Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (63. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.360
Cevap
277
Favori
830.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kesikbas

quote:

Orijinalden alıntı: sahrı

quote:

Orijinalden alıntı: kesikbas

bunu bende arastirmistim su anda komisyonlar acisindan en avantajlisi dediginiz gibi enpara kullanarak oranin para birimi olan baht cekmek ayrica dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var ,bu bankamatik kartlariyla para cekerken thai bankalarinin 1 tanesi haric 150 baht cekim basina komisyon alir bunu da hesaba katilmasi lazim. 150 baht komisyon almayan tek banka AEON, para cekerken bu bankanin atm lerini kullanmaya calisin,bunu da bilen pek yoktur :)

AEON bir banka değildir, iyi incelemenizi tavsiye ederim.evet atm'leri var, ama yanlışlıkla kartınızı kaptırırsanız nasıl alacaksınız.
    '' dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olmak''

http://www.aeonthailand.com/aeon/af/aeon/unsec/custSrv/loc/loc.do?channelId=-8753&selectedChannels=-8758,-8753&lang=en&locType=0

aeon banka olmayabilir ama ulke genelinde bir suru bankamatiginin yaninda branch denilen kucuk doviz burosu gibi subeleri var,yukarida verdigim linkte detayli sekilde mevcut. Karti yutturma konusuna gelirsek bu risk elbette var ama 150 baht kesen bankalarin bankamatiklerininde de ayni oranda bu risk mevcut. Ben su ana kadar butun cekimlerimi bu aeon dan yaptim basima bisey gelmedi, Karti geri alma konusu da tayland da basima gelmediginden bisey demiyorum ama tr de hic karti geri alamadiginiz oldu mu? orada da bir sorun cikacagini sanmiyorum. Elbette bes parasiz gidip orada para cekerim ne olacak demeyip yaninda idarelik bir miktar para goturmek lazim, hepsi cash olunca bu seferde hirsizlik basina gelirse dimdizlak kalmak var bence bu bankamatigin karti yutmasindan daha olasi :D kredi karti goturmek lazim. Uzun sureli kalacaklara ve sık sık ziyaret edenlere ise kasikorn banktan vadesiz hesap acip butun paralarini oraya yatirip ihtiyaclari oldugunda cekmelerini oneriririm

sevgili kardeşim, o küçük şubeleri bilmiyorum,phukette AVM'lerin içindeki bankamatiklerin, yanında şubeleri var mı?
    bu şubelerdeki arkadaşlar bankamatiği açmaya yetkili mi? bilmiyorum.
    sanmıyorum ki öyle bir şey olsun. burada döviz bürosundan döviz alırsınız, saniyesinde karşılığını verir. taylandda sağına bakar, soluna bakar,dövizlerin seri numaralarını bilgisayara girip sorgular, 2003-2004 yılından eski doları kabul etmez, üzerinde ufak türkiyedeki döviz bürolarının mührü--kaşesi--olan doları kabul etmez
    amacım her şeyi ben bilirim demek değil.sadece tecrübelerimi, yaşadıklarımı,duyduklarımı ve okuduklarımı paylaşıyorum.
    birşeyler öğrenmek için.
    burası forum, doğrusunu bilen arkadaş yazar, ben de öğrenmiş olurum ve gittiğimde, bu tür bir hataya düşmeyeceğim için de mutlu olurum.
  • Serkan Abi senin dediğin mantıklı geliyor. Emercensi bir banka kartı da alırım yanıma olmadı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar ekstrem seylerin olabilecegini basiniza gelecegini dusunuyorsunuz ki aklim almadi,ben faydali bilgi olsun diye forumda paylasayim dedim ,tayland da para cekimlerinde thai bankalarina 150 baht komisyon vermek istemeyen parasini AEON atmlerinden ceksin ,vermek isteyen kendi bilir diger banka atmlerinden ceksin.
    Tamamini nakit goturenlere tavsiyem iyi bir otelde kaliyorsaniz sorun yok zaten her yer kamera ama dusuk butceli olanlar icin odadaki safe lere fazla guvenmeyin,otel personeli tarafindan cok rahat acilabiliyor bununla ilgili bir cok hirsizlik vakasi yasandi, yasaniyor bu konuda en guvenlisi resepsiyon arkasi kasa olan hotellerdir.
    Uzun sureli kalacak olanlara ise tavsiyem bir kez daha yazayim kasikorn bankta 10 dk da acacaginiz bir vadesiz hesap olacaktir.
  • AEON dan çekmek en mantıklısı o zaman
    ben enpara hesapla kosikorndan çektim 15 tl komisyon+kur farkı ödüyorum her seferde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 14 Ocak 2014; 21:49:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkaydogan

Serkan Abi senin dediğin mantıklı geliyor. Emercensi bir banka kartı da alırım yanıma olmadı.

