Şimdi Ara

AXEN 65LEDE88 KULLANICI YORUMLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
5.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • https://www.hepsiburada.com/axen-ax65lede88-65-165-ekran-uydu-alicili-4k-ultra-hd-smart-led-tv-p-HBV00000FJF46
    http://www.sunny.com.tr/urun/sunny-65-sn65lede88-ultra-hd-smart-led

    AXEN bir SUNNY markası ve bu iki tv birebir aynı arkadaşlar. serviste SUNNY firmasındandır. Özelliklerini Sunny firmasındaki mudilden detaylı bakabilirsiniz.


    Niyeti olan arkadaşlara yol gösterici olması bakımından yorum yazıyorum. Hepsi burada.com dan 3699TL ye aldım. bu tarih itibariyle fiyatı bu.

    Ürünü iki gün önce aldım. servis kurulum için 50TL aldı. servisi piksel testi yapmıyor ve servisçinin dediği tv servis menüsünde kullanım sayacı yok. artık servis menüsünü öğrenirsem kendik bakacağım. TV ye gelince bu fiyata 49 inç bir samsung 7100 alabilirsiniz. veya vestel 55ud9360. samsunga göre düşünürseniz teknik, kalite renk canlılığı ve keskin görüntülü panel, çok kaliteli bir tv ile orta kalite büyük ekran, teknik olarak ve yazılım kalitesi düşük bir tv arasında karar vereceksiniz. ben tercihimi 65 inç bir tv den yana kullandım. zira böyle bir tv yi hayatınızda hiç kullanamayabilirsiniz. 65,70, 84 inç bir tv. bunu lg ve samsung olarak düşünürseniz fiyatları 8000 tl ile 25000 tl arasında değişir. 65 inçi bu ve yumatu da ancak alabilrsiniz. Axen için bile genel fiyat 4200tl dir. küçük kaliteli görüntü yerine büyük ekran ama yeterli bir seyir zevki. karar sizin.

    TV denince tabiki artı ve eksiler;

    eksiler, ses kalitesi bana yetersiz geldi. ama spid çıkışı kullanmayı düşünüyorum. hoparlör çıkışı o kadar düşük ki anfili hoparlör bağlantıları bile hiç bir işe yaramıyor. yazılım o kadar iyi değil. infrared alıcıyı öyle bir yere koymuşki kumandayı algılaması için bayaği bi nişan almak gerekiyor. kontras düşük. SD yayınlar çamur gibi yalnız bu durum 4K bir tv için normaldir. yani içerik pikselleri doyuramıyor. bu nedenle 4k olmaya tvler şu anki HD yayınları 4K dan daha iyi gösterir. ama ileride 4k içerik uydularda artabilir bunu hesaba katın. DLNA yok gibi. miracast ve directwifi var.

    artıları;
    bu fiyata alabileceğini mantıklı tek 65 inç tv diyebilirim. Panel bu fiyata gerçekten çok iyi ve doyurucu kalitede. evimde aynı zamanda Samsung 55ES8000 var. bilenler bilir bu tv yi. Bu tv yi kullanan biri olarak AXENide beğendim. 4K mükemmel. HD yeterli. tabii doyurucu içerikte iyi. farklı açılardan seyretmekte sorun yok. siyahlar iyi ve yeterli. renkler canlı. panel tipini öğrenemedim. çerçeve mükemmel. artık samsun bile üç dört milyarlık tv lerine plastik kalitesiz çerçeve yapıyor.evet tafsiye edebilirim. yeterli.


    birde dikkatimi çeken HD yayınlar arasındaki kalite farkı. hatta bir kanaldaki HD yayınlar arasındaki kalite farkı. kısaca içerikler çok değişiyor. bir yayında cam gibi görünti başka bir uydudan yayınlanan içerikte farklı kalitede olabiliyor. bu nedenle tv nize fazla kızmayın. anlaşılan o ki kanallar bile içerik bulmakta sıkıntılı bazı karagorilerde.

    TRT 4k dışında 4K yayın yok. ama VGA ile pc bağladım ve youtube den 4k içerikleri güzelce seyrettim. Gerçekten yeterli ve güzeldi. Büyük marketlerde siz yine kendi zevkinize göre kontrol edin. neticede beğeni görecelidir ve herkezin kriterleri farklıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 8 Mart 2019; 10:30:20 >







  • Arkadaşlar şunuda mutkaka uyarayım. Tabiki olay bir f/p olayıdır. Yoksa ne diye bunları alacağız.

