Şimdi Ara

Tek PC'den çoklu PC kullanımı sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun süredir merak ettiğim hatta bir aralar reklamını bile gördüğüm bir olayı bilenlere danışmak istiyorum. Geçenlerde okuduğum bir habere göre süperbilgisayarlar aracılığı ile (veriyi süperbilgisayarlar işleyecek, klavye ve fare komutları evden verilecek) evdeki hızlı internet bağlantısına sahip ve çok basit bileşenleri olan bir PC ile bütün oyunlar oynanabilecek deniyordu.

Bunu evdeki mevcut bağlantımıza uygulamanın bir yolu varmıdır? Yani şöyle açayım:

Şimdi elimizde bir adet işlem gücü ve ekran kartı oldukça iyi PC var. (Host PC diyelim)

Birde elimizde bir adet işlem gücü ve ekran kartı idare eder laptop var. (Client PC olsun buda)

Ağ üzerinden bağlılar, 100MPBS (8MB/saniye gerçek) hızla iletişim kurabiliyorlar.

Şimdi yüksek işlem gücü gerektiren bir uygulamanın (örneğin bir oyunun), Host PC üzerindeki oluşturulacak bir "Virtual Machine" (Sanal PC diyelim) üzerinden veri ve görüntü işlemesi yapılsa, sonra bu oluşturulan ses ve görüntü "Sanal PC"'den Client PC'ye aynen "uzak masaüstü" yada "uzaktan yardım"daki gibi bir şekilde sıkıştırılarak (en hızlı sıkıştırma yöntemi ile) gönderilse, klavye ve fare kontrolü ise Client PC'den gelecek klavye-fare komutlarıyla yapılsa...

Tek PC'den çoklu PC kullanımı sorusu.

Dört çekirdekli bir PC'nin iki çekirdeğini bu işe ayırırsak, 6GB ramdan 3GB'ını verirsek, -ekran kartınına sınırsız şekilde yüklenebilir dersek-, 8MB/saniye bağlantı ile HD'den daha yüksek kalitede bile görüntü göndermek mümkün olur sanırım, ki bana 640x480 bile oldukça yeterli...

Mümkün olduğunu düşünüyorum, nasıl yapıldığını anlatan olursa gerçekten çok güzel bir bilgi paylaşımı olacak, böylece birçok kişi evlerindeki eski laptoplarının, güçlü masaüstü PClerinin gücünden faydalanarak tekrar kullanılabilir hale getirebilecek.

Laptopumda (AMD 1.8GHZ tek çekirdek, X300 ekran kartı -özetle imkansız yeni oyunları çalıştırması-) ben ana PCde kardeşimle NFS Shift oynadığımızı görür gibiyim...

• Up
  • linux/unix sistemlerde bunu SSH+VNC kurarak yapabilirsin tabi oyun oynamana yetmiyecektir bağlantı genişliğin. windows ta bilmiyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

linux/unix sistemlerde bunu SSH+VNC kurarak yapabilirsin tabi oyun oynamana yetmiyecektir bağlantı genişliğin. windows ta bilmiyorum :)

SSH linux tabanlı sistemler için sanırım, VNCyi Virtual Machine üzerinden kullanmak mümkünmüdür?
  • Upıngen
  • intelliadmin Remote Control 4.2

Böyle bir program var.
    Tam olarak işinize yarar mı bilemiyorum. Denemedim.
  • Oyun olayı olmaz zira işlenen verinin boyutu çok büyük ve yapılan her işlemi clienete aktaracak bir teknoloji yok ve zaten her yerel özellik (yani hosta ait özellik) client tarafına aktarılamaz , belki fiber optikle olabilir .remote çözümleri genelde karşı makinelerin konfigurasyon ve kurulum işlemleri için kullanılıyo ,bunu yanında raritan gibi donanım çözümleri ile görüntüyü bios ekranından itibaren bile alabiliyorsun ve donanım sıkıştırma işleminide üstleniyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HP'nin bir çözümü var, özellikle yüksek hızlı 3D görüntü paylaşımı için. Daha denemeye fırsatım olmadı.