Dedigim gibi abicim kaliteli otellerdesin senin icin sikinti olmaz kesinlikle. Parana dikkat et gunluk yanina bir para al gece ayri cebine koy gunduz denize giderken ayri sirt cantsi alirsan senin icin avantaj kardesim.odana bayan arkadas aliyorsancda o wc de iken sen kotunun yada sortunun cebindeki butin paralari odadaki kasaya koy bu sefer sen wc de iken yada asagiya indiginde param ne oldu azaldimi vs gibi riski sifira indirirsin..ilk gun ne harciycan vs zaten belli olur ona gore butce belirlersin turla adaya vs gidiyorsan gunlum 100 dollar aliyorsa ekstra para al yanina canin birsey ceker vs kisitlama kendini untma yilda 1 yada 2 kez gidiyorsun kendini kisitlama commercial siam bank mor tabelali bankalar dan doviz bozdurucaksan pasaport isteyebilirler kimseye pasaportunu verme gitmedende pasaportunun bir fotokopisini cek.. yaninda bulundur kardesim..april suite pattayadaki hotelin hemen solunda mor tabelali commercial siam bank var hemen onun karsisindada kucuk doviz burosu var orasi daha yuksekden bozuyor..odedigim bankaya gunduz bir gir cik pasalar gibi karsiliyorlar adami kapida guvenlik sawadi kappp dio:) basini egiyor insana saygi var abi oralarda Zaten kisa surelide olsa donuste bunalima giricen... eminim..berkaycim ve arkadaslar birde untmayin paranizi ona gore bozdurun.. doviz burolari pattayada 10.30 dan once acilmiyor geceden paranizi bitirdiniz yaninizda dolarda olsa oralarda gecmez doviz burosunda ona gore acilis kapanis saatlerine bakarak tatil yapiniz yoksa benim gibi geceden para harcayip sabah 10 a 11 e kadar dovizci bekleyip ac kalirsiniz..seven elevendan son 20 bahtim ile biskuvi yedigimizi bilirim 3 kisi ;)tecrube ile sabittir berkay birde doviz burolarinda 100 dolari ayri bir kurdan bozarlar 50 dolari ayri 25 ve asagisini farkli bir kurdan bozarlar paran kuculdukce kurunuda kuculturler dolar ve euro icin gecerliydi.. bu duruma gidicek arkadaslar dikkat etsin kucuk para yaniniza almayin 50 ve 100 luk olsjn 500 euro da alirsaniz hemen bitiyor bozdurunca :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 14 Ocak 2014; 22:04:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkaydogan B kullanıcısına yanıt
    Tayland Atmleri kartı yutmuyor ama bloke ediyor başka atmlerde de kullanılmaz hale geliyor.Tayland a gelmeden önce Türkiyedeki banka şubesine yurtdışı kullanımı için talimat vermek gerekiyor.Başıma geldi 200 THB ile Bangkok ta 3 gün geçirdim :)) Banka olarak da hep SCB kullandım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunozzz

Tayland Atmleri kartı yutmuyor ama bloke ediyor başka atmlerde de kullanılmaz hale geliyor.Tayland a gelmeden önce Türkiyedeki banka şubesine yurtdışı kullanımı için talimat vermek gerekiyor.Başıma geldi 200 THB ile Bangkok ta 3 gün geçirdim :)) Banka olarak da hep SCB kullandım.

