Şimdi Ara

Tecrübesiz dereceli oynamayın lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tecrübesiz dereceli oynamayın lütfen.Tecrübesiz dereceli oynamayın lütfen.Tecrübesiz dereceli oynamayın lütfen.Tecrübesiz dereceli oynamayın lütfen.

    Bakın arkadaşlar oyunu ilk çıktığı günden beri oynuyorum. Çok yetenekli olmasamda biraz oyun matematiği ve tecrübem var. Ara ara oynadığım için yükselemiyorum ve altın 2-3 aralığında bırakıyorum son 2 sezondur. Ben neredeyse en başından beri üst koridor ve orman oynayarak bu zamana kadar birşeyler gördüm geçirdim. Şimdi size birkaç birşey sormak ve yeni oyuna başlayan arkadaşlara üstüme vazife olmayarak birkaç tavsiye vermek istiyorum.

    1-) Yeni başlayan arkadaşlar lütfen belli bir tecrübeye sahip olmadan dereceli oynamayın. Karakterinizi karşıya göre seçin ezbere değil. (lee vs yi gibi olmasın mesela)
    2-) Yine yeni başlayan arkadaşlar destek oynuyorsanız genel tabirle totem eşyası olarak adlandırılan ve 3 yük içeren 800 altın maliyeti olan o lanet olası gözü alın ki etrafı görelim. Ki silver gold elolarda bu size kazanç sağlar.
    3-) Son önerimde bu vadi denilen zımbırtıda ejderha ve baron adında iki tane sizi güçlendiren ve işe yarayan şeyler var beyniniz varsa onları almaya bakın.
    4-) Sağdan soldan turnuvalardan görüp özendiğiniz şeyleri dereceli maçlarda yapmayın. Siz ve bende dahil olmak üzere bu kadar iyi oynamıyor ve profesyonel değiliz. Janna'nın yaptığı gibi ilk item buhardanlık çıkmayın.
    5-) Orman rolündeyseniz güçlendirmenizi yada orman kamplarınızı bastılarsa canınız pahasına kampı almayın defolun gidin uzaklaşın. Çünkü rakip size geldiğinde muhtemelen sizin canınız %100 olmuyor. LÜTFEN GÜÇLENDİRMELER İÇİN GİDİP MİD TOP VE ORMANCI OLARAK TEKER TEKER ÖLMEYİN.


    Tekrar belirtiyorum çok iyi yada mükemmel değilim ama uzun süre oyunu oynamış biri olarak yazdım bunları. ''İnsan evladı arıyorum'' konumdan beni ekleyen arkadaşlar az çok biliyorlar benim oynayışımı. Şimdi soruları size sormak istiyorum.

    1-) Sanırım artık pick ekranında zafer yada yenilgi belli oluyor mu ben mi öyle hissediyorum?
    2-) Kahrolası elomdaki insanlar hiç birşey yapmayıp haritada boş gezip farm yapamayınca ne yapmam gerekiyor.
    3-) Ben adc olarak genelde elimin yatkın olduğu şeyler yeteneklerinde yada yetenek pasiflerinde as ekleyen şampiyonlar örn: Ashe Sivir Kog Varus yada Lucian eklenebilir. Ezreal oynamayı severim ve fena da oynamam fakat sanırım artık güçlü değil. Hele maç çevirmek yada geriye düşülen oyunlarda hasar vermek Ezreal için tam bir hayal kırıklığı. Örnek verdiğim şampiyonlar iş yapar mı sizce?
    4-) Dediğim gibi uzun zamandır orman oynuyorum fakat artık sıkıldığım için saldırı gücü taşıyıcısı oynamak istiyorum. TOTEM EŞYASI ALACAK BEYIN SAHIBI bir insan evladı var ise benim seviyelerimde rica ediyorum irtibata geçsin benle. Destek ben de olabilirim son sezonun tamamını neredeyse destek oynayarak geçirdim.
    5-) Son olarak ise neden ise bazen algım bozuluyor odaklanamamak değil de reflekslerim yavaşlıyor yada tepki sürem artıyor. Tilt olmak ile alakalı değil mesela her adc ile farm yapamıyorum hatta şampiyonun kostümü bile etkiliyor beni. Misal Pulsife var ama farm yapamıyorum onunda zamanla hatası yapıyorum. Ya da Caitlyn de zorlanıyorum cidden. Fakat Varus Sivir biraz da Tristina da zorluk yaşamıyorum. Ama tristinanın korsan yerine ejdarha terbiyecisi kostümü ile girsem sıkıntı oluyor biraz.

