Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (670. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.148
Cevap
501
Favori
1.022.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
60. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hayırlı olsun hocam, güzel bir tercih, güle güle kullanın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hellori Hazretleri kullanıcısına yanıt

Dostum merhabalar, ayni tercih zorluğundan kaldım, siz hangisini tercih ettiniz ? Aldınız mı? 98P755 2024 model ve TCL serilerindeki P model özelliklerinden farklı, TCL 98" e özel özellikleri olan bir TV modelini yapmış diye düşünüyorum, Çünkü P modellerindeki özelliklerinden farklı ve daha iyi ama bir mini Led değil ve karartma yok. 85C755 modelinde karartma var, nit değeri var,Imax var,Mini Led,.

Bende karar veremedim.

98" olanı 90.000 TL

85 " olanı 88.400 TL şuan

Tecrübeli diğer arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

• conquerorpolat C kullanıcısına yanıt

Hocam ben filmlerden videolardan bahsediyorum.

hiçbir filmde lpcm 7.1 bulamazsınız ki büyük dosya ebatları oldugu için onları DD atmos DTS etc... ile ENCODE ediyorlar filmin içine.

Haliyle bunu TV ye gönderince de, TV direkt AVRye bu şekilde pass yapıyor.

Eğer TV bunu pcm7.1 olarak AVR ye gönderirse demek ki DDatmos DTS etc.. kodlamasını TV kendi "decode (çözmüş)" , 7,1 ham dataya çevirmiş onu gönderiyor demektir.

Eğer sizin kaynak direkt PCM7.1 gönderiyorsa (PS5 ve Xbox öyle mi?) ki bende onlar yok hiç görmedim pcm7.1 kaynağı.

evet o zaman PCM 7.1 pass yapıyor olabilir yukarda attığınız linkteki TV modelleri.

• Sana kızmıyorum arkadaşım takılma TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Bende Oled kullanmadan önce aynı senin gibi düşünür senin gibi tavsiye isteyenlere cevap verirdim.

Bir insan evinde sabah 8 de örnek Tv8 açıp gece 12 ye kadar aynı kanalı izlemez heralde diye düşünüyorum.

7/24 borsa kanalını takip ediyorsa Oled Tv'de panel yanmasını dert edeceğini düşünmez, para akışı var zaten TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Oledler evet Lcd'ye göre daha hassas cihazlar ama sende kabul ediyorsun Olede yakın yada daha iyi görüntü veren bir teknoloji hali hazırda şu an mevcut değil.

Tv seçimi yapanlar evladiyelik arıyorsa hiç birine bakmasın hepsinin ömürleri aşağı yukarı aynı.

Hatta yıllar geçtikçe yeni çıkan modellerde bu oran sanki düşmekte!.

İyi modeller için konuşuyorum temiz kullanırsan Oled 5-7 Lcd 9-12 yıl.

Temizlikten kastım parlaklığı max seviyede sürekli kullanma Oled içinde Lcd içinde.

Rutubetli ortamdan, hava akışını engelleyen pozisyonlardan uzak durulmalı. Bunların hepsi Tv ömrünü belirler.

Isı ise panel ve komponent ömrünü en hızlı etkileyen faktördür.

Adam Pencere karşısına Led Tv'yi koymuş yaz güneşi içeri girip panele vurmuş. 3-5 ay sonra adam diyorki "ekranımda lekeler kararmalar çıktı" ne diyeyim A'mı diyeyim B'mi TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu  Adamın jaluzili pencere şekli resim gibi panele yapışmış TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Oled panelin yıllar geçtikçe parlaklığı belli bir oranda azalacak, Lcd panelin arka led aydınlatma performansı belli bir oranda azalacak. Birde Likit kristal sıvısında bozulmalar baş gösterecek. En bilindik belirti 4 Köşesinden flulaşma yada kararma ile sonuçlanacaktır. İkisininde mutlak sonu budur.

Yarına çıkacağımızın garantisi yok 15 yıl gitsin diye Olede yakın Tv seçimi tavsiyesi yapıyoruz istiyoruz TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Olede yakın Lcd tabanlı Tv yok, Oled başka bir şey. Mağaza ortamındaki aydınlatmada oynatılan demolar görüntüler aşağı yukarı hepsi aynı görünür. kimi daha renkli kimi daha parlak kimi az parlak.

Ama gerçekler ev ortamına soktuğundaki kullanımında ortaya çıkar.

Bende Mağazadaki incelemelerde Oled'lere emin olamıyordum otomatik olarak daha parlak daha canlı Tv'lere kayıyordum.

Son zamanlarda üreticiler Lg Samsung Sony vs. kendi yazılımlarını geliştirerek panel ömrünü büyük ölçüde arttıran güvenlik önlemleri aldılar.

