Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (940. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18.842
Cevap
521
Favori
1.085.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
24. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 938939940941942
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

55t8c ile 55p8k neredeyse aynı cihazlar ikisi de ülkemizde satışta fakat birinin incelemeleri daha cok hindi kanallarında varken birinin incelemeleri global kanallarda yer aliyor. mesela tercih ederken hangini etmeliyiz sizce? ikisi neredeyse aynı cihazlar. duayenlerin görüşünü bekliyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Evet bende çok şaşırdım. Bu denli fark olabileceğini düşünmüyordum.

Konularda sürekli sorulur. 2 model arasında kalıp, aradaki fiyat farkına değer mi diye sorulur hep. Imkan var ise kesinlikle değer. Belki bu 2 cihaz kriter sayılmaz, biri Başlangıç modeli ve 55" C6K baz alınmış, diğeri ise tepe model 65" C8K. Aradaki fark gece ile gündüz kadar net belli oluyor.

MSI Z97 MPOWER MAX AC | INTEL i7 4790K 4.8 Ghz | Corsair Vengeance Pro 16GB DDR3 DRAM 2666MHz C11 Memory | EVGA GTX 1070 FTW GAMING ACX 3.0 | Corsair H100 | SAMSUNG 23" SyncMaster XL2370 LED Monitör | SAMSUNG 256 GB 840 Pro SSD | SAMSUNG Spinpoint 750GB ve 200GB HDD | WD Blue 1TB 7200RPM Sata 3.0 64Mb | Cooler Master 1000W 14 cm Fan 80 Plus Modüler PSU | CM HAF-X 942 | Logitech X-530 5.1
  • Selamlar c7k c8k veya q7c q8c gibi minled modellerini kullanan varsa, samsungda q synapyse vea lg de wow orkestra gibi sounbdlara tvnin hoparlörünü aynı anda kullanabiliyor muyuz ?

• Dün mediamarkt da 65c7k ile LG oled 65b56la da aynı YouTube trailer videosu açtım 4k HDR....bu kadar fark olacağını tahmin etmemiştim. C7k da görüntü daha böyle soft iken , LG oled de yüz hatlarına kadar aşırı belirgindi..yani c7k 720p gibi kalıyordu LG nin yanında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Kesinlikle haklısın, Türkiye'de iinfluencerlara tcl reklamı yaptırıp fiyatları şişirdiler....birde tcl baufen ses sistemi ayağına milleti gazlıyorlar....birde oled yanığı falan diye korkutuyorlar, tcl binde 10 11 sene götüreceği biraz şüpheli ....dün 65 inç LG oled teknosada dibi gördü 65b56la LG 65000 TL... Benim 43 inç emektar LED TV çalıştığı için kararsız kalıp almadım...israf olarak değerlendirdim ama almak isteyenler için büyük fırsattı tabi şuan 71bin görünüyor fiyatı

Yapıyormuş iste....
    Bakalım bakalım yuz hatlarına hangisinde daha belirgin, hangisinde daha aydınlık... TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• Arkadaşlar durumu olan varsa oled tvden şaşmasın miniledlerin oled seviyesine yaklaşmasına daha çok var tcl falan yuzune bakmayın oled alabiliyorsanız kıyas kabul etmez,bakmayın burada tcl güzellemesi yapanlara boş işler bunlar

ONKYO TX-NR696 7.2 AVR Dolby Atmos Receiver-Samsung BD-C6900 Bluray Player-Heco Aleva Gt 202-Heco Aleva Gt Center 32-CANTON GLE 416 surround-Heco Aurora Subwoofer 30A- Acoustic Research SSW-250-30 2 x 2.5mm
  • Arkadaşlar 1 ay olmadı 75 c7k aldım , kurulum için evimize ekip geldi kurdu ve gittiler. Biz hanımla bu işlerden çok anlamıyoruz. Bi kaç hafta sonra ölü piksel testi yaptıık kemdimiz siyah nokta çıktı vs ölü piksel sandık biz. Teknik ekip vs aradık geldiker sagolsunlar , ilkinde farketmemişler ekranın içinde fabrika çıkışlı toz varmış megersem , buda kusurlu ayıplı mal demek bize göre , bir thisrt veya araba alsan bi yerinde bişey olsa 0 model direk degişim veya iade yapılması lazım , ama ne yaparsak yapalım telefon trafikleri bilkom tcl vs 4 metreden izlmeye kusur olmadıgı için git mahkemeye başvur dediler. Bilgisi olan arkadaş veya başından geçmiş olay varsa , fabrika çıkışlı içinde siyah kocaman toz olan tv yi tüketici hakem heyetine gitcem yarın kaymakamlıga sonuç nedir ne olur , ölü pikselde kanun olarak degişim var veya iade ama toz olayında var mı bilgisi olan? Gerçekten çok yorulduk vu süreçte kaeşı tarafa anlatamıyoruz derdimizi hep 4 metre kusur sayılmaz diyip geçiştiiriyorlar üstüne ilk gelen ekipte biz ilkinde farkedememiş demesi daha da canımı sıktı bilgisi olan yardımcı olabilir mi lütfen?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedbullTam35 -- 22 Ekim 2025; 18:2:51 >

• TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu
    TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu
    Tv de ölü pikselde çıktı tek ölü pikselde degişim ve iade yapılıyor deninlen sözlere burada yarın arayıp durum belirticem 3 . Kez teknik ekiblr beraber baktırcam buradan bikgilendirne yapıcam , bakalım ne olucak olumsuz gene olursa ölü piksel oldugu halde bile thh ye başvurmaktan başka çare kalmıyor

• odesy kullanıcısına yanıt
    Kullanıma göre değişiyor, sürekli ulusal yayın izlenecek ise oled alınmaz. Herkes en iyi TV yi almak ister ama ülkemizde malum herşey ateş pahası.

Selamlar, zaten 1 tane USB yeri var o da mavi USB 3.0, başka da port yok, bellek işini kendim hallettim, önce belleği dahili depolama olarak bicimlendiriyor sonra ise harici bellek olarak tekrar bicimlendirip ayar çekmek gerekiyor öyle çözdüm, TV çok uğraştırıyor, şimdi ise harici YouTube kurdum ama kısayol ikonu yok ortada

• frekans76 kullanıcısına yanıt

Senin gibi tiplere gerçekten acıyorum, tcl firmasını ölümüne savunuyor ama sebebi gerçekten bilinmez 😀 incelemeyi ekrandan bakarsan tabikide anlayamazsın , gidip kendi gözlerinle görmen gerekir...ayrıca ışığı evet fazla ona laf eden mi var ?? Tamam ses sistemi de iyi ... Ama ben görüntü netliğinden bahsediyorum...ama belliki senin seviyende biriyle tartışılmaz... Sana tcl TV ile mutluluklar

Ayrıca kendi paylaştığın resimlerde bile bariz fark belli oluyor..biraz zoom yap...tcl ninki yumuşatılmış yani keskinlik yok , ama oleddeki netlik başka olay..git bi gör

• Tcl Almanya mediamarktta 65c7k yi 900 euroya satarken Türkiye mediamarktta 85 90 bine yani yaklaşık 1800 euroya satıyor.Lg 65b56la Modeli ise Almanya ve Türkiye fiyatı birbirinin neredeyse aynısı.

Bu nasıl bir fiyat politikası anlamak mümkün değil cep telefonlarında bile bu kadar büyük fark yok.

Bende q7c kullanıcısıyım. Netlik İçin birşey diyemem fakat insan cilt tonları iyi değil. Sanki filtre atılmış gibi doğallığı bozuyor. İnsan cildindeki ışık yansımalarını ya yok ediyor yada yumuşatıyor. Cilt renklerini ve saç renklerini de biraz değiştiriyor. Siyah olması gereken karanlık gölgeleri de fazla aydınlatıyor. Ben almadan önce hep youtube incelemelere bakıyordum ve hep oled ile kıyaslanıyor. Bu da bende oled kadar iyi algısını oluşturdu. Oled fiyatları beklediğim seviyeye gelse düşünmeden oled alırdım. TLC köyü televizyon demiyorum kesinlikle sunduğu özellikler güzel. Ama göreceksiniz şu an mini led fiyatları fazla, bir iki sene sonra normalleşecek.

