Şimdi Ara

Antalya Nissan Haşim Balaban Fatura Usülsüzlüğü(Değişmeyen parçanın parasını aldılar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
5.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
67 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    İlginiz ve destek mesajınız için teşekkür ederim. Konu aynen yazdığım gibidir, hatta eskiği var fazlası yok diyeyim. Fotolardan bile parçaların eski olduğu belli oluyor, faturayı da yükledim ki kimsenin aklında soru işareti kalmasın.

    Ben olayı ilk çözdüğümde gerçekten iyi niyetli yaklaştım, fakat şüphelerimi arttıran gelişmeler şunlar oldu. Önce bu durumu reddetmeleri, sonra servise gidince tek parçanın eksik olduğu şeklinde beyanda bulunmaları ve sonrasında ısrarlarımla diğer parçaların da değişmediğinin kabulü. Hatta daha bastırınca depoya götürdüler beni ve kutusunda bir döşeme gösterdiler, üzerine kağıtla adımı soyadımı yazmışlar. İşte bakın parçanız burada, bu parça gelmişte, diğerleri de gelince toplu takılacakmış vs. şeklinde tekrar yeni beyanda bulunmaları. Böyle olunca da insanın aklına olumsuz senaryolar geliyor.

    Ayrıca şirketin merkezi bunu o kadar olağan nasıl karşılayabilir? Bana bağlı bir firma böyle bir işe karışsa rezil ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tek önerim dava açmanız. Ben bir keresinde mercedese bakıma gittim, atıyorum fatura bedelim 150.01 ₺ tuttu, 150 lira verdim, kadın benden 01 kuruş istedi. Bunlar 01 kuruşun bile peşine düşüyorlar. Siz de peşine düşün. Anladığım kadarıyla da tespitiniz var. Dava açın, bekleyin sürerse sürsün, en azından bir ders alırlar. Sen açma ben açmıyım, buna güvenerek böyle yapıyolar. Türkiye'de ne yazık ki adalet yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle geçmiş olsun. Ne yazık ki yanlışı yanlışla kapatmaya mahküm zihinler topluluğunda yaşamaktayız. Herhalde servis yetkilisinin en sonda söylediği doğru olan tek açıklama. Yani merkezin baskısı sonucu servis gerekli işlemi yapmadan teslim etmek zorunda bırakılmış lakin utanmadan yeni parça parası da almış...

    Yapılacak şey bu konuda deneyimi olan avukat bulmak ve davayı tüm taraflara açmak olacaktır diye düşünüyorum. Tabii sigorta şirketleriyle de durumu görüşün, davayı onlar da üstlenebilir.

    Ayrıca nissan'ın japonya yahut uluslararası merkezine de ingilizce bir mail atmakta yararlı olabilir görüşündeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 14 Mayıs 2020; 1:34:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SPAWN-TheUndead kullanıcısına yanıt
    İyi niyetli yönlendirmeniz için teşekkür ederim, size özel mesaj attım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya yorum yapalım, öne çıkaralım, ana sayfada görünsün bu rezalet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şöyle bir önerim var: araç tamir olduktan müşteriye teslim edildikten sonra da exper aracı incelesin, hatta 6 ay sonra araç sahibini arayıp bşr şikayetiniz var mı, memnun musunuz diye bşr yoklama çeksin. Benim gibi arabanın mekanik aksamından anlamayan kişiler nerden bilecek parçanın değişip değişmediğini. Ancak sürüş esnasında bir gariplik olursa veya araç hata uyarısı verirse fark ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu söyleyeyim bireysel olarak halledecebileceğiniz bir sorunla karşı karşıya değilsiniz bu konularda(tüketici ve ticaret hukuku) tecrübesi olan bir avukata acilen ihtiyacınız var ki faturaya ilişkin itiraz süresi geçmiş bile olabilir. Aslında Kasko şirketinizin bununla da ilgilenmesi gerekir, siz tam kusurlu olsaydınız zarar onlara kalacağından belki dikkate alırlardı...
    Edit: Kendi kasko şirketiniz ve karşı tarafın sigorta şirketine de konuyu anlatan bir mail atabilirsiniz. Kendi mağduriyetinizden ziyade yapılmayan işlemlerin ücretinin şirketlerine fatura ve rücu edilmesine dikkat çekin, ki bu şirketler dikkate alırsa o servisin başını ağrıtacak hukuki uğraşı vermeleri muhtemeldir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 14 Mayıs 2020; 4:10:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun cidden büyük rezalet. yapmadığın işin faturasını kesmek ne demek yahu? iş ahlakı diye bir şey kalmamış.
  • Resmen dolandırıcılık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıllı bir avukata herşeyi anlat fotoğrafla video çek durumu iyice anlat avukata aç davanı inşallah sıfır araç verirler özür mahiyetinde

