Şimdi Ara

tek çanakla astra sirius hotbird çoklu lnb aparat ile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
20.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • tek çanağa çoklu lnb aparatı hakkında bilgisi olan var mı nasıl bir sistemdir iyi çalışır mı. bizim uyducuyla konuştum takarız dedi sorun değil dedi. astra hotbird sirius u falan alırsın dedi ama astranın kanllarının hepsini çekmez dedi bu sistem büyük çanak lazım dedi. böyle bir sistem kullanıp memnun kalan var m ıarkadaşlar. görüşleriniz nelerdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yedikeresekiz -- 19 Eylül 2008; 19:04:52 >

• Selam arkadaşım;

Benim 90'lık çanakla astra (319 kanal) hotbird (1392 kanal) ve eutelsat (132 kanal) aynen dediğin gibi aparatla kullandım. Hiç bir problem olmaz. Uyducu arkadaş ayarlıyor onu. Ancak Astra için 90 lık çanak küçük. Normalde tüm Astra kanallarını almak için 4 metrelik çanak lazım. Ben 120'lik çanak aldım, şuan sadece Astra ona bağlı 875 kanal çekmeye başladım. Bir arkadaşta 150'lik çanak var o da 1300 civarında kanal çekiyormuş. 120'liği sonradan aldığım için Hotbird ve Eutelsat 90'lıkta kaldı ama 3'lü de iş yapıyordu. Yani sana tavsiyem en az 120 lik çanak olur ve 3'ünü de sorunsuz aparat yardımıyla kullanırsın.

Selamlar, saygılar...
  • teşekkürler bilgi için. size bir kaç soru daha sormak istiyorum müsaadenizle. bende çift çanak var biri hotbird biri türksat. hotbir ün olduğu yere iki aparat daha taktırmak istiyorum. diseq dörtlü olduğu için artı masraf yaptırmayayım dedim o yüzde 2 daha eklemeyi düşünüyorum. cihazım decktron 95000 fta. korax larla aynı özellikteç ben hotbird ün yanına sizce janhi iki uyduyu taktıriim ne önerirsiniz. eutelsat demişsiniz onda iyi knallar var mı teşekkürler
  • Arkadaşım aparatlı lnb düzeneği taktıracaksan

1- Öncelikle bulunduğun yöre de izlemek istediğin hangi uydununu yayını sana en zayıf geliyorsa (hotbird, astra, sirüs..vs) çanak anteni sabit izleyecekmişsin gibi öncelikle ona odaklayacaksın. Diyelim ki en zayıf halka :))) astra anteni astraya en stabil şekilde tüm hassas ayarlarını yapıp sabitle
    2- bundan sonraki işlem yani aparat düzeneğinin kurulması hassas ayarının yapılması tamamen yapan ustanın el maharetine ve sabrına bağlı güzel bir ayar ile çok belirgin bir sinyal ve kalite farkı olmaz
    3- uyduların yayın içerikleri ve yayın paketlerinin hitap ettiği içerikler kişiden kişiye değiştiği için bu konuda öncelikle kendin karar vermelisin. Sporu veya maçı hiç sevmeyen bir insana eurosport un yayın yaptığı paketi tavsiye etmek ya da yabancı müziği hiç sevmeyen bir insana müzik yayınlarının olduğu paket ve uyduyu tavsiye etmek ne kadar yanlış ise bu konuda da size yapılacak tavsiye o kadar yersiz olur. Ancak genel itibarıyla en güzel ve güncel yayın içeriğine sahip uydular

1- ASTRA 19 derece
    2- HOTBİRD 13 derece
    3- THOR 1derece

• teşekkürler tufaner. sirius hakkında ne düşünüyorsunuz
  • yeni eve dreambox dm 800 almadan once catıdaki baglantıları yapmam gerekecek..sizce motorlu canakmı yoksa tek canakla 4-5 lnb li koyulabilen canaklardanmı baglamalıyım? hangisi daha kolay ve faydali olur benim icin ? marka ve model bazında yazarsanız cok makbule gecer ...simdiden tesekkürler sağolun...
  • Arkadaşlar,

Benimde multifeed niyetim var. Ancak soru işaretleri var kafamda...

Öncesinde aşağıdaki ürünü düşündüm:

http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=359

Sonrasında bu sisteme alternatif olarak aşağıdaki sistemi kurmak aynı performansı verecekse, neden o kadar para ödeyeyim diye düşündüm:

http://www.karabalikelektronik.com/pinfo.asp?pid=360
    +
    120'lik Offset Çanak

İlk sistemle arasında neredeyse 3'te 1 fiyat farkı var. Aynı performansı verir mi? Tavsiye eder misiniz? İkinci sistem ile 1' Batı ile 42' Doğu arasındaki tüm uyduların alındığı iddia ediliyor.

