Vatan kompütürün internet mağazasından yukarıda ki ekran kartlarına bakıyorum ve özelliklerine göre amd ekran kartı ile nvidia ekran kartları arasında uçurum fiyat farkları var. Aralarında ki farka baktığımda amdnin bellek hızı 5000, nvidianın 6008, amdnin çekirdek hızı 920 nvidianın çekirdek hızı ise 1006. Diğer özellikler ise aynı görünüyor. Fiyatlar ise amd 396 tl, nvidia 660 tl. Bu fiyat farkını oluşturan etmenler sadece bu hız farklarındaki değerler midir yoksa bizim bilmediğimiz başka şeyler mi var. Eğer sadece bu değerler ise fark o kadar fazladan para verip almaya değer mi nvidia. Şimdiden zaman ayırıp vereceğiniz cevaplar için teşekkürler
sadece hiz degil mimari farklar var amd nvidia arasinda ve 760 daha hizli bir karttir.aradaki farka deger mi degmez mi kisiye gore degisir.ikinci el 550'ye buldum diyene al diyorum mesela ben 760'i ama sifiri biraz pahali dedigin gibi.sistemine uyup uymamasi onemli.o karti kaldiracak islemcin yoksa guc kaynagi masrafi yapacaksan sana uygun olmaz o yuzden sistemini yazman lazim.
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
sadece hiz degil mimari farklar var amd nvidia arasinda ve 760 daha hizli bir karttir.aradaki farka deger mi degmez mi kisiye gore degisir.ikinci el 550'ye buldum diyene al diyorum mesela ben 760'i ama sifiri biraz pahali dedigin gibi.sistemine uyup uymamasi onemli.o karti kaldiracak islemcin yoksa guc kaynagi masrafi yapacaksan sana uygun olmaz o yuzden sistemini yazman lazim.
laptoptan yazıyorum sistemim yok şu anda :) yeni bir sistem kuracağım ve ekran kartı konusunda nasıl seçim yapmam gerektiğine karar vermeye çalışıyorum sadece.