Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir (1 Mobil) - 15 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18.467
Cevap
509
Favori
1.056.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: panta_

Kusurlu ürünü kabul etmeyi söylemiyorum zaten ben hocam. ARıza varsa hiç sorun yaşattığına şahit olmadım ben. ürün dap kapsamındaysa anında veriyor değişimi bilkom :) Yalnız bunu bir de TV calibration uygulamasını indirip (google play üzerinden) o şekilde gözlemleyebilir misiniz?

Merak ettim açıkçası bunda ne sonuç verecek.

Panel uygulama seçmiyor. Renk seçiyor. Gri renge geldiği anda hep bu sonuca variyorsun. Bunu X uygulamasinda Y uygulamasinda SDR HDR DOLBY hangi yayin akisi olursa olsun goruyorsun. Soft/Pastel ve ozellikle GRİ renkte bu dalgalanmalari yasiyor ve yasatiyor cihaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

| Intel Core i7 4720HQ İşlemci || Nvidia GeForce Gtx 950M 4GB Ekran Kartı || Kingston HyperX Impact 8 GB Ram Total 12 GB Ram || 1 TB HDD|| Samsung 850 Evo 250 GB SSD |

LG V30+ H930
  • bluedrk kullanıcısına yanıt

22.11.2021 tarihinde TCL Servis kaydi olusturdum. Ayni gun beni teknik servis aradi fotograf istedi. Bende ilgili arizanin fotograflarini cektim gonderdim. 5 gun oldu ses seda yok. Büyük bir gizem içerisinde bir operasyon yürütüyorlarTCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

| Intel Core i7 4720HQ İşlemci || Nvidia GeForce Gtx 950M 4GB Ekran Kartı || Kingston HyperX Impact 8 GB Ram Total 12 GB Ram || 1 TB HDD|| Samsung 850 Evo 250 GB SSD |

LG V30+ H930
  • Merhabalar, fiyatından dolayı TCL 55C725 Ultra HD (4K) TV'yi almayı düşünüyorum. Kullanan arkadaşlar önerirler mi?

internette biri yazmış, uyguladım, plazma gibi oldu siyahlar.

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - parlaklık ayarları  

parlaklık 80

kontrast 90

siyah seviyesi 50

dinamik kontrast kapalı

siyah iyileştirme yüksek

dinamik parlaklık oto

yerel kontrast   düşük

gamma 2

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - renk

renk doyumu 50

ton 50

dinamik renkler kapalı

renk ısısı sıcak

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - netlik

netlik 50

mpeg nr orta

gürültü azaltma yüksek

tonlama temizleme düşük

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - hareket

hareket netliği açık

led hareket netliği kapalı

bulanıklık azaltma 10

titreme azaltma 4

ayarlar - resim - ekran ayarları

oto biçim açık

ekran modu 16:9

hızla tarama kapalı

• Arkadaslar bu TCL TV'lerin icerisinde hdmi kablo geliyor mu? Yoksa biz kendimiz mi aliyoruz kabloyu ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hunace kullanıcısına yanıt

TV'ler kampanya vs olmadıkça kablo vermiyor. HDMİ ile bağlanan cihaz alımlarında (uydu, tv box, player vs..) bazı firmalar kablo da hediye ediyor.

Orijinalden alıntı: hibo

C 728 lerde siyah seviyesini yetersiz bulanlar şu ayarları deneyebilirler.

internette biri yazmış, uyguladım, plazma gibi oldu siyahlar.

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - parlaklık ayarları  

parlaklık 80

kontrast 90

siyah seviyesi 50

dinamik kontrast kapalı

siyah iyileştirme yüksek

dinamik parlaklık oto

yerel kontrast   düşük

gamma 2

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - renk

renk doyumu 50

ton 50

dinamik renkler kapalı

renk ısısı sıcak

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - netlik

netlik 50

mpeg nr orta

gürültü azaltma yüksek

tonlama temizleme düşük

ayarlar - resim - gelişmiş ayarlar - hareket

hareket netliği açık

led hareket netliği kapalı

bulanıklık azaltma 10

titreme azaltma 4

ayarlar - resim - ekran ayarları

oto biçim açık

ekran modu 16:9

hızla tarama kapalı

Resim önayarı hangi seçenekte hocam. Mesela ben "dinamik" te kullanıyorum bazı ayarlar görünmüyor şuan. mesela gelişmiş ayarlarda parlaklık ayarlarında sadece parlaklık, kontrast ve siyah seviyesi var. diğerleri yok. Son versiyon yüklü şuan tv de. c728 benim cihazda.

\\ Amd Ryzen 7 9700x - Msi MAG X670E Tomahawk - Msi Rx 6700XT Mech 2x OC - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Adata Su 650 120GB SSD+2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //

• hibo H kullanıcısına yanıt

Olması lazım, aşağı gelip bakın.