Teamviewer ile birkaç deneme yaptım, 16bit çözünürlükte ve en yüksek hız optimizasyonunda 30-40 milisaniyelik bir gecikme ile 35-30FPS arası 3D görüntü aktarılabiliyor. Hatta ana pc'de çalıştırdığım 640x480 (full ayarlarda tabiki ) çözünürlükteki NFS Shift'i laptopumdan oynayabildim, ancak aynı anda sadece bir kişinin kullanması lazım ana PC'yi bu durumda. Bu yüzdende VirtualMachine deneyeceğim, Sun'ın açık kaynaklı bir yazılımı var sanallaştırma için, ancak her kullanıcı için ayrı ayrı işletim sistemleri kurmak gerekiyor...

Yeni işletim sistemi kurmadan mevcut işletim sistemi içerisinde aynı anda (iki farklı kullancı ile) iki ayrı oturum nasıl açabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: canerpense

HP'nin bir çözümü var, özellikle yüksek hızlı 3D görüntü paylaşımı için. Daha denemeye fırsatım olmadı.

Teamviewer ile birkaç deneme yaptım, 16bit çözünürlükte ve en yüksek hız optimizasyonunda 30-40 milisaniyelik bir gecikme ile 35-30FPS arası 3D görüntü aktarılabiliyor. Hatta ana pc'de çalıştırdığım 640x480 (full ayarlarda tabiki ) çözünürlükteki NFS Shift'i laptopumdan oynayabildim, ancak aynı anda sadece bir kişinin kullanması lazım ana PC'yi bu durumda. Bu yüzdende VirtualMachine deneyeceğim, Sun'ın açık kaynaklı bir yazılımı var sanallaştırma için, ancak her kullanıcı için ayrı ayrı işletim sistemleri kurmak gerekiyor...

Yeni işletim sistemi kurmadan mevcut işletim sistemi içerisinde aynı anda (iki farklı kullancı ile) iki ayrı oturum nasıl açabilirim?

windows server işletim sistemleri lisans türlerine göre birden fazla kullanıcıya aynı anda oturum açabiliyor. Ancak kendi üstünde bulunan mstsc.exe ile 3d görüntü aktarımı diye birşey mümkün değil

• Windows 7 RTM sürümünde default olarak, aynı anda birden çok oturum açılma özelliği kapatılmış. Bunun içi ufak bir çözüm buldum. Şu ana pc'ye aynı anda birden çok oturum açabiliyorum, birden çok masaüstü kullanabiliyorum.

Ancak teamviwer'in şöyle bir özelliği var: Sadece o sırada görüntülenen masaüstünden görüntü aktarabiliyor ve 3D görüntüleride (normal bir mpeg dosyasını stream olarak gönderir gibi) aktarabiliyor; Windows'un kendi "remote desktop" özelliği ise ayrı ayrı gönderim yapabiliyor fakat tam ekran olan 3D uygulamaları açamıyor...

Sorunum ana PC üzerinde, aynı anda açık olan ikinci masaüstünde (laptopta görüntülenen) çalışan 3d programların hepsini "windowed" yani pencere içerisinde gösterilmesini sağlamak...

Windows "remote desktop" ile Windows 7de bulunan 3D santraç oyununu denedim ve sonuç başırılı idi (15-20FPS/saniye 800x600 çözünürlük, ses ve görüntü laptopa aktarılıyor)

Az kaldı az...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 14 Ekim 2009; 17:22:38 >

• Bir önceki yazımda unutmuşum: Fikirlerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkürler, bu konuyla ilgili ve bilgili kişilerin desteğini almak bulunmaz nimet doğrusu.

Yeni ve daha hızlı bir çözüm: Hem LAN hemde internet üzerinden streaming yapmamı sağlıyor.

http://www.streammygame.com/smg/index.php

Bu sitede verilen programı her iki PCyede kurduktan sonra (tabi arada üyelik falanda istiyor) ücretsiz olarak 640x480 çözünülükte 80MBit'e kadar genişlikte veri gönderilebiliyor, lag neredeyse yok 5-6Milisaniye kadar. Kontroller biraz değişik.

Tek sorun Ana PC'de aynı anda başka işlem yapılamaması... Yada Windows 7'de aynı anda açık olan iki kullanıcıdan yine sadece aktif olarak görüntüsü ekrana gönderilen oturumdan streaming yapılabilmesi...

Çözüm arayışına devam...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.