Şimdi Ara

Tek Bilgisayar İki Farklı Ağ Bağlantısına Sahipse Ne Olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
7.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Diyelim ki bilgisayarımızda iki adet ağ bağlantısı var. Birisi kablosuz ağ bağlantısı, diğeri de kablolu ağ bağlantısı. Bunların ikisi de etkin durumda. İnternete girdiğinizde windows hangisini kullanır? Veya ağ içerisindeki diğer bilgisayarlardaki dosyalara erişirken hangi bağlantı aktif olur? Bunların kullanılma önceliklerini değiştirme şansımız var mıdır?

    Biraz ilginç bir soru oldu, farkındayım ama eminim dh'de bu bilgiye de sahip birileri mutlaka vardır:)



  • inan bu olay daha bugün aklıma geldi suan bi masaüstü ve yanında wireless dan baglanana laptop var laptopa baglasammı acaba ethernet kablosunu dicem ama suan online oyundayımyarın dener gönderirirm ama ethernetten baglanır diye düşünüyorum
  • Ben denemiştim birkaç ay önce. Öyle kafasına göre takılıyor windows.
    Herhangi bir öncelik göremedim.
  • Galiba önce bağlandığına devam ediyor. Çünkü ağ komşularımı göster dediğinde ilk bağlantıdakiler gösteriyor. Okulumda kablosuz ağ var. önce ona bağlandım. Sonra Cross kabloyla arkadasımın bilgisayarına baglandım dosya transferi için. Ama arkadası göremedim, ağdaki diger makinaları gördüm.
  • Biraz internette araştırınca Windows XP'nin "Network Bridge" diye bir özelliği olduğunu farkettim. Ağ bağlantılarım'da bulunan 2 veya daha fazla bağlantıyı sanki tek bir bağlantıymış gibi birleştirmenizi sağlıyor. Böylece her iki bağlantıyı da kullanmış oluyorsunuz. Ama iki ağda da aynı bilgisayarlar varsa bu bilgisayarlardan birine erişmek istediğinizde hangi bağlantı çeşidi aktif oluyor onu çözemedim...
  • bu durumda oncelık ilk yatıgınız baglantıdadır. ancak ıkı ayrı bıcımde baglı bılgısayarladan ılk yaptıgınız gaglantıyı kesersenız ıkıncı baglantıdan yapmakta oldugunuz işlemler dvam ediyor.bir yerde okumuştum çift bağlantı yaparak iki bilgisayar arasındakı bant genışligi arttırılıyordu ancak nasıl oldugunu tam hatırlayamıyorum. çift baglantı dahı olsa dedıgım programı kursanız dahı ancak tek ıp adresını aktıf olarak kullanabılıyorsunuz ağda bir işlem yaparken kullanabılıyorsunuz bır ağ içinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HELICOPTERPILOT -- 3 Şubat 2008; 14:24:16 >
  • Oncelik sadece windows registry de yazan degerdir.
    Network Connections/Advanced Settings den ayarini yapabilirsiniz.
    Hangisini once acip acmadiginiz onemli degildir.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Denemelerim sonucunda hem yerel ağ bağlantısını hem de kablosuz ağ bağlantısını içeren bir ağ köprüsü kurduğumda ağ içerisinde dosya aktarırken, oyun oynarken vs daha hızlı olan yerel ağ bağlantısını, internette gezinirken ise internete erişimi sağlayan ağ olan kablosuz ağ bağlantısını kullandığını gördüm. Yani iki bağlantı da olsa kullanılan bağlantı yapılan işleme göre sürekli değişiyor, belli bir öncelik yok.

    Bu arada köprü kurduğunuzda zaten ilgili bağlantılaırn tamamı için tek bir ip adresi belirleyebiliyorsunuz. Haliyle iki ağda da bulunan biri için unique bir kimliğiniz oluyor.

    Gerçekten merak ettiğim bir konuydu. Hem hem deneme yanılma metoduyla, hem de sizin yazdıklarınız sayesinde olayı kavradım sanırım:)
  • Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benim de aynı sıkıntım var. Kullandığım çizim programı network üzerinden çalışıyor, yani kablolu internet üzerinden. Ama bu internet sınırlı. Ben aynı anda kablosuz bir ağı da kullanmak istiyorum, internette gezinebilmek için. Yani kısaca, çizim programı için kabloluyu, diğer herşey için kablosuzu? Var mı bir bilgisi olan ve bana yardımcı olabilecek bir arkadaş acaba? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MeHMeTDaLGiC

    Konuyu hortlatmak gibi olacak ama benim de aynı sıkıntım var. Kullandığım çizim programı network üzerinden çalışıyor, yani kablolu internet üzerinden. Ama bu internet sınırlı. Ben aynı anda kablosuz bir ağı da kullanmak istiyorum, internette gezinebilmek için. Yani kısaca, çizim programı için kabloluyu, diğer herşey için kablosuzu? Var mı bir bilgisi olan ve bana yardımcı olabilecek bir arkadaş acaba? Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için..


    Windows ağ bağlantılarının içerisinden öncelik atıyabiliyorduk iki tane yeşil ok vardı aşağı ve yukarı biz oradan öncelikli bağlantıyı en üste çıkarıyorduk ama şimdi bulamadım bilen arkadaşlar varsa bi baksın...
  • sanal makina kutup network adaptörünü manuel olarak seçebiliyorsun. öyle işini görürüse deneyebilirsin.
  • Hangisinin metric degeri daha kucukse o baglantiyi kullanir.
  • Ağ Bağlantıları -> Gelişmiş Ayarlar

     Tek Bilgisayar İki Farklı Ağ Bağlantısına Sahipse Ne Olur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.