Şimdi Ara

Tek Çanak Tek LNB 1den Fazla Uydu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
45.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek Çanak Tek LNB 1'den Fazla Uydu alabilirmyiim ? yani turksat'in oldugu canaktaki lnb'den başka hangi uyduların yayını alabilirim tşkler.

Öncelikle şunu belirtmek lazım ; hangi ilde oturuyorsun ve çatından veya balkonundan uyduları ne kadar net görebiliyorsun , çanak anteninin çapı , tipi , kalitesi nedir bunlar önemli.

İkincisi tek LNB ile tek uydu izlersin amahttp://www.hepsidijital.com/index.php?p=list&k_id=165&kn=Multifeed+(%C7oklu+LNB+aparat%FD) gibi "multifeed" aparat kullanarak çanak antenine 1 den çok lnb bağlayarak diğer uyduları eğer coğrafi konumun elveriyorsa izleyebilirsin.

LNB çok pahalı birşey değil ki neden tek LNB de ısrar ediyorsun ayrıca tek çıkışlı LNB almak yerine 2 veya 4 çıkışlı alarak evinde birden çok uydu alıcı kullanabilirsin (salon, oturma odası , mutfak, yatak odası , çalışma odası gibi) ve herkes istediği kanalı diğerler kişilerden bağımsız olarak izler. Kaliteli , markası olan , gerçek dB değeri 0,4 dB veya küçük olan ( üzerinde yazan değer kaliteli marka değilse sallamadır. güvenmeyin. yani 10 liraya 0.2 dB Lnb olmaz)

Kolay gelsin

• türksat çanağından başka bir uydu görüntüsünü almanız zor hatta yok biliyorum.ama hotbird uydusundan hotbird dahil iki uyduya bağlanabilirsiniz arkadaşın verdiği linkteki aparatları alarak yapabilirsiniz.bir çanaktan çoklu uydu görüntüsü almanız için uyduların birbirine yakın olması gerekir,bulunduğu yörünge dereceleri
    turksat hotbird eutelsat astra
    saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jetkill -- 20 Kasım 2009; 12:35:03 >

Orijinalden alıntı: jetkill

ben tek çanakla 4 uydu alıyorum
    saygılar

Çanak çapınızı ve yerinizi yazarsanız belki soruyu soran arkadaşımıza yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetkill

saygılar

bir fotoğraf koyabilirmisin bizde görelim çanak çapını kullandığın aparatları

saygılar

nasıl oluyor, birde açıklasaydınız ?

İnsanlari yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler. Napoleon Bonaparte
  • evet resim olsa güzel olur. benim tek lnb ısrarımın nedeni merkezi sistem olması..

tek çanakla lnb sayısını arttırarak birden çok uydu bu şekilde izlenebilir. bu sisteme multifeed deniliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambursman -- 20 Kasım 2009; 20:21:20 >

.- Evet benim

• quote:

Orijinalden alıntı: rambursman

bu çanak türksata bakmıyordur kesin türksatın yörüngesine bu kadar yakın uydu yok bir tane varmış sonradan öğrendim hallasat.hotbird e çevrili bir çanaktan dört ayrı uydudan yayın alınabilir.alttaki görüntüyü büyütünce içinde türksatın olmadığını göreceksiniz

• resimleri googledan aldım sistemın nasıl birşey oldugunu görmeniz açısından ekledım

.- Evet benim
  • quote:

resimleri googledan aldım sistemın nasıl birşey oldugunu görmeniz açısından ekledım

arkadaş bizim derdimiz bir çanaktan çoklu yayın alınamaz değil.jetkill adlı arkadaşın verdiği bu bilgi*ben tek çanakla 4 uydu alıyorum
    saygılar * tek çanaktan çoklu yayın alınır bunu uydu anten bilgisi olanlar biliyor zaten.biz diyoruzki hotbirde çevrili çanaktan türksat yayınlarını alamaz diyoruz veya türksata çevrili bir çanaktan hot bird yayınlarını alamaz diyoruz.ama çanak 1000 lik olmaz ama özel yaparsa oalblirmi bilemem

Orijinalden alıntı: ProZaC

evet resim olsa güzel olur. benim tek lnb ısrarımın nedeni merkezi sistem olması..

