Şimdi Ara

Tek portlu modem ağ kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bende Zyxel 660 serisi tek portlu ethernet modem var. Arkadaşım laplop u ile gelecek biz bu iki bilgisayar ile hem dosya aktarımı yapmak hemde beraber internete girmek istiyoruz. Şimdi iki bilgisayarın da formatlı olduunu düşünelim 0 dan adım adım yapmamız gerekler nelerdir. Ek parça gerekiyorsa hub gibi alınabilir.

• iki şekilde yapılabilir
    1- hub ile
    2- pc ye bi eth kartı alarak laptopu buna bağlamak
  • Hocam benim merak ettiğim ince ayarları ip felan.. ağ kurulum felan..
  • sen switch alcaksın birtane 8 portlu olanından
    sonra switch i bir kablo ile modeme bilgisayarlarıda birer kablo ile switch e bağla
    bilgisayarların ip ayarlarını otomatik yapman yeterli olurrr.....
  • switchle modem arası kablosu ne alaka allah aşkına... aklını karıştırmayın arkadaşın..

senin dedigin işi switch degil router yapıyo malesef..

En kralı bi tane wireless router almak.. (arkadaşın wirelss kullanmka isterser tabi.. gerci normal routerla fiyat farkı pek yok zaten.. ) modemin çıkşını routerın Wan girişine kablo çekersin.. Routerda da zaten 4 civarı lan cıkısı olucak.. bu lan cıkıslarından birini kullanıp kendi desktopna bağlatı alırsın wireless la ya da kablolyla da laptoplu arkadaşın alır baglantını... bu en güzel cozum ama sna pahalıya patlar...

en ekonomigi ise... senın desktop server olur.. Pcinde 2 tane ethernet kartı olması lazım.. birine modemden girersin diğerindeden gayet guzell uzunca bir kabloyla laptopa çekersin..

tercih sizin kolay gelsin üstad...

• cenkerercan bahsettiğin çözümlerden 1.çok pahalı,2. ise hiç kullanışlı değil.Bu adamın bilgisayarı sürekli açık durmayacak bunuda düşün

Kardeşim sen git bi switch al.Modemini buna bağla.Sonra her bilgisayardan bir düz kablo çek.Bu kabloyu switchi aldığın yerde veya bir bilgisayarcıda yaptırabilirsin istediğin uzunluğa göre.

Bunları yaptıktan sonra burda ip ayarlamaları anlatılır
  • Faruk hocam switche modem bağlayıp sonra diğer makinleri de bağlayıp, bağlantıyı paylaştırma diye bişi soz konusu olamaz...
    o aletin adı router olur o zaman.. router dedigin alet de dediğin gibi malesef pahalı...
    keşke dedign gibi olsa uyduruk bi switchle ben de işimi gorurdum ama uzgunum...

switch ne iş yapar..
    http://www.usr-emea.com/education/net6.asp?loc=trky

router ne iş yapar...

http://www.usr-emea.com/education/net7.asp?loc=trky

ucuz çözüm istiyosan mecburen bi makine (desktop PC olur kuvvetle muhtemel) serve olacak.. ve senin de deidiin gibi server Pc sürekli acık olmalı ki diğer makine de nete girsin...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • en temizi desktopa bir ethernet kartı daha takın o kartı kros kablo ile notebook a bağlayın. pc ana makina olsun. ağ kurulum sihirbazından "bu bilgisayar doğrudan internete bağlanırç ağımdaki diğer bilgisayarlar bu bilgisayar üzerinden internete bağlanır " seçeneğini işaretleyip, laptopta dah "bu bilgisayar ağ mesken geçitiyle veya ağımdaki başka bir bilgisayar üzerinden internete bağlanırı" seç. sonra yapılandır. sabit bir ip ata masa üstüne diğerini ise otomatik yap. bu kadar. kethernet kartı ve cross kablo max 15 milyon tutar. en akıllıcası ve ucuzu bu!!!
  • dandiğinden bir switch ve iki tane ethernet kablosu arkadaşın işini rahatlıkla görecektir.
    uçmaya gerek yok...
    switch huba;ethernet modem,1.PC ve 2. PC ayrı ayrı kablolarla bağlanır ağ oluşturulur,bu kadar basit...
    işin püf noktası 2 PCyi aynı workgroup üzerinde olmasını sağlamak...
    ağ bağlantılarına girersin,ağ oluştur dersin,ikisinede aynı ağ grubunu tanımlarsın,disklerine veya dosyalarına paylaşım verirsin,yeniden bağlattığında birbirlerini direkt görürler....
    PC ye extradan bir ethernet kartı alıp cross kablo ile de bağlanır ama bu şekilde makinalardan modeme bağlı olanı devamlı açık olması gerekir,kullanışlı değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 13 Ocak 2006 4:41:41 >
  • bende kendime uzun süre önce evde switch yardımıyla ağ kurdum...
    önceden 1 pc ve tek port ethernet modemim vardı bu modemden bir kablo switchin bir portuna sonra switcten bir kablo 1. pc ,1 kablo daha 2 pc ye gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.