Şimdi Ara

TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
18.102
Cevap
501
Favori
1.018.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
34. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    C935 serisi v590 son güncelleme, bahsettiğiniz platform hızlı başlangıç sorunsuz çalısıyor. Bendede arc üzerinden dts ve dd 5.1 ses aktarımı sıkıntısı var.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sinirliengineer kullanıcısına yanıt

Bende c735 var hocam sorun yok hızlı başlangıçta. Otomatik parlaklıkla ilgili tüm ayarları kapatmak lazım. Sizin tv açılış ayarı google tv ana menü mü yoksa son kalınan yer mi? O ayarı da değişip deneyin bence. Güncellemeyle ilgili yazılımsal bir sorun bu, bende de olmuştu. Yeni güncellemeler yükleyince, ayarları kurcalayınca kendiliğinden düzeldi. Hocam bir de gece fişten çekip sabah tekrar açana kadar beklesin tv uzun süre, belki düzelir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün 75c745 panele pc bağladım piyasa malı 3 mt hdmı kablo ile görüntü alamadım ama ps5 orjinal kablo ile 144 hz çalıştırdım. Tv çok güzel iş çıkarıyor oyunlarda yalnız şöyle bir sorunum var hdmı2 de 120 çıkış var ve ps5 o çıkışa bağlı ama youtubeda yapılanları uygulasam bile 4k 60 hz yenileme hızını 120 hz yapamıyorum. Çöüzümü bilen varsa paylaşabilir mi

• muratd555 M kullanıcısına yanıt
    Youtube 4k 120hz desteği yok şu videoyu 2x hızla izlersen 4k 120hz fps olduğunu söylüyor.
    4k 120hz Pc den alabilirsin yada özel içerik bulman lazım. Hepimiz youtubda 4k 60hz Hdr olarak max yüksekliği görüyoruz. Konsollar max 120hz verir. 144hz pc den alabilirsin oda 4k da 144hz verecek ekran kartı bulamak para ister. Bence hdmi 1 144hz yazan yere konsolu tak oyna.

OrangeGuyyoutube
    Fortnite *120 FPS* Video! (Real 120hz Gameplay)
    https://www.youtube.com/watch?si=3fd5ukW5I7v3SYms&v=yW6lKwE1tZE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 2 Ekim 2023; 6:57:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• İstan34bul kullanıcısına yanıt
    50c725 tv de denedim hızlı başlat sorunsuz çalışıyor.

Series x hdmi 2 de 120hz de sıkıntı yok.

• ArGoDa kullanıcısına yanıt

Series x'i hdmi 1 takıyorsunuz dimi hocam? 144 oyun belki olmasada max destekli olan mantığı. Yoksa bi espirisi mi var 2 ye mi takılmalı?

Ben hdmi 1 kullanıyorum 144hz dediğine göre pc kolsoluda oraya bağlamak gerekli. Bir ara araştırdığımda eski tv imde. Hdmi ler arası bile video çözünürlük destek değeri farklıydı.

Örnek bazısı 4k verirken bazısı 1080p i vs veriyordu input lag için bile 144hz girişi kullanmak lazım. O yüzden tcl tv lerde hdmi portlarının tek tek desteklediği çözünürlükleri yazan veri lazım bize.

Baktık olmuyor hdmi 1 tak geç

Series x ve ps5 için hdmi 1 veya 2 nin farkı yok, destekli ekran kartı var ise 144hz desteği için pc 1 bağlanmalıdır. Bendeki hdmi 1 e takılı kablo kısa olduğundan xbox ı 2 ye taktım. Diğer türlü fark yoktur vrr açık Allm açık 120hz açık vision açık atmos açık hdr açık...

• TCL Ürünler YAnlızca HDMİ üzerinden 120hz 144hz veriyor uygulama üzerinden 60hz nedense Enteresan

HDMİ-1 144hz HDMİ-2 120hz C735de

Hocam sen sorunumu çok yanlış anlamışsın. Tcl tv lerde konsollarda yüksek hz ayarlamak için başkalarını çektiği videolara bakarak ayarları yapmama rağmen 60 hz den yukarı çıkmamasından bahsediyorum. youtube videolarının hz ile ilgili değildi sorum. Zaten bugün başka sorunlar çıktı alta videoları atıyorum. İlk defa tcl tv kullanıyorum belki ayarlardan düzeliyordur bilemiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 2 Ekim 2023; 12:31:38 >
    Konsol açıkkenken kumandanın orta yuvarlak tuşuna basınca gelen ekranda çözünürlük ne yazıyor. Sorunları paylaş bakalım neymiş . Ben farklı anladım seni kusura bakma

• ArGoDa kullanıcısına yanıt

Her 2 çıkışada takıyorum 60 hz değişmiyor. Kablo ps5 kutudan çıkan kablo. Aynı kablo ile evga 3070ti ekran kartı ile hdmı 1 den 144 hz sorunsuz çalıştı ama ps5 ne hdmı 1 nede hdmı 2 de 120 hz olmuyor

Hocam sadece desteklenen oyunlarda 120 alabilirsin bildiğim kadarıyla. Warzone falan denedinizmi acaba 120fpse alıp. Eğer sadece menüden kontrol ettiyseniz benim tv'de sürekli 60'ta gözüküyor. 120hz destekli oyun açınca 120hz oluyor.

• Tv nin sağ üst köşedeki bilgi ekranında öyle gözüküyor warzone indirip deneyeceğim teşekkürler

• C745 serisi kuzey amerikada TCL Q7/Q750G olarak geçiyormuş. Kalibrasyon ayarları aşağıda umarım faydası olur

rtıngs.com
    TCL Q7/Q750G QLED Calibration Settings
    https://www.rtings.com/tv/reviews/tcl/q7-q750g-qled/settings

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratd555 -- 2 Ekim 2023; 12:59:31 >
  • Bnimde media marketten aldigim 65c745 bugun teslim edildi yarin kuruluma randevu olustu, bakalim insallah temiz kurulum olur da ugrastirmaz servisle kayitla filan

• furkanxtr kullanıcısına yanıt

Merhabalar hocam, aynı sorunu şuan ben yaşıyorum 65 inçlik olanı var bende kendi kendine kapanmalar 1 yıldır devam ediyor 3 kere servise gitti sorun yok diye geri gönderdiler kaç kere şikayet ettim tcl yi aradım ama birtürlü yapmadılar tv yi sorun nedir onu da bilmiyorum ama televizyon bazen 3 saat sonra bazen 10 dk de bir kapanıp açılıyor kendi kendine. Siz nasıl bir yol izlediniz bir çözüm bulabildiniz mi acaba. Ben son çare olarak tüketici haklarına şikayet edeceğim garantisinin bitmesine de iki ay kaldı.

https://www.playstation.com/tr-tr/support/hardware/ps5-4k-resolution-guide/

şuradan bir destek alın hocam. Bence ps5 ayarlarında bir sorun var.
    Bir de bildiğim kadarıyla series x kadar başarılı 4k120hz alınmıyor ps5 te. Optimizasyon ya da upscale ederken de sorun yaşanabilir.

• 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.