    Muhtemelen çoğunuz okumayacak ama lütfen tarafsız bir şekilde ciddi cevaplar gelirse sevnirim.







  • Jannaya oyunun en OP itemlerinden olan Buhurdanlık yerine ne çıkalım (Sightstone almamış çıldırıyorum )
  • Janna'ya ilk item buhurdanlik almamak ???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zaman kendi hatalarını değil sürekli takımın hatalarını öne süren biri olsa olduğu liglere tıkılıp kaldığını gözlemledim.Madem lig çıkmak istiyorsun o lige ait olmadığını kanıtla bi farklılık ortaya koy fakat o eloda bot lane için zor bişey bu.Meta picklerini oynamak lig çıkmak için daha ideal ama yok illa zevk aldığım heroları oynamak istiyorsan çıkman yavaşlayacaktır sadece hak ediyorsan çıkarsın zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ezreal çöp. Draven oyna yanına lulu yada janna oynayacak pre bul çoğu oyunu taşırsın. Unutma oyunun kaderini earlyde jung ve mid, late gamede adc belirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu sıralar jung sardı beni.. tabiri caizse ****rin g*tünü bekliyorum.. dikkatimi çekti ne benim takımın nede rakibin umurunda ****r.. alev olmalı biraz düşünsünler.. genelde jung olduğum oyunda hard geri düşmemişsek tüm ****r bizim takımda oluyor gümüş elosunda'yım sadece hafta sonu oynuyorum.. ezbere pick almıyorum ama vi jax udyr agırlılı aldığım herolar ve genelde takımı taşıyorum.. benim tek derdim benden başka totem atan yok 75 golda ward olmak milletin gözüne geliyor.. ejder yada baron kimsenin umrumda olmuyor.. baron dk 30'dan sonra milletin aklına geliyor..
    edit: e-j-d-e-r kelimesi neden sansürleniyor anlamadım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuzgun_ -- 14 Ağustos 2017; 9:16:11 >
  • 30 Level olmuş bir oyuncu istediği zaman dereceli oynayabilir bu hakkıdır. Kimseyi alakadar etmez.
    Onu yapma bunu yapma diye kimseyi kısıtlayamazsınız. Herkesin oyun tarzı farklıdır.
    Kimseye neyi yapamayacağını söyleyemezsiniz.

    - OTP denilen kavram lol içerisinde mevcuttur. Karşıya göre şampiyon seçin derken bunu neye göre söylüyorsun ? Oynamasını bilen, mekaniklerine hakim bir Lee Sin seçimi her zaman iş yapar. Sadece gerektiği yerde Q kullanarak oyunun tamamını domine eden bir Master Yi. Yüksek elolarda oynanması en zor şampiyonlardan biridir.

    - Üst düzey oyuncu gibi şunu yapmayın bunu etmeyin dedikte sonra Ezreal durumunu sormak bana aşırı komik geldi. Buhurdanlığın Janna’ya neden çıkılamayacağıyla alakalı konuşuyorsun da Ashe, Sivir iş yapar mı demek beni kahretti gerçekten.

    - Turnuvalarda gördükleri şeyleri neden kullanmasınlar anlamıyorum? Turnuvada kullanıldığı için güçlü görülen yanları olduğu için kullanacaklar tabii ki.. Beceremiyorlar diyeceksen olay bu değil. Yine de kullanacaklar. Öğrenecekler.


    Ben beceriksiz kişilerin normal oyunlardan ziyade dereceli oynaması taraftarıyım. Bakın troll, feeder demiyorum. Beceriksiz diyorum. Beceri öğrenilen bir kavram.
    Sürekli normal oyun atan biri oyunun ciddiyetini, kaybetme ve kazanma yapısını anlayamaz. Oyundaki hırs faktörünün ne anlama geldiğini bilemez.

    Beceriksiz kişiler dereceli oyun atmalılar. Oyundaki gerçek yapıyı, pick ekranının oyunun kaderini değiştirdiğini, ormanın önemi, desteğin önemini daha iyi kavrarlar.

