ben bu konuya biraz açıklık getirmek istiyorum arkadaşlar.Şimdi 'teknik servis elemanı'genellendirme bi kelimedir;bunun networkçüsü olur,office pc cisi olur hepsini yazmayacağım ama daha profesyonel teknikciler vardır bunlar tv kanallarına,prodüksiyon firmalarına çalışırlar.İşte bu sektörede broadcast sektörü denir.Bu sektörde yayın cihazları,montaj cihazları,render cihazları,worksitationları vardır(bu arada cihazlardan kastım bilgisayarlar tabiki:)bunları kendi içlerinde grupları katoorileri,sınıflandırmları vardır.İşte asıl teknik elemanlık burda başlıyor.Normal bi bilg.dan herkes anlıyor veya anlayabilir.Onun içindirki işin profesyonel ve para kazandıran kısmı buradadıır.Herkes şanslı olup da bu sektöre girip işi öğrenemez tabiki ama araştırma yaparak çabalayıp öğrenerekten kendinize birinci sınıf bir şirket olmasada iyi bir yerde iyi bir maaşa iş bulabilirsiniz.Teknik servis elemanı ne yapara biraz gireceğim zaten uzun oldu.Teknik servis elemanını özetleyecek olurak,TSE ı kendi firması tarafından satılmış olan bilgisayarın içinde ne varsa bilecek.Ram kaç mhz olduğundan tutunda hangi prog.ların kurulduğuna kadar.Birde bu bildikleri donanım ve yazılımların sorunlarını giderebilecek ve çok iyi kullanıyor olabilecektir.Müşteri telefon açtığında kardeim böle böle bir problemim var bana yardımcı olun dediğinde telefonda müşteriyi yönlendirmesini bilecek.İşi telefonda çözecek ve müşterinin tşk. alabilecek kişiler tse dır.

• gerçekten doğru söylüyorsunuz arkadaşlar bu işin çivisi çıkmış ben bilge adamda 1 yıl boyunca sistem network ve server 2003 deleri aldım ama ortaokul menzunu olduğum için kimse yanaşmıyor en külük ihtimal lise olması gerekiyormuş gerçi ben şu anda dışardan lise okuyorum ama ne alakaysa ben lise okuyan arkadaşlara sordum orda network veya server 2003 dersleri yokmuş teknik ingilizce dersleri yokmuş hele hele birine sordum adam bilgisayarı görmemeiş şimdi bnim merak ettiğim konu şu bu adamlar neden illa lise diploması istiyorlar benim aldığım system engeneer diploması bir işe yaramıyorda lise diploması ne işe yarayacak onu anlamadım .
  • ben teknik servis elemanıyım teknik servisciler makul ücret karşılığı amelelik yapar pc bakımlarına kasa toplanmasına arızalara bakarlar o kadar
  • selam

işin en kötü kısmı ufak tefek işleri yapan insanlarında ben bu işi biliyorum diyip piyasaya girmesi.düşük ücretlere çalışıp piyasayı aşağı çekmesi.adam 400 ytl maaşa çalışırım dediğinde bir bilgisayar mühendisinin maaşı 700 ytl den bile aşağı düşebiliyo (yeni mezun ise) zaten firma sahipleri aradaki farkı anlamıyor umarsamıyor (taki kötü bişi olana kadar )çoğu zaman.bilişim firmalarının çoğuda bu eleman gider yenisi gelir mantığında.yukarıda dendiği gibi uzmanlaşma hiç yok.network işinde olan adam photoshop corel draw bilmiyorum dediğinde """ bu adam bu işi bilmiyo deniyoo"

ama bu sadece bilişim sektörüne özgü bir durum değildir sanırım

• ben de bir firmanın teknik servisinde çalışıyorum bunu para içinmi yapıyorum hayır kendimi dahada geliştirmek için unutmayın "Çıraklıgını yapmadıgın bişin ustalığını yapma" diye bir söz vardır diploma meselesine gelince diplomasız bi adam gidip işi yapınca 10 ytl alıyorsa diplomalı bi adam gittigi zaman 50 ytl alıyor!
    ayrıca unutmayalımki bu sektör yeni bi sektör en azından türkiye için sakaryada bu sektorden emekli bir kişi bile yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: crank54

ben de bir firmanın teknik servisinde çalışıyorum bunu para içinmi yapıyorum hayır kendimi dahada geliştirmek için unutmayın "Çıraklıgını yapmadıgın bişin ustalığını yapma" diye bir söz vardır diploma meselesine gelince diplomasız bi adam gidip işi yapınca 10 ytl alıyorsa diplomalı bi adam gittigi zaman 50 ytl alıyor!
    ayrıca unutmayalımki bu sektör yeni bi sektör en azından türkiye için sakaryada bu sektorden emekli bir kişi bile yok.

+1 bende 3 senedir bir bilgisayar firmasında çalışıyorum askerliğimi yapmamış olmanın dezavantajı var üstümde askerden gelince herşey daha farklı olur para yönünden ama bu işin içine girmeden bilemiyorsun
    bilgisayar biliyorum diye girdim işin içine daha önce kullanıcıydım girdikten sonra anlarsın herşey daha farklı aslında belkide hiç bir şey bilmiyormuşsun 3 senede kendimi o kadar geliştirdim ki ilçede aranan kişiler içindesin hem çevren olur bilgisayar kullanmayan adam yok eğer samimi olursan aranan kişi olursun benim çalıştığım yer 62000 nüfüslu bir ilçe istanbul ve diğer büyük illerde durum farklı olabilir ama arkadaşın dediği gibi bu sektörden emekli olan kişi yok

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.