Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (298. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
18.848
Cevap
521
Favori
1.086.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oda güzel tv yani oran orantı kur o kdr takılma . Fiyat performanslarını hesapla bende 75c745 alacaktım son anda c845 döndüm

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S.P.E.C.I.A.L. kullanıcısına yanıt
    O zaman beklemeye devam ederiz ama yazılım güncellemesiyle düzelteceklerse şikayetler artmalıki yazılım atsınlar. Yani bizler sizler vs hepimiz kayıt oluşturmalıyız vs. Zaten yabancı forumlarda varsa sorun şikayet vs oluşturmuşlardır. Belki panel bazlıda sorun olabilir örnek. Belirli bir seri sorunludur vs

• İstan34bul kullanıcısına yanıt
    C845'i istesemde alamıyorum stok sorunu var malesef.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/q7-q750g-qled

Ayaklar haric ayni arka kapakta ayni hatta boyuta gore (55,65,75) aydinlatma noktasida c745 ile ayni

• lazcoxxz kullanıcısına yanıt

o zaman ikiside birebir aynı performanstamı oluyor hocam :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bn oyle oldugunu dusunuyorum diger incelenen r serisi ve qm serisi belirgin sekilde farkli (menu ve arka kapaklari arka kapak onemli cunku aydinlatmaya gore degiskenlik gosteriyor mesela oled de arka kapak yok ) ancak q7/q750 c745 ile ayni tv sadece ayaklari degisik arka kapakta ayni, led sayisida ayni mesela qm8 ile c845 ayni tv’nin ayni tv oldugunu dusunmuyorum, yabanci forumlardad buna benzer dusunceler vardi. Zaten rtingsin elestirdigi sekilde c745de renkler cok doygun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazcoxxz -- 26 Ekim 2023; 16:57:43 >
  • Buraya göre C745'in alternatif model isimleri QLED870, C74, C749. Yani Q750 olma ihtimali biraz düşük duruyor. Görünüşün aynı olması pek bir şey ifade etmiyor. C745 ile C845'in görünüşü de aynı.

https://www.flatpanelshd.com/tcl_c745_qled_2023.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.P.E.C.I.A.L. -- 26 Ekim 2023; 17:4:37 >

Hocam gorunusten dolayi degil arka kapak onemli ve led sayisi ikisindede ayni sorunlar bile ayni bu sene abd de boyle bi model yapildi onceki giris seviyesi modelleri hep farkli ancak bu tv birebir bizdeki tv ile hem icerik hemde donanim olarak ayni

Biliyorum ana konuyu da gri ekran muhabbetini hiç duymadım ilk kez sizden duyuyorum.

Ben tv yi hobi odamda kullanıyorum işletim sistemiyle kullanmıyorum Apple TV 4k 2023 var bütün herşeyi oradan takip ediyorum birde series x ile oyun oynuyorum. Tv de upscale özelliği çok kötü eğer 1080p bit rate düşükse onda bile kötü 720p ve aşağısını bahsetmiyorum bile tv bildiğiniz ben 4k için yapılmışım başka türlü kullanmayın diyor resmen 😅odamda haricen eski 32 inç 1080p/100hz Philips vardı onun yerine 40 ile 43 inç arası upscale özelliği güzel bir eski tv bakıyorum diğer (hd) konsollarım için birazcık konsol arşivim varda...

• Yüzde yüz katılıyorum. Öyle küçük bir sorun değil bana görede. 65c845 33.000 tl iken media markette alabilirdim. O gün burdaydım ve indirimleri görüyordum. 75C745 aldığım tv'ye değişmedim çünkü karşılaştırma videolarını incelemiştim. 7k daha fazla vererek 75c745 almış oldum. Bizede kampanya kaçırıldı denilmesin diye açıkladım TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinirliengineer -- 26 Ekim 2023; 18:0:55 >

Parlaklık 30~40
    Renk doyumu : 50
    Kontrast : 90~96
    Siyah seviyesi : 50
    Dinamik konstrat kapalı
    Siyah iyileştirme kapalı
    Dinamik parlaklık kapalı
    Yerel karartma yüksek~orta olabilir
    Yerel kontrast yüksek
    Gama :0 isteğe göre -1 +1 gidilebilir
    Renk :50~52
    Ton :50
    Renk ısısı -2 zevke göre -5
    Netlik : 20~40
    Mpeg nr :Kapalı
    Gürültü azaltma kapalı
    Tonlama temizleme kapalı
    Hareket netliği kapalı
    Dinamik hızlandırma kapalı.
    Rgb mode kapalı
    Renk alanı : oto
    Bu ayarlar Mevcut kaynak uygula olacak tv de.

