Hocam gecmiş olsun ,can sıkıcı bir durum , C725 son V590 ota yükledim, sıkntı yok , tv kanal değişim hızı biraz iyileşmiş gibi, başka da bakmadım , ayarlarda bir yerde ,sanırım güç tasaruf menüsünde ,ekransız kullanım vardı , belki açık kalmıştır , sorun yazılımsalsa ,servis orj yazılım atar ,düzelir ,bozmayın moralinizi ekleme; Daha önce sizin tv olan problemi bende yaşamıştım , çözümü ise TV güç ayarlarından ,hızlı başlangıçı ve kaldığı yerden açılma seçeneğini kapatarak bulmuştum , TV her açılışta Androıd ,sıfırdan başlıyordu , işte o TCL logosu -androıd açılıyor fln görüntüler , birnevi tv fişini çekmiş ve takmış gibi sıfırdan açılma,yaptırıyordum, bir süre bu şekilde kullandım , şimdi baktığımda ,sorun kalmamıştı . istersenız deneyin ,fiş sök takmaktan iyidir . |
TCL Qled ve Led Televizyonu İnceleme Paylaşım Ana konu (268. sayfa)

-
-
Hocam eğer android tv olarak kullanıyorduysanız onun sebebi v9x güncellemelerinin birinde sıkıntı olması malesef. Ana menü güncellemesini kaldırdığınızda sistem normale dönüyordu. Başına gelen varsa çözümü bu şekilde.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yok hocam Google tv olarak kullanıyorum ,
genel olarak bu tvler androıd diye satılıyor ya
oradan alışkanlık kalmış
-
Herkese merhaba TCL C725 tv kullanıyorum netflix de Dolby vision içerik açtığımda tv sapıtıyor görüntü bozuluyor aynı içerik tekrarlıyor izlenmiyor sadece Dolby vision olanlarda yapıyor önceden kapatıp açınca düzeliyordu artık düzelmiyor çözüm yolu bilen varmi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kumandadan servis menüsüne gir orda önce reset all yap.
reset shop var onu yap. Tv tekrar baştan sıfırdan ayarlamaya başlayacaksın virüs vs yemiştir belki.
Buradaki servis menüsüne git.
1.reset all tıkla sonra
2. Reset shop tıkla sonra geri çık.Batuhan A.youtube
TCL GOOGLE TV Running time test / Satın aldığım televizyon daha önce kullanılmış olabilir mi?https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=jUM2p54L2Qo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 30 Eylül 2023; 22:45:59 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Yazılım güncelmi?
Bazı kullanıcılar güncelleme sonrasıda sorunlar yaşamaya başlamış. 590 sürümünde duydum . Yani 590 son sürüm acil güncelleme alacaktır
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Umarım düzgün bir güncelleme gelir. Bende c935 serisi aldım geçenlerde. Televizyon arc üzerinden DTS ve DD sesleri PCM 2.0 olarak aktarıyor. Şaka gibi resmen. Ses sisteminin optic girişini kullandığımda sıkıntı oluyor o yüzden arc kullanmam lazım ama kullanamıyorum bu yüzden.
Bende sıkıntı yok hocam 5.1 gönderiyorum c935 te
Hocam sizin dediğiniz gibi kapatınca evet tcl logolu açılıyor. Bende mecburen bu şekilde kullanıyorum. Servis geldi reset shop yaptı ben zaten bu işlemi yaptım dediğimde şaşırdı nasıl girdin falan diye. Serviste sonuç alamadı üründe problem var dedi. Değişim için karar bekliyoruz. Olurda değişim olursa ben ilk kuruluma gelen tvden direk servisin yanında açma kapama yapacam. Bunu yapma nedenim bu bana gelen tv acaba düzgün çalışıyorduda ben güncelleme ile bu problem ortaya çıktı yoksa ilk andan itibaren böyle bir sorunu mu vardı bunu anlamak.
-
Ana menü güncellemesi kaldırmak işlemi tam olarak nasıl oluyor hocam?
-Tv ayarlarından hakkında- sıfırla seçeneğini kullandım olmadı.
- v558 image dosyasını yükledim. Olmadı
- v558 sürümde wifiye bağlandığı gibi otomatik v562 bulundu diyor. v562 geçtim yine düzelmedi. Yani wifiyi açmadan hem v558 hem açarak v562de düzelmedi.
- v587 güncellemede sorun çözülmedi.
- v590 yaptım yine devam etti.
- Servis ayarlarından reset shop, reset all işlemlerini yaptım sorun çözülmedi.
