Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (436. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16.331
Cevap
278
Favori
828.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
53 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanertekin

quote:

Orijinalden alıntı: ozzyken

hocam detaylı bilgi için teşekkürler.bazı arkadaşlar aeon bankın komisyon almadığını söylediler.birde işlemleri hafta içi yaparsak kur farkının az olacağını söylemişlerdi.bu konuda bilginiz varmı.

rica ederim hocam..
    @cihan592 nickli arkadaşımız konuyu açıklamış şuan hepsi 180 bht komısyon almakta..
    tr ile mesai saatlerini yaklarsanız daha saglıklı olucaktır.. cihan arkadaşımız zaten 1.elden bilgi vermiş..
    cihan hocam bizde oralarda yaşamak istiyoruz açıkcası
    söylediklerine ekliyebileceğim şeyler..
    bankamatikten işlem yaparken lutfen bankanın yanındakı atmlerden işlem yapın nedenmi?
    kartı soktunuz kartınız içeride kaldı... o anda paraya ıhtıyacınız var... ne olucak..?
    ama banka açıkken bankanın yanındaki atmlerden işlem yaparsanız kartı yutsa bile pasaportunuzla geri alabilirsniz...yoksa
    diger corner atm lerden işlem yaparsanız... hangı bankanın yutmussa atmsi adres vs istiyorlar... bekleme süreci var..
    birde arkadaşımız kuyumcudan çekilebilir vs. komısyonla diyor.. oda olabilir ama dikkatli olmakta fayda görüyorum ...
    ve tatile cıkıyorsanız biraz nakitte kalın diger paranızı ne kadaro lursa olsun 2 bankaya paylastırın derim...
    riski 3 bölmüş olursunuz..
    saygı ve sevgiyle..

Burda yasamak guzel ama insan memleketide ozluyor. Bende kismetse onumuzdeki sene 5. yilimi dolduruyorum burda ama belkide Turkiyeye donme ihtimalim var is sebebiyle.

Bu arada cok guzel bir ekleme yapmissiniz mutlaka acik bir banka subesinin atm sinde para cekilmeli karti kaptirma ihtimaline karsi. Cumartesi pazar gunu islem yapacaksaniz alisveris merkezindeki subeler cumartesi ve pazar gunu acik oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jetressive

Hocam iyi geceler ben Tayland a yerleşmek ve orada çalışmak istiyorum sizce ne iş yapabilirim orada

mesela benim aklıma türk yemeklerinin yenildiği çorba olsun mantı olsun yada maraş dondurma bile satabilir orada insan

Pirinc tarlasinda calisabilirsiniz gunluk 300 baht yevmiyesi var ogle yemegide tarla sahibi verir bedava

• quote:

Orijinalden alıntı: cihan592

quote:

Hocam iyi geceler ben Tayland a yerleşmek ve orada çalışmak istiyorum sizce ne iş yapabilirim orada

mesela benim aklıma türk yemeklerinin yenildiği çorba olsun mantı olsun yada maraş dondurma bile satabilir orada insan

Pirinc tarlasinda calisabilirsiniz gunluk 300 baht yevmiyesi var ogle yemegide tarla sahibi verir bedava

• 2. Vatan Tayland'a gidiş için artık günleri sayarken, sizlere keyifli bir klip sunmak istedim. İyi seyirler dostlar.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir yer bu arkadaş, ordayken burayı özlüyorum burdayken de orayı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihan592

quote:

Arkadaş genç arkadaşların deyimi ile troll bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Orijinalden alıntı: erenn.

