arkadaşlar bu 65inç bir tv almak niyetindeyim ama kafa karışıklığı yaşıyorum Mesela TLC 65C845 yada TLC 65C755 tvler ile Samsung 65QN85D benzer fiyat aralığında TLC ile Samsung arasında bu modeller özelinde görüntü kalitesi olarak büyük farklar varmı büyük bir fark yoksa Samsung almak daha mantıklı geliyor bu model TLC kullananlar fikir verebilir mi? |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (585. sayfa)

-
-
Qn85 ile c745 kiyaslayabilirsin. C755 ve c845 qn85 den cok ustun tv lerdir. Samsung adı için extra 30 bin ödersin. Olay budur. Samsung qled panelleri tcl den alir. Ustelik google olmasi ve dolby vision olmasi artilaridir. Ben qn 85 ile c745 arasinda kalsam c745 alirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
65 inc Samsung alacagina butcene gore tcl 75 inc alirsin
Fiyat olarak fark yok QN85 ile C845 aynı rakama alabiliyorum aradaki farkı tam anlayamadım youtube bazı kanallar karşılaştırma yapmış pek fark yok gibi anlatılanlardan anladığım dolby vision ve 144hz gibi farklar var ama bunlara benim fark edebileceğim farklar değil 65.inç üstü istemiyorum
-
hocam ayni fiyatsa samsung alip gecin,neden macera ariyorsunuz ki? Buradaki marka şakşakcilarini dikkate almayin.Ayrica servis konusu malesef tcl de taseron uzerinden yuruyor sanirim,isiniz duserse sikinti gibi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Samsung 65 qn85d sadece 120 yerel karartma bölgesine sahip. TCL 65 C 845 576 adet. Bunun sonucunda siyah seviyesi TCL'de çok daha iyi, blooming (beyaz bölgelerin görüntü patlaması yapması) çok daha az.
Servis konusunda da diğer marka fanları nedense başlarına gelmiş, sorun yaşamış gibi konuşuyor. Diğer markalardan pek farklı bir şey yok. Sadece servisler taşeron, kendi servisleri değil. Zaten günümüzde mahalledeki servis tv'yi kurup garantiyi başlatmaktan başka bir işe yaramıyor. Her sorun resim video çekilip merkeze bildiriliyor, merkez servis karar veriyor.
3 yıldır TCL kullanıyorum, servise işim düşmedi. Düşse de diğer markalardan farklı bir hizmet alacağımı sanmıyorum. Sürekli bunu öne süren satıcı arkadaşa da sordum, ne olur arıza olursa, parça mı bulunmaz, TV'mi tamir mi etmezler, sonuç bana nasıl yansır kendi servisi olmamasının diye sordum, cevap vermedi. Bilen varsa yine soruyorum. Bu yıl 170-180 bin TV satacak adamlar, hala servis hala servis.
-
kagit ustunde 500 küsür karartma var ama çalismaya gelince sikinti.3000 nit yazar yandaki siradan tv den biraz daha parlaktir gibi.çinliler telefonda da boyle kagit ustunde harika ama icraatte sorun cikar.
Servis konusu tr de önemli,bizim insanimiz mahalle arasi tamircilerin baktigi markaya 50-60 bin vermez.
Tcl nin samsung lg nin yari fiyatina satilmasi lazim,ayni yurtdisinda oldugu gibi.Ayni paraya macera arayacak arkadaslara saygilar..
65 QN90D 75.000, 65 C 845 50.000
Yurtdışında da aynı oran neredeyse. 1400 usd birisi, 1000 dolar diğeri...
Bizim insanımız onlarca sene doğubank'tan garantilerini kendi veren dükkanlardan TV'ler de aldı ona bakarsanız.
Gidip mağazada görün, en çok seyrettiğiniz görüntüleri izleyin. Hangisini beğenirseniz onu alın, markası şudur, çin malıdır gibi ön yargılarla satın almayın. Gerçekten kullananlara sorun kafanızdaki soruları. Bu böyleymiş, böyle olduğu rivayet ediliyormuş diyenlerin sözüne pek itibar etmeyin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hibo -- 8 Eylül 2024; 22:38:30 > -
samsung internet sayfasinda ve bazen vatan da 56 bine kadar fiyatlar dusuyor 65qn90d hocam(para kartla).takip etmek lazim stoklar girdikce.65c845 in 1 ay once mm teknosada 67 bine millete iteliyorlardi:)
neyse hocam elin çinlisi korelisi icin tartisma yaratmak istemem.
Uzun lafin kisasi lg samsung rekabeti icin önünde daha yillar var tcl in.
144 hz ve dolby vision senin için farketmiyorsa tv de oyun oynamiyacaksin, film platformlarini izlemiyorsun demektir. Google tv olmasi da önemli değilse tv ye hic bir uygulama yuklemeyeceksin demektir. Senin icin en iyi tv samsung. Bari misafirlerin off ne guzel tv almissin der.
samsung alanlar tv den oyun oynamiyor:)film platformlarinda film izemiyor:)marketten uygulamada yükleyemiyor yani :))
Arkadas markanin parali elemani olsan bunu yazmazsiniz,kendinizi daha fazla rezil etmeyin.