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

\\ Amd Ryzen 7 9700x - Msi MAG X670E Tomahawk - Msi Rx 6700XT Mech 2x OC - G.Skill Trident Z5 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 - Adata Su 650 120GB SSD+2 Tb Seagage 7200 Rpm 64mb Cache - FSP Aurum PT 1200W 80+ Platinum - Corsair Airflow 4000D - Windows 11 Home Oem //
  • İstediğiniz ayar için (dinamik, standart, hdr iyileştirme, spor, sinema, hdr açıksa imax vb) uygulayabilir, sonrasında bu değişikliği ister tek bir kaynak içi, isterseniz bütün kaynaklar için save edebilirsiniz.

Tamamdır hocam teşekkür ederim ama dinamik konumda akıllı ayarlardan "uyarlanabilir parlaklık" ve "uyarlanabilir içerik" kısmını aktif edince daha güzel bir görüntü alıyorum uydu kanallarında. Video izlerken de hdr iyileştirme modunda daha iyi gibi. Bilgilendirme için tekrardan teşekkür ederim. Siz hangi ayarları kullanıyorsunuz uydu kanallarında ve video izleme de?

• Değişiyor, maç seyrederken spor, film seyrederken de hdr iyileştirme veya sinema, stüdyo çekimlerinde dinamik-standart gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chnd -- 27 Kasım 2021; 23:50:22 >
  • Bu cihazın uydu kanalları görüntü nasıl bir acaba

• chnd kullanıcısına yanıt

Hocam servis bugün akşam ulaştı, geldi hem kendi fotoğraf çekti, hem de bendeki fotoğrafları aldı firmaya ileteceğini belirtti. Ben açıkçası servisin yaklaşımından ve verdiği hizmetten çok memnunum, donanımlı bir arkadaş ve işi düzgün yapıyor. Firmadan emin olamıyorum, servis durumu iletecek ama firma kabul etmezse ne yapacağım henüz bilmiyorum. Netflix içeriklerinde beni çok rahatsız ediyor, en azından değişimle yeni bir panel gelmesini istiyorum, umarım Bilkom denildiği gibi çıkar ve bu panelin değişimini onaylar. Bu kadar bariz sorun olan panellerde yurt dışında Tcl hep değişim yapmış, bizim ülkede firmaların yaklaşımı malum olduğu için pek güvenemiyorum.

Hocam umarım dediğiniz gibi olur ve değişim yaparlar çünkü tv yi ben çok sevdim. Gelen servis de gayet iyi bir yaklaşım içerisinde, güzel hizmet verdi ama firmada bitiyor olay, onay gelirse bana göre servis anlamında en azından benim bulunduğum ilde gayet güvenilir diyebilirim, şuana kadar hızlı hizmet aldım.

Dediğiniz yazılımı henüz kurmadım ama Youtube ve Netflix'de belli renklerde bu çizgilenme var ve bariz dikkat çekiyor. Normal parlak yayınlarda zaten görülmüyor. Umarım tüm paneller böyle değildir, değişim onaylanır ve gelen panel daha az sorunlu olur :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedrk -- 28 Kasım 2021; 1:50:35 >

Selam, uzun zamandır foruma girmemiştim. Sorduğun tvnin 50"ini aldım 4 gün önce ve uydu için kanal listesini bilgisayarda nasıl hazırlarım diye bakarken sorunu gördüm.

Tvnin görüntü kalitesi gerçekten muazzam. Siyahlar tam siyah, renkler çok canlı. Elbette hangi kaynaktan izlediğinin de oldukça önemi var ama eski Tvimde memnun olmadığım Turkcell tvyi bile artık zevkle izliyorum. Benim tv biraz güneş alan yerde ama ona rağmen izlerken net bir şekilde yayın gözüküyor.

Ses olarak üzerinde onkyo hoparlör sistemi var. Ses yüksekliği konusunda şöyle diyeyim: 100 üzerinden 25te bile sesi çok yüksek. Ses yükseldikçe sesin temizliğinde hiçbir sıkıntı olmuyor. Özellikle Amazon prime ve diğer Dolby olan içeriklerde sinema hissiyatını veriyor. Hi-res ses dosyalarını dinlemek büyük bir zevk bu tvde. Ve çok güzel bir özelliği var (diğer tvlerde var mı bilmiyorum), ekranı kapatıp sadece müziği veya artık ne dinliyorsan ekran kapalı şekilde dinlemeye devam edebiliyorsun.

Hdr içeriklerde gerçek gücünü gösteriyor. Aksiyon sahneleri inanılmaz. Sırf bu yüzden eskiden izlediğim filmleri Amazon Prime üzerinden tekrar izlemeye başladım :).

