Teknik Olmayan İşlerde Öne Çıkmak Zor Mu?

-
-
Satış ve pazarlama gibi işlerde öne çıkmak hakikaten zor. Sosyal bilimler içerisinde ele alacak olursak bu alanda bilgiyi bilmek yetmiyor, uyarlamak yetmiyor hatta başarılı olmak da yetmiyor; bu alanlarda beklenen sürekli yeni bilgi üretmek.
Örneğin; Endüstri psikolojisi alanında çalışan birisi işe girdiğinde beklenen şeyler üstte yazdıklarım değil. Sirketler sosyal bilimlerden iç dinamiklerini açıklamalarını, yorumlamalarını ve grafiksel bir arayüzde sunmalarını istiyor. İnanın malzemeyi üreten mühendis bile pazarlama ve satış alanında olan birisi kadar "Bu ürün nedir, neden kullanmalı ve kullanmazsak ne gibi zorluklar olur?" sorularına kişine göre cevap veremiyor. Bu yüzden şirketler satış ve pazarlama konusuna çok eğiliyorlar.
Mesela; Apple telefonlar satışa çıktığında tamamen pazarlama stratejisi içerisinde yerini alıyor. Yaptıkları en ufak bir inovasyonu bile üst düzey bir başarıymış gibi sunuyorlar halbuki daha önce yapan telefon markası bunu pazarlayamadığı için gerekli değeri görmüyor.
Başka örnekler vereyim;
Volvo=Sağlamlık
BMW=Sportif
Mercedes=Konfor
Peki bu markalar tek bir kelime ile anılabilmek için satış ve pazarlama alanına ne kadar emek verdi? Tahmin etmek zor değil çok ciddi emeklerle firmalar kendi mottolarını halka lanse ettiler.
-
Çok zor ama ortalama bir yazılımcının kazandığını katlıyanlar var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Eylül 2022; 12:13:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Finans nasıl hocam? İlla yazılım veya mühendislik mi yapmak lazım öne çıkmak için?
Kimmiş o yahu
Kazanırsın.
Ben elektrik-elektronik mühendisiyim, mesleğimi çok az bir süre icra ettim ve bıraktım. Mühendisliğe karşı hevesimi üniversitenin son senelerinde kaybettim. Bunun en büyük sebebi sektörde iş bulmak ve yükselmek sanıldığından çok daha zor. Bölümü bitirirken bile yaşadığım stres ve zorlu süreci hayatımın geri kalanında yaşamak istemedim. Şu an bambaşka bir sektördeyim, kazandığım para daha yüksek ve mutluyum diyebilirim.
Önemli olan bağlantıların, çevren. Bunlar olduktan sonra bağlantılı olan bölümü okumadan bile o sektörde çalışabiliyorsun.
Ayrıca en büyük tavsiyem niş sektörlere yönelin, asıl altın madeni orada.
-
Dediğim gibi bir işi iyi yaparsan zaten öne çıkarsın; bir kerede 5 kilo elma da taşınabilir 10 kilo da 20 kilo da ama mühim olan kendini yormadan, ihtiyaca göre elma taşımaktır. Amacın neyse ona yönel, fazla alana hakim olmak iyidir ama gelişimi yavaşlatır.
-
Hocam, alt tarafı Excel bilmek gerekiyor satış gibi pozisyonlarda. Ne kadar ön plana çıkacam ki yazılımcı kadar kazanabilecek kadar?
Hocam Linkedin gibi mecralara bakarsan ne demek istediğimi anlarsın.
-
Anlamadım cidden
Pozisyon maaş bilgisi nedir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X