Şimdi Ara

Tek çocuk olmanın zorlukları (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
2
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

Emin olun kardeşinizin olması iyi bir şey değil hele ki kızsa

Asıl kızsa daha iyi değil mi ? Eğer kardeşim olsaydı kız isterdim. Erkek de olabilir ama ilk tercih kız.

Not : Yaş 14
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadist ☼

quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanZüperGahraman

Ablam var o beni sevmez. Bende onu.

Bu aralar iyi ama aramız hayırlısı.

Aynen . Bir de ABLA yani hem kız hem de senden büyük olunca ettiği laflar bana çok koyuyor sana koyuyor mu bilmem ama .

Koyuyor tabi. Ağzına geleni söylüyo bişey diyemiyosun.
    Hele benim ablam işi olunca "Ay canım kardeşım" havalarında ısıne olmayınca "Sen kimsin yabancı?" havalarında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşimle aramızda 11-10 yaş fark var
  • Ben hep ablam veya küçük kız kardeşim olsun isterdim erkek kardeş istemezdim nedense. 16 yıldır asosyal takılıyorum 2 tane kardeşim diyebileceğim gerçek dostum var gerçekte görüştüğümüz. Sanalda ise zaten arkadaşım bol muhabbetim genelde çok sevilir zaten okulda ve sosyal çevremde de sevilen bir tipim o yüzden kardeş ihtiyacı fazla duymadım sessiz ve sakin bir tipim evden dışarıya çıkma hevesim fazla yoktur. Ama yine de bi küçük kız kardeş isterdim veya abla, abla bizi ortamlara sokar arkadaşlarla falan tanıştırır küçük kız kardeş ise sorumluluk gerektirir sürekli yanında olmam, ilgilenmem gerekir falan. Fakat kardeşim olsaydı şuan sahip olduğum şeylere sahip olamıyabilirdim telefonum en başta verilebilecek örnek zaten. Kardeş hasreti küçükken çekmedim çünkü küçükken abi-kardeş olan kuzenlerimle takılırdım fakat onlar da ben ortaokula başlayınca başka şehire taşındılar. Yani bu güne kadar kardeş hasreti çekmedim fakat yine olsadı iyiydi dediğim olmuştur.

Tek çocuk olmanın zorlukları da biraz yüklü oluyor bütün ailenin gözü senin üzerinde oluyor her şey senden bekleniyor falan. Ayak işleri hep sana yükleniyor(bakkala gitme,eşya taşıma falan) Evdeyken canın sıkıldığında ya da biyere gittiğinde yanında senle takılacak biri olmuyor. Falan filan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkes -- 30 Temmuz 2013; 3:46:24 >

• Tek çocuk olsam uçardım ben. Bütün para bana harcanırdı..
  • valla iyi dayanıyonuz ben tek çocuğum kaç gün ağladığımı bilirim eskiden falan akşamları teksin ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akin_Tr

valla iyi dayanıyonuz ben tek çocuğum kaç gün ağladığımı bilirim eskiden falan akşamları teksin ya

Bizim bebeto içeride ps3 oynuyor şu an

Tek çocuk olmak güzel yav nesine ağlıyorsunuz anlamıyorum ki para bakımından kafan rahat kardeşim dediğin ileride dolandırırsa o da koyar insana.

Gerçi kardeşlerin değeri anne baba vefat ettikten sonra anlaşılıyor birbirinize anne baba oluyorsunuz . Bende ablam olsun isterdim asında en küçük çocuk olup abi abla isterdim ancak düşünüyorum da küçük çocuk olsam benim kardeşime yaptıklarımı bana da yaparlardı

Böylesi iyi fazla kurcalamalım

• hayatta her şey para değil işte konuşacak adam yok kendi kendime nasıl laflayabilirim bi işte araba var araba ile gezince mutlu oluyorum bi hevesimiz o
  • Konuya gelen cevaplar şaşırttı

