Şimdi Ara

Tecavüz Edilen Çocuklar ve Allah'ın İmtihanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Anüsü yırtılarak öldürülülen çocuklar ve çocukluktan gençliğe kadar babası, amcası, dayısı gibi yakınları tarafından yıllarca tecavüz edilenleri nasıl imtihan kavramı ile açıklayabiliriz? Allah niçin böyle bir imtihan şekli yaratmış olabilir ki şahsen Allah'a yakıştıramıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 8 Haziran 2018; 0:58:04 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: retreat58

Anüsü yırtılarak öldürülülen çocuklar ve çocukluktan gençliğe kadar babası, amcası, dayısı gibi yakınları tarafından yıllarca tecavüz edilenleri nasıl imtihan kavramı ile açıklayabiliriz? Allah niçin böyle bir imtihan şekli yaratmış olabilir ki şahsen Allah'a yakıştıramıyorum.

Allahın ne suçu var ? Merak etme Cehennem var bu haysiyetsiz sapık insanlar cezasız kalmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: White Eagle 26

quote:

Orijinalden alıntı: retreat58

Anüsü yırtılarak öldürülülen çocuklar ve çocukluktan gençliğe kadar babası, amcası, dayısı gibi yakınları tarafından yıllarca tecavüz edilenleri nasıl imtihan kavramı ile açıklayabiliriz? Allah niçin böyle bir imtihan şekli yaratmış olabilir ki şahsen Allah'a yakıştıramıyorum.

Allahın ne suçu var ? Merak etme Cehennem var bu haysiyetsiz sapık insanlar cezasız kalmaz

Mutlak yokluktan böyle bir şeyi tasarlayıp yaratan Allah değil mi? Sonuçta bu işi yapan Allah'ın yaratmadığı bir şeyi yapamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 8 Haziran 2018; 2:51:55 >
  • ama O en merhametlisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyi ol deyince oldurabilecek kadar bir güç.
    Evreni bir anda yaratacak. İyilik kötülük ondan.

Böyle sorular sormayın. Hikmetinden sual olmaz.

Ben sizi yaratan tanrının oldukça vahim hatalar yaptığını düşünüyorum.
    Daha sonrada bu hatalar hoşuna gitmiş. Acaip zevk almaya başlamış.

Ademi ve havvayı yaratıyor. Çocuklarının ensest olmaktan başka çıkar yolu yok.
    Bu bile başlı başına yaratıcının yanlışını ispatlar.

Aşama aşama. Sanırım tanrının yanlışlığı bu noktada başlamış.
    Daha sonrada ensest ilişkiler kundaktaki bebeklere kadar uzanmış.

Tanrıda en sonunda bu ensest ilişkileri Rontgenlerken, Enseslik çok hoşuna gitmiş.

Ben eğer tanrının bu kafada ise ensestlere ceza vereceğini sanmıyorum.
    Onları cennetin baş köşesine oturtacak.
    Zemzem suyundan yapılmış kevser şarabı ile ödüllendirecek.

Katilleri yaratan o değilmi? Ona akıl fikir veren yine tanrı.
    Onlarda cennetin baş köşesine.
    Sırada hırsızlar, dolandırıcılar, millet vekilleri, Culbul başkanları, Başbakanlar, Adalet bakanları, var.

Onlar cennetin baş köşesine.

Biz avam takımı cehenneme

• Diyelimki o şekilde tecavüz edilerek öldürülen çocuk senin çocuğundu veya bir diğerinizin torunuydu. Katilin kim olduğu bulunamadı. Katil de ömrü boyunca zevkü sefa içinde yaşadı ve yaşlılıktan öldü. Katilin öldüğü noktada aklına gelen soruları cevaplamaya çalış.

Zaten internette cevap yazılmış şeylere başlık açıp duruyorsunuz. Derdiniz ego tatmini. al:https://sorularlaislamiyet.com/allahin-kucuk-cocuklara-tecavuz-edilmesine-izin-vermesi-nasil-aciklanabilir

Cevaplar sizi tatmin etmiyorsa bu sizin probleminiz. İnanç işi zorla olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Cilduz C kullanıcısına yanıt
    Her şeyi allah bir anda yarattı. kötülüğüde o yaratmıştır.
    Ol demiş kötülük olmuştur.
    Kendisi bizzat kötülükten zevk alan birisidir.

Siz iyilerin cennete gideceğini sanıyorsunuz. Halbuki o bütün iyileri cehenneme gönderecek.

Duyduğuma göre Birgite Bardotta cehennemlikmiş. Bende iyilik sever olarak cehennemde kendime yar ayırttım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Her şeyi allah bir anda yarattı. kötülüğüde o yaratmıştır.
    Ol demiş kötülük olmuştur.
    Kendisi bizzat kötülükten zevk alan birisidir.

Siz iyilerin cennete gideceğini sanıyorsunuz. Halbuki o bütün iyileri cehenneme gönderecek.

Duyduğuma göre Birgite Bardotta cehennemlikmiş. Bende iyilik sever olarak cehennemde kendime yar ayırttım.
    Cennet Allah'ın evidir onun nurundan başka bişey yoktur bunun iyilikle kötülükle direk ilişkilendirme. Allah'a inanmayan anlamayan biri cennete gider gitmesinede ne anlayacak burada inanmayan anlamayan ahirette hiçbişey anlamaz. Dünya evine geliş amacımızda budur anlamak idrak etmek. Seçim şansımız yoktur inanmakla inanmamakla bunlarla zaman kaybetmemek lazım anlamaya çalışmalıyız.

Oyun oynamıyoruz hele gelsin bakarız dememliyiz neyle karşılaşacağımı bilmiyorum dememeliyiz, belki bizler oyun oynadığımızı sanıyoruz ama iş ciddi insanlar bu kadar ciddi olsaydı kağıt parçasının peşinden gitmek yerine ibadet eder tövbe eder şükür ederlerdi. Sizin adınıza konuşmuyoruz kendi endişelerimi dile getiriyorum Allah'ın nurunuda gördüm inkar edilemez biat etmekten başka çaremiz yoktur istesekte istemesekte onun kulu kölesiyiz fakat benim bildiğimi bilseydiniz dünya hayatının zamanının bulunmaz değerde olduğunu anlardınız.

İşin doğrusu bi kölelik bağlılık var kölelik derken %100 bağlı olmak bi bebeğin annesine bağlı olarak doğması benzeri biz ise özgür olduğumuzu sanıyoruz %100 %50 özgürlük gibi düşünceler var aklımızda oysaki tam tersi %100 bağlıyız kaçış söz konusu değil. Sınavda buradaki sırdan çıkıyor zorlama yok sanıyoruz özgürlük var sanıyoruz. Bağlı olduğunu görüyorken herkes sever sevdiğini söyler bide özgür olduğunu san! öyle deneyelim demişler. Benim sınavdaki başarımın sebebi hiç kuşkusuz bilgili olmamdan kaynaklanıyor fakat size bu bilgiyi sağlıyorum demekki bilgi tek başına yeterli gelmiyor bilgiyi özümseyebilmek anlamak lazım. Üstünlük ise burada devreye girmiş oluyor, üstün olduğumu söylemiyorum fakat Allah öyle buyuruyor yoksa cahille bilgili olanın Allah yanında aynı olacaklarını iddia edemeyiz.

Açıkça yazıyorum ben Allah'ın nurunu ve kendi varlığımı gördüm değil özgürlük düşünme yetiside kalmıyor inkar etmek bi yana ne oluyor sorusunu sormak anlamak mümkün olmaz. Cehennem ateşinin sonsuz olması demek döngünün olmasıdır anlarsan anlarsın anlamazsanda anlamazsın, ben anlarım sonradan işi çözerim diyebiliyorsan ahirette şansını dene kesinlikle sonsuzluk yoktur ama açık açık yazmama rağmen sözlerime inanmayan manasız bulan biri ahirete gidince neyi anlayacak analama işi dünyada olur, hayır ne değişecekte burada anlamamışsın orada hup diye birdenbire nasıl anlayacaksın Allahın inayeti gelirse bişey diyemem. Sonuç olarak her insan şöyle böyle doğru yola ulaşacak ama ne gerek var neden kendi kendinize ceza kesiyorsunuz sonrada Allahın üstüne atıyorsunuz. İstediğin yere gitmekte özgürsün ben senin yerinde olsam cenneti seçerdim.

Evett eveeet ol dedi oldu.
    Ol dedi Ademi havvayı ve ensestliği yarattı.

İki tane Ademi yaratırken Bademi ve Havva ile Mavvayı yaratsa idide müslümanlar arasında ensestlik bu kadar yaygın olmasa idi.

İnsan olarak sadece ademle havvayı yaratması dahi tanrının içinin kötülük dolu olduğunu gösterir.

Ben böyle sapkınlar arasında cennette yaşamaktansa cehennemde ilelebet yaşamaya razıyım razıyım.
    birader bende Zeus un nurunu gördüm diyorum cahiller inanmıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: WILDBOYS

birader bende Zeus un nurunu gördüm diyorum cahiller inanmıyor
    cehennemde geçersin dalganı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reavero

Evett eveeet ol dedi oldu.
    Ol dedi Ademi havvayı ve ensestliği yarattı.