Kısacası her kullandığımız cihazları zorlayacak seviyede kullanmadığımız sürece izleme saatine vs. takılmayın TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Dip not: Bir kaç arkadaştan duydum benim hakkımda Tlc yada Samsung troll mroll falan diyen bir kaç kişi olmuş, ön yargılı yaşamayın arkadaşlar!...

• gimmeluck kullanıcısına yanıt

Bende Hdmi 2.0a HDR içerikleri izleyebilmek için getirilen bir versiyon güncelleştirmesi sanıyordum.

Hdmi 2.0b ise Hdmi 2.0a üzerine HLG (Hybrid Log Gamma HDR) teknolojisi eklenmiş versiyonu olarak biliyordum.

Yani bu a/b geliştirmeleri hikayemiymiş?

• pocemonmutlu kullanıcısına yanıt

Ben oledlerin görüntüsünü ve şıklığini seviyorum. Ama 75 inc bir tv istiyorsam oled cok pahali.

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

Sen 75 inç ölçüsüne takılmışsın biliyorum TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Ben işyerime yakın olsun diye bir daireye taşımdım ama ev döt kadar TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Bizim salondaki oturma mesafemize mesela 65" cuk oturuyor diye 65" aldım tekrar.

Eğer 75" pahalı geliyorsa sende hatırladığım kadarıyla C745 vardı galiba, Oturma düzenini değiştir Tv daha yakına gelecek bir düzene soksan olmazmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Kasım 2024; 1:42:39 >

hangi model var sende

• gurcelik kullanıcısına yanıt

65s95c

Tv yakin. Salonum kucuk. 3 metreden 75 inc izliyorum.cok memnunum. Tek pişmanlığım niye c845 almadim. Simdi tv alacak olsam 75c855 alirim.

• escudo76 E kullanıcısına yanıt

Güncel ölçüm yaptım, benimde izleme mesafem 2.58cm.

Benimde pişmanlığım neden daha önce Oled alıp kullanmamışım.

Boşu boşuna C845 alıp zararına sattım TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Artık bu saatten sonra C855 yakışır TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

TV alma işi keşke amarigadaki gibi olsa bizde de. Kim istemez şimdi 77 C4 veya 77S95D. 65 inçe kadar oledlerin yine alınabilitesi var fakat 65 inç üstünde fiyatlar astronomik rakamlara çıkıyor. Ama 75C855 mesela alınabilir fiyatlarda geziyor.

Bende şuan 65 inç miniled var çok da memnunum ama yarın TV değiştirmek istesem boyut büyütmek de isterim. O zaman 77 oled mi 75 miniled mi sorusunun cevabı 75 miniled olacak tabi ki fiyatlarından ötürü. 2 kat fark var arada az değil.

Çok param olsa 77 G4 alır geçerdim ama :)

Yaz güneşi genelde problem olmaz hocam, Kış güneşi problem olur.

mesela işyerinde PC başında çalışırken de genelde ekrana bakmaktan göz yorgunlugu vs kışın olur. Zira Kışın hava kapalı değilse güneş o kadar yatay gelir ki evlerin işyerlerinin içine TVye, monitöre, çok kolay girer.

Zaten ekran kullanmaya baglı göz yorgunluğu baş ağrısı şikayetleri en çok kışın olur derdi bizim doktor arkadaş TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

+++++++

bizim salonun uzun+kısa kenarı Balkon ve pencere, %40ı, içeriye harika ışık giriyor ve çok havadar, bunu seviyorum

bu koşullarda OLEDi PArlaklık açısından zorlamak çok saçma geliyor. bu arada TV 18 saat açık. herkesin çalışıyor olmadığı bir evde genelde böyle olur zaten. TV cenazelerde kapalı olur bizde sadece (((

+++++++++++++++++++++++

Zaten kaloriferler pencere altlarında olduğu için, TV nin arkasına pencereyi denk getirmek de sıkıntılı, yakmayalım TVyi. Tabi ara bir yer bulanabilir ama zor işte 150m2 evi de yok herkesin.

++++++++++++

TRde elektriği sık kesilen yerlerde OLED Tvleri extra olarak tavsiye etmem.

++++++++

Bu arada tek sorun parlaklık değil, şu gerçek ki Elektronik şansı dışında 2 teknolojinin arasında 1,5 kattan fazla Ömür farkı var. Liquid crystaldeki ömür 10 yıl şu anda. Mesela edge led aydınlatmaları LCD panelden Çook daha önce patlıyor genelde. neyse ki onlar o kadar pahalı değil. ( miniledleri bilmiyorum)

Ama 3.yılında başına bi iş gelen OLEDle ne yapılabilir bilmiyorum.

Mali durumu iyi olanlar oled zevki alırım, 3-4 yıl sonra pixel parlaklığı iyice düşer yanar manar ömrü biter yenisi alırım bahaneyle yeni nesil oled olur diyebilir.

++++++++++++

fiyata hiç girmiyorum bile..