Almak istediğim uydular:

Türksat 2A/3A at 42.0°E
    Hot Bird 6/7A/8 at 13.0°E
    Eutelsat W3A at 7.0°E
    Astra 1F/1G/1H/1KR/1L at 19.2°E (Olmazsa; Thor 3/5 & Intelsat 10-02 at 0.8°W)
    Astra 2A/2B/2C/2D at 28.2°E (Olmazsa; Eurobird 9 at 9.0°E)

Ne öneriyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth-Vader -- 22 Eylül 2008; 15:16:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sakın hazır aparatlardan almayın, uyduyu kuran açısndan tam eziyet ayrıca zaman kaybından başka birşey değil. ayrıca türksatla hotbird arası 29 derecelik büyük bir açı var, böyle bir aparatla türksat %42 ile yayın alırsınız ancak. mantık olarak çok saçma

uyduların alış açısı farklı olduğu için, aynı düzlemdeki lnbler yayınları alamayacaktır.
    42 derece türksat uydusunun kalkış derecesi;
    Azimuth (true): 165.9°
    Azimuth (magn.): 161.1° iken;

astra
    Azimuth (true): 200.8°
    Azimuth (magn.): 196.0°

hotbird
    Azimuth (true): 209.4°
    Azimuth (magn.): 204.6°

sirius
    Azimuth (true): 219.5°
    Azimuth (magn.): 214.7° derece olacaktır, yani gittikçe çanağın duruş çizgisi ufuk noktasına kadar iner.

lnblerde o yüzden aparattaki gibi düz bir çubuk üzerinde başarısız olacaktır, özel yapım aparat almanız temin etmeniz gerekiyor.
    ankarada iseniz konya sokak özlem elektronikte mevcut. sakın bu hareketsiz olanlara para kaptırmayın.

ayrıca uine özlem elektronikte ges özel yapım çanakta bulabilirsiniz. çanak tavsiyesinde yine ges markasını öneririm.

tek çanakla astra sirius hotbird çoklu lnb aparat ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 23 Eylül 2008; 1:26:11 >

• peki bu dieseq motorla normal motorlu çanak arasında fark varmı?ikisi birbirinden farkılı şeylermi ?en iyisi diesq motor diyorlar..
  • Arkadaşlar ben de tek çanağa çoklu lnb takarak uydu sayısını haliyle de kanal sayısını artırmak istiyorum lakin bugün gittiğim uydu anteni takan kişi 15 senedir bu işi yaptığını tek çanakla öyle bir şeyin olamayacağını söylüyor. Bir anlam veremedim ben araştırdım diyorum oluyormuş adam diyor ki öyle bir şey olmaz iki çanak olacak biri türk sat diğeri hoboirt olaak siyor. Hotboirt çanağa da çoklu lnb yapabiliyoruz diyor. Bu nasıl iştir anlamadım yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuntay yiğit

Arkadaşlar ben de tek çanağa çoklu lnb takarak uydu sayısını haliyle de kanal sayısını artırmak istiyorum lakin bugün gittiğim uydu anteni takan kişi 15 senedir bu işi yaptığını tek çanakla öyle bir şeyin olamayacağını söylüyor. Bir anlam veremedim ben araştırdım diyorum oluyormuş adam diyor ki öyle bir şey olmaz iki çanak olacak biri türk sat diğeri hoboirt olaak siyor. Hotboirt çanağa da çoklu lnb yapabiliyoruz diyor. Bu nasıl iştir anlamadım yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıcakla.

tek çanakta birçok uydu sadece birbirine yakın uydularda yapılabilir.. yukarda örnekleri verilmiş (astra-hotbird-eutelsat-sirius) gibi. ama turksat ve hotbird arasında açı çok fazla olduğundan bunları tek çanakla almak mümkün olmuyor..

• Antalya dan 90 lik canakla hotbird merkezli aparatla astra dan goruntu alinir mi? Uydu bulucu ile bugun denedim ama sinyal alamadim birturlu
  • quote:

Orijinalden alıntı: eleysen

Antalya dan 90 lik canakla hotbird merkezli aparatla astra dan goruntu alinir mi? Uydu bulucu ile bugun denedim ama sinyal alamadim birturlu

Antalya biraz zor kardeşim... Almaya alırsın ama 50-100 kanal civarı olabailir.forumda kullanan varsa sana daha iyi cvp verrir.İnce ayarla arttırısın kanal sayısını belki. Ben Aksaraydan 90 lık çanakla el ile kendim tesadüfi buldum. Hotbirdin tam yanına monte edince. 800 den fazla kanal alıyom... Eutelsat 7(Digitürk) yide elle tesadüf buldum ondanda bi 200-300 civarı kanal vardı sanırım. pek izlemiyorum. ama çoğu şifreli. digitürk ü thor yada srius yapacam yapabilirsem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otelci -- 18 Aralık 2016; 23:58:19 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.