Şimdi Ara

Farklı Ağlara Bağlı İki Bilgisayar Arasında Ortak Klasör Mümkün Mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. İki farklı ağa bağlı bilgisayar arasında ortak, yani iki taraftan da değişiklik yapılabilecek bir klasör oluşturmak mümkün mü? Örneğin bilgisayarın birisi ofiste ve ofisteki internete bağlı olacak, diğeri evde ve evdeki internete bağlı olacak. İkisi arasında da ortak bir klasör istiyorum. Birisi üzerinden bir dosyada değişiklik yaptığımda, diğerinde de aynı değişiklik olacak.


    Aynı ağa bağlı bilgisayarlarda bunu yapmak mümkün, onu biliyorum. Sorun farklı ağlarda oluşuyor. Aklıma tüm dosyalarımı Google Drive'a yüklemek ve orada düzenleme yapmak ya da uzaktan erişim ile diğer bilgisayara bağlanmak geliyor. Fakat bunlar kullanışsız olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.




  • VPN bağlantısı yapar ve vpn ile bağlandığın bacağı kural yazarak ofisteki iç ağ ile haberleştirirsen söylediğini yapabilirsin sanırım. Ama bunun için öncelikle bir tane güvenlik duvarına ve o güvenlik duvarına ait bir vpn hesabına ihtiyacın var.

  • Teknode kullanıcısına yanıt

    Cevap için teşekkürler. Terimlere yabancı olmakla birlikte araştırıyorum, VPN ile bağlantı mümkün görünüyor.

  • Çok basit hocam
    Hem güvenli hemde dosyanız koruma altında olur eğer yüksek boyutlu dosya ise maliyetli olabilir (VPN'de maliyetli aslında) ama küçük boyutlu dosyalar ise ücretsiz şekilde kullanabilirsiniz.

    Google drive, Microsoft onedrive vs.

    Ben aynı şekilde kullanmıyorum ama yüksek ihtimal dediğiniz gibi çalışacaktır Google drive klasöre ne yüklesem hemen bulut'a kaydediyor böylece kendi bilgisayarıma birşey olsa verilerim güvende kalır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi yontemi kullanirsaniz kullanin, internet hiz engeline takilacaksiniz.

    Download ve upload hizlardaki yavaslik yuzunden buyuk dosyalar cok yavas aktarilacak veya cok yavas calisacaktir.

    Dosya paylasim icin NAS ta kullanabilirsiniz, bunun disinda ftp, samba, ssh, owncloud calistiran bir makineyle de dosya paylastirabilirsiniz.

    Google drive da guzel bir secenek, hepsi kullanisli ama dedigim gibi internet hiz engeline takilacaklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iki ağdan birine bir nas cihazı kurun paylaşıma açın ve kullanın maliiyeti düşürmek için dosya boyutları fazla büyük değil ve modemde desdekliyorsa modeme flash bellek takıp paylaşıma açın yada o ağdaki pc yi dlna programı ile mezzo olabilir dosyalarınızı paylaşıma açın yanlız bütün seçeneklerde de sabit ıp almanız şart oda aylık 40-50 tl civarı sanırım

  • @iCrush

    Google Drive denedim hocam, dosyalarımı bilgisayar ile senkronize et dediğimde klasörlere dikkat etmeden tümünü karıştırarak yüklüyor. Aynı zamanda aralarında arama da yapamıyorum. Bir diğer sorun ise üzerinde düzenleme yapamamak, önce indirip düzenledikten sonra geri yüklemem gerekiyor.


    @YunTi

    Dosya boyutlarım çok küçük, dolayısıyla internet hızı etkilemiyor beni. NAS ilk defa duyduğum bir şey, araştırdım ancak maliyetli olduğunu gördüm. FTP'yi denedim, bir aşağıda deneyimlerimi yazıyorum.


    @armagan_60

    Modeme USB bellek işi meraklandırdı, ofis kameraları nedeniyle sabit IP hizmetim mevcut. Hemen araştırmalarımı yaptım, USB belleğe dosyalarımı atıp modeme taktım. Modem üzerinden gerekli FTP ayarlarını tamamladım. Ardından bilgisayara FileZilla uygulamasını indirip bağlandım. Genel olarak başarılı ancak bazı pürüzler var. Örneğin FileZilla üzerinde düzenleme, kopyalayıp aynı yere geri yapıştırma yapamıyorum. Önce bilgisayara indirip ardından düzenleyip geri yüklemem gerekiyor. Klasörleme çok güzel, fakat aralarında arama yapamıyorum.


    Tüm dosyalarımı USB belleğe atıp, yanımda taşımam gerekecek galiba.  





  • Aynı anda iki pc açık olacak, bir tarafa server diğer tarafa client modunda bir bulut uygulaması kurarsınız. Sanki one drive uygulamasıymış gibi yaptığınız değişiklik iki taraftada yenilenir, dosya bir tarafta depolanır. Fakat upload hızı ülkede leş gibi olduğu için büyük boyutlu dosyalarda çileden çıkartır. Ufak çaplı word vs. gibi ofis belgeleri için sorun olmaz kullanırsınız.


    Uygulama olarak şu anda aklımda yok ama araştırın kendi bulut servisini kurma vs gibi kelimelerle çıkacaktır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.