Hocam iyi aksamlar tr deki butun banka kartlari visa ve mastercard logolu cardlar da kesinlikle talimat vermeye gerek yoktur.zaten bunlar bir zincirdir kendinden yurtdisinda aktiftir..tek sikinti hesaplara girildiginde sadece ana hesaplar kullanilabilir ekstra hesap yada cati para tabirli hesaplara erisilemez hesabinda ornek 1 milyar varsa sadece onu cekebilir ek hesap vs kullanimi yapilamaz.is bankasi halbankasi akbank vd kullandim hic bir yurtdisina actirma girisiminde bulunmadim.. visa mastercard logoluydu..29 bahtla 3 saat gecirdik biz ac kalmistik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 14 Ocak 2014; 22:01:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altunozzz

abi resmen kahkahalara boğuldum.umarım benim başıma gelmez.bankokta 3 gün 200 bahtmı .? aman yareppim çok feciiiii :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 14 Ocak 2014; 22:05:56 >
  • Iyi aksamlar abi , ilk gittigimde Teb visa logolu hesap kartinda yasadim olayi.Mail ile durumu bildirdim geri dönülmedi.Musteri iliskileriyle telefonda gorustum komediydi. Bangkokta ortak bankamiz Bnp Paribas var oradan halledebilirsiniz dediler..Bangkok zafer anitindan rama4 e gectim ,ama banka yok ortada,34. katta Bnp Paribas Asya satış çıkti karsima..sagolsun oradaki yoneticiler yardimci oldu , bankamla tekrar gorustum kartimin bloke oldugunu beni aradiklarini ama ulasamadiklarini soylediler.Sonrasinda hallettim durumu.

Sagolsunlar yardimci oldular cok

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR

• Iste hersey tecrube sen git tatile atm karti bloke etsin millet plajda arkadas gitsin prosudurlerle ugrassin olmaz demeyin herseye hazirlikli olmak lazim bende ilk gittigimde cekindim o kadar para tanimadigim bilmedigim bir otelde birakilirmi dedim..tirsmistim ama bu olay sizin otel seciminize bagli tabikide..guvenli otelleri secin arkadaslar..kasanizi kitlediginizi bile bilseniz odadan cikarken kasaya bir daha el atin sonucta tatilde oluyoruz halsizlik uykusuzluk yorgunluk dikkat eksikligi yaratmakta.. odaniz temizlenir hergun pek ortada degerli gozukebilecek esyalar birakmamaya ozen gosterin derim..bn tatillerimde genelde nakit alirim sigorta icinde bir adet kredi karti alirim mutlaka..1 adet bankamatik.. birde taylandda pin sifre sistemi yok imza ile alisveris yapiliyor kredi kartiyla..kartini alip yan tarafta cekiyim der kimseys kredi karti pasaport vb kisisel esyalarinizi kesinlikle vermeyin forumdaki deneyimli kisilerin ozellikle soyledigi cumlelerdir bunlar..

• farklı bir sorum olacak 14 gunluk tatilimi su sekilde rezerve ettim
    25 ocak-01 subat phuket
    01 subat 08 subat pattaya

yorumlarınızı bekliyorum arkadaslar dikkat etmem gereken hususlar ve sehirler arası gecislerde takip etmem gereken guzergah ve prosedurler tecrubelerinizi bekliyorumm
  • Bonubon sitesinden tayland tatili alan varmı ?
  • 24 ocak -2 şubat thy ile taylanddayım.
    Konuyu yeni görüyorum ama çoğu şeyi okudum.
    24-28 phuket - 28 - 2 şub. Pattaya yapacağım.
    Geçen yaz da 8 gün pattaya'da bulunduğum için az biraz bilgim var.
    Otellerimi booking.com üzerinden rezervasyon yaptım.
    O tarihlerde oralarda olacak arkadaşlarla voltranı oluşturabiliriz.

• Dolar 2.20
    Euro 3.01

Tayland hayal oldu. :( :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: mericx

Dolar 2.20
    Euro 3.01

Tayland hayal oldu. :( :(

Gunaydinlar ne olucak boyle gitgide ucuyor dolar euro biletimi otelimi ayarladim yanima alicagim parayi daha dolaara euroya ceviremedim belki iner diyordum ne yapicam sasstim kaldim

