Selamlar 2-3 gun once adsl bağlantım açıldı ve internete girmeye calıştım fakat bir sekilde modem ip alamıyor. internete giremiyorum. modemin butun ışıkları yanıyor statuste bağlı gozukuyorum.fakat ağ bağlantılarımda 2 tane olan bağlantıda 1394 bağlantısı ne gelen ne giden paket oluyor.onar dediğimde ise tcp/ip etkinleştirilmemiş.devam edilemez deniliyor...turk telekomu arıyorum modeminiz ip almamış gozukuyor diyorlar.format,tekrar kurma driverları hepsini denedim başka modem getirdim şifrelerimi değiştirip girdim yine aynı hatayı verdi...modemim inca im201... nerde hata yapıyorum. lutfen bilen birisi yardım etsin...
dostum modemın statusune gır oradan kur kullanıcı adını ıstıcek sende username yanı oraya kullanıcı adını yaz mesala cihan100@ttnet altına sıfrenı yaz onun altınada sıfrenı onayla ılerı de kurması lasım ayarlarını kaydet nete gırersın
yazdım onları hatta defalarca denedim kayıtlı zaten modemde...acaba turk telekom da mı hata var yani modemin ip alamamasında...1394 bağlantısında problem var.ama cozemiyorum...
Modeminizin setupına girmek için internet explorerdahttp://modeminizin internal IP nosu (not almıştınız) yazın (örnekhttp://10.0.0.2). Sizden ilk olarak şifre isteyecektir. Modeminizin standart sifreleri kullanıcı kitapcığında yazıyor. 2 çesit kullanici tipi var 1. kullanıcı adı: admin ilk şifre : epicrouter 2. kullanıcı adı: user ilk şifre : password Şifreleri değiştirdiyseniz bile eğer reset atar veya fabrika ayarlarına dön derseniz ilk şifreye geri dönecektir. admin olarak giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gibi sayfa açılacaktır. Burada WAN kısmında ip adresinin olması benim ayarlarım yapılı olmasından kaynaklanıyor ayarsız ise sizde burada birsey yazmaz
1. daire içindeki kısımdan adsl hakkında bilgi alabiliriz nekadar süredir bağlı ne dir ne değildir vs vs 2. daire ise adsl ile bağlana bilmek için ayarların yapılacağı sayfa 3. daire virtual server kısmından portları açmak için ayar sayfası 1. daireye tıklayarak alt yapıyı öğrenelim
burada CO vendor kısmı alt yapıyı kuran firmanın kim olduğunu göstermekte benim alt yapı alcatel eğer nec alt yapısına sahipseniz bu kısımda "Globespan" yazmasi gerekirdi. Bu ikisi arasındaki farkı ayar yaparken kullanacağımız için gerekli. Configuration altından WAN kısmına giriyoruz.
Burada ilk başta 2 ile gösterilen vpi =8 ve vci=35 seklinde ayarlamayı yapıyoruz ENCAPSULATION kısmına eğer alcatel ise “PPPoA VC-Mux” Eğer global alt yapısına sahipsek “PPPoE LLC” seçeneğini seçmemiz gerek şekil 2 de alt yapıyıöğrenmiştik. burayi ayarladiktan sonra Sayfanın alt kısmında ppp ayarları mevcut.
1. numaralı kısma istediğimiz ismi verebiliriz 2. numaralı kısımda kullanici ad@ttnet şeklinde olmak üzere kullanıcı adımızı ve 3. bölümede şifremizi girdik 4. kısımda modem hattan düşerse veya bağlantıda kesiklik olursa otomatik olarak bağlantı geldiğinde yeniden bağlanmayı sağlıyor
sayfanin en alt kısmında 1. kisima "Submit" basacak olursak ayarlar kaydedilir ancak aktif hale geçmez aktif hale geçmesi için 2. kısımdaki linke tıklamak gerekir bu durumda modem bütün değişiklikleri kaydeder ve kendini yeniden başlatarak ayarların aktif olmasını sağlar ancak burada baska ayarlar yapacaksak submit tusuna basip diger ayarlarıda yaptıktan sonra 2. kısımdaki linke tıklaya biliriz bu sayede modemi 1 kere yeniden başlatarak bütün ayarları kaydetmiş ve aktif hale getirmiş oluruz.
bu nu bı dene dostum bı yerden buldum belkı ısını gorur
saol dostum bi deniycem ama zaten herşey fabrika ayarıyla geldi...bunlar ayarlıydı ama yine de bi ustunden gecicem belki bi yer atlıyorumdur...
modemi bilgisayara usbdenmi yoksa ethernetten mi bağladın. masaüstünde ağ bağlantılarına sağ tıkla, yerel ağ bağlantısına sağ tıkla etkinleştir varsa tıkla. etkinse özelliklere gir tcp/ip özellilerine gir otomatik olarak ip al dns al seç girmen lazım olmazsa modemi değişti..r