    Okuduğum; çelişkilerle dolu çok eksik bilgi içeren, düzeysiz eleştiri içeren bir yazıydı. Tasvir etmeye çalıştım ama bir yarar bulamadım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kuzgun_

    şu sıralar jung sardı beni.. tabiri caizse ****rin g*tünü bekliyorum.. dikkatimi çekti ne benim takımın nede rakibin umurunda ****r.. alev olmalı biraz düşünsünler.. genelde jung olduğum oyunda hard geri düşmemişsek tüm ****r bizim takımda oluyor gümüş elosunda'yım sadece hafta sonu oynuyorum.. ezbere pick almıyorum ama vi jax udyr agırlılı aldığım herolar ve genelde takımı taşıyorum.. benim tek derdim benden başka totem atan yok 75 golda ward olmak milletin gözüne geliyor.. ejder yada baron kimsenin umrumda olmuyor.. baron dk 30'dan sonra milletin aklına geliyor..
    edit: e-j-d-e-r kelimesi neden sansürleniyor anlamadım ?

    Egmye bildirdim ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jannaya ilk item olarak hertürlü buhurdanlık çıkılır. Başlarda senin işin etrafı kollamak değil koridorunu temizlemek ve rakibi dürtmektir. Zaten başlarda sana gelebilecek adam sadece ormancıdır, onu da totemle kollayabilirsin.
  • Sanane elalemin dereceli girip girmemesinden dal.. kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msaniyamac M kullanıcısına yanıt
    Sende haklısın hocam da ben hatasızım gibi birşey ileri sürmedim
  • ilk item buhadarlanlık ney ney ney , ne çıkmalıyız o zaman kardeşim bizi bilgilendirirmisin ?
  • Bizim elo için sightstone daha acil bir eşya
  • HanSunHwa kullanıcısına yanıt
    Hocam çıkmayın demiyorum sightstone daha öncelikli bizim elolarda çünkü etrafı göremeyince tepki vermekte geç kalıyoruz
  • Hocam sen anladın sanırım beni
  • okumayın
  • roxcyx kullanıcısına yanıt
    Eğer janna ben hasar aldıktan sonra yada durduk yere kuleye atıyorsa o kalkanı hiç bir işe yaramıyor o item hocam. Kusura bakmayın adam iyi oynayan herşeyi muntazam yapan biri olsa zaten burda konu açmam benim anlatmak istediğim şey Janna özelinde değil. Bu sunucuda çoğu destek oynayan oyuncu grubu sightstone almadan başka eşyalar tamamlama peşinde ama görüş benim önceliğimdir yinede.
  • o zaman şöyle anlatiyim

    kızgın buhardanlık çıkmadığında ADC'ye verdiğimiz bir kalkan

    E : Koruma + Saldırı gücü veriyor.

    sen buhardanlık çıktığında

    E: %10 Kalkan Koruma (Artış) + Saldırı gücü + %20 Saldırı hızı + Hp drain

    şimdi şu üstteki efektlerin , oyunda ilk itemi buhardanlık olan bir janna bir adcye verirse ( sadece E yeteneği ile ) o ADC sana ne yapar ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanSunHwa -- 14 Ağustos 2017; 19:22:3 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HanSunHwa

    o zaman şöyle anlatiyim

    kızgın buhardanlık çıkmadığında ADC'ye verdiğimiz bir kalkan

    E : Koruma + Saldırı gücü veriyor.

    sen buhardanlık çıktığında

    E: %10 Kalkan Koruma (Artış) + Saldırı gücü + %20 Saldırı hızı + Hp drain

    şimdi şu üstteki efektlerin , oyunda ilk itemi buhardanlık olan bir janna bir adcye verirse ( sadece E yeteneği ile ) o ADC sana ne yapar ?


    Hocam adamın bana e atamadığını o yeteneği beni korumak dışında herşeye attığını söylediğim zaman alınmasının boşuna olduğunu anlarsın. En azından o oyuncu için. Karakter güzel bende severim oynamayı ama iyi kullanılmazsa bir işe yaramıyor eşyalar. Ezbere oynuyor adam görüş sağlamamış ki bana totem skorlarına bak istersen.
  • Guard of Gondor kullanıcısına yanıt
    yukarda yazdıklarımı sadece "Janna'nın yaptığı gibi ilk item buhardanlık çıkmayın. " lafına ithafen dedim zaten oyuncuya yönelik bir ithafta bulunmadım.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.