Uydudaki hd-full hd kanalları upscale yaparken sadece logolarda ufak pikselleşmeler farkediliyor. Tabi benim gibi şahin gözlüysen. Sd kanalları bu tvyle izleyecek biri varsa zaten tvye yazık eder. Sdden upscale elbette güzel gözükmüyor. Uydu kanal geçişi 5sn kadar.

Android sistemi ne bazı tvle gibi çok yavaş ne de bir tablet gibi süper akıcı. Ortalama diyebilirim. Ama kasma donma gibi bir sıkıntısı yok. Kısıtlı google play mağazasına erişiliyor. Yani bir telefon veya tabletteki gibi her uygulama yok. Belli başlı iptv appleri mağazada var. Iptvsmarters veya xtream player gibi. Olmayan aplleri mağazadaki bazı uygulamaları indirip (puffintv vb.) apkdan kurabilirsin. Servis elemanı usb üzerinden apk ile uygulama kurmanın cihazda sorun yarattığını ve garanti dışı bıraktığını söyledi. Artık ne kadar doğrudur bilemiyorum. Ben puffin tv üzerinden birkaç apk kurdum ve stabil çalışıyorlar.

Kumandasına alışmak çok kısa sürüyor. Sesli arama Türkçe-İngilizce algılıyor. Google asistan ve programların çoğu sesli aramayı destekliyor. Ekstradan bir air mouse veya klavye ihtiyacı duymadım (önceden tv boxumda air mouse kullanmama rağmen).

Spor-film vs. gibi modlara tek tuşla kolay ayarlardan erişiliyor. Tek eksi gördüğüm 1080p altındaki kaynaklarda futbol video veya maçı izlerken topun blurlaşması (kesin başka bir teknik terim vardır ama ben bilmiyorum). 1080p ve 4kda sıkıntı yok ama düşük kalite iptv yayınlarıyla futbol izlenmez bu tvde.

Eğer merak ettiğin özellikler varsa sorabilirsin. Yardımcı olmaya çalışırım.

• darknessci D kullanıcısına yanıt

A101 den 58au7000 aldık arkadaşa 8bin tlye.. vasıfsız dediginiz samsungun görüntüsü bu tvden daha iyi. ne bir ışık sızması ne bir banding clouding vs ..tüm renklerde homojen ve sorunsuz.tvyi değişecekseniz Almadıysanız au7000 tavsiye ederim gönül rahatlığıyla

ayrıca hdr içeriklerde bu tv dahil her markanın üst seviye tvleri hariç diğer tüm tvlerde parlaklık yetersiz olduğundan dolby vision mış hdr10muş pek takïlmamak gerek çünkü tüm hdr içerikler soluk.. sırf hdr kapatma seçeneği olmadığından netflixi 4k paket yerine orta pakette hdrsız kullanıyorumki hdr açılmasın diye.. hdr da düzgün bir görüntü için en az 700-800 nit lazım ki buda üst modeller dışında yok maalesef

Cihazı kullanmadan nasıl böyle sonuçlara varıp yorum yapabildiniz anlayamadım. Karşılaştırdığınız Samsung 50hz ve tizen sistem. 100hz bir panelin bahsettiğiniz Samsung un panelinden kötü olması sizce mümkün olabilir mi? Hdmi 2.1 farkını söylemiyorum bile. Işık sızması sorunu olmayan panel yok lcd teknolojisinde bunu bir kere kabul etmek lazım. Burda devreye "ne kadar var" kısmı giriyor. Çok rahatsız edici düzeyde değilse kabul edilebilirdir. Renk kısmına gelince TV ye kötü demek çok büyük haksızlık olur 10 bit desteği olan bir panel ve gerçekten hakkını veriyor. TV alacak arkadaşların TV inceleme işlerini hakkı ile yapan firmalardan detaylı test sonuçlarına iyi bakmalarını tavsiye ediyorum. Kağıt üzerinde iyi olmak elbette yter değil hiçbir elektronik ürün için ama bu cihazların test sonuçları çoğu kişi için oldukça yeterli ve gerçekten kaliteli olduğunu gösteriyor. Hdr hakkında dediklerinize katılıyorum ama yinede olması; özelliği aktif edilince panelde hattı sayılır bir değişime sahip. Bu sebeple bulunması çok iyi olmuş kesinlikle. Bir de 55c728 modeli için 7500 tl civarı bir paraya alındığını belirteyim cihazın. Sağlıcakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi citiraga -- 28 Kasım 2021; 9:27:9 >

• guideozo G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam ben kumandadan ses ile arama özelliğini aktif edemedim. Daha doğrusu kumanda eşleştirme kısmından sonra sesli aramaya giriyorum fakat mikrofon sesimi almıyor. Ayarlayamadım sanırım. Üzerinde gelen uzun kumandanın mikrofon desteği var çünkü. Sesli arama için detaylı olarak anlatım yaparsanız çok sevirim hocam. Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.