Tek çocuğum ve çok mutluyumdur. Bir şeyler yazayım diye karaladım ama yok yani. Nasıl mutsuz olunabilir çözemedim. Tabii ki zorlukları var yok demiyorum, örneğin ileride ailende olacak aklın sürekli ve onlarla yaşamak durumundasın en basitinden bu gibi ama hiçbir zaman kardeş istemedim. Kuzenlerimle aram çok iyi hepsiyle, onlardan da tek çocuk olan var o yüzden bu bahsedilen kardeş açıkları kapandı bende sanırım. Kuzen=kardeş asla demiyorum yarısı bile değildir ama örneğin yok kavga olur abim olur yok pes oynarız yok şu yok bu gibi bir eksikliği hiç hissetmedim.
  • Belki bir abla olabilirdi ama küçük kardeş ya da abi kesinlikle istemiyorum. Böyle iyiyim.
  • Kardeşi olmayanlar genelde bu açığı akrabalarıyla kapatıyor, hak veriyorum. Bende de öyle bir imkan olsa ben de bu açığı kapatırdım. Yaşıtım kuzenlerim var; ama birisi de dönüp bakmaz. Şimdi üniversiteye gidiyorum, belki ilkokul 1,2'den beri yüzlerini bile görmedim; konuşmuyorlar.

Bundan birkaç yıl önce bir tanesini alışveriş merkezinde gördüm, arkasına bakmadan gitti.

Şimdi insan merak ediyor 'neden?' diyor. Zamanında olan ailevi problemler çocukları da etkiliyor işte. Etkilememesi lazım, ailelerden bize ne; biz gezelim, dertleşelim diye düşünmek lazım. Sen düşünüyorsun da karşı taraf seni görünce kaçıp gidiyorsa o da olmuyor.

Sonuç olarak kısmete, kadere bir şey denmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

Kardeşi olmayanlar genelde bu açığı akrabalarıyla kapatıyor, hak veriyorum. Bende de öyle bir imkan olsa ben de bu açığı kapatırdım. Yaşıtım kuzenlerim var; ama birisi de dönüp bakmaz. Şimdi üniversiteye gidiyorum, belki ilkokul 1,2'den beri yüzlerini bile görmedim; konuşmuyorlar.

Bundan birkaç yıl önce bir tanesini alışveriş merkezinde gördüm, arkasına bakmadan gitti.

Şimdi insan merak ediyor 'neden?' diyor. Zamanında olan ailevi problemler çocukları da etkiliyor işte. Etkilememesi lazım, ailelerden bize ne; biz gezelim, dertleşelim diye düşünmek lazım. Sen düşünüyorsun da karşı taraf seni görünce kaçıp gidiyorsa o da olmuyor.

tıpatıp aynı durumdayız altına imzamı atarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akin_Tr -- 30 Temmuz 2013; 4:56:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elasmosaurus

Konuya gelen cevaplar şaşırttı

Tek çocuğum ve çok mutluyumdur. Bir şeyler yazayım diye karaladım ama yok yani. Nasıl mutsuz olunabilir çözemedim. Tabii ki zorlukları var yok demiyorum, örneğin ileride ailende olacak aklın sürekli ve onlarla yaşamak durumundasın en basitinden bu gibi ama hiçbir zaman kardeş istemedim. Kuzenlerimle aram çok iyi hepsiyle, onlardan da tek çocuk olan var o yüzden bu bahsedilen kardeş açıkları kapandı bende sanırım. Kuzen=kardeş asla demiyorum yarısı bile değildir ama örneğin yok kavga olur abim olur yok pes oynarız yok şu yok bu gibi bir eksikliği hiç hissetmedim.

kuzenler hayırsız
    akşamları kimle konuşuyon kimle geziyon
    ben hep yalnız gezerim tak başıma

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

Kardeşi olmayanlar genelde bu açığı akrabalarıyla kapatıyor, hak veriyorum. Bende de öyle bir imkan olsa ben de bu açığı kapatırdım. Yaşıtım kuzenlerim var; ama birisi de dönüp bakmaz. Şimdi üniversiteye gidiyorum, belki ilkokul 1,2'den beri yüzlerini bile görmedim; konuşmuyorlar.

tıpatıp aynı durumdayız altına imzamı atarım

Allah'a çok şükür ailemiz, akrabalarımız var; ama işte seni daha bir iyi anlayacak olan bir akranının, kan bağının olduğu birisinin olmaması düşündükçe kötü hissettiriyor.