En son dün servis geldi oda servis ayarlarına giri nvv reset butonuna tıkladı sanırım reset shop oluyor buda ondada düzelmedi ürün arızalı değişecek dediler kayıt açık karar çıkmadı hala.
Yani denemediğim eksik kalan bir nokta var mı? Ana menü güncellemesini kaldırmak bu yaptıklarımdan farklı mı? yada neyi kastettiniz hocam
-
Umarım değişim kararı çıkar ,ve yeni gelen tvde sorun olmaz ,
bence bu sorun yazılımsal ,tv bekleme modunda kaldığı zaman ,
tekrar açılmada takılıp kalıyor ,yazılımda biryerlerde buğ var ,
çünkü benim C735 de bu sorun vardı ,ve sonradan düzeldi .
-
Tv nin kaç saat çalışıp çalışmadığını nereden görüyoruz acaba arkadaşlar
Yazdıklarını okumaya başladıktan sonra güncelleme olaylarında frene bastım. İnş düzelir yenisi gelir . Evime gelen servis tcl markalarda direk iade yenisi veriliyor abi dedi. Bizi durumdan haberdar et. Bilgisayarımda önceki sürüm 590 sürümünün 1-2 önceleri duruyor acaba onları yüklesem mi belki 590 sorunludur diye yüklemiyordum.
Şuan tv kendi yaptığı güncelleme ile duruyor. Kaldıki 55c735 de 590 sürüm yüklü
65c845 de ise kendi içindeki yüklü güncellemedim.
Ama şu var 55c735 i her çıkan güncellemeyi yükledim google tv olarak hiç fark görmedim . Sadece img yüklediğimde baya bir değişim olmuştu. Yani bu Ota olanlar pek farkı yok zırt pırt güncelleme yapmasak mı diyede düşünüyorum. Şu linkteki factory resetleri denedimi servisfactory-reset.com
TCL Service Menu - Factory-Reset.comhttps://factory-reset.com/wiki/TCL_Service_Menu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İstan34bul -- 1 Ekim 2023; 16:19:11 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Batuhan A.youtube
TCL GOOGLE TV Running time test / Satın aldığım televizyon daha önce kullanılmış olabilir mi?https://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=jUM2p54L2Qo
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sürüm ne hocam v590mı?
Yazılım versiyonunuz kaç ? (Ayarlar - Diğer Ayarlar - Cİhaz Terciheri - Hakkında - Ürün Bilgisi ekranında ürün sürümü satırı)
-
Nn reset diye geçiyor denedi hocam servis. Hdm 1 üzerinden saat bilgisi reset shop falan çıkarken direk resimlerden hdm1' e geçmeden bu attığınız linkte olduğu gibi servis arayüzü biraz daha farklı oradan nv reset gibi bişey vardı ordan resetledi. Video kaydı alırken reset shop yapıldı dedi. Aynı işlevi görüyor olabilir.
Olurda ürün değişir problemsiz bir tv gelirse kesinlikle sürüm değiştirmeyecem. Yada bile bile lades diyip sürümü değiştirecem sorun çıkarsa yine kayıt açarım mantığı ile gerçekten sürüm güncelleme ile mi bu sorunu yaşadım cevabını alabilmek için.
Bende sizin gibi düşünüorum şöyle; Telegramda en son image v558. C745 fabrika olarak v558 olarak geliyor. Wifi gördüğü an v562 bulundu diyor. İçimdeki ses bir şekilde v562 gören neden v590'ı görmesin belki geri dönüşleri bekliyorlar isteseler hemen çekebilirler v590 diyor. Bilmiyorum bende bu güncelleme işine şuan bir tık mesafeliyim. Sorunsuz çalışan tv'ye bence güncelleme yapmak mantıklı değil
-
TCL'nin güncelleme politikası biraz tuhaf. Ülke bazında sırayla açıyorlar gibi bir durum var. Tabii sık sık yeni sürüm yayımlanan anakartlarda sıkıntı yaşanabiliyor. Telegram forumunda kullanıcılar bilgi veriyor her versiyon için.
-
Hocam ana menüden ayarlara ordan uygulamalara, oradan da en aşağıya sistem uygulamalarına giriyorsunuz. Orada android ana ekranı tarzında bişey vardı, onun güncellemelerini kaldırınca düzeliyordu. Ama benim söylediğim şey sadece bir güncelleme dosyası için geçerliydi, diğerlerinde böyle bir sorun yoktu.
Siz hazır değişim kararı çıkmışken, bu televizyonla aranızda bi bağ kurulmadan değiştirin, ne olur ne olmaz. Bana pek mantıklı gelmedi sizdeki problem.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X