TEK ÇİFT KURALINI KULLANMADAN

-
-
Hocam cevap 0 ama nasıl açıklayacağım bilmiyorum telefon da kapalı çözümü atamıyorum
-
ilk integral b-2 oluyor
diğer integral 1/a+1 oluyor
bu ikisini eşitleyince (b-2).(a+1)=1 olur yani iki ifade de ya -1 olacak ya da 1 olacak. Ama b-2 nin -1 olması için b ye 1 vermek gerekiyor fakat sorunun başındaki aralığa baktıgımızda olmaz. Demekki ikisi de 1 olacak. Yani b=3 , a=0.
-
cevap 2, tek çiftten çözünce de 2 geliyor doğru yani c. a ama tek çiftsiz bi yolu yok mu bunun ya
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Soru tamamen hatalı. Verilen integrallerin eşitliğini hiç kullanmadan, sadece a çift b tek sayı bilgisini kullanarak sorduğu integrali çözdüğümüzde sonuç
[ 1/(a+b+1) ] - [ (-1)^(a+b+1) / (a+b+1) ] geliyor,
a çift b tek ise a+b+1 çifttir, o yüzden (-1)^(a+b+1) = 1^(a+b+1) = 1, o zaman çıkarılan kısımlar birbirine eşit yani cevap 0.
Verilen integrallerin eşitliğini kullanmaya çalıştığımızda diğer konuda sorduğun gibi b-a=2 geliyor, a çift b tek ise bu mümkün değil, yani a çift b tek şartı varken soruda verilen integrallerin eşit olması da mümkün değil, sorunun burası da hatalı.
Bahsettiğin tek çift kuralının hangisi olduğunu ve nasıl o kuralla cevabı 2 bulduğunu anlayamadım, tek/çift fonksiyonların integraliyle karıştırmış olabilir misin?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miGma -- 22 Nisan 2022; 16:54:46 > -
-
İlk integral derken 0'dan 1'e x^a dx integralinden mi bahsediyorsun? Öyleyse bahsettiğin tek/çift fonksiyon kuralları integralin sınırları -a'dan a'ya olduğunda geçerli, ilk integralde sınırlar 0'dan 1'e, -1'den 1'e değil.
Sorduğu integralde direkt tek fonksiyon kuralını uygulayabiliriz, a çift b tek sayı, a+b tektir, x^(a+b) tek fonksiyondur.
int -1'den 1'e x^(a+b) dx = 0 (tek fonksiyon kuralından). Ama sorunun içindeki integral eşitliğini hiç kullanmadık, zaten o eşitlik mümkün değil
-
-
Nasıl bir çözüm yaptığını açıklamıyorsun, tahmin etmeye çalışıyorum, açıklama yapmayacaksan bu son mesajım olsun,
0'dan 1'e integral x^a dx = -1'den 0'a integral x^a dx = -1'den 0'a integral x^(-b) dx diyip,
-1'den 0'a iki integral de eşitse integrallerin içleri de eşittir mi dedin? Buradan a+b=0 buldun, cevabı 2 buldun. Böyle düşündüysen eğer, bu yanlış, aynı sınırlara sahip iki integralin değerleri birbirine eşit diye, integralin içindeki fonksiyonlar aynı fonksiyon olmak zorunda değiller,
örneğin,
0'dan 1'e integral (x+2) dx = 2.5;
0'dan 1'e integral (3-x) dx = 2.5.
İkisinin de aynı sınırlarda değerleri aynı ama farklı fonksiyonlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X