Şimdi Ara

Tek receiver ile aynı anda 2 ayrı tv de 2 ayrı kanal izlemek mümkün mü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
31.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar tek receiver ve tek çanak anten var evimizde.Ancak ailem salonda tv izlerken bende odamda küçük tv de başka kanal izlemek istiyorum.Tek receiver ve tek çanakla bu mümkün mü?Yani bölücü falan diyorlar yada bir şey var bunun için.Acil cevap lütfen!

• quote:

Orijinalden alıntı: robin19

Arkadaşlar tek receiver ve tek çanak anten var evimizde.Ancak ailem salonda tv izlerken bende odamda küçük tv de başka kanal izlemek istiyorum.Tek receiver ve tek çanakla bu mümkün mü?Yani bölücü falan diyorlar yada bir şey var bunun için.Acil cevap lütfen!

Mümkün!

SUNNY 9050 MR model receiver ile... Ancak çanak antene çift çıkışlı LNB takılması gerekir.

Bu receiver özellikle çocukların kendi odasında TV izlerken, izleyeceği kanalları sınırlandırmak üzere geliştirilmiş bir cihazdır.

Kolay gelsin.
  • önemli bir konu bu. dreambox bunu yapabilir mi? aynı anda salonda ben maçları, eşim odada dizileri izleyebilir mi dreambox ile :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nerwo

önemli bir konu bu. dreambox bunu yapabilir mi? aynı anda salonda ben maçları, eşim odada dizileri izleyebilir mi dreambox ile :)

evet o olay olursa süper olur bende bekliyorum cevabını
  • quote:

önemli bir konu bu. dreambox bunu yapabilir mi? aynı anda salonda ben maçları, eşim odada dizileri izleyebilir mi dreambox ile :)

Dreambox 7025s ve Dreambox 8000 HD modelleri ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Her iki cihazda çift tunerli olup, cihazdan diğer odadaki TV'ye video kablosu ile görüntüyü taşımalısınız! Belli bir mesafe'den sonra taşınan görüntünün sinyali zayıflayacağı için kalite kaybı yaşayacağınızı unutmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Dreambox 7025s ve Dreambox 8000 HD modelleri ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Her iki cihazda çift tunerli olup, cihazdan diğer odadaki TV'ye video kablosu ile görüntüyü taşımalısınız! Belli bir mesafe'den sonra taşınan görüntünün sinyali zayıflayacağı için kalite kaybı yaşayacağınızı unutmayın...

cevap için çok teşekkürler.

ancak dreambox alma fikrine yeni yeni ısınıyorum ve açıkçası uydu sistemleri konusunda çok da bilgili olduğumu iddia edemem, bu yüzden iki soru daha sormam lazım size:

1- bu durumda uydu bağlantısı sadece dreambox a yapılacak, ikinci tv için dreambox tan çıkış alınacak doğru anlıyorum değil mi? peki ikinci bir receiver mı gerekecek odaya koymak için, yoksa içerde izlenecek olan kanalın değiştirilmesi vs salondaki ana terminal görevindeki dreambox üzerinden mi yapılmak durumunda kalınacak? benim mantığım eşim bana "şu kanaldan şu kanala geç" diye seslenmek durumunda kalıp bana ızdırap çıkartacak diyor :)

2- Çift tuner sayesinde pip yapabileceğimi okumuştum. ikinci tuner ın içerideki televizona atanması durumunda bu özelliği kullanamayacağımı tahmin ediyorum, doğru mudur?

dreambox 8000hd de ateş pahası yahu :) aklım kayıyor da hemen alamıyor insan...