    Vestel 65UD8900 Gittigidiyorda 3950tl ye düşüyor ve 100tl de aksesten geliyor maliyet 3850tl. Takiple denk gelir.

    Şimdi 100tl farka tabiki 8900. Panel daha iyi. Ffr 1800mhz sanırım. Onuda geçtik yazılım var. 8900 daha iyi bir anakart ve yazılım. Mb130 anakart ve va veya lg ips.

    Bu akxen neden böyle yapıyor. Eğer 8900 3850 lere düşecekse bu tv 3500 falan olmalı. Tabi biraz moralim bozuldu. Yapaxak şey yok.

    Teknikte eziyor. Panel va vaya ips vestelde daha iyi.

    Yani biraz pişmanım. Fiyattan dolayı tv den değil. 500tl farka tabiki axsen alınır. Ama fark 100tl lere inince 8900 daha iyi.

    Aldık artık yapacak şey yok. Derseniz sorun mu var. Sorunda yok izliyoruz iyidir.

    Ama 8900 3850tl ise doğrusu f/p olarak 8900.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 10 Mart 2019; 18:22:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam açıklaman güzel olmuş. Bende hepsiburada üzerinden dün sipariş ettim 3599 ₺ ye + 389 ₺ ye fixpack yaptırdım. Henüz elime geçmedi. Üründen baya alan oldu tahminimce çünkü stok sayısı günden güne düştü %15 indirimli iken en son 34 ürün kalmıştı. Bakalım memnun kalacaz mı. Box alacam inşallah yoksa kolay kolay anlaşamayız gibime geliyor bununla Benim kafamdaki soru işareti cihazda ses çıkışı olarak sanırım coax. ve kulaklık var, benim las550h lg sound barım var kulaklık ve optik çıkışlı bunu tv ile dönüştürücü vs. ile veya kulaklık çıkışı üzerinden bağlasam verim sonuc alabilir miyim acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hasanakcan

    hocam açıklaman güzel olmuş. Bende hepsiburada üzerinden dün sipariş ettim 3599 ₺ ye + 389 ₺ ye fixpack yaptırdım. Henüz elime geçmedi. Üründen baya alan oldu tahminimce çünkü stok sayısı günden güne düştü %15 indirimli iken en son 34 ürün kalmıştı. Bakalım memnun kalacaz mı. Box alacam inşallah yoksa kolay kolay anlaşamayız gibime geliyor bununla Benim kafamdaki soru işareti cihazda ses çıkışı olarak sanırım coax. ve kulaklık var, benim las550h lg sound barım var kulaklık ve optik çıkışlı bunu tv ile dönüştürücü vs. ile veya kulaklık çıkışı üzerinden bağlasam verim sonuc alabilir miyim acaba?
    merhaba Hasan Bey;

    Öncelikle hayırlı olsun. Bana sorsan alma derdim. Ama almışsın. Neden dersen Vestel 65UD8900 e baktıktan sonra bunu almak pek akıllıca olmuyor keşke biraz daha araştırsaymışım. Ama ne hikmetse 8900 bir anda 4250 den 4600TL lere zıpladı. bizim axen 3599 tl. buda tabii yine bizim AXEN i makul yapıyor ama TV den soğudum. Öyle bakıyorum tat vermiyor bana artık. yeter mi fiyat için yeter. lakin piyasadaki fiyat politikasına bakınca artık yetmez. enayi yerine koyuyorlar.

    ses olayını yazmışsın. Ses malesef sıkıntı olacak. zira kulaklık çıkışı düşük. yani dek gibi çıkış veriyor. TV hoparlörleri bağlıyorum yetmiyor ses kısık çıkıyor. lakin eğer optik spid ses alıp bağlarsan sorun kalmaz diye düşünüyorum. TV de optik ses çıkışı mevcut.

    hedef 65UD8900 ayarında bir vestel almak olmalı. ama bu trende 4250tl iken kaçtı. Artık yaklaşık 1000TL fark vermek tabii akıllıca olmuyor.

    bir tv nasıl bir günde 450-500TL zam alır akıl işi değil. 4050 tl 100 banusuyla 3950tl ye mal olan bi bir tv bir gün sonra 4650TL fiyat yapıştırılı veriyor. kaldı ki aynı tv bir gün öncesinde de 3900tl ye mal oluyordu. aynı tv vestel bayide bu gün sordum 6500tl.