Kanchanaburiyi kesinlikle gormeye gidebilirsin . Celilbeyin dedigi gibi kwai koprusu selaleler ve tiger temple (kaplan tapinagi ) gezilebilir . Aksam saatinde yarasa magarasina gidilebilir ve bungalow evlerde konaklayip doganin tadini cikarabilirsin . Degisik bir etkinlik yapmak istersenizde kanchanaburide flight of gibbon agaclarin arasinda tarzan gibi iple geciyosun netten arastirinca daha iyi gozunde canlanir onuda yapabilirsin .

hocam size zahmet bana bangkok ve Kanchanaburi

için 5 günlük bi plan yaparmısınız

nerde kalınır nereye gidilmelidir

o dediğiniz bungalowlarda nasıl kalırız bookingdenmi alınır

Hocqm ben bangkoku pek sevmiyorum . Orda cok boguluyomusum gibi hissediyorum kendimi ama zevkler ve renkler tartisilmazmis belki siz cok seversiniz o yuzden bangkok hakkinda bir yonlendirme yapmayayim . Ama kanchanaburi icin ayni seyleri soyleyemeyecegim bence 2 gununuzu kesinlikle ayirmalisiniz bangkok victory monumentten 160 bahta vanla 1 bucuk saatte ulasirsiniz . Hele birde cilgin bir van soforune denk gelirseniz 1 saate bile gidersiniz Sizi kanchanaburi mcdonaldsin orda indirir ordan bir taksiyle bookingden ayarladiginiz otele yerlesirsiniz.orda turlarida otelden satin alabilirsiniz ben gittigimde taksiciyle anlasmistim 1800 bahta kawai koprusu selaler kaplan tapinagi yarasa magarasi birde vietnam savasi zamanindan kalma buyuk bir mezarlik var oraya gitmistim . Tabi bu ucret sadece taksi ucreti :) kaplan tapinagi girisi 600 baht onlar ekstra olur bilginize .

• haftaya bangkok ardından pattaya'dayım. bakarsınız artık geri dönmem yırtarım pasaportu orada.
  • @cihan592
    hocam merhaba;
    arkadaşım bana pm yoluyla da sormuştu ona güzel bir mesaj yazmıştım... taylandda hayatın gerçekten direk ilk göründügü gibi kolay olmadıgını cesıtlı maddi manevi fedakarlıklar gerektirdiginden bahsetmiştim...
    bütün arkadaslar orada yaşama özeniyor ama nasıl... aylık belirli bir geliri varsa... yada herhangi bir vasfı yetenegi meslegi varsa ama nasıl aynı zamanda taylandda bu meslege ihtiyac duyuluyorsa siz mesela ögretmensiniz...
    bunun gibi.. yoksa hepımız aynı yollardan geçtik gittik düşündük yeri geldi umutlandık yeri geldi umutlarımızla oluşturdugumuz kaleleri ellerimle yıktık
    ki arkadaşım daha orayı görmemiş gitmemiş..
    kim orada yasamaya niyeti varsa niyetinden ziyade bunu gerceklestırıcekse lütfen en az 6 ay orada yaşasın... unutmayın ki bnizler oraya tatil amaclı gittik ona göre paralarımızı ayrıdık hesap kıtap yaptık gittik..
    bu hesaplar orada tutmayabılır...
    gercekten bir mesleginiz varsa bu meslege taylandda ihtiyac duyuluyorsa gidin..
    abi ben ne olursa yaparım derseniz cihan arkadasımızın dedigi gibi pirinç tarlasında calısırsınız ... yada oto yıkamada.. yada faranglara disconun wc sinde omuz masajı yaparsınız... bir degerli abim bana bunu söylemişti.. serkan cok calısmak ıstıyorsan. git meslek var demişti..
    o gündür bugundur bu lafını unutmam...
    yani işin özeti .. belli bir amaca yönelik gidilmeli.. belirli bir gelir seviyesi olmalı.. bakın arkadasıma yazdıgım yazıyı aynen aktarıyorum....
    bircogumuz orada yasamaya özeniyorum istiyoruz.. hesaplar yapıyoruz ama madalyonun yüzü asıl böyle degil.. tiger da calısan arkadaslarım aksam 20:de işe baslıyorlar.. ilk tigerin baglı oldugu otellerde calısıyorlar.. gece 23 e kadar.. ordan 23den sonra tiger discoya gelıyorlar. .sabah 5 e kadar temızlık bahsıs ler vs topladım derken sabah 6 oluyor.. ve ayda 9000 baht alıyorlar... hesap yapalım... isterseniz.. herkesın yasam standartı farklı...cok sevdigim bir abimin lafı var ne zaman phukette yasama ıstegım kabarsa serkan ayda 3000 dolar gelırın bankadada 100bın doların varsa rahat yasarsın der.. baskası sımdı dıycem uctun be abi.. ucmadım abi.hakıkatende para orada sungerın suyu cektıgı gibi cekıyor.. gunluk harcamam oradaxxx yadaxxdolardı.. xxxnın asagısına ınmedı xxx u cıkmadıda.. ama orada yasasam tabıkı hergun bu paraları harcıyamazdım..benım orada gunluk yasamım..
    sabah kahvaltısı 250 baht oglen 250 baht arada ıvır zıvır 200 aksam 300 baht bunlar gunluk temel ıhtıyac parası
    1000 yaptı.. içmiycekmisin gezmıycekmısın ...yanı kısacası tayland güzel bir yer ama iş orada iş bulmak çalısmaksa o zor.. arkadaslar.. seven elevendakıler bile 7000 baht aldıgını dusunursek...
    eren arkadasım demıs tr deki asgari ücret kadar trde bir gecede yersen demıs.. ama bu rakam türkiye için cok az 900 tl bir gecede.. tr dekı en ufak kluplerdeki sise fiyatları belli.. su an belkıde dunyada diyim en uyguna sise actırabılecegın ve en uygu nsekılde ucret odeyebılecegın yer thaılanddır.. bunu bir istanbulda yada sayfıye yerlerınde aynı ıckıyı actır.. 1 mılyardır..bu düşüncem tecrube ile sabittir..
    uzun lafın kısası tayland harıka bir ulkedır.. insanları saygılıdır...tay halkından birine insan gibi davranıldıgında krallar gibi muamele görürsün..ama orada çalışmak zordur..fedakarlık gerektirir..maddi manevi.. insan yasamak ıstemezmi? ister.. şunuda dusunuyorum 60 yasına geldıkten sonra orada yasasam ne olucak.. cebımde para olucak orada yasıycam.. 60 ına gelıcem doktor dıycek heyecan yasak... canım yemek ıstıycek fazla yeme diycek... fazla yorulma fazla gunes altında kalma dıycek.. sekerlı seyler yeme diycek... zor durumlar bunlar :) tek istegim gercekten taylandı sevenlerın en güzel ımkanlarla oraya en kısada yerlesıp tekrardan bir hayat kurabılmesıdır....umarım bu dilegim sahsım ve sizler adınada gercek olur..

edit:günlük tatil harcama miktarlarım kişiye özel oldugundan dolayı xx ledim..
    saygı ve sevgiyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kambochian

Nasıl bir yer bu arkadaş, ordayken burayı özlüyorum burdayken de orayı :)

Hocam merhaba
    o duyguları uzun süredir azalmadan bende yaşıyorum ..sizinle aynı hisleri paylaşıyorum..
    yanımda thai bayan arkadaşım oldugu halde ben yinede oraları özlüyorum hep kendime sormuştum acaba ben kız arkadasım orada oldugundan dolayımı bu kadar orayı seviyorum demiştim kendi kendime.. ama nisan ayından beri kız arkadaşım benımle ve ben orayı çok seviyormuşum bunu farkettim kız arkadasımın ailesi orada olsada ondan önce ben gidiş planları yapıyorum bana gülüyor...
    ama hocam ben oradayken burayı pek özlemiyorum...
    uçağa bindigim an tamam diyorum tr deyim.. gülmeyen suratlar..
    hadi düşünelim..
    çok güzel günlerimiz oldu ve uçağa bindik x havayolu hostes suratsız gülmüyor... yan koltuktaki hans amca bunalımda bana dogru uzanmakta... uyumakta sag tarafımda thai vatandası bana nıspet yapar gibi benımle aynı ucaga bınmıs pis pis sırıtıyor .. ben gidiyorum ama gene taylanda dönücem.. bak sen 1 sene daha tr desin hadi bakıyım der gibi....
    uçaktayız.. bir su ıstıyorum tabi efendım denılıyor.... 5 dk sonra ınsanım ya hararetim var 2.cisini istedigimde bana şişe getiriyor al da getirtme beni gibilerden... zorlu bir ucak yolculugundan sonrahavalımanına indik zaten depresif hareketler içersindeyim.. şortla indim havalımanına herkes bana bakıyor... agır agır yuruyorum sola saga bakınıyorum bakın siz beyazsınız ocak ayında ben yandım solaryumdan cıkmıslar gibi bknz eda taşpınarın erkek versiyonu... der gibi... neyse depresif hareketlerımı biraz olsun dengede tutmak adına free shoplara giriyorum... maksat hala serbest bölge yurtdısındayım dıyebılmek adına.....
    sonra... şunun fiyatına bakabılırmısınız diyorum ordan arkadas diyor ustunde yazıyor ya... orada etıket var diyor.. en kısası ... taylandda bunu birine sorun usenmeden fıyatını size söyler.. çunku işidir onun satmak ... satabılmek...
    ah diyorum ece abla sacına boya yapmışsın.. sarıya boyamıssın kırmızı rujda olmus ama bu tavrın sana neler kaybettirdi bilemessin diyerek sinirle uzaklasıyorum... seni foruma yazıcam diyerek ayrılıyorum.. o da ban ne forumu diyor... hep sen mi kestirip atıcan diyorum cevap vermeden uzaklaşıyorum....
    elimde taşıdıgım bavulumun içine taylandı koydum dercesine hızla tekerleklı bavulumu cekıyorum... yer zemının.. ara ara tık tık tık yapmasını bile istemıyorum cunku tr ye gırıs yapıyorum... biri beni geri gonderse diyorum vs vs.. neyseki pasaport polisindeki abi ye gunaydın diyorum.. herhalde dun gece karadayıyı izlemiş... güzel agır abi tavırla... kafa sallıyor .. 45 derece yalnız 46 derece degil...
    halbukı gunaydın dese ne olucak... geçiyorum tak tak yapıyor...pasaportuma.. ya kıskanıyormu sen gittin ben gidemedim... cunku tayland dıyınce herkesın aklına baska seyler geldıgı ıcın.... pis gözlerle bana pasaportumu veriyor..bende kıbarlıgımı bozmadan tesekkur ederı mdıyorum.. ve cıkıyorum.. sonra bavulumun oldugu yere hı8zla gıdıyorum nedense her ucak seyahatımdew bu bavul kaybetme korkum vardır.. sankı kacırcaklar gibi hızla gıdıyorum bavullar donmeye basladı.. ordaki nazlı abla sankı bavulunu kacırcaklar gibi en onde duruyor masallah kılolu oldgundan gecerken onun onundekı 3 bavulu net goremıyorum... pardon dıyorum.. ve hafıfce iterek onu yerımı alıyorum... yalnız butun herkes aynı pozısyonda.. yan yana saf tutmus gibi... neyseki bavulum 10 dk ııcınde gelıyor sen aldın ben aldın bavulum bebnımdi senindi gibi tartısmalardan sonra... çıkısa dogru ılerlıyorum son cıkıstaki arkadas durduruyor.. merhaba nereden gelıyorsunuz dıyor.. bende yurtdısından dıyorum... yani diyor ? anlıyorum ama anlamamıscasına nasıl diyorum yanı ulke diyor.. tayland dıyorum bıyık altı pis gülümseme... herzamanki.. ne getirdiniz diyor.. kendimi birde eşyalarım dıyorum.. gıcık olduya ıcıne actırıyor baktırıyor.. birseyde bulamıyor... tesekkur ederım dıyorum ayrılıyorum hep zorluk zorluk.. bittimi bitmedi..
    sonra yorgunum bir cay iciyim diyorum .. hersey pahalı bir çay 4 tl.. tr yani belli ediyor kendini.. neyse bir simite 5 tl caya 4 tl verdıkten sonra bedavadır diyerek wc yi kullanıyorum...
    ve bittimi bitmedi taksi arıyorum... taksici ile kaca goturursun buna gotururum vs.. o kapılar acılır acılmazo hava benı bıtırıyor zaten.. taksici ile anlasıyoruz evime gidiyorum.. 10 gün koma yatak... 15.gün hafif etkıler azalıyor 1 ay ruh gibi dolasıyorum.. 1.ay sonrası tatil planları yapıyorum sapıkca... ucak bıletı bakıyorum vs etrafımdakıler manyak bu yine gidicek diyorlar.... böyle böyle atlatmaya calısaraktan zaman geçiyor..
    simdi hocam sordummu diyceksin
    hayır sormadın gevezeligim tuttu bir kac anımı paylasıyım dedim.. kısacası ben burayı aılem dısında ozlemıyorum...
    saygı ve sevgiyle
  • Birde bugun yazmadan geçemiyeceğim
    bugün Taylandda Anneler Günü...
    yani kraliçenin Sirikit Kitiyakara nın doğum günü...
    kraliçenin doğum günü aynı zamanda anneler günü olarakda kutlanmakta... çoçuklar annelerine saygılarını minnetlerini ve çeşitli hediyeler sunarlar..
    Taylandadaki annelerin ve anne adaylarının ve taylanda gönül vermiş tüm bayanların bu özel günlerini yani anneler gününü kutlarım....
    saygı ve sevgiyle..
  • Long live the Queen

Sene 2009 .Pattaya tai. saat 0600 ve neredeyse 10000 kişi vardı .anneler günü seremonisi.
    monklara hediyeler veriliyor.ellerindeki çömlekleri pirinç su bilumum gıda maddeleriyle dolduruyorlar.
    dikkatimi çeken nakit bagışları direk çömlekten alıp cebe atıyordu bir kısmı.ama nedendir bilemem.

[album][/album]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parabox -- 12 Ağustos 2015; 10:29:57 >
  • JackDaniels kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar,

Bölgeyle ilgili birkaç paylaşım yapmıştım , faydası olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_69994704/mpage_119/f_//tm.htm#104124391

http://forum.donanimhaber.com/m_69994704/mpage_119/f_//tm.htm#104133126
  • quote:

Orijinalden alıntı: celilbey

Hocam merhabalar,

Bölgeyle ilgili birkaç paylaşım yapmıştım , faydası olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/m_69994704/mpage_119/f_//tm.htm#104124391

http://forum.donanimhaber.com/m_69994704/mpage_119/f_//tm.htm#104133126

eyw hocam

o zaman pattayayı es geçebiliriz

2 gece kachnaburide kalırız olmazsa

not alıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

Kanchanaburiyi kesinlikle gormeye gidebilirsin . Celilbeyin dedigi gibi kwai koprusu selaleler ve tiger temple (kaplan tapinagi ) gezilebilir . Aksam saatinde yarasa magarasina gidilebilir ve bungalow evlerde konaklayip doganin tadini cikarabilirsin . Degisik bir etkinlik yapmak istersenizde kanchanaburide flight of gibbon agaclarin arasinda tarzan gibi iple geciyosun netten arastirinca daha iyi gozunde canlanir onuda yapabilirsin .

hocam size zahmet bana bangkok ve Kanchanaburi

için 5 günlük bi plan yaparmısınız

nerde kalınır nereye gidilmelidir

o dediğiniz bungalowlarda nasıl kalırız bookingdenmi alınır

Hocqm ben bangkoku pek sevmiyorum . Orda cok boguluyomusum gibi hissediyorum kendimi ama zevkler ve renkler tartisilmazmis belki siz cok seversiniz o yuzden bangkok hakkinda bir yonlendirme yapmayayim . Ama kanchanaburi icin ayni seyleri soyleyemeyecegim bence 2 gununuzu kesinlikