Şimdi Ara

Tecil 27 yaşına kadar mı yoksa 29 mu? ve bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben sorduğumda geçen sene 27 diye aklımda kalmış

ama bazıları 29 diyor.demek istediğim kaç yaşına kadar tecil yaptırabiliyoruz açıköğretimde okuyarak(2 sene kalma olayını saymıyorum)

ayrıca kafamdaki soru , 27 yaşında örgün öğretime başladık diyelim ve sınıfta kalmadan devam ediyoruz.askere alma ihtimalleri yok dimi üniversitenin ortasında , sınır 27 ise eğer?

• yaş sınırı 27 değil 29..
  • quote:

Orijinalden alıntı: OsFe

yaş sınırı 27 değil 29..

sağol bide öteki soruma cvp yazarmısın

amacım bedelliden yararlanmak tabi daha var ama 30 değişmesse sonra babalara gelmeyelim onun için açıkta okuyorum.son cümlemeki gibi bir durum olmaz dimi , yani taktiğim doğrumu 27ye kadar açık sonra örgün? 5 senede üni bitiyo 30undada bedelli? yaşım 23e geliyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resid€nt Evi! -- 28 Mart 2012; 16:14:47 >
  • up
  • Bedelli yapabilmen için Hükümetin Tekrar o tarihlerde bedelli çıkarması lazım.
    Birde üniversiteyi bitirmeye bak sen sonra yüksek lisans yapıp 34-35 yaşına ertelersin okadar gitmek istemiyorsan :)
  • Lisans 29'dan sonra ertelemez. Kaçak takılacaksın yada askere gidip geleceksin.
  • tam anlamadım msjlarınızı ama yani benim demek istediğim şuan 23e girmek üzereyim ve açıkta takılıyorum

27 yaşında başlasam üniye (sınıfta kalmadığım sürece ve bölüm değiştirmediğim sürece) üni bitirene kadar tecil ettirebilirmiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resid€nt Evi! -- 29 Mart 2012; 18:49:27 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ettiremezsin. Bir lisans programında maksimum sınır 29'dur. Sınıfta kalıp kalmaman birşey değiştirmez. Yüksek lisansta sınırlar farklı tabi.

Aöf'den mezun olur, sonra üniye gidersin. 29'una geldiğinde de okulu dondurur, kısa dönem askerlik yaparsın yada kaçabildiğin kadar kaçarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelist

Ettiremezsin. Bir lisans programında maksimum sınır 29'dur. Sınıfta kalıp kalmaman birşey değiştirmez. Yüksek lisansta sınırlar farklı tabi.

Aöf'den mezun olur, sonra üniye gidersin. 29'una geldiğinde de okulu dondurur, kısa dönem askerlik yaparsın yada kaçabildiğin kadar kaçarsın.

peki senide yoruyorum ama son sorum olsun

29 yaşına geldik diyelim , hala 30 yaş tecil olursa.bu kaçma olayı nasıl oluyor sadece aklımda durması için soruyorum ona göre yol belirlemem gerek kendime çünkü
    yani ne bileyim bi hastaneye falan gidemeyiz kaçak durumda dimi

30 yaş altına inse keşke şu bedelli bir sorun olmucak ama

bir ihtimalde şuan 23e gircem daha 6 sene var.dandik bir bölümü bitirebilirim aslında.şimdiden teşekkürler cvbın için

• Kaçaklık olayı hakkında net bilgi veremem valla. Hiç olmadım çünkü Ama eskisi kadar sıkı değil diye biliyorum. Yurtdışına bile çıkan olduğunu duymuştum. Yine de ne olursa olsun huzursun olur insan.

Tabi önünde 6 sene falan var daha. O zamana kadar çok şey değişir. Vicdani red ciddi ciddi konuşuluyor, Avrupa Konseyi falan sıkıştırıyor. Yeniden bedelli çıkabilir vs.

Önceki mesajda dediğim geçerli tabi. 30 küsür yaşına kadar okumayı göze alıyorsan, 1 yıl daha kaybetmeyi göze alabilirsin. Aöf'den mezun olur, hemen gider gelirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelist

Kaçaklık olayı hakkında net bilgi veremem valla. Hiç olmadım çünkü Ama eskisi kadar sıkı değil diye biliyorum. Yurtdışına bile çıkan olduğunu duymuştum. Yine de ne olursa olsun huzursun olur insan.

Tabi önünde 6 sene falan var daha. O zamana kadar çok şey değişir. Vicdani red ciddi ciddi konuşuluyor, Avrupa Konseyi falan sıkıştırıyor. Yeniden bedelli çıkabilir vs.

Önceki mesajda dediğim geçerli tabi. 30 küsür yaşına kadar okumayı göze alıyorsan, 1 yıl daha kaybetmeyi göze alabilirsin. Aöf'den mezun olur, hemen gider gelirsin.

gece sakin kafayla bu kaçaklık konusunu araştırmam gerekecek uzuncana bi
    ama bencede vicdani ret ya da 25 yaşa inecek diye düşünüyorum
    olmadı yeni bölüme geçene kadar düşünme vaktim olacak bu sene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resid€nt Evi! -- 29 Mart 2012; 19:50:57 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.