Şimdi Ara

Tek çocuk olmanın zorlukları (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tritone

tek çocuğum ailem ben küçükken en iyi okullarda okuttu hatta araba bile almışlardı 19unmda
    sonra ing mastera gittim geldim güzel de iş buldum çalıştım hala da çalışıyorum
    2-3 kardeşim olsa değil ing master özel okul bile hayal olurdu, devlet okuluna gider Fb-gs muhabbeti yapardım
    yemişim kardeşi, çoğunun bi faydası yok zaten

Öyle deme, maddi açıdan tabi tek çocukluk süper. Ben de çok rahatlığını çektim tek olmanın. Hatta getirdiği yalnızlığı bile avantaj olarak görürüm, dayanıklılık kuvveti verdiği için.

Ama ilerde sırtını verebileceğin biri olmayacak. Aynı kanı taşıyan birinin olması iyi olurdu.

Yaşım 20 ve 14 senedir yediğimizin içtiğimizin en fazla 3 sene ayrı gittiği bir arkadaşım var, kardeşim daha doğrusu. Ama onla bile ara açılıyor, hemen tekrar kapansa bile.

Kardeşteki yakınlığı başkasında bulmanın imkanı yok çünkü aynı yerde büyümüşün ve aynı genleri taşıyorsun. Hele ki iyi bir çift olursanız, ana babanız kardeşlik kavramını iyi öğretmişse hayatta her zaman iki kişi olursunuz, asla tek olmazsınız. Diğer kişiler bir mevzuyla tek uğraşırken siz her zaman avantajlı olursunuz.

• ablam var keske abim olsaydi en azindan mektebe gotururdu ortama falan sokarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atilla35-1905

ablam var keske abim olsaydi en azindan mektebe gotururdu ortama falan sokarda

Bizim de abimiz var hiç öyle dediğin gibi olmadı bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: İKaan

quote:

senin abide mi is yok yoksa seni mi goturmuyor. arkadasin abisi var mektebe goturuyodu. tabi aralarinda baya yas farki olacak oyle 2-3 yas fark olmucak

• quote:

quote:

quote:

senin abide mi is yok yoksa seni mi goturmuyor. arkadasin abisi var mektebe goturuyodu. tabi aralarinda baya yas farki olacak oyle 2-3 yas fark olmucak

4 yaş büyük
  • Kayda değer hiç bir zararı yok..
  • yas 27, ben de tek cocugum. bir abim ablam olsun isterdim ama nasip degilmis.
    tek zorlugu cektigin yalnizlik, belkide paylasmayi bilmemek ve tasidigin ekstra sorumluluktur.
  • yaş 21 tek çocuğum şimdiye kadar hiçbir zararını görmedim hep faydasını gördüm ama benden 3-4 yaş büyük bir ablam olsa felan olmazdı ama bir yandan da iyikide yok diyorum hele kardeşi hiç çekemezdim.tek çocuk olmak ayrıcalıktır her zaman
  • quote:

quote:

quote:

quote:

4 yaş büyük

sen kac yasindasin orta okul falansan goturmez zaten ha bi de abin oyle isleri varmi yoksa asosyal mi o da var

bi de hic degilse kavga falan oldumu abine guvenirsin hic degilse insanin arkasi olmayinca kavgadan cekiniyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4 yaş büyük

sen kac yasindasin orta okul falansan goturmez zaten ha bi de abin oyle isleri varmi yoksa asosyal mi o da var

bi de hic degilse kavga falan oldumu abine guvenirsin hic degilse insanin arkasi olmayinca kavgadan cekiniyor

O yarı asosyal ben tam asosyal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi All Hail The King -- 28 Temmuz 2013; 18:29:00 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

4 yaş büyük

O yarı asosyal ben tam asosyal

gecmis olsun bende yari asosyal sayilirim

bu haftayida atlattim mi patlama yapicam hocam

• Vallaha iyi değil ya imreniyorum başkalarına
  • Ben de 21 yaşındayım ve tek çocuğum.

Şimdiye kadar küçük kuzenlerimin bazen beni bunaltması durumu dışında hiçbir zaman 'iyi ki' demedim. Hep istedim bir kardeşimin olmasını. Küçükken sorarlardı, çok istediğimi söylerdim. Şimdi sorduklarında utanıyor insan artık, 'böyle iyiyim.' diyorum; ama o can yoldaşlığı sözü vardır ya, işte o olmadığı için çok içerleniyorum.