    gelin şimdi tv alın. almayın bırakın boş dursun. nedir bu. axen desen üretme kardeşim. ya 8900e rakip olup ucuz satacağın bir şey üret yada bırak bu işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 17 Mart 2019; 19:0:25 >




  • SERVİS MENÜSÜNDE KULLANIM SAYACI VE PATTERN JENERATÖR başka bir deyişle ölü piksel kontrolü yapabileceğiniz renk gösterimleri vardır. BURNİG MODE yi açarak bakabilirsiniz fakat durdurma yok. kumandadan değil tv üstündeki powerden kapatın. mal servisçi bir şey bilmiyor. siz kendiniz bakın.


    bu arada paneli araştırdım.

    servis menüsü kumandadan

    SOURCE (KAYNAK TUŞU) baş

    hızlıca yukardan aşağıya 2 5 8 0 yap gelir.


    panel T650QVR05.3 nedir bu dersen AUO optronics corp. koreli bir panel modül üreticisiymiş. Dünya üçüncüsü bir üretici. görünüşe göre samsung bile bazen kendi tc lerine bunu takıyor.

    takıyorda hangi seviye panel. giriş orta ve üst segmenler var. bana göre axendeki giriş seviyesi bir panel. marka AUO olarak çok iyi diyebilirim araştırınca lakin panel seviyesi çok yetersiz olmalı netlik ve parlaklık 8900 e yaklaşmıyor bile.

    üzgünüm, belki birazda tv ye artık böyle baktığım için olumsuzum evdekiler gayet iyi diyorlar ama beni kesmiyor. 4600tl fiyatı başta görsem tamamdır derdim. ama bütün olayın gelişimini gördüm.

    herkeze rahatlıkla diyebilirim ki büyük emeklerle kazandığınız paraları çocuk elinden alır gibi alıyorlar. Siz 600 tl yi kaç günde kazanıyorsunuz ki adamlar bir günde bu zammı yapıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasesa -- 17 Mart 2019; 18:57:8 >




  • Daha iyisini isteyen zaten daha baska tercihler yapacaktır üstadim. 65" için Fiyat performans diyip geçelim. Dediğiniz gibi 600₺ de azimsanacak bir rakam değil kaldiki vestelde ahım şahım değil zaten, siz sıkmayın canınızı icabında özellikleri bile adam akıllı detayli yazmayan bir markanın cihazını bilerek aldik sorunsuzca izlemek nasip olur hepimize inşallah. Arıza yapınca hepsi yapıyor.
    Optik çıkışı olmasi işime gelicek sanirim çünkü soundbarim optik cikisli umarim sorunsuz çalışırlar.
    Tvyi kumandadan değilde üzerinden kapatin demişsiniz test ekranındayken mi yalnizca öyle yapılmalı yoksa her kullanim sonrasında mi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araştırdım test modundaymiş sanirim üzerinden kapatma olayı soalsin denicem o şekilde :)
    Tv Bugün elime geçecek inşallah. Bir soru isareti daha var kafamda, yorumlarda vs rastladım panel yanlarından ışık süzülmesi problemi varmış sizinkinde durum nedir?. Gidip sunny servisine sordumdu bu seride olmadığını söylemişti bakalim olursa rahatsiz edecek düzeyde değişim zorlarız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cihaz bugün geldi ve kuruldu.
    Ben beğendim sorunsuz. Çoğu axende olduğu söylenen Panelden Işık sızması durumu bu üründe kesinlikle yok .Çerçeve sağlam ayaklar sağlam gri renkte ve kibar. Ekran tabiki lg kadar sağlam değil daha hassas samsung vari. Dahili uydu alıcı Kanal geçişleri 1.5 sn. 4K sina bence laf yok harikulâde. Hd yayınlarda fena sayılmaz.
    Yalniz cihazda optik ses çıkışı yok. Coax ve kulaklık çıkışları var. 3 adet usb (biri 2.0), 3 adet hdmi , scart,vga,anten ve bir kaç ıvır zıvır daha var pek kullanilmayan cinsten. Internete henüz bağlamadım. Isteyen arkadaşlar olursada resim paylaşırım. Bu fiyata bu ebat bu piyasada kaçmaz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vestel'lin yaptığı kazık zamlar sonrasında 65 inç olarak F/P en iyi ve aslında YUMATU ile birlikte tek TV bu kaldı. O yüzden artık üzülecek halimde kalmadı. Yinede 65UD8900 - 9000 için zorlayın derim alacaklara. Ama Vestel acımasız fiyat artışları yapıyor.