İki tane Ademi yaratırken Bademi ve Havva ile Mavvayı yaratsa idide müslümanlar arasında ensestlik bu kadar yaygın olmasa idi.

İnsan olarak sadece ademle havvayı yaratması dahi tanrının içinin kötülük dolu olduğunu gösterir.

Ben böyle sapkınlar arasında cennette yaşamaktansa cehennemde ilelebet yaşamaya razıyım razıyım.
    Ol dedi yer çekimini yarattı yüksekten git atla sonrada yer çekimine kötü de. Kafanız basmıyor işte kötülük senin düşündüklerinle alakalıdır. Sanki bu soruya ikna edici cevap alsan imana geleceksin ama işte sizin gibiler için cehennem azabı yaratılmış sen ve kötüler için kaçınılmaz son ateşte yanmaktır insan bu kadar aptal olabilirmi bile bile ateşe hangi salak girer. Dünyadaki en salak insanı düşün gözünün önüne getir sonra hakaret et küçümse üstünlük tasla hepsini hakediyordur işte sen ve senin gibiler ondan daha aşağıdasınız hakaret etsemde boşa yanma ihtiyacınız sadece yanınca geçebilir ne diyelim ateşiniz bol olsun.

Şu havada bile sıcaklar hiç çekilmiyor sen kalk ateşe gir cayır cayır yan. Bak çocukluğun alemi yok milyonda bir ihtimalde olsa ateşe girersen bende çok üzülürüm milyonda milyarda trilyonda hatta sonsuzda bi ihtimalde olsa o ihtimalden kork hadsizlik etme ben senden başka bişey istemem kardeşimsin derim inanmıyorsan inanma sana inan diyen oldumu. Tecavüzcüler cehenneme gitsin sen cennete git Allah sana aklı ne diye vermiş işte tecavüzcü olma cehenneme gitme diye ama sen şimdi tecavüz etmedin kötülük yapmadın sonra kalk tecavüzcülerle aynı yere git zoruna gitmezmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Cilduz

cehennemde geçersin dalganı

Alıntıları Göster
    Zeus seni sonsuz karanlık çukurundan çıkarmasın,asıl dalga geçen sensin

siz araplar yokken biz vardık,ilk bizdik

Adem he havva ile ensestliğide yaratmış bir tanrı onları elbette cennete sokacak.

Sen bize üzülme biz namuslu kalalım. cehenneme gidelim.

Yeterki Sapıklarla bir araya gelmeyelim.
  • Bu kadar kötülük varken dünyada Tanrı'nın iyi biri olduğuna inanmak az aptallık gibi geliyor bana...:) iyi biri olsa neden bu kadar kötülük yarattı... var içinde bastıramadığı zalimce duygular ki, bu kadar fazla kötülük var... sonuçta kötülüğü ve kötüleri de o yaratmadı mı...

Nefis diyorlar. Nefis kimin ürünü? Evrende var olan herşeyi tanrı yaratmadı? Neden insanlara "kötülüğe" yönlendiren bir nefis vermiştir? Bu Tanrı ne kadar aciz ki, yeryüzündeki insanları kendisine inandıramıyor, söz geçiremiyor. Kendi yarattığı şeytan bile korkmadan posta koyabiliyor? Demek ki o kadar güçlü değil... Şeytan tanrıya posta koyup tartışabiliyor, ikisi birbiri ile yarışıyor? Nasıl bir tanrı ki sadece ortadoğu'daki insanları kendine inandırabiliyor ve dünyadan en çok zulümü ona inanan bölgeye uyguluyor...

Tanrı dilediğini doğru yola saptırıyormuş, dilediğini yanlış yola... sonra yanlış yola sapanları cezanlandırıyor...

Tek tanrılı dinlerin hepsinde kölelik var, hatta kölelere nasıl davranılması gerektiği tarif edilir. Kölelik ırk gibi doğuştan kazanılan bir statü değildir, ama "iyi" tanrı yarattığı insanların başka insanları köleleştirmesini kabul ediyor ve üstelik davranış ve paylaşım kuralları koyuyor...

• Kötülük problemi,Tanrı'nın bilgisinin değişmez olması vb. Islam ve Tanrı aleyhine argümanların belli savunuları ve açıklamaları mevcut.

Örneğin kötülük argümanına,Alvin Platinga'nın savunusu gayet mantıklı geliyor.

Demek istediğim şey şu:

İslam ve Tanrı aleyhine o kadar delil var iken,1-2 tane Teizm aleyhine sunulan zayıf argümanları savunup dine inanmamak mantıksız.

Tabii ki ayrıntılı bir şekilde argümanları incelemek gerek ama genel olarak baktığımızda tablo bu şekilde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.