Yani ben benden 1-2 yaş küçük erkek kardeşim veya 1-2 yaş büyük abim olsun isterdim. Bir şekilde aynı cinsiyetten olunca daha bir yakın duyardım diye hissediyorum.

Faydası belki ekonomik durumlardan ötürü olabilir; ama kendimde bildiğim bir zararı varsa o da paylaşmayı bir türlü öğrenemediğimdir.

Kimseye söyleyemediklerimi hep ona söylerdim, dertleşirdim. Çok büyük eksiklik hayatımdaki. Ne bileyim, birileri kardeşleriyle olan anlarını anlattıklarında içim cız ediyor. Kardeşleriyle olan kavgalarını bile anlattıklarında böyle tarifsiz bir acı duyuyorum. Hep kıskanacağım herhalde, büyüdükçe de geçmiyor; daha da artıyor hem o eksiklik hem de o kıskançlık.

Kısmet, kader işte; yapacak bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 29 Temmuz 2013; 0:05:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

Ben de 21 yaşındayım ve tek çocuğum.

Şimdiye kadar küçük kuzenlerimin bazen beni bunaltması durumu dışında hiçbir zaman 'iyi ki' demedim. Hep istedim bir kardeşimin olmasını. Küçükken sorarlardı, çok istediğimi söylerdim. Şimdi sorduklarında utanıyor insan artık, 'böyle iyiyim.' diyorum; ama o can yoldaşlığı sözü vardır ya, işte o olmadığı için çok içerleniyorum.

Yani ben benden 1-2 yaş küçük erkek kardeşim veya 1-2 yaş büyük abim olsun isterdim. Bir şekilde aynı cinsiyetten olunca daha bir yakın duyardım diye hissediyorum.

Kimseye söyleyemediklerimi hep ona söylerdim, dertleşirdim. Çok büyük eksiklik hayatımdaki. Ne bileyim, birileri kardeşleriyle olan anlarını anlattıklarında içim cız ediyor. Kardeşleriyle olan kavgalarını bile anlattıklarında böyle tarifsiz bir acı duyuyorum. Hep kıskanacağım herhalde, büyüdükçe de geçmiyor; daha da artıyor hem o eksiklik hem de o kıskançlık.

Kısmet, kader işte; yapacak bir şey yok.

altına imza atarım

• İnsan, anne-babana anlatamadığın şeyleri paylaşmak istiyor. Dert ortağı arıyor. Seni ne olursa olsun sevecek, kollayacak birini istiyor.

2 tane ablam var fakat abim veyahut erkek kardeşim olmasını isterdim. Ne bileyim kafamıza essin, alalım motoru gezelim kafa dağıtalım. Beraber kavga edelim, ölümüne dayak yiyelim. Arkadaşım 3 kardeşler hepsi erkek. 19-18-13 yaşlarındalar. Onlara çok imreniyorum.
  • Tek çocuk olmak candır .Kendinden emindir bir kere tek çocuk olanlar . Her türlü sorunu daha mantıklı çıkarımlar bularak çözerler . Hatta tek çocuk olanların hayatta kalma yüzdeleri daha fazladır
  • walla bende yalnızım dostlar mutlumusun bu hayattan diye soracak olursanız pek mutlu olduğum söylenemez 23 bitmek üzere çevreme bakıyorum kardeşi olandanda hayır yok kardeş kardeşe düşman açıkcası pederle arkadaş gibiyiz kaveye gider çay içeriz paso gezeriz arabayı bana verir çoğu zaman hergün biryerlere gideriz ama bir yere kadar hepsi yarın birgün ben askere gidicem yaş geçmeden gitmem lazım yoksa havacı uzm sınavlarını kaçırırsam işsiz kalacam diğer yandan askere gitsem gözüm arkada kalacak aklıma onlar gelecek bu durum bende moral bozukluğuna sebep oluyor onlar içinde öyle bir kardeş falan olsa dersin ya 3. bi şahıs var evde ben en iyisi evden uzaklaşayım diye hep aklıma geliyor işte ya gece aniden rahatsızlansa ya bir aksilik çıksa dünya hali bu diye düşünceler dönüyor kafamda üniversitede olmadı haliyle hiç kız arkadaşımda olmadı slaleden hayır yok zaten ölsen cenazene gelmez arayıp sormazlar bile vurdum duymazlar zaten yalnızım yarınbirgün tek başıma kalırsam intahar bile edebilirim başka kimim varki hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: Cryptical

