Şimdi Ara

Teknik bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Starex 100hp araçla ilgili;

1- Mazot püskürtme sıralaması (mesela benzinli motorlardaki ateşleme sıralaması 1-3-4-2 gibi, bu motorun yakıt püskürtme sıralaması hakkında bilgiye ihtiyacım var) nedir? Benzinli araçlardaki gibi pompa önce 1 sonra sırayla 3-4-2 nolu silindirlere mi püskürtme yapar?

2- Pompadan enjektöre giden bakır (sanırım) yakıt hortumunun iç ve dış çap değerleri gereklidir.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgakmg -- 20 Kasım 2007; 19:24:48 >

• Yni yakıt sistemlerinde dizel ve benzin her ikiside püskürtme sistemine geçtiğinden pek bir fark kalmadı diye biliyorum.

ayrıca 4 pistonlu tüm motorlarda çalışma sırası 1-3-2-4 sıralaması olduğunuı biliyorum.

yani krank milini 2 aşağı 2 yukarı oolarak düşünrsen |__|^^|__|^^| püskürtmeninde 1-3 aynı anda 2-4 aynı anda olduğu mantıklı dır.

V motorlarda da aynı mantık geçerlidir 45 derecelik bir açı ile yandan krank milişne baskı yaparak daha fazla ve hızlı güç üretirler.
  • Teşekkür ederim. Sadece emin değilim. Zira Anadollarda ateşleme sıralaması 1-2-4-3 tür mesela.
  • valla bende ateşleme sırası markadan markaya değişebilir diye biliyorum

belki motordan motora bile değişebilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.