• Tcl c7k üzerinden Tcl in kötülemek için bişeyler uyduruyorsun, yok MM a gittim de yok youtubeden 4k Hdr görüntü actirdim da, c7k 720 p gibi de ...gec hocam bunları bir şey iddia ediyorsan geçersin foto atarsın daha inandırıcı olur, gunlerdir Tcl kotuleyecgim diye sekidlen şekile giriyorsun 🙂
    Onun için yazdıklarınızin bi pek bi inandırıcılığı olmuyor, en azindan inandırıcılık icin dediklerinizi herkesin de görebileceği şekilde biraz delilendirin, mesela foto falan cekin 3-5 tane atin, bizlerde bakalim, değerlendirelim.
    Zamaninda bende vatana gittim, c755 ile Lg oled yanyanaydi fotolar çektim, burada da paylaştım, renklerdeki farklılığı herkes gördü. Bisey söylüyorsunuz en azindan altını biraz doldurun.
    YouTube daki karşılaştırma videosunu aşağıya atıyorum buraya herkes görsün, iyi kötü herkes degerlendirsin, Tcl benim babamın şirketi degil, f/p oldugu icin kişilerin bütçesine, kullanım amacına göre tavsiye verrmeye çalışıyorum, kendimde 11 aydirTcl Tv kullanıcısıyım, .Oyle körü körüne sınırlı bütçedeki insanlara neden kötü Tv tavsiyesi vereyim, ben bu işlerden para kazanan Samsung satıcısi miyim ?
    Ayni fiyata veya biraz daha ucuza Direct Led Tv varken neden Edge Led Tv tavsiye edeyim, ama önceden samsung saticisi bunlari yapti ve yapmaya da devam ediyor. Benim buna vicdanım el verir mi ?
    Millete yanmaz diye Oled aldırıp sonra o oled alanın Oledi yandığında o vatandaşın oledini değiştirdi mi de burada duyar kasıyor, milletin bedduasin almış bi saticidir O ! Bunu da bilin yani
    Inanmayana atarım buraya mesajları görürler...

TecTracks HDyoutube
    TCL Q7C / C7K vs. LG B5! 🔥 | MiniLED vs. OLED! | Welcher TV ist besser? | Der Vergleich!
    https://youtu.be/lr1Wu5uOfrg?si=1MkuB1Nn3S-HB9KK

• quote:

Orijinalden alıntı: cellx

Bende q7c kullanıcısıyım. Netlik İçin birşey diyemem fakat insan cilt tonları iyi değil. Sanki filtre atılmış gibi doğallığı bozuyor. İnsan cildindeki ışık yansımalarını ya yok ediyor yada yumuşatıyor. Cilt renklerini ve saç renklerini de biraz değiştiriyor. Siyah olması gereken karanlık gölgeleri de fazla aydınlatıyor. Ben almadan önce hep youtube incelemelere bakıyordum ve hep oled ile kıyaslanıyor. Bu da bende oled kadar iyi algısını oluşturdu. Oled fiyatları beklediğim seviyeye gelse düşünmeden oled alırdım. TLC köyü televizyon demiyorum kesinlikle sunduğu özellikler güzel. Ama göreceksiniz şu an mini led fiyatları fazla, bir iki sene sonra normalleşecek.

Tam olarak anlattığım bu. Kadının cildindeki yansımalar. Adamın saçının gölgesinin aydınlanması. Ya bunlar genel izleyici için çok farketmez gerçi.TCL in parlaklık başarısı herkezi etkiler. Benim gibi karanlıkta film seyreteyi seviyorsanız ve detaylara takıntılıysanız göze çarpan şeyler. Her neyse ben bir ürüne bok atmıyorum ve bir ürüne para veriyorsam iyisini kötüsünü söylerim. 65 ekran tvye 60k para vermişiz iyi görmediğim şeyleri söyleyeyim. Keşke bütçem ev verse de oled alıp oledin eksik gördüğüm yanlarını da yaza bilsem.Birde ses sistemindeki bass hoparlör özellikle 70 -75 hz bandında seslerde tvnin plastik aksamı ile rezonansa giriyor sanırım. Zangırıdama sesi yapıyor. Bir ara mazğzalardaki tehşir ürününde de bu sorun varmı bir test etmem gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cellx -- 23 Ekim 2025; 0:51:35 >

• tcl c7k için en iyi ıptv uygulaması hangisi sizce sevgili dostlar ücretli uygulama da olabilir yeter ki kullanım ara yüzü sade ve kullanışlı olsun karmaşık olmasın hangi uygulamayı önerirsiniz

B serisi oled mi TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu hadi c5 falan dersin yada G serisi dersin tamam deriz de söylediğin cihaz en vasat oled tv uydu yayınlarında görüntü kalitesi çarşaf gibi bizzat gördüm hatta bu nasıl oled ya dedim lg nanocel falan olmasın dedim etikete baktım b oled yazıyordu dediğin tv ile karşılaştırdığına emin misin çünkü c7k ile ben C5 i de yan yana izledim vatan da çok yakındı birbirine tabi bi tık c5 üstündü

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.