Şimdi Ara

Tecilim bitti - Sağlık sorunlarım var ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam dostlar sizlere kısaca durumumu yazıp görüşlerinizi almak istiyorum.

06.06.2019 tarihi itibariyle lisans mezunu olarak yaptığım 2 yıllık tecil sürem sona erdi.

Sağlık sorunlarım ; 11 yaşındayken başlayan romatizma rahatsızlığım (eklem ağrısı-tutulma-ateş-şişlik vs. oluşuyor), B12 vitamin eksikliği (ömür boyu iğne kullanmam gerek baş dönmesi-çarpıntı-halsizlik-uyuşma vs. oluşuyor), Üveit rahatsızlığı geçirdim (2 ay tek gözümle gördüm.Allah kimseye vermesin bu hastalığı çok zor) Son olarakta migren+göz migrenim var (auralı görsel migren de deniyor.Atak geldiğinde çok kötü bir his oluşuyor 30 dk. göremiyorsunuz)

Sorularım şunlar

1- Şimdi ben 2 yıl önce mezun olduğumda tecil işlemlerinde herhangi bir rahatsızlığımı belirtmedim.Hastaneye sevk inceleme rapor heyet vs 1 ay süreç uzamaması için.
    Şuan tekrardan muayene olmam gerekiyor bildiğim kadarıyla.Hastalıklarımı bu kez söylediğimde 2 yıl önce neden belirtmedin diye bir sorun yaparlar mı ?

2- Tecil tarihim 06.06.2019 da bittiği için şu an ki durumum bakaya mı oluyor? Yoksa kasım celbine kadar başvurulmadığında mı bakaya sayılıyorsun ?

3- Hastalıklarım nedeniyle muaf - erteleme veya eğitimlere katılmama raporu alabilir miyim?

Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memo7000 -- 5 Temmuz 2019; 17:44:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Benim ev arkadaşım yanılmıyorsam romatizma nedeniyle muaf oldu.

Bende Ankilozan spondilit hastayım 8 senedir iltihaplı romatizma tutulmaların var raporum var bu hastalık için. Hastalıgı zamanında gizledim bende bakalım ne olcak ama çevremdekiler en kötü kışlaya gidince seni geri gönderirler diyolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metamfetamin Elması -- 8 Temmuz 2019; 3:20:25 >

Ama tecil bitimiyle bakaya kalıyosan da para cezası ödersin sadece.

Önceki muayenede sağlık sorununu söylememenin bi önemi yok. İnsanlar 1 sene içinde de hasta olabilir 10 senede de.

Şu an gidip askerliğe sevk işlemi yaptıracaksın ama o esnada sağlık sorunlarım var diyip, forma da yazıp hastaneye sevk istiyorum diyeceksin. Oradaki memur sana neyin var, ne kadardır var, önceki muayenen de naptın diye sormaz. Sohbet etmeyi seven, çenebaz bi memura denk gelmezsen :D Onlar da öylesine sorar zaten senin işlemini etkilemez.

Ben kilo probleminden dolayı erteleme aldım. Senin rahatsızlıkların erteleme mi muaf sebebi mi bilmiyorum.

Tedavi edilebilir derecede ise erteleme alırsın 3 sene boyunca. 3. muayenen de muaf verirler.

Tedavi edilemez derecede ise muaf alabilirsin bu ilk muayenende.

Hastaneye gidince sağlık kurulundaki doktorlar karar verecek ona.

Kolay gelsin, geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryshal -- 8 Temmuz 2019; 16:11:59 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.