walla bende yalnızım dostlar mutlumusun bu hayattan diye soracak olursanız pek mutlu olduğum söylenemez 23 bitmek üzere çevreme bakıyorum kardeşi olandanda hayır yok kardeş kardeşe düşman açıkcası pederle arkadaş gibiyiz kaveye gider çay içeriz paso gezeriz arabayı bana verir çoğu zaman hergün biryerlere gideriz ama bir yere kadar hepsi yarın birgün ben askere gidicem yaş geçmeden gitmem lazım yoksa havacı uzm sınavlarını kaçırırsam işsiz kalacam diğer yandan askere gitsem gözüm arkada kalacak aklıma onlar gelecek bu durum bende moral bozukluğuna sebep oluyor onlar içinde öyle bir kardeş falan olsa dersin ya 3. bi şahıs var evde ben en iyisi evden uzaklaşayım diye hep aklıma geliyor işte ya gece aniden rahatsızlansa ya bir aksilik çıksa dünya hali bu diye düşünceler dönüyor kafamda üniversitede olmadı haliyle hiç kız arkadaşımda olmadı slaleden hayır yok zaten ölsen cenazene gelmez arayıp sormazlar bile vurdum duymazlar zaten yalnızım yarınbirgün tek başıma kalırsam intahar bile edebilirim başka kimim varki hocam

sıkıntı ya şimdi belki kızabilirsin ters gelebilir ama
    Ramazanında etkisiyle 5 vakite teravihe başladım inşallah ömür boyu devam edeceğiz bakalım hayırlısı yalnızlık Allaha mahsus derler
    bende 5 vakit Allahla vakit geçiriyor gibi düşünüyorum Rabbim huzur veriyor çok şükür

• quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

quote:

walla bende yalnızım dostlar mutlumusun bu hayattan diye soracak olursanız pek mutlu olduğum söylenemez 23 bitmek üzere çevreme bakıyorum kardeşi olandanda hayır yok kardeş kardeşe düşman açıkcası pederle arkadaş gibiyiz kaveye gider çay içeriz paso gezeriz arabayı bana verir çoğu zaman hergün biryerlere gideriz ama bir yere kadar hepsi yarın birgün ben askere gidicem yaş geçmeden gitmem lazım yoksa havacı uzm sınavlarını kaçırırsam işsiz kalacam diğer yandan askere gitsem gözüm arkada kalacak aklıma onlar gelecek bu durum bende moral bozukluğuna sebep oluyor onlar içinde öyle bir kardeş falan olsa dersin ya 3. bi şahıs var evde ben en iyisi evden uzaklaşayım diye hep aklıma geliyor işte ya gece aniden rahatsızlansa ya bir aksilik çıksa dünya hali bu diye düşünceler dönüyor kafamda üniversitede olmadı haliyle hiç kız arkadaşımda olmadı slaleden hayır yok zaten ölsen cenazene gelmez arayıp sormazlar bile vurdum duymazlar zaten yalnızım yarınbirgün tek başıma kalırsam intahar bile edebilirim başka kimim varki hocam

Ramazanında etkisiyle 5 vakite teravihe başladım inşallah ömür boyu devam edeceğiz bakalım hayırlısı yalnızlık Allaha mahsus derler
    bende 5 vakit Allahla vakit geçiriyor gibi düşünüyorum Rabbim huzur veriyor çok şükür

yok niye kızayım dostum bugün bende huzurluyum allaha şükür yarın ne olacağımız belli değil beni endişeye düşüren o

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

quote:

yok niye kızayım dostum bugün bende huzurluyum allaha şükür yarın ne olacağımız belli değil beni endişeye düşüren o

tabi orası öyle ama şükretmeliyiz yapacak bir şey yok ben tavsiye almak için konuyu açtım
    Birde bende okb var onla mücadele ediyorum yeneceğiz inşallah ilaçlar mahvediyor beyni uzak durun arkadaşlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.