Şimdi Ara

Tayyip Erdoğan: 'Her üniversite mezunu iş sahibi olacak diye bir şey yok' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
7.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: carpenokte

Bu mesaj silindi.
    Üniversite okumadan cumhurbaşkanı olabiliyor tabiki kendisi ayrıca neden çoluğunu çocuğunu ta dış güçler dediğin abd'de okutturmuş oda ilginç vaka.Gemiler gemicikler gelmiş sonra arkasından tabi kimin babası var böyle bir yüzükten bir anda oğluna gemiler gemicikler çıkartan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shankssan

Ne yalan söyleyim çok doğru demiş. Bunu tartışmaya gerek yok. Tartışılacak konu neden bu gençlere istihdam sağlanamıyor. Gerçi liseden çok üniversite dolmaya başladı her yer. Tamamına istihdam sağlaması yine imkansız. Üniversiteyi kazanan adam da biraz daha çalışsın iyi bir yeri kazansın. Nasılsa üniversite çok bir yere kapak atarız düşüncesi ile gidiliyor çoğu zaman. Hangi bölümü okuduğun değil nasıl okuduğun önemli.
    Her yere üniversite açan kimdi niye açıldı acaba esnafa iş çıksın orada küçük ekonomi oluşsun oralar kazansın tabi bunlar oy olarak geri dönsün tabi inşaat firmaları yandaş olanlarda kazansın bu arada çoğu üniversite şantiye kıvamında zaten e sonuç ne oluyor ilk mezunları verince ön alınmayınca herkes üniversite okumak zorunda değil.O zaman neden açtırdın demezler mi adama şuan mesela sanayide yetiştirilecek usta filan yok e neden meslek edindirmek için meslek liselerini canlandırmadında buna giriştin tabi rant önemli ya vasıfsız yandaş elemanları bu tabela üniversitelerine ata altlarına bazıları lüks araç çeksin buradan rant çıksın kazıkçı esnafı öğrencileri dolandırsın kazanan onlar olsun oralara bir umutla giden gençlerin çoğuda avucunu yalasın.Bu olayları çıkaran kişide bizzat kendisi inşaat sektörü para getirirken iyiydi tabi sonuçlarını düşünmüyorki kimse anı yaşıyor sanki yarın ölecekmiş gibi halbuki bugünün yarını var her koyun kendi bacağından asılıyor.

Eğitim sistemi leş,Sağlık sistemi leş,Adalet hukuk zaten yok.Birde üç çocuk yap diye neden köle lazım köle hükümetleri eleştirmeyecek çoluğuna çocuğuna hayatını idam ettirmeye çabalarken onlara laf atamayacak kadar meşgul olsunlar diye istiyor kendi zümresi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Silverhand

%13 olduğunu sanmıyorum. Halkı telaşlandırmamak için oran az veriliyor gibi. Gerçi neyin telaşı? O kadar şey oldu kimse bir şey diyemedi şu saatten sonra en über şeyi söyleseler bile bir şey olmaz.
    Kardeşim işsizlik %30'un üzerinde bak kadınlarda okuma oranı artmasına rağmen pek çok kadın okuyup evde kalıyor ayrıca kadın istatistiğini maalesef şu anki çağa rağmen katmıyorum yoksa %50 üstüne çıkıyor çoğu insan tok karna çalışıyor onla yaşamaya çalışıyor yazık.
  • Bakkal dükkanı versen 3 günde batırır herhalde. Süper dar görüş. Eğitimin neden kötüden çok çok kötüye gittiği daha iyi belli oluyor.
  • Cumhurbaşkanı bile Uni mezunu değil. O zaman adam haklı oluyor galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Kesinlikle katılıyorum. Üniversite okuyan herkes iş bulacak diye bir şey yok. Zaten nitelikli olan insanlar rahatlıkla iş bulabiliyor. Geriye kalan boş beleş insanlar yüzünden kalkıpta her şeyi eleştirmeye gerek yok. Donanımlı olan insanlar boşta kalmıyor.

Yorumlardan da anlaşılacağı üzere gene en boş insanlar sistemi ve kişileri değiştirmeye başlamış. Siz bu kafayı aç kalmaya devam edersiniz.