Çözümü var. Monoblok lnb kullanacaksın. Çift lnb başlıklı bu lnbler tek kabloya gönderir sinyalleri yayınlar aynı diseqten gelir. Tek anlayamadığım monoblok lnb de sinyal karışmıyorsa neden monoblok lnbye fazla para vermek yerine 2 tane tekli LNB F konnektör ile birleştirilip tek diseqc'ye bağlantı yapılarak aynı sonucu almaya çalışmıyoruz?

Neyse bilmen gereken monoblok lnbler bu işi yapıyor. 2 derece, 3 derece, 4 derece ve 6 derece aralıklı yayın alacak farklı modelleri mevcut. Merkezi sisteme uygunmudur bilemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engunaydin -- 20 Kasım 2009; 23:00:34 >

Orijinalden alıntı: sony kamera

quote:

bu çanak türksata bakmıyordur kesin türksatın yörüngesine bu kadar yakın uydu yok bir tane varmış sonradan öğrendim hallasat.hotbird e çevrili bir çanaktan dört ayrı uydudan yayın alınabilir.alttaki görüntüyü büyütünce içinde türksatın olmadığını göreceksiniz

Güzel birşeymiş yaw

PSN:ERTANTR
    Xbox Live: WinRiverWinTR

• quote:

Tek Çanak Tek LNB 1'den Fazla Uydu alabilirmyiim ? yani turksat'in oldugu canaktaki lnb'den başka hangi uyduların yayını alabilirim tşkler.

Evet bulunduğun konuma ve çanak çapına göre değişir. 90'lık bir çanakla ve tek lnb ile Türksat ile Hellasatı alabilmen için lnb ayarını çok iyi yapman lazım. Yoksa bir aparatla türksat lnb'sinin hemen bitişiğine (kafa kafaya olacak) 2.bir lnb koyup Hellesatı rahatça ayarlayabilirsin.
    Hotbirde çevrili 90'lık bir çanaktan (bulunduğunuz konumun sinyalleri alması kaydıyla) aparat ile Türksat yayınları da alınabilir.
    Bunun için merkez uyduyu Arapsat 26 dereceye ayarlamanız lazım. Gerisi diğer uyduları ayarlamak ama Arapsatın sinyalini batıya doğru %80' lerde olacak şekilde ayarlayın ki hotbirdi de %80 sinyalle alabilesiniz.
    Alıntıdır
    Biraz amatörce olmuş ama arkadaş başarmış.
    5 lnb ile soldan sağa doğru
    42 drc turksat
    19 drc astra 1
    16 drc eutelsat w2
    13 drc hotbırd
    5 drc sirüs

Bu da benimki

• quote:

Tek Çanak Tek LNB 1'den Fazla Uydu alabilirmyiim ? yani turksat'in oldugu canaktaki lnb'den başka hangi uyduların yayını alabilirim tşkler.

ben turksat denemedim ama çevremetek lnb ile 7 derecedigitürk uydusuna ince ayarla 9 derece yi ayarladım bazılarına da siriüs ve 7 yi ayarladım aralarında 2derece oldugu için sorun olmuyor ve kolay.
  • çanağın büyüklüğüyle doğru orantılı alacağın sinyal kalitesi.

motorlu canak kullanıor olmayasın arkadasm;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kafana_qore -- 7 Aralık 2011; 10:27:33 >

ASUS P8H61-M LX INTEL H61 SOKET 1155 DDR3 1333MHZ VGA ANAKART

INTEL CORE I3 2130 SOKET 1155 3.4GHZ 3MB CACHE 32NM

HD4830 GDDR3 1GB 256Bit ATI Radeon

KINGSTON 4GB DDR3 1333MHz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.