Xbox series x bağlıyken.
    Oyun modu açık.
    Parlaklık 95
    Renk doyumu :55
    Kontrast 97
    Siyah seviyesi 54
    Dinamik kontrast ,siyah iyileştirme,dinamik parlaklık,yerel kontrast hepsi kapalı
    Gama : 0
    Renk :55
    Ton :51
    Dinamik renkler : Açık
    Renk ısısı:-2
    Netlik :50
    Yenileme hızı standartta
    Dinanik hızlandırma kapalı.

Youtube : izlerken resim ayarlarını hdr iyileştirme yada standart seçiyorum içeriğe göre. Dinamik renkleri açıyorum.

Yani 2-3 ayar daha yapılarak dahada iyileştirilebilit ben daha mavimsi seviyorum. Böyle kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 26 Ekim 2023; 20:10:0 >

eyvallah hocam teşekkür ederim deneyeceğim sizin ayarlarıda

RYZEN 5 7600X || MSI PRO B650-P WIFI || ASUS ROG STRİX 3090 OC || CORSAİR VENGEANCE 32GB 5600 MHZ CL36 -&gt; 6200 MHZ CL30 || KINGSTON KC3000 1TB || LİANLİ LANCOOL 216-W || LİANLİ GALAHAD 240MM-W || THERMALTAKE TOUGHPOWER GF1 850W GOLD || PHILIPS 27M1F5500P 2K 240HZ

Hocam hangi kaynakta ise, o kaynağa özel mi kaydedir ayarları? Ben sinema modu yapmıştım normal uydu yayınını. Google arayüz tuşuna basında renkler değişiyordu bi baktım resim spor modunda. Yani google arayüzde dahil farklı ayarlada kullanabiliyoruz sanırım doğru mudur? Bağlı cihaz hangisinde ise orda değiştirilecek ayarlar sanırım. Cihaza özgü mü oluyor yoksa hdm 1 gibi kaynağa mı? Yani hdm 1'e xbox değilde ps5 bağlasam yine aynı ayarlar kalır heralde.

Mevcut kaynağa uygula dersen o an ne açıksa o girişe kaynağa uygular.

Youtube açıksa google arayüzüne uygular
    Ps5 açıksa ps5 uygular.
    Dediğin gibi her arayüzde farklı ayarlar kullanabilirsiniz zaten öyle yapmanız lazım.

Yoksa parlaklık 30-40 larda youtube izlenmez sadece uydu yayınında öyle yapıyorlar ritings sitesi 12 yapmış ben 30-40 yapıyorum. Kıstıkça netlik artıyor muhtemelen ondan düşük yapıyorlar ama şuda var belki onlar karanlık bir ortamda yapıyor cam yok vs.

Dediğin gibi ayarlara girince mevcut kaynak seçili sürekli sen tüm kaynaklara uygula demedikçe her kaynağa ayrı ayrı yapar.

Tüm kaynaklara uygula dersen kötü olur çünkü youtubda film modunu beğenmiyorum.

Sen her kayanağa ayrı ayrı gir mevcut kaynağa uygulayı seç çık.

Netflix ve youtube ip tv ler aynı kaynağı kullanıyor

Oyun konsolları hdmi 1 kendine özgü kaynağı kullanıyor

Tv yayını uydu kendine özgü yayını kullanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 26 Ekim 2023; 18:28:44 >

Genelde ayarlar film modunda yapılıyor bunun özel bir sebebi var mı? Film modunda çok soluk kalıyor gibi geldi bana.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Diğer modlar biraz daha kapalıdır.
    Ama gözüne ne iyi geliyorsa en güzel ayar odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 26 Ekim 2023; 18:35:19 >
  • c745 ile kuzey amerika da çıkan q750 aynı panel

c845 de blooming fazla abartılıyor güzel tv fiyatına göre, kusursuz tv yok, oledlerde belli bir süre sonra parlakılığı kısıyor , aydınlık ortam ve ya gündüz tvleri değil, sustained parlaklığı 200 nits i geçmiyor gece tv si olarak geçiyor oledler , evo, qd oled paneller hatta bu sene çıkan mla panellerde bile bir süre sonra parlaklığı kısılıyor.

ama her sene oled teknolojisi de mini led teknolojiside gelişiyor, bir iki seneye kusursuz tvler gelir tabi micro led daha önce gelmezse

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkie -- 26 Ekim 2023; 18:43:19 >

Gürültü azaltma ayarların kapalı uydu yayınlarında böyle iyi verim alınacağıni duşunmüyorum.

Hepsi kumlu kumlu gözükür

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.