Şimdi Ara

Tek çanakla Hotbird izleme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İki gün önce uydu çektirdik..90 lık tek çanağımız var.Hodbird kanallarını izlemek istiyorum bunun için 3 lü LNB aparatı lazımmış doğrumu acaba? Bunu taktırırsam izleyebilirim ?

Birde PC'yi TV'ye bağlamak istiyorum.Receiver'in RS-232C çıkışı var PC'ninde portu var..Ara kabloyu alırsam görüntüyü tv'ye aktarıp film izleyebilirim :)

bu konuda hiçbir bilgim yok yardım edeseniz çok sevinirim

• tek çanakla birden fazla uydu izlemek mumkun. multifeed sistem deniyor buna. ama hangi uydular bir arada izlenebiliyor onu bilmıyorum.
    aradığınız aparat aşağıdaki linkte mevcut inceleyebilirsiniz

http://www.hepsidijital.com/index.php?p=list&k_id=165&kn=Multifeed+(%C7oklu+LNB+aparat%FD)
  • tek çanak ile bulunduğun bölgeye göre aparat ile 5-6 tane lnb takabilirsin mesela bende aparat ile eutelsat-sirius-nilesat tek çanakta
  • şimdi güçlü sinyal jenaratörleri var, işi bilen biri ise gayet güzel ayarlıyor arkadaşlarımızında belirtiği gibi birden fazla seçeneğin oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: darendeli

tek çanak ile bulunduğun bölgeye göre aparat ile 5-6 tane lnb takabilirsin mesela bende aparat ile eutelsat-sirius-nilesat tek çanakta

arkadaşım bu uydulardan belgesel izleme şansı varmı bu arada onuda öğrenmiş olayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderdemirel

quote:

tek çanak ile bulunduğun bölgeye göre aparat ile 5-6 tane lnb takabilirsin mesela bende aparat ile eutelsat-sirius-nilesat tek çanakta

arkadaşım bu uydulardan belgesel izleme şansı varmı bu arada onuda öğrenmiş olayım dedim.

hepsi şifreli kardeş
  • Cevaplar için çok teşekkürler

şu pc'yi bağlama konusunda bilginiz var mı ? tv'nin tek çıkışı vardı ona da receiver kablosu takıldı çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Canøm -- 9 Kasım 2009; 18:10:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • belgesel?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onderdemirel

quote:

hepsi şifreli kardeş

teşekkürler

• Canøm

kardeş risivırı bilgisayara bağlarsan tv de ne varsa sadece onu izleyebiliyon(denemedim ama mantıklı). ama bi tv kartı alarak bağımsız kendi kanallarını izlemen mümkün. bende skystarII var 4 yıldır kullanıyom. yaklaşık 150 tl ye patlıyo ama o da olcak okadar. burada çanak anteni ortak kullanarak ikinci bir anten+kurulum sıkıntısından kurtuluyon.yapman gereken dijital bir tv kartı (analog kartlar daha ucuz ama çatalla bile çekiyo sanırım konumuz bu değil:) ve iki veya üzeri çıkışa sahip bi lnb almak. tabi bide yeterince kablo. twin(çift çıkışlı) veya quad(dört çıkışlı) lnb leri çoğu elektronikçide 15-25 tl ye bulabilirsin. hatta canın sıkılırsa adını bilmediğim 8li-16lı çoklayıcılardan alır tek bi çanakla apartmandaki her daireye yayın ulaştırırsın:) vesaire. multifeed de de tek çanak antene bi kaç lnb takıp, diseq ile toplayıp antenin elverdiğince uydu yayını alman mümkün. uzay yolu ndan fırlamışa benzeyen bir antenle 16 uyduya kadar yayın alabilirsin. bu konuda bol bol kaynak internette mevcut. karar senin
    saygılar

• twin ile quad lbn çıkış sayısına göre değişen isimler değildir twin lnb ile quad lnb farkı şeylerdir twinde her bir çıkış connektörü bir uyduyu temsil eder ve hem h ve v frekanslarını taşır quad da ise örn 4 lü bir quad lnb de her bir connektör h yada v olur yani 4 lü quad lnb de h ve v açısından twine göre 2 çıkışlı sayılır

daha açmak gerekir ise; twinde önr 4 lüde bir twin lnb de connektörden bir receivere hat verildiği zaman tüm kananlların sinyali gelir ama 4 lü bir quad lnb de bir connektörden bir receivere hat verildiği zaman o connektör h ise h frekansrtaki kanalların sinyali gelir v ise v frekanstaki kanalların sinyanllari

benim bildiğim bu yanlışım varsa düzeltin

• isimlerde yanlışlık olabilir. amatörce yapılmış bi hata. sadece arkadaşa oluşturabileceği sistemi anlatmaya çalıştım. kendim de o şekilde kullanıyorum. düzeltme için teşekkürler. sanırım fazla bilmediğim isimleri pek kullanmamam gerekiyo:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.