Şimdi Ara

Tek çocuk olmanın zorlukları (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Tek çocuğum bende 18 yaşındayım maddi açıdan hiç bir sıkıntı yok.manevi olarak sıkıntı hele birde annede çalışıyorsa dahada zor.evde tek başıma kahvalti yapamıyorum mesela duvarlarla konusuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek çocuk olmak bana göre kötü bir şey. 6 aydır ben de tek çocuğum. Bir abim vardı ama kıymetini bilemedik.
  • Ben tek çocuğum paranın bana ayrılması yüzünden destek daha çok oluyor yaşasın BEN! Onun dışında arkadaşlarım çok yani herkesle iyi geçinirim ama yakın arkadaşlarım 4-5 tane. Ha tabii her şeyini sana söyleyecek bir kardeş olsa iyi olurdu ama ya 1D'ci kezbanın teki olsaydı
  • bende tek çocuğum hiçbir zaman kardeşim yada abim ablam olmasını istemedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

quote:

Orijinalden alıntı: Buff R+

quote:

ilerde anan baban olmayacak destekçin olacak biri yok be usta bu koyuyor adama
    bende Rabbime sığınıyorum 5 vakite başladım inşallah bırakmam

Destekçi mi ? Benim ablam var, ne faydasını gördüm bugüne kadar ?

genel olarak hocam benim babamlar da öyleydi ama varlığını istiyor insan

onun kalbinin attigini bilmek yeter

• 17 yil tek cocuktum suan 2.5 yasinda kucuk bir kiz kardesim var dunyalar tatlisi çok mutluyum gercekten çok guzel bir his

• quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: .CeM.

Tek çocuğum hiçbir zorluğunu görmedim açıkçası kendi yaş grubumda 1 aşağı 1 yukarı yaşta bi kardeşim olsa iyi olurdu ama 21 senedir iyi idare ettik bakalım

Maşallah kardeş iyiymiş senin ki ya
    benim gibi dost kazığı yedin mi hiç

Hayır öyle bi sorunumda olmadı çok kişiyle arkadaş olmam çok aşırı seçiciyimdir düşünmeden herşeyimi paylaşabileceğim 5 tane dostum var yetiyor bana.

bende öyle diyordum. var bir tane öyle dostum yeter diyordum. 5 gün önce oldu her şey. sildi 5 gündür konuşmuyoruz...

• valla ablam var aramız arada kötü olur falan ama birbirimizi de çok severiz. yani mesela kimseye laf söylettirmez bana karşı. güzel bişey yani. ama bi de küçük kardeşim olsun isterdim. Hem ablam olsun hem küçük kardeşim yani :D
  • ablam var ama bitenede abimin olmasını çok isterdim beraber gezerdik kavga ederdik maç yapardık iyi olurdu
  • Kardeşim var sülalem raad.

Şaka bir yana, zor olsa gerek. En başta yalnızlık.

Esasında şu hayatta insanların tek şeyden çok çektiğini gördüm o da yalnızlık hastalığı. Ben yalnız kalıp kendimle vakit geçirmeyi, bilim ve kültür araştırması yapmayı çok severim. Bazen eski ve kült filmleri seyrederim. Ama her insan aynı değil ki?

Onun haricinde annem ve babam hala hayattalar ve hayatımın gidişatı üzerine çok düşündüm. Pek umursamıyor görünsem de onlara birşey olacak diye içim içimi yiyor. Onlarla vaktimi iyi geçirmeye çalışıyorum. Tabii onlara ömür biçemem ama yaşlı insanlar. Hoş babam hala genç gibi kendi işini de görüyor. Amcalarım da öyle. Genetik bakımdan şanslıyım yani, sürünmeyeceğim garanti. Ama yalnızlık? Yani istemli yalnızlık değil itilen yalnızlıktan bahsediyorum.