Herşeyin ama herşeyin fiyatlarının günbegün değiştiği zamanlarda bütçenize göre uygun bir paneli almak en mantıklısı.
Şahsen benim bütün ekosistem (sadece fırın ve ocak samsung değil düşünün) samsung olmuşken en olması gereken ekipmanda TCL kararımı verdim.
Açıkçası samsung qn800c alma planım olsa da 50K üstü benim için artık psikolij sınır oldu. Qn700b serisi mesala 55 k lara düştü ama o panel benim nazarımda giriş seviyesi.
Ha c785 mi Qn700b mi dersek ortada dururum. C785i Amazon un 47 ye çekmesi ayrıca maximum kart kampanyası 2000 TL para puan hediyesi (iş bank kampanyalarında katılım yapmanız gerekiyor) olması sebebi ile düşünmeden aldım.
Servis ağı olayı evet haklısınız. Ama farkında mısınız hep kötüyü çağırıyoruz. Birşey alır almaz hemen kötü senaryo. Servis ağı. Ya bozulursa işleri.
Sonu yok ki.
Belki 3 4 yıl sonra yine panel değiştireceğim. Eskisi gibi artık (2010 lardan bahsediyorum) Aldığımı bir ürünü 10 15 yıl kullanmıyoruz (panel olsun bilgisayar olsun).
Misal 800d serisi çıktı samsung da. Kağıt üstünde güzel reklamı da güzel.
Eskiden Sharp vardı, pioneer vardı. Forumlar bu kadar yaygın değil iken insanlar aldığı ile mutlu mesut idi.
Ayrıca Loewe var bak 2500 euro üstü 65" Oled mis ötesi panel. İmkan varsa o bana göre bu işin Bentleyi (şimdi)
Ama o da ne servis yok (ironi olsun bu da)
Biraz da bizim kabahatimiz
Birşey alır almaz hemen sosyal medya, forumlara sarıyoruz. Sonrası bir bakmışsın bunu değil de onu mu alsaydık psikolojisi gark oluyor.
Yok ölü piksel di, yok bulutlara çıkmak idi vs vs vs.
Sonu yok ki,
Keyif almaya bakın yahu.
Sizinle ölmeyecek bu ekranlar...
Bırakın isteyen istediğini alsın. Kazasız belasız kullansın.
Not. Bundan önceki panelim de Tcl idi. Hatta alırken beni afaroz etmişlerdi (2020 sonu). Şükür 2 tane piksel cenazesi oldu göze batmayan yerlerde toprağa gömdük onun dışında hiç sorunum olmadı.
Ha sorunsuz demiyorum. Servis olayları. A da aynı B de aynı. Tek fark diğeri daha oturmuş kurumsal olmuş.
Umarım herkes aldığı panelle mutlu mesut olsun, servisten kazadan uzak olsun...
Şimdi asıl mevzuya gelelim.
Renk ayarları skalanız nedir bi zahmet detaylıca onu atabilirseniz buraya.
Genelleşmiş gavur eklentisi de olan bir parametre değerleri varsa sağda solda buraya atınız.
Saygılar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXIM X51V -- 9 Eylül 2024; 9:9:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
hocam ne anlatmak istediginizi anlamadim?
50 bin verip bozulmasin,bozulursa kader mi diyelim?Fani dünya felsefesi uzerine kurulu.
Servisi iyi olmasin ama kaderimiz iyi olsun yani:))
Bu tcl tv forumu beni şasirtiyor surekli.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi popturceyn -- 9 Eylül 2024; 11:41:38 >
Genel olarak fikirlerimi beyan ettim.
Yani orda kader servis ilişkisi kurmadım ki.
A da aynı B de aynı C de aynı.
Ben burda TCL yi alın da demedim ki.
Tcl ye has bir konu başlığı değil mi burası.
Demem o ki malum coğrafyada ürün satılana kadar türlü cilalaması olur. Ama satıldıktan sonra bir problem durumunda servislerin durumu ortada. Ha birisi diğerine göre daha kurumsal...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AXIM X51V -- 9 Eylül 2024; 12:11:16 >
TCL mini led Tv ye 70 bin vermek yerine SAMSUNG QE 65S90C OLED almak daha mantıklı bence.
-
parlaklık konusunda bu model sizi üzebilir. güncel va paneller in parlaklık seviyesi oledlerden daha yüksek.
-
Ben LG C3 almıştım parlaklığı benim için yeterliydi ben zaten gündüz çok birşey izleme zamanım olmuyor akşamları izliyorum ondada yeterli oluyor.
Samsunglar LG lerden biraz daha parlak oluyor bildigim kadarı ile 1000 nit bence yeterli, görüntü kalitesi siyah derinliği daha önemli benim için.
-
C3 var bende oyunlarda parlaklik cok az karanlik oluyor aldigima pismanim Tlc c755 dusunuyorum
Arkadaşlar TCL C755 55 inch modeline 38 TL vermek mantıklı mı? Yoksa indirimi beklemelimiyim ? TCL fiyat performans ürünler olduğu için 38 TL olması şuan biraz fazla gibi geliyor ama ara ara dahada zam gelebilir diyede alsam mı acaba diyorum. Bu konuda fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim. Amacım PS5 için kullanmak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snitra -- 9 Eylül 2024; 17:6:17 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X