    Alacaklara 55 inç modelleri Axenin piyasada çok. Görüntü 65 inçtede bu şekilde. olumsuzluk ne derseniz kontrast biraz düşük renklerde çok canlı değil. LG ve SAMSUNGa hiç bakamayacağımıza göre geriye bi Vestel kalıyor. yani kalıyordu. Şu an itibariyle VESTEL 4600 5000 aralığında. 3900 ü veren 4600 züde verir derseniz Vestel alın. Lakin 5000 i veren 8000 nide verir deyip SAMSUNG da alabilirsiniz.

    Evde herkez memnun. Aslında bende memnunum. Sadece düşününki sizin aldığınız dönemde bir 65 inç samsung fiyatları neredeyse aynıya geldi. İşte tek gıck kaptığım bu oldu. Sonra fiyatlar yine makul aralığa girdi F/P olarak.

    Ah keske görmez olaydım. Neyse kısmet buymuş. Haa bu arada bunu AXEN imalatçıları okuyorsa -Kardeşim bi TV de ses bu kadar mı kötü olur. Hiç hoparlör koymasaydınızda hari hop çıkışından bi şekilde dinlerdik. Gerçi ordan bile dinleyemiyorum. Ses Mağaradan gelir gibi geliyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasesa

    Vestel'lin yaptığı kazık zamlar sonrasında 65 inç olarak F/P en iyi ve aslında YUMATU ile birlikte tek TV bu kaldı. O yüzden artık üzülecek halimde kalmadı. Yinede 65UD8900 - 9000 için zorlayın derim alacaklara. Ama Vestel acımasız fiyat artışları yapıyor.

    Alacaklara 55 inç modelleri Axenin piyasada çok. Görüntü 65 inçtede bu şekilde. olumsuzluk ne derseniz kontrast biraz düşük renklerde çok canlı değil. LG ve SAMSUNGa hiç bakamayacağımıza göre geriye bi Vestel kalıyor. yani kalıyordu. Şu an itibariyle VESTEL 4600 5000 aralığında. 3900 ü veren 4600 züde verir derseniz Vestel alın. Lakin 5000 i veren 8000 nide verir deyip SAMSUNG da alabilirsiniz.

    Evde herkez memnun. Aslında bende memnunum. Sadece düşününki sizin aldığınız dönemde bir 65 inç samsung fiyatları neredeyse aynıya geldi. İşte tek gıck kaptığım bu oldu. Sonra fiyatlar yine makul aralığa girdi F/P olarak.

    Ah keske görmez olaydım. Neyse kısmet buymuş. Haa bu arada bunu AXEN imalatçıları okuyorsa -Kardeşim bi TV de ses bu kadar mı kötü olur. Hiç hoparlör koymasaydınızda hari hop çıkışından bi şekilde dinlerdik. Gerçi ordan bile dinleyemiyorum. Ses Mağaradan gelir gibi geliyor.
    hocam sizde ki androidli model mi? androidli olanı almayı düşünüyorum şuan en uygun 65" axende. 1 yıl sonunda tavsiye eder misiniz? en yakın vestelle arasında 700 lira oynuyor nerdeyse




  • ceza_61 kullanıcısına yanıt
    hocam çok geç bir cevap olacak muhtemelen zaten halletmişsindir. pek girmiyorum bu aralar. yinede yazayım.

    bendeki anroidli mi bilmiyorum. ama arayüz olarak pek andırmıyor. benim aldığım axen ni artık tafsiye etmiyorum.

    ses sorunu var yani sesi boğuk ve az.

    ikinci konu ekran kalitesi artık beni kesmedi. yani öncesinde samsung es8000 nim vardı ve tabiki bir türlü tatmin olamadım. sonunda kayın valideye hediye ettim bir aylık tv yi. onlar gayet memnun yani.

    tabiki bunları hep fiyat için yapıyoruz. ama en nihayetinde kullanmayacak kadar soğuyacaksak almamak lazım.

    artık şöyle düşünüyorum samsung lg nin üst modeline alışkınsanız bunlara gitmeyin sizi kesmeyecek. Allah gördüğünden geri koymasın diye bir laf var ya onun gibi. yapacak bir şey yok.

    asgari vestel in parlak samsung panellerini çok dikkatli izleyip almak lazım. 700-800 bakmıcaksınız artık. zaten sonra pişman oluyorsunuz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.