• quote:

quote:

kuzenler hayırsız

Lisenin başından beri tanıştığımız 2 arkadaşım var. Akşam onlarla gezeriz. Genelde bir kafe var, sevdiğimiz grup çıkıyor ona gidiyoruz. Bazen kuzenlerimle de gittiğim olur. Kuzenlerin hayırsız olması senin için kötü olmuş. Ailemdeki herkesle aram çok iyidir. Dayım, halam, teyzem, annem, babam vs.

Konuştuğum normal arkadaşlarım, kız arkadaşım olur vs.

• quote:

quote:

quote:

kuzenler hayırsız

Lisenin başından beri tanıştığımız 2 arkadaşım var. Akşam onlarla gezeriz. Genelde bir kafe var, sevdiğimiz grup çıkıyor ona gidiyoruz. Bazen kuzenlerimle de gittiğim olur. Kuzenlerin hayırsız olması senin için kötü olmuş. Ailemdeki herkesle aram çok iyidir. Dayım, halam, teyzem, annem, babam vs.

bizde kız arkadaş da yok açığı kapatabilirim dedim ama kızlar beni sevmedi işte

• quote:

quote:

quote:

quote:

kuzenler hayırsız

bizde kız arkadaş da yok açığı kapatabilirim dedim ama kızlar beni sevmedi işte

Benimde doğuştan vardı diye bir şey yok. Kötü kötü dedikçe kötüye gidersin. Kötü olan bir şey yok ortada. Dediğim gibi tek çocuğum ve mis gibi. İnan konuya girerken " ne kadar rahatız ahahah " gibi yorumlar okuyacağımı düşünerek girdim.

Tavsiyem hobi edin. Puzzle yap, müzik dinle, kitap oku, film izle. Bunların hepsini çok severim ve sürekli yaparım ben. Enstrüman çalmayı da öğrenebilirsin, gitar çalarım. Ve en önemlisi yalnızlığında tadını çıkarmak lazım. Bazen o kadar dolu bir hafta geçiyor ki yalnız kalmayı özlüyorum. Tek çocukluğun tartışmasız en büyük avantajı bence. Yalnızken mutlu olmayı bilmek çok önemli. Bunun yardımcısı bahsettiğim hobiler tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elasmosaurus -- 30 Temmuz 2013; 5:08:31 >

• Kim ne derse desin 2 kardeş büyümenin keyfi başkadır hele çocukken, asker savaşlarımı dersin salonda maç mı dersin atarimi dersin hepsi güzel şeylerdir. Ben mesela küçükken abimin halısaha maçlarını izlemeye bayılıyordum abim gelme demesine rağmen gidiyordum izliyordum. Mahalllede küçükken başına bir şey geldimi hemen abime anlatırdım o hallederdi az olaydan kurtarmadı beni, yada mahallede bir olay oldumu büyük bir zevkle abime anlatırdım.

Haa kötü yanları yok mu vardır mesela tek pc varsa sıkıntı olurdu genelde abim oturur ben izlerdim(fifa 2000 efsanedir) yada bakkala sen gidersin (yaşım 18 hala ben gidiyorum :)

Ama ben hep bir kardeşim olsun istemişimdir böyle emir vercen sağa sola göndercen arada dövcen :D
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sadist ☼

quote:

Ablam var o beni sevmez. Bende onu.

Bu aralar iyi ama aramız hayırlısı.

Aynen . Bir de ABLA yani hem kız hem de senden büyük olunca ettiği laflar bana çok koyuyor sana koyuyor mu bilmem ama .

Koyuyor tabi. Ağzına geleni söylüyo bişey diyemiyosun.
    Hele benim ablam işi olunca "Ay canım kardeşım" havalarında ısıne olmayınca "Sen kimsin yabancı?" havalarında.

Erkek olsaydı en azından diklenirdin kız olunca hiçbir şey yapılmıyor çok berbat bir durum .

• Benim bir abim var ve hep tek çocuk olmak istemişimdir. Demekki kötü bir şeymiş.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.