Şimdi Ara

TCDD YHT Mantıksızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilindiği üzere 28 Mayıs tarihinden itibaren Yüksek Hızlı Tren seferleri başladı.

İstanbul - Ankara, İstanbul - Konya, Ankara - İstanbul, Ankara - Konya, Ankara - Eskişehir ve Eskişehir - Ankara seferleri yapılmakta ve ara duraklarda tren durmamakta. İşte burada sıkıntı başlıyor.

Eskişehir'e gidebilmek için Ankara üzerinden aktarma yapılması gerekiyor fakat İstanbul - Ankara ve Konya seferlerini yapan tren zaten Eskişehir içerisinden geçiyor ama Eskişehir'e gidebilmek için illa Ankara'ya gidip 5.30 saat beklemek ve 1.30 saat daha yol gitmek gerekiyor. İstanbul - Ankara seferi de zaten 4.30 saat sürüyor. Toplamda 11.30 - 12 Saat yol gitmek gerekiyor. Normal zamanlarda bu süre 3 - 3.30 saat kadar idi.

Benim düşünceme göre, Eskişehir'de çalışan ve Ankara da yaşayan kişiler için bu tren saatleri seçildi ama yolcular için mantıksız ve riskli bir yol. 12 saat yolculuk ve (8 - 9 Saati tamamen vakit kaybı) bu yolculuğun 5 saati beklemek ile geçirmek koronalı günlerde cidden riskli.

• Hızlı trenin ist-ank arasini 4bucuk saatte gitmedinden daha mantiksiz degil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yolcu oranına göre belirlenmiş, geçici tarifedir bunlar! Birkaç ay gider böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksinaletinsan kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman Eskişehir - Ankara hattına ara sefer koysunlar. 5 Saat beklemek çook uzun ki bu yolda en maliyetli yol olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: LordOfKing09

Hocam o zaman Eskişehir - Ankara hattına ara sefer koysunlar. 5 Saat beklemek çook uzun ki bu yolda en maliyetli yol olur
    Bu siZin benim istememizle olmuyor.
    Malum şuanki süreçte, bırakın şehirler arasını ilçeler arası ulaşım bile doğru dürüst yapılmıyor.
    Ayrıca,
    Şimdi koysalar, tcdd zarar etse, devleti batırdılar denir
    Sefer koymasa, tcdd kalitesi berbat, yolcular mağdur denir.
    Böyle birde realite var

Esenlerden otobüsle geçeceksiniz artık. Varsa tabi. Yada bursa filan 2 otobüs ;) allah sabır versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoğanGörünümlüToros

Hızlı trenin ist-ank arasini 4bucuk saatte gitmedinden daha mantiksiz degil.
    Bu hızlı tren ne zaman hızlanacak yahu? Kağnı gibi gidiyoruz. Yenikapı - Hacıosman metrosu tokatlar yht’yi

İstanbul -> Ankara yönü, Düzce’ye gelmek üzereyiz. Ortalama hız 60-70 sanırım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • reguse kullanıcısına yanıt

Babam demiryollarında köprüler baş mühendisi idi. Zaten demiryollarında babamların zamanında alt yapı falan kısmı yoktu.

Edirne uzunköprüden - Ankara Polatlıya kadar babamın mıntıka idi zaten bu kısma TCDD 1. Bölge derler.

Zaten babamdan başka 1 tane daha inşaat mühendisi vardı o da ayrı mevzu. düşün babam 1980 den beri baş mühendis emekli olana kadar ufak tefek dray harici hiç demiryolu hattı ile ilgili tren kazası meydana gelmedi. Zaten gelseydi o zamanlar ipini çekerlerdi. Şu anki hükümet ucu kendine dokunur diye ses etmiyor.

Bu Pamukova kazasından önce görüş istediler babamlardan babam dedi adam öldürürsünüz. Tabi dinlemediler çok biliyorlar ya.

Tabi kaza oldu üzerinden 10 seneden fazla geçmiştir. Bu yht hattının başlangıcı ozamanlara dayanır. hızlandırılmış 5.5 saatte boğaziçi ekspresi gidiyordu ondan önce 6.5 saatti. Hattı yaptılar ettiler değişen birşey yok.

Bu arada neden tamamlanamadığınıda söyleyeyim. TCDD yapım dairesi diye bir daire yoktur. İlk defa Ankara İstasyonun yatakhane bölümünde bir binada YHT için ayrı birim kurdular. İçine Binali yıldırımın istediği adamları soktular. Onlarda kendi adamlarını getirdiler. Sistem kuruldu. Zaten yapan müteahhit denetim firmasıda Akpden. Amaç yol yapmak değil yapar gibi yapıp Tcdd nin içini boşaltmak. Akp nin her kurumda yaptığı gibi Tcdd dede müdürler evet efendim haklısınız efendim tayfasıdır.

Yani anlayacağınız avantasını alan aldı posası demiryoluna haliyle Türk halkına kaldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Atatürk Havaalanı
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben kendi aracım ile 2.5 saatte istanbula gidiyorum hızlı tren 3 saatte pendik te oluyor , yanlış hatırlamıyorsam eski tren seferi olan cumhuriyet ekspresi 4 saatte haydarpaşaya giriyordu.Hızlı tren söğütlü çeşmeye 3.5 saatte varıyor bütün bu yatırım yarım saat içinmiydi anlamadım.Bazı bölgelerde eski tren rayına girdiği için yavaşlıyor sanırım hatta 250 km ile 20-25 dk gidiyor gitmiyor sonra 60-100 km arası hız ile devam ediyor.Çözemedim gitti şu işi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.