Nette bazı tdi kullanıcıları araçlarında motor sıcakken geç çalışma problemi olduğunu yazmış. Sorun çok büyük ihtimal marş motorundadır. Kömürlerin değişmesi yeterli. Ben 100 liraya yaptırdım. Araba eski sahibindeyken de bu problem varmış ve servis pompa tamiri demiş. Ben sorduğumda marş motorunun değişmesi gerektiğini söyledi(Şu an 800liradan daha fazladır muhtemelen). Dikkatli olunuz. Kesinlikle marş dinamosunu kontrol ettirin. Ve bu problemi en az meblağ ile halledin. Siz veya tanıdığınız bir tdi kullanıcısı bu sorunu yaşıyorsa bu büyük ihtimal sorunu çözecektir. Bilginize...
td motorda böle sorun yaşayanlar var.. mazot pompası temizlendi olay bitti.. sıcakken çalışmıyordu azcık soğudukdan sonra tak alıyordu..
sıcakken geç çalışmanın onlarca sebebi olabilir..
tek bir arızaya odaklanmamak lazım..
Marş motorundan kaynaklı sorunla pompa enjeksiyon sorunu aynı belirtiyi göstermez. İkisi de geç çalışmaya sebep olsa da marş ve sonrası oluşan durumdan, marş hızından, marş sonrası egsoz gazından sorunun ne olduğu belli olur.
Yani ille de sorun marş dinamosunda olacak diye bir kaide yok.
Asıl daha sık pompa, geri dönüş, enjektör, kurum sorunları bu gibi sorunlara sebep olur.