Şimdi Ara

Tek Oyunda Mavi Ekran Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler uzun zamandır aşamadığım mavi ekran sorunum bulunmakta. Ve ben 1-2 işin ehli kişiyle bilgi alışverişi sonucu sorunun psu'da olduğuna karar kıldık. Psu xilence marka watt'ını tam olarak bilmemekle beraber, çeşitli belirtiler vermekte. Mesela kulaklıkta cızırdama hoparlörde cızırdama, usb takıldığında işlem sesinin hoparlörden gelmesi. Ram ekran kartı başka pcde test edildi. Lakin işlemciyi test etme fırsatım olmadı işlemcim fx 8350 olmasına karşın üstünde stok fan bulunmakta.

İşin garibi windows 8 8.1 veya 10 yüklediğimde bu mavi ekranın, saçma sapan noktalarda veriyor olması bir tek sistem win 7 de stabil. Bios güncelledim, vbios güncelledim, hard disk değiştirdim.

Alakalı mı bilmiyorum ancak 2 tane masaüstü harddisk sorunu yaşadım. Hatta biri sıfırdı.

Denediğim yolları yazıyorum ki kolaylık olsun:

Harddisk değişikliği
    Memtest
    Ekran kartı Testi
    Eski yeni driver denemeleri.

Sorunlar;

Guild Wars 2 0x1000007e mavi ekran
    1-2 sefer bazı videolarda convert ederken mavi ekran almıştım.
    Arada fanlar uçak gibi odayı inletiyor. İşlemci fanı yanlış duymadıysam.

Arche age gibi bir oyunda yüksek ayarda oynadım hiç sorun yaşamadım. Oyunun yük bindirmesi ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü rahat bir noktadaykende almaktayım. Ancak sadece gw 2de almaktayım belki sürekli oyunda olduğumdan dolayı onda denk geliyordur bilemiyorum. Bu tamamen varsayım olmakla birlikte sanki sadece ses açıkken almaktayım mavi ekranı.

Sistemim şöyle;

Fx 8350
    Asus Gtx 560 ti direct cu II
    GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1600MHz
    Msi 990FXA-GD80
    Xilence Psu

Yeni psu alıp denemek istiyorum ve psu önerilerinizi bekliyorum.
    Uzun zamandır bu sorunla boğuşmaktayım parça değişikliği dışında denemediğim yol kalmadı maalesef. Her fikre yoruma açığım, deneyebilirim. Okuyan yardımcı olan herkese şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the Melinalist -- 18 Şubat 2016; 4:26:04 >

• the Melinalist kullanıcısına yanıt
    ekran kartın ortama 225-250 w arası güç çekiyor işlemci dersen oda 125-150 arası bu demek oluyorki minumum kaliteli 600w 700w orta halli bir güç kaynağı işini görebilir.

Benim sana tavsiyem güç kaynağı almadan başka bir güç kaynağını sisteme bağlaman ve durumu gözlemlemen imkaanın varsa bir internet kafeden bu konuda yardım alabilirsin en azından yeni güç kaynağı aldığında problem devam ederse boşa almış olmazsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extrem Gamer

ekran kartın ortama 225-250 w arası güç çekiyor işlemci dersen oda 125-150 arası bu demek oluyorki minumum kaliteli 600w 700w orta halli bir güç kaynağı işini görebilir.

Benim sana tavsiyem güç kaynağı almadan başka bir güç kaynağını sisteme bağlaman ve durumu gözlemlemen imkaanın varsa bir internet kafeden bu konuda yardım alabilirsin en azından yeni güç kaynağı aldığında problem devam ederse boşa almış olmazsın.

Sıkıntı bu mavi ekranın düzenli olmayışı yani bir yerden güç kaynağı bulsam ne kadar deneyeceğim. Bazen oluyor ki 2 hafta mavi ekran vermiyor. Hatta aynı oyunu oynamasam hiç vermeyecek belki. Ayrıca bulunduğum konum nedeniyle hiçbirşekilde güç kaynağı bulma şansım yok maalesef. Peki bu işlemci fanının delirmesinin sebebi nedir, o kadar hızlı dönüyor ki patlayacak sanıyorum? Oda sebep oluyor olabilir mi? Bildiğim kadarıyla amd fx 8350 ler ısınmalarıyla meşhur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.