Alıntıları Göster
    O boş beleş insanlar nedeniyle 4-5 sene boyunca devletin masraf etmesine gerek yok o zaman belki devlet 100 bin lira masraf etti onun yerine iş kurmasına yardım etsin 5 sene kayıpta yaşanmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

O boş beleş insanlar nedeniyle 4-5 sene boyunca devletin masraf etmesine gerek yok o zaman belki devlet 100 bin lira masraf etti onun yerine iş kurmasına yardım etsin 5 sene kayıpta yaşanmaz

Alıntıları Göster
    Herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok zaten. İnsanlar okumayı tercih etti. Herkes kendinden sorumlu.
  • quote:

Herkes üniversite okuyacak diye bir şart yok zaten. İnsanlar okumayı tercih etti. Herkes kendinden sorumlu.

Alıntıları Göster
    Üniversite mezunu her halükarda lise mezunundan avantajlıdır... Ayrıca genç 4-5 yıl daha gezme yatma hakkına kavusmuş oluyor. Genç niye gitmesin ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Silverhand

%13 olduğunu sanmıyorum. Halkı telaşlandırmamak için oran az veriliyor gibi. Gerçi neyin telaşı? O kadar şey oldu kimse bir şey diyemedi şu saatten sonra en über şeyi söyleseler bile bir şey olmaz.
    Telaşlanmak derken? Cam filmi yasağı bile işsizlik rakamlarıdan daha önemlidir bunlar için...

• Her yere üniversite açan kimdi?
  • quote:

Alıntıları Göster
    Devlet o masrafı etmek zorunda eğitim anayasal haktır engellenemez.

Arkadaşın da dediği gibi herkes üniversite okumak zorunda değil kişi kendinden sorumlu. Hiçbir üniversite "bitince işin hazır gel oku iş garantisi veriyoruz" dememesine rağmen millet bitirince "hani işim nerede" diyor sanki kandırılmış gibi :D

Devlet eğitim vermek zorunda, iş bulmak zorunda değil.

Ayrıca girişimcilere teşvik programları zaten var koskoca devlet bunu finanse edebilmek için eğitimden kısmak zorunda değil.

• adam ne dese haklı. müstehak bu koyun millete.
  • İstihdam yoksa neden açıyorsun açma ??? Azerbaycan'da n beter durumdayız.

• sissil kullanıcısına yanıt
    Alım gücümüz azerbeycandan daha düşük galiba cidden ne kadar hızlı bu hale geldik.

• quote:

Üniversite mezunu her halükarda lise mezunundan avantajlıdır... Ayrıca genç 4-5 yıl daha gezme yatma hakkına kavusmuş oluyor. Genç niye gitmesin ki?

Alıntıları Göster
    Üniversite okumak için harcanan zamana, enerjiye ve akıtılan paraya ne olacak peki? Bugün bir özel üniversite için bir daire parası harcanıyor ama bir üniversite diploması ile bir daire alınamıyor. Eğitime harcanan kaynağın bu ülkede karşılığı yok.
  • quote:

Üniversite okumak için harcanan zamana, enerjiye ve akıtılan paraya ne olacak peki? Bugün bir özel üniversite için bir daire parası harcanıyor ama bir üniversite diploması ile bir daire alınamıyor. Eğitime harcanan kaynağın bu ülkede karşılığı yok.

Alıntıları Göster
    Bende onu diyorum işte Çiller döneminde AB uyumu için Avrupa'ya yakın üniversite mezunu isteniyordu şimdi ne AB entegrasyonu ne başka birşey var.Almanya'nın 3 katı üniversite öğrencisi

olmasının toplumsal bir faydası yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CD88C7FAD

Devlet o masrafı etmek zorunda eğitim anayasal haktır engellenemez.

Arkadaşın da dediği gibi herkes üniversite okumak zorunda değil kişi kendinden sorumlu. Hiçbir üniversite "bitince işin hazır gel oku iş garantisi veriyoruz" dememesine rağmen millet bitirince "hani işim nerede" diyor sanki kandırılmış gibi :D

Devlet eğitim vermek zorunda, iş bulmak zorunda değil.

Ayrıca girişimcilere teşvik programları zaten var koskoca devlet bunu finanse edebilmek için eğitimden kısmak zorunda değil.