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • geçmiş olsun hocam, yargıda mutlaka hakkınızı arayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olaya bak tam rezillik

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Anladıgım kadarıyla sürekli duydugumuz "Yetkili servisin kasko şişirmesi" deyimi tam olarak bu mu oluyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadarcık işlemi doğru düzgün yapmayan servisi ddklemek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okis -- 14 Mayıs 2020; 13:23:31 >
  • westberlin kullanıcısına yanıt
    Olay eksiye taşınmış.

    Olay dediğiniz gibiyse ortada nitelikli dolandırıcılık suçu var.sizin ekstra birşey yapmanıza gerek yok.maddi kayba uğrayan sigorta şirketiniz zaten şuan helva kavuruyordur .
    Bu arada arkadaşımın son kasa qasqaisi var.malum ilk çıktığında akü problemi vardı.jel akü olayı.en yakın şehirdeki yetkili servise gitti değiştirdiklerini beyan ettiler.bir süre sonra aynı problem oldu.o şehirdeki bayi kapanmis.baska şehire götürdüler.akunun değişmediğini söylemişler.o bayide değiştirdi sorun çözüldü .bayi kapandığı olay küçük olduğu için ark üstüne gitmemişti olayin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ülkede işini düzgün yapan bir kurum yok mu allah aşkına ! Mahkemeye verin, biraz uzun sürsede söke söke kazanırsınız davayı. Yanlarına kalmasın bunların üç kağıtçı herifler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araci teslim alirken araci bu halde nasil teslim aldiniz? İmza attinizmi alirken aracı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vay be ne güzel memleket. Bu iş mahkemede biter, yoksa bunların utanacağı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Aracı teslim alırken bir belge imzalamadım. Aracı teslim aldığımda virüs muhabbetine kimse birbirine yaklaşamıyordu, hızlıca işlemleri bitirip kalabalık ortamdan ayrılmak istiyordum. Zaten o tarihte tamirinin biteceğini ne ben, ne de teslim eden arkadaş biliyordu. Bir de Nissanın verdiği kiralık aracı teslim, oradan da mesai yetişme derdim vardı. Ayrıca ben aracın içinde tadilat yapacaklarını, yani neleri değiştireceklerini bilmiyordum, böyle bir bilgi vermemişlerdi bana. Sonuç olarak tamir olacağını bildiğim marşpiyel ve ön kapıya baktım, tamirci olmayan bir kullanıcının bakışıyla tamir olduğunu değerlendirip araca bindim. Ki zaten böyle sorunlar olmasın, hata olursa garantisi olsun, muhatap bulayım diye yetkili servise verdim aracı, onun da güveni vardı.

    İlk mesajda da bahsettiğim gibi, fatura elime geçince detayları görüp olayı farkettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi westberlin -- 14 Mayıs 2020; 21:27:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracı teslim alırken bu durumda araç sahibinin imza atması bir anlam ifade etmez,ayrıca parçaların ve onarımın garantisi olur bu yüzden tek tek hangi parça tamir ve değişim oldu ise bunu ıspatlamak gerekirse garanti kapsamında değiştirmek servisin sorumluluğundadır.

    Zaten bu olayda karşı tarafın sigorta firması var,araç sahibinin kasko firması var,sonucunu açıkçası merak ile bende bekliyorum. Bu kadar çok kişi/veya firmaya karşı yapılmış bu şekilde bir olayı ilk defa duyuyorum bende.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.