Yarın öteki gün annem ve babam olmadığında yanımda kardeşim olacak. Ben de onun tabii. Ben evlenip çoluk çocuğa karışmaya sıcak bakmıyorum bakmadım. Çünkü çevremde, başta anne ve babam olmak üzere ilişkilerin samimiyetsizliğini gördüm. Haliyle bu yüzyılda samimi ilişki kurmak çok zor. Ayrıca benim insanlara bağlanma konusunda zaaflarım var. Canım yanıyor çünkü. Kan bağım olmayan çok ama çok az kişiyle samimi ilişkilerim oldu ve bağ kurabildim. Sanırım sosyal yetersizlik ya da kişiliksel özelliğim. Artık kendimi ve benim tam zıttım olan kardeşimi kabullenip önümdeki göreli uzun (bize göre kısa, diğer canlılara göre uzun) bu deneysel/anlamsız hayatı yaşamaya çalışıyorum.

Eğer kardeşim olmasaydı, 15-20 sene sonra yapayalnız bir adam olacaktım. Muhtemelen bir anarşist örgüte katılır daha sakallarım beyazlamadan eyleme kurban giderdim. Belki de tam tersi olurdu. Belki evlenmeye bakışım değişirdi ya da zorla evlenmeyi düşünürdüm. Sırf yalnız kalmamak için, bakıcılık için değil.

Ama yok be yalnızlığı da kardeşimi de seviyorum. Tek çocuk olmak beni olmadığım bir insan olmaya zorlardı. Ama hayat bu, her an herşey olabilir. Şu an onlara birşey olursa muhtemelen yaşamak istemediğim bir hayatı yaşayacağım ve yaşatacağım birilerine. Umarım uzun seneler birlikte oluruz.

Ve size bir şey söyleyeyim: insan kendisiyle yalnız kalıp kalan hayatını nasıl geçireceğini iyice düşününce, çevresindeki insanlara karşı tavrı değişiyor. Size oturup aman öleceğiz ali rıza bey ah aman ah yaşlanıcaz kimimiz kimsemiz olmayacak diye velvele edin demiyorum. Bunu özellikle forumda hep görmeye alışık olduğumuz nefret ve tiksinme konuları açan, öfke kontrolsüzlüğü yaşayan arkadaşlara söylüyorum. Hayat inanın o kadar uzun değil. Ama kısa da değil. Mutlu olmak için uzun, üzüntüyle geçirmek için kısa bir yaşam diyelim. Kardeşleri olanlara da diyorum ki: herkes gittiğinde birbirinize siz destek olacaksınız. Biraz ebeveyn bilgiçliğiyle konuştum ama inanın samimiyim bu söylediklerimde.

Ayrıca 3'ten fazla kardeş olanlarınız varsa, ne mutlu size

BÜYÜK USTA EDİT AKBAYRAM'DAN BÜYÜK EDİT: Amca da olamayacaksınız, eğer tek çocuksanız. Ben evlenmeye sıcak bakmıyorum dedim ama kardeşim bu konuda da zıt tabii Kardeşim çok hevesli bakalım O amca olamayacak belki ama ben bir 5-6 yıla garanti amcayım gibi görünüyor. Başbakanın tavsiyesine kulak asmasa bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaptanKosto -- 20 Ağustos 2013; 3:10:54 >

• 4 yaş büyük abim var zamanın %60ı kavga ediyoruz %40ı gülüp eğleniyoruz çocukken çok eğleniyoduk abim kaleye geçmişti evde annemi çağırmıştım bak ne kadar güzel gol atıcam diye annem gol beklerken vitrinin camını aşşağı indirmiştim gülmekten ölmüştüm :D kardeşin olunca çok anın oluyo ama tek çocuk olmaz be dostum söz meclisten dışarı tek çocuklar biraz daha paylaşımsız oluyor bide
  • quote:

Orijinalden alıntı: SomethingİnTheWay

4 yaş büyük abim var zamanın %60ı kavga ediyoruz %40ı gülüp eğleniyoruz çocukken çok eğleniyoduk abim kaleye geçmişti evde annemi çağırmıştım bak ne kadar güzel gol atıcam diye annem gol beklerken vitrinin camını aşşağı indirmiştim gülmekten ölmüştüm :D kardeşin olunca çok anın oluyo ama tek çocuk olmaz be dostum söz meclisten dışarı tek çocuklar biraz daha paylaşımsız oluyor bide

Ben de tam tersi tek çocuklarla iyi arkadaştım hep. Daha doğrusu onlar benle arkadaş olurdu. Tabii ailesi sorunlu olanlar da vardı, abisi tımarhanelik olanı da vardı birkaç tane. Herşeyi de paylaşırdık, gerek sır söz olsun, gerek maddi olsun.

Bence kardeşleri olmadığı için bunun yokluğunu samimi bir arkadaşla doldurmaya çalışıyorlardı kim bilir?

Bir de şunu gözlemledim arkadaşlarımın baba ve anneleri asla tek çocuk değiller. Yani arkadaşlarımın 5'te 4'ünün mutlaka amcası/amcaları var. Çoğunun kuzenleri var ama kuzenleriyle iyi anlaşan pek nadir. Ben de anlaşamam mesela, gerçi hiç görüşmüyoruz o ayrı.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKosto

quote:

4 yaş büyük abim var zamanın %60ı kavga ediyoruz %40ı gülüp eğleniyoruz çocukken çok eğleniyoduk abim kaleye geçmişti evde annemi çağırmıştım bak ne kadar güzel gol atıcam diye annem gol beklerken vitrinin camını aşşağı indirmiştim gülmekten ölmüştüm :D kardeşin olunca çok anın oluyo ama tek çocuk olmaz be dostum söz meclisten dışarı tek çocuklar biraz daha paylaşımsız oluyor bide

Ben de tam tersi tek çocuklarla iyi arkadaştım hep. Daha doğrusu onlar benle arkadaş olurdu. Tabii ailesi sorunlu olanlar da vardı, abisi tımarhanelik olanı da vardı birkaç tane. Herşeyi de paylaşırdık, gerek sır söz olsun, gerek maddi olsun.

Bence kardeşleri olmadığı için bunun yokluğunu samimi bir arkadaşla doldurmaya çalışıyorlardı kim bilir?

Bir de şunu gözlemledim arkadaşlarımın baba ve anneleri asla tek çocuk değiller. Yani arkadaşlarımın 5'te 4'ünün mutlaka amcası/amcaları var. Çoğunun kuzenleri var ama kuzenleriyle iyi anlaşan pek nadir. Ben de anlaşamam mesela, gerçi hiç görüşmüyoruz o ayrı.

ya şimdi söz meclisten dışarı biraz şımarık oluyorlar biliyor musun.. kuzenim var kız 7-8 yaşında tek çocuk çok şımarık çok şımarttılar bu arada ben baba tarafı sülalesiyle çok takılırım yani artık beni geçtim kimseyi takmıyo şımarıklık yapıyo belkide bizim yetiştirme şeklimiz böyle o yüzden şımarık türk çocukları ve genellikle tek çocuk olanlar 3 gün önce amcamlar geldi ingiltereden çocukları 7 ile 10 yaşında 7 yaşında olanı kız hiç şımarıklıkları yok babası anası ne derse o bide yabancılar çocuğu adam yerine koyuyorlar o yüzden olabilir o bizde vuruyoruz bi tane sus lan diyoruz çocuk bi zamandan sonra patlıyo içinde :D

• Ablam veyahut kız kardeşim olsa tadından yenmezdi la.
  • benim yaşıma yakın abla veya kız kardeş iyi olurdu, arkadaşları falan
  • EVİN TEK ÇOCUĞUYUM ZORLUKLARI;
    BAKKALA GİTME
    İLERDE TEK COÇUK OLDUN MU BABANIN BÜTÜN İŞLERİNE KOŞTURMACA
    DERDİNİ ANLATCAK KİMSE YOK
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaptanKosto

quote:

aynen o yüzden kaç kere dost kazığı yedik

• tek cocuk olduguma her zaman sevinmisimdir.
    kardes gereksiz.hic ihtiyac duymadim.
    20yasindayim 15senelik arkadaslarim var yeterde artar bile

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.