OLED G4 vardı aynı fiyata da mı almadık TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu  TElefonlarından hastayım Kuzguni siyahlara.

şu anda B4 bile daha pahalı bu full miniledlerden. en azından B4 bari C855 ile çok yakın fiyat olsaydı "biraz daha verip" şunu al olayını son kez de olsa yapardım. ben riski biraz severim de standart kullanıcı yukardaki yazdıklarım gibi kullanıyor TVyi.

+++++++++++++

Bu kullanıcı tipi çoğunlukta heryerde. ve bunun için hala daha biraz daha zaman lazım oledlere. G4 alınacak bilecek seviyelerde değil.

Hele düşük bütçeli ve TVi büyük çoğunlukla uydu kanalı izleyecek olan standart kullanıcılara miniled üst serisi bile tavsiye etmem, alın sıradan bir TV,

3-4 yıla oledler daha iyi oturur sanırım, onu satar OLEDe geçersiniz ekonominiz el verirse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Kasım 2024; 1:57:4 >

• BurakBilgin kullanıcısına yanıt

Almanya Ameriga bizi boşuna kıskanmıyor. Halka bak 1 ayda aldığımız Tv'leri alamıyorlar yada kazançlarının kaç katını veriyorlar ve hala mutlular diyorlardır TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

G4 benim için mükemmel bir Tv değil. Hala şu anlamsız baskın yeşil ton devam ediyor anlamış değilim TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Bunca yıl neden fabrika kalibresini güncellemez anlamadım.

mesela bu modelde,

eARC olan hdmi portu, 4K@120hz destekliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 18 Kasım 2024; 2:13:55 >

Evet 4x Hdmi input 4k144hz TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

Aklımda öyle kalmıştı ama tekrar bir bakayım kullanım klavuzuna yanlış olmasın.

Edit: Evet 4x 2.1 4k 144hz TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pocemonmutlu -- 18 Kasım 2024; 2:41:16 >

Hocam tv üzerinden stream yapanları ayıralım önce. Zira zaten loseless stream yok. En azından truehd atmos için yok. Burada gereken min 5.1/7.1 loseless. Bunu sağlayanları paylaştığım listede görebiliyoruz. Pcm2.0 olanları ise avr encode ediyor ve sanal 5.1 yapıyor. Yani min pcm5.1 gerekli tv üzerinden hdmi ile avrye aktarımda.

Diğer mevzu pass yaptırmakta. Yani xbox vb 3.cihazları tvye direkt bağladınız. Buarada evet xbox, nvidia shield gibi cihazlar kayıpsız aktarıyor. Tv ise aldığı sesi kayıpsız aktarabiliyor mu. İşte bunu yapabilmesi için de tvnin 2.1 earc ihtiyacı var.

Hdmi sürümlerini tersten düşünürsek yine ortaya çıkıyor ihtiyaç; xbox vb 2.1, avr 2.1 ama tv 2.0.

Birçok kişi için sorun oluşturmaz ancak ben bu sorunu yaşadım, yaşıyorum. Çözümün 2.1 ile olduğunu test de ettim. Benim gibi durum yaşayanlar olursa araştırmış olduk. Umarım faydası olur.

iyi geceler herkese

hdmi sitesinde tone mapping gibi bir farktan bahsedilmiş ama analizciler faso fiso diyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Ben resmi lisansa bakarım ona göre uyumlu kablo vs. seçerim.

Analistçileri dikkate alıyorsan 2.0 düz kablo işini görür kullanabilirsin hem daha ucuz TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

• conquerorpolat C kullanıcısına yanıt

hocam benim sorunum devam ediyor ama :(

kısacası ben PS5 aldıgımda,

Fifa2024'ü

4K@120hz + 5 kanal ses ile oynayabilecek miyim mesela?

AVRnin HDMi IN portuna direk takmanın anlamı yok. zira AVRde 1 tane hdmi out var. o da haliyle TVnin eARCına baglı olmak zorunda, tüm TV kaynaklı şeyleri ses sisteminden çalıştırabilmek için.

ve ordan 4K@120hz alamam. Bu iptal.

o zaman TVnin 4k@120hz portuna takayım, eARC ile AVR ye DTS DD iletiyor ama 7.1 pcm iletmiyor bendeki tv dedik.

PS5 5 kanal sesi hangi formatta dışarı veriyor? oyundan oyuna değişiyor mu ..

PS5 ayaları ile ilgili aşağıdakini yazıyor. 7.1 PCM gösteriyor, hayatımda ilk kez oyun konsolu alacağım. AVR yi bile ona göre seçtim...

daha masaüstü PCyi de bağlyacağım.. Ne güzel her cihaz AVRye ordan da TVye yapacaktık..

1 Tane eARC 4K120hz hdmi PORT olmaması yüzünden planlar alt üst oldu. TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

• 
Sayfa: önceki 668669670671672
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.