Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (866. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.912
Cevap
494
Favori
1.003.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 864865866867868
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Evet odaya alacağım, PS5 te oynarım diye düşünürken, fiyat artışları iştahımı kaçırdı açıkçası. 55 inç bakiyordum, artık araştırma işi biktirmaya başladı. Gece indiriminde vatanda C755 i kaçırdım 31.200 den. Ondan sonra bıraktım :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Display Guyyoutube
    Wild Value - 2025 TCL QM7K (65” Review)
    https://www.youtube.com/watch?si=II2UfqiIhmxCzCcq&v=UWKURnrRMsU&feature=youtu.be

• ender E kullanıcısına yanıt

T7B serilerinin c655 e frakı varmı kimisi aynı diyor kimisi farklı?

• arkadaşlar merhaba, 20-25 max 30.000' e kadar bir televizyon bakıyorum. tlc'nin aşağıdaki modeli nasıl sizce ? kullanan eden bilgi sahibi olan kimse var mı ?

• 85C855 ve V503 için Yapılan Kalibrasyon Ayarları ile ilgili Yorum ; 65",75" için bu ayarlar tutmayabilir

"Yeni V503 aygıt yazılımını 85C855'ime yükledim. Kalibrasyon yeni FW ile daha kolay. HDR artık mükemmele yakın kalibre edilebiliyor. %80'de hala biraz parlaklık düşüşü var ama gerçekte görünmüyor. Kesinlikle SDR kalibrasyonu mükemmel olmaya devam ediyor.

Küçük bir uyarı: eski resim ayarları artık geçerli değil, muhtemelen eski FW için yapılan kalibrasyonlarla resim kötü görünebilir. Yani, tekrar kalibre etmeniz gerekiyor. Yeni FW için SDR ve HDR ayarlarımı daha sonra yayınlayacağım."

https://www.avforums.com/threads/tcl-c855-4k-qled-mini-led-tv-discussion-help-experiences.2498986/post-32911165

Kalibrasyon ayarları ile ilgili görsel bilgiler ;

Ve işte v503 için SDR kalibrasyonu.

Temel ayarlar:

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

2 nokta beyaz dengesi kullanılmıyor.

Renk Alanı ayarları kullanılmıyor. Aslında, kullanılamazlar, çok garip davranıyorlar. Neyse ki renk ayarlarına gerek yok, otomatik ayar mükemmel sonuçlar veriyor.

20 nokta beyaz dengesi şart. Yine çok garip davranıyor. 7, 8, 9 ve 13. seviyelerin her biri resimde görebileceğiniz gibi iki kat geniş yüzdelik alanı ayarlıyor. Yani, bu ayarlamaları her iki yüzdelik alan için de yeterince iyi hale getirmek biraz zor. Yine, sonuç oldukça iyi.

Ve işte sonuç:

HDR ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 8 Mayıs 2025; 9:28:8 >

• Merhaba hocalarım,

Bu fiyata nasıl bu TV? 4 ay önceki forumda yorumlara baktım da 35bin civarına satılmış hep. Alınır mı şuan? Kendime almıyorum. Normal gündelik tv + film şeklinde kullanılacak.

Benim evde TCL 65C845 var memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 8 Mayıs 2025; 17:47:7 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

ben iyi buldum lakin c655 pro ile aynıysa c755 de renk derinliği daha iyi yalnız ama aman aman bir fark yok oled kadarda bariz değil.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Teşekkürler hocam. Aldılar bu tv'yi. LG nanocell bakıyolardı ben bunu önerdim.

• KacaKTV kullanıcısına yanıt

60hz bu sanırım

• ender E kullanıcısına yanıt

evet ama oyunla işi olmayan yeterli bence.

• Oyun oynanmayacak. TV ve film sadece. @ender

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 9 Mayıs 2025; 21:22:45 >
  • Merhaba arkadaşlar 55c755 tv aldım,ilk yapılması gereken bir ayar var mı acaba,teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fastottoman F kullanıcısına yanıt
    Telegramdaki Tcl Türkiye sayfasina gelin hocam, her türlü bilgi ve yardımı alırsınız ...

• Tcl TV kullanıyorum ekran boyutu 75 "
    Çocuklarda göz tembelliği oluştuğu için ekranı daha kucuk bir TV gibi kullanmak istiyorum 42" gibi samsunglarda bubayar vardı bunda yok nasıl yapabiliriz servis menusune baktım orada da yok uygulama var mıdır satın alabilmeniz dahil

• Gerçekten muazzam iş çıkartmışlar. QM7K bile böyleyse, üst modeli QM8K nasıl kim bilir.

• Arkadaşlar merhaba, 49 inç LG 4K TV’den 9 yıl sonra 65inç yeni bir tvye geçme arefesindeyim kafamda birkaç model belirledim yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
    Öncelikle bütçe 30-33 arası ancak biraz çıkarıp 40 yapabilirim daha doğrusu buna gerek var mı emin olamadım.
    30k bandında 2 model arasında kaldım bunlar 65t7b ve 65p755. Bu ikisi arasında geçmiş mesajlardan da okuduğum kadarıyla sanırım t7b daha mantıklı normalde bu modeli düşünüyorum.
    Kafamı kurcalayan şu an c655 modeli Hepsiburada da 35k buna çıktığım zaman da 39.999 dan satıcı trendyol olan t8b modeli var.
    Genel olarak uydu yayını, film dizi servisleri ve youtube kullanılacak, hard bir oyuncu değilim xbox series s’im var bu cihaz max 4k 60 oynatıyor o da 1080 veya 900p den upscale ediyor ama geleceğe yönelik beni 7-8 yıl götürsün diye düşündüğüm için 10k fazla verip t8b alsam mı acaba çok arafta kaldım. C755 e çıkamam o 50k bandında. Sizce 10kya değecek fark var mı paneller arasında.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt

bende bunu beklesemmi diye düşünüyorum zaten mini led daha oturmuş gibi, şimdi ilk gelişi kazık olur mecbur 6-7 ay bekliycez.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt
    Bu modelin 2024 model karşılığı hangisi oluyor? C855 mi?

• AsoBey kullanıcısına yanıt

sanmam ondan düşüktürde o pro model, daha bir oturmuş olur sadece.

• quaresmanıntrivelası Q kullanıcısına yanıt

Aşağı yukarı sizinle aynı durumdayım. Aradığınız cevapları bende arıyor yaşadığınız ikilemi yaşıyorum.55' TV alacaktım herkes 65' aldiyor

• 
Sayfa: önceki 864865866867868
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.