Alıntıları Göster
    Anayasayı çok güzel tahrif etmişsin Kuran tahrifatından sonra anayasa tahrifatına örnek gösterilebilir bu

Maden kazasında ölenlerden sonrada her canlı ölümü yaşayacaktır kader onu burada yakalamış da diyebiliriz

Eğitim hakkı, insanların sağlık, seyahat, iş bulma ,cinsellik-evlenme,eğlence hakkının daha fazla azaltılmasıyla olmamalıdır. Dünyanın en fazla cari fazla veren ülkenin 3 katı üniversite öğrencisi istatistiklerde işsiz sayısını az göstermeye ve iktidarın kendisine uygun kişileri akademisyen yapıp tv'lerde ( ve STK'larında) propaganda için yetiştirmesi dışında bir anlamı yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 20 Eylül 2019; 12:22:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Anayasayı çok güzel tahrif etmişsin Kuran tahrifatından sonra anayasa tahrifatına örnek gösterilebilir bu

Maden kazasında ölenlerden sonrada her canlı ölümü yaşayacaktır kader onu burada yakalamış da diyebiliriz

Eğitim hakkı, insanların sağlık, seyahat, iş bulma ,cinsellik-evlenme,eğlence hakkının daha fazla azaltılmasıyla olmamalıdır. Dünyanın en fazla cari fazla veren ülkenin 3 katı üniversite öğrencisi istatistiklerde işsiz sayısını az göstermeye ve iktidarın kendisine uygun kişileri akademisyen yapıp tv'lerde ( ve STK'larında) propaganda için yetiştirmesi dışında bir anlamı yoktur

Alıntıları Göster
    Hayal dünyanızdan gördüklerinizi de katıştırıp mı yorum yapıyorsunuz bilmiyorum ama söylediklerimde tahrifat yok. Anayasa maddesi gayet açık. Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz. Devlet, yükümlü olduğu sorumluluğunu yerine getiriyor.

Ben zaten eğitim hakkı diğer haklardan kısılıp yerine getirilsin demedim öyle de yapılmıyor zaten böyle bir şeye ihtiyaç yok. İş bulma, cinsellik, evlilik gibi hakları daha önce hiç duymadım bunlar devlet güvencesinde mi?

Hiç düşündünüz mü acaba Türkiye'de neden Almanya'nın 3 katı üniversite öğrencisi var? Ufak bir spoiler vereyim madem :D

Dünyanın en fazla cari fazla veren ülkesiyle Türkiye'nin ortalama nüfus yaşını da hesaba katmanız gerekir. Almanya dünyanın en yaşlı nüfusuna sahip ülkelerinden. Türkiye'nin ortalama nüfus yaşı 29.6 Almanya'nın 46.1 yani Türkiye'de Almanya'dan çok daha fazla üniversite çağında genç insan var. Ayrıca oranın eğitim sistemiyle buranınki farklı. Bütün bunlara rağmen gelin üniversite sayılarına bakalım:

Almanya genelinde yaklaşık 370 yüksek öğrenim kurumu varken Türkiye'de bu sayı 201

Sadece ve sadece propaganda yapmak için eleman yetiştirmek için üniversite açılmasına takdir edersiniz ki gerek yok. Öyle bir şey için o adamlar halihazırda bulunan üniversitelere sokulabilir, yurt dışında eğitim aldırılabilir yani üniversite açmaktan daha uygun birçok çözüm bulunabilir. İstatistik kasmak için de emin olun daha uygun çözümler vardır.

Üniversiteleri sırf istatistik kasmaya ve propaganda elemanı eğitim merkezi seviyesine indirgemeniz muazzam gerçekten dahiyane bir çıkarım :) Büyük oyunu görmüşsünüz tebrikler.

Ayrıca üniversiteler istihdam sağlar, bilim yapar, nitelikli insan yetiştirir. Sizin vizyonunuzun darlığı, üniversiteye bakışınızın iş bulmaktan ibaret olması bu gerçekleri değiştirmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-CD88C7FAD -- 20 Eylül 2019; 17:40:44 >

• VectrAirliness kullanıcısına yanıt
    Silivri is coming

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.