• euro 3.058tl dolar 2.207 tırmanıyor twitter aracılıgıyle bir ekonomist arkadasa sordum cvp beklıyorum tatile cıkıcaklar ne zaman dolar euro almalı.. ergenlık cagındakı cocuklar gibiler.. sagı solu bellı olmuyor dolara euroya nasıl yaklasılmalı...ne zzaman ılıskı bıtmelı ? tum soruların cevapları cevap gelınce paylasıcam...emınımkı benım gıbı bellı bır zaman sonra tatıle cıkıcak arkadaslar merak edıyordur... ne zaman almalı ..
    edit: cevap geldi aldıgım cevap ıcın gorusum ben tatmın olmadım... beklemek izlemek gerek.. ilerisini suan ıcın birsey soylemek cok güç... işler karısıkmış yani.. bekliycez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanertekin -- 16 Ocak 2014; 10:33:38 >
  • ben 24 aralık 2013te rayonga gittim. oradan koh chang adasına geçtim süper bir yer. oradan da pattaya.. pattaya harika bir yer diğer yerlere gerek yok. 2 kişi bir oda günlük 38 tlye kaldık ve otel çok guzeldi.. 4 ocakta da dönüş yaptım. insallah tekrar gideceğim ağustosa.. tavsiyem pattaya her yönden harika ;)
  • Beyler serbest piyasada dolar 2.20 yi gecti

• quote:

Orijinalden alıntı: ahcal06

Bonubon sitesinden tayland tatili alan varmı ?

sanıyorum kampanya bitmiş...
    detaylı bilgiyi http://forum.donanimhaber.com/m_86319631/mpage_27/tm.htm bu lınkten ulasabılırsınız..
    ekstradan bilg isahibi olmanız ıcın bır kac lınk gonderıyorum

www.sikayetvar.com
    Bonubon.com Kampanyayı 2 Günde Bitirdi - Şikayetvar
    http://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/2230465
    ve niceleri..
    www.sikayetvar.com
    Bonubon.com Detay ve Firma Şikayetleri - Şikayetvar
    http://www.sikayetvar.com/firma/detay/bonuboncom
    (firma ile ilgili tüm detaylar)
    yanı yınede sız bılırsınız bıraz okuyup bılgı edındıgı mkadarıyla.. bircok tur sırketı ıle gonderım saglanıyor ornek verıyorum a turızm. adlı ıyı bır sırket aynı turu 3000 e satarken bu bonubon 200 e verıyor haklı olarakda a turızmden tatil alanlar siz bana bunu 3000 e sattınız aynı sekılde aynı sartlarda burda bu denılıyor.. a turızm kotu durumda kalarak bunun gibi bircok bonubon un calıstıgı sırket.. bonubona veda ettıgınden.. (tahmınım) bu sırkette etik olmayaraktan kampanyanı anında bitiriveriyor.. eger illa bende taylanda gidicem.. ordaki mutlu ınsanları goriyim.. geziyim.. diyorsanız kendı basınıza yada tatil arkadaslarınızla gitmenınızı onerırırm.. +sı uyun olur kımseye baglı kalmazsınız.. bütceye acayip etkı eder ama yok benım ılk uturum olucak heyecan yaparım bılemem vs. dersenız ıyı turlarıla gıtmenızı onerırım.. ama bılıyorumkı bazı tur sırketlerı tayland turu dıyıp.. tur alıyorsunuz yeterlı sayı ollmadıgı takdırde o turu ıptal edıyor yada.. zincir olayına gırıyorlar.. a turızm de. 20 kontenjanından 6 tanesı dolmus turu kurtarmıyor.. hemen b turızme acıyolar sende kac kısı var.. 9 da bende var dıyorlar.. hemen bırlestırıyolar. voltranı olusturuyorlar.. a turızmden 1000 tl ye aldıgınız turu fıyattı attım b turızm..de 800 e alınıyor ama ne oluyor aynı tatılde bırlesıyorsunuz.. bu hususlara dıkkat edın derım.. saygılar..
  • ah kafam ahh gunlerdir dolar dustu dusecek diye beklerken 2.20 yi buldu hala dusecek diye bekliyorum 1 hafta kaldı gitmeme bu hukumetle biraz zor duser sanırım 2.30 lara cıkmamasını umarak son 2 gun dolar alacam. 24 ocak yaklastı hala once phukete mi yoksa pattayaya mı gitsem diye kararsızım
  • 
Sayfa: önceki 6162636465
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.