• quote:

quote:

quote:

ancak dreambox alma fikrine yeni yeni ısınıyorum ve açıkçası uydu sistemleri konusunda çok da bilgili olduğumu iddia edemem, bu yüzden iki soru daha sormam lazım size:

1- bu durumda uydu bağlantısı sadece dreambox a yapılacak, ikinci tv için dreambox tan çıkış alınacak doğru anlıyorum değil mi? peki ikinci bir receiver mı gerekecek odaya koymak için, yoksa içerde izlenecek olan kanalın değiştirilmesi vs salondaki ana terminal görevindeki dreambox üzerinden mi yapılmak durumunda kalınacak? benim mantığım eşim bana "şu kanaldan şu kanala geç" diye seslenmek durumunda kalıp bana ızdırap çıkartacak diyor :)

2- Çift tuner sayesinde pip yapabileceğimi okumuştum. ikinci tuner ın içerideki televizona atanması durumunda bu özelliği kullanamayacağımı tahmin ediyorum, doğru mudur?

Selam,

Çift tuner'li Dreambox modelleri ile enigma 2 image yüklü iken, 1 ve 2 nci sorudaki ihtiyaçlarınıza her esneklikte karşılayabilirsiniz...

Ancak; sizin bu mesajdaki sorunuzdan, ihtiyacınıza uyan işleri SUNNY 9050 MR ile rahatlıkla yapabilirsiniz kanaati oluştu...

Çift tunerli Dreambox modelleri ile de rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak çift tunerli Dreambox'lar daha çok kayıt, zamanlı kayıt, time shift ve benzeri uygulamaları konforlu bir şekilde yerine getirmek amacıyla üretilmiş cihazlardır. Fiyatlarıda bahsettiğiniz seviyededir.

Sunny 9050 MR'ın fiyatı satınalınabilir seviyededir. Sanırım 200 TL'nin altı...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sık sorulan bu soruya çeşitli yanıtlar verildi.
    1 çanak ve 1 receiver ile iki farklı odada farklı yayınlar izlenemez.
    1 çanak ve 2 receiver ile iki farklı odada 2 farklı yayın izlenebilir.Bunun için çanağa 2 çıkışlı lnb bağlanır.
    1 çanak ve 2 receiver ile iki farklı odada 2 farklı yayın tekli lnb ile kablo bölücü kullanılarak izlenemez.İzleniyorsa bir süre sonra ya lnb ya da receiver arızalanır.Çünkü lnb ler 13-18 voltla çalışan aletler olup enerjisini receiverden alır.Ayrı bir adaptörü yoktur.Tekli lnb iki receiver ile kullanılırsa lnb vertical ya da horizantal yayına göre receiverden 13-18 volt talep eder.Bu talebi alan iki receiver 13-18 voltu lnb ye gönderir.Aşırı yüklenen lnb kalitesine göre dayanabildiği kadar dayanır ve bir süre sonra ben bu işte yokum der.Belki de receiverlerden biri lnb den önce iflas eder.Eğer bu tarzda çok kaliteli cihazlara sahipseniz 1.receiverde hangi polarizasyonlu yayın varsa 2.sinde de aynısı olur.Ya da örneğin 1.sinde trt1 varsa 2.sinde ya trt1 ya da trt2 seyredilebilir.Ancak belli bir süre..Anlattığım nedenle bu tarz bir bağlantı tekniğine uygun olmaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Selam,

Çift tuner'li Dreambox modelleri ile enigma 2 image yüklü iken, 1 ve 2 nci sorudaki ihtiyaçlarınıza her esneklikte karşılayabilirsiniz...

Ancak; sizin bu mesajdaki sorunuzdan, ihtiyacınıza uyan işleri SUNNY 9050 MR ile rahatlıkla yapabilirsiniz kanaati oluştu...

Çift tunerli Dreambox modelleri ile de rahatlıkla yapabilirsiniz. Ancak çift tunerli Dreambox'lar daha çok kayıt, zamanlı kayıt, time shift ve benzeri uygulamaları konforlu bir şekilde yerine getirmek amacıyla üretilmiş cihazlardır. Fiyatlarıda bahsettiğiniz seviyededir.

Sunny 9050 MR'ın fiyatı satınalınabilir seviyededir. Sanırım 200 TL'nin altı...

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Kolay gelsin.

cevap için çok teşekkürler :)

hd yayınları hakkıyla izleyebilmek için dreambox a daha yakınım. bakalım, alma zamanı geldiğinde zaten hepinizi tekrar rahatsız ederim. serkanguzel e ve cevap veren herkese teşekkürler...

• arkadaşlar dreambox ile aynı özelliklere sahip inpax 5100 kullanıyorum. evim dublex olduğu için üst katta da aynı kanalı izleyebilir miyim? yani alt katta öneğin star açık. üst katta da starı izlemek mümkün mü? cihazın arka paneline baktım ikinci bi scart çıkışı yok.anten çıkışı da yok. sadece lnb out yazan bi çıkış var.
  • sayın husamland
    sizin işiniz en kolayı.
    scart çoklayıcı alın. çOk ucuzdur. Kaliteli olursa daha iyi olur. bir scartın ucu 3 ince kablo şeklinde olsun. onu 3 kompozit kabloyla üst kata uzatın. Ben 6 metrelik kabloyla sorunsuz aktarmıştım. Ama altın uçlu svideo kablo ile.

veya receiverinizde sarı, kırmızı, beyaz çıkışlar varsa scart çoklayıcıya gerekde kalmaz.

veya scart çoklayıcı alın, ucuna rf modülatör takın (10-20 ytl) tek bir anten kablosuyla üst kata bağlayın. Bunda metre sınırı da uzar.

VE ya kablosuz görüntü aktarıcı alın. Satıcıya verim alamazsanız iade edeceğinizi söyleyin. 80 ytl.
    saygılar.
  • arkadaşlar benimde bir sorum olacak. ben de tecnisat digicorder hd s2 cihaz var hem hard diskli ve hd yayınlara uyumlu fakar kart paylaşım özelliği yok.
    şimdi ben drembox 600 cihaz almayı düşünüyrum. bu cihazda hd yayınları izleyemeyeceğim. acaba drembox la yayınları alıp lnb out la benim kendi cihazıma aktarıp buradan
    hd yayınları seyrede bilirmiyim. yani ikisindede aynı kanal açık olacak cihazlara bir zarar verirmi.bu yöntemle hd yayın seyredebilirmiyim.şimdiden yardımcı olan arkadaşlara
    teşekkür ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: husamland

arkadaşlar dreambox ile aynı özelliklere sahip inpax 5100 kullanıyorum. evim dublex olduğu için üst katta da aynı kanalı izleyebilir miyim? yani alt katta öneğin star açık. üst katta da starı izlemek mümkün mü? cihazın arka paneline baktım ikinci bi scart çıkışı yok.anten çıkışı da yok. sadece lnb out yazan bi çıkış var.

Olması lazım. 2 tane ben bağlamıştım ancak 2si aynı anda olunca görüntü bozulmuştu ben de. Scart olarak değil tabii 2.si; sarı kablo görüntü kırmızı beyaz ses olan kablolardan (RCA sanırım) öbür ucu da scart şeklinde oluyor bağlarsın. Ancak mesafe uzadıkça kalite düşebilir. Üst katta bilgisayar varsa ethernet kablosu çek üst kata dreamboxa bağlanıp tv out ile tvden veya direk bilgisayardan izle.

• BEN denemedim ama lnbout çıkışı sadece lnbout u kullanılan receiver kapalı iken çalışıyor diye biliyorum. Sadece bilgi amaçlı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: deltoid

Sık sorulan bu soruya çeşitli yanıtlar verildi.
    1 çanak ve 1 receiver ile iki farklı odada farklı yayınlar izlenemez.
    1 çanak ve 2 receiver ile iki farklı odada 2 farklı yayın izlenebilir.Bunun için çanağa 2 çıkışlı lnb bağlanır.
    1 çanak ve 2 receiver ile iki farklı odada 2 farklı yayın tekli lnb ile kablo bölücü kullanılarak izlenemez.İzleniyorsa bir süre sonra ya lnb ya da receiver arızalanır.Çünkü lnb ler 13-18 voltla çalışan aletler olup enerjisini receiverden alır.Ayrı bir adaptörü yoktur.Tekli lnb iki receiver ile kullanılırsa lnb vertical ya da horizantal yayına göre receiverden 13-18 volt talep eder.Bu talebi alan iki receiver 13-18 voltu lnb ye gönderir.Aşırı yüklenen lnb kalitesine göre dayanabildiği kadar dayanır ve bir süre sonra ben bu işte yokum der.Belki de receiverlerden biri lnb den önce iflas eder.Eğer bu tarzda çok kaliteli cihazlara sahipseniz 1.receiverde hangi polarizasyonlu yayın varsa 2.sinde de aynısı olur.Ya da örneğin 1.sinde trt1 varsa 2.sinde ya trt1 ya da trt2 seyredilebilir.Ancak belli bir süre..Anlattığım nedenle bu tarz bir bağlantı tekniğine uygun olmaz.

Şimdi bu secaba göre kendi sorunum için şöyle bir çözüm geliştirdim ben...

Bzim evimizde 2 adet çanak ve her çanakta tek çıkışlı LNB ler mevcut. Bu LNB iler daisec oluyor sanırım o aletle birleştirilerek tek kablo halinde Salondaki Hiremco X3model receiver a geliyor...
    Ben kendi odama da bu çanaklardn faydalanarak işimi görecek ucuzundan bir receiver alıp faydalanmak istiyorum... yada büyük annemin odasına da reciver koyabilmek için 3 çıkışlı lnb mi almalıyım yada 2 den fazla receiver bağlamak için başka bir yöntem mi var?

Bu durumda çanaklara birer adet çift yada üç çıkışlı lnb ve bir ader daha daisec mi almam gerekiyor receiverın yanında?

Ona göre yatırım için gerekli maliyeti hesaplayacağım kendime...
    Birde şunu sormak istiyorum... Çanaklar belirli bir konumda sabit ben sadece lnb leri söküp yenilerini takıp bağlantıları yapar isem yeniden bir ayar yapmam gerekir mi? Bunu soruyorum çünkü tavan arasındaki odamın tüm elektirik tesisatını kendim yeniden döşeyebilecek elektirik bilgisine sahibim ama uydular ve balantıları hakkında pek bilgim yok...

lnb ve receiver tavsiyeleriniz ne olur? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chaari_H600 -- 2 Kasım 2009; 1:51:55 >

• 2 uydu alıcı olduğu zaman, kanalları problemsiz izlemek için 2'sine direk çanaktan ayrı ayrı hatmı çekmek gerekir, yoksa uydu alıcının arkasındaki çıkıştan diğerine hat çekerekde kanallar problemsiz izlenebilirmi ?
  • Birde şunu sormak istiyorum... Çanaklar belirli bir konumda sabit ben sadece lnb leri söküp yenilerini takıp bağlantıları yapar isem yeniden bir ayar yapmam gerekir mi? Bunu soruyorum çünkü tavan arasındaki odamın tüm elektirik tesisatını kendim yeniden döşeyebilecek elektirik bilgisine sahibim ama uydular ve balantıları hakkında pek bilgim yok...

4lü lnb almalısın. 1. ve 2. çanak kablolarına diseqc tak. her receiver için aynısını tekrarla. nenene tek turksat taksan yeter. receiverden dieqc ayarlarını yap.

Sayın z-digi
    her receivere ayrı kablo çekmelisin.
  • Teşekkürler...
  • Arkadaşlar ben bambaşka bişi sorucam...
    1 Digitürk Reciever (DCR DT 9001) üzerinden 2 tv izlenebilrimi??
  • Vinc3 benim de sorunum seninki gibi sanırım.

Arkadaşlar bende digiturk var salondaki tv ye bağlı, çalışma odasına yeni bi tv aldım, aynı receiverdan 2 tv ye de yayını nasıl paylaştırabilirim. ikisinde de farklı yayın olmasını beklemiyorum elbette(olsa iyi olurdu ama olmasa da olur) aynı yayını nasıl ortak paylaştırabilirim?

Bir de ek bilgi :kullanmadığım bi vestel receiverım var turksattan yayın alıyordu bağlantıları hazır duruyor sadece tv bağlı değil, digiturku paylaştırmak için bi faydası katkısı olur mu bu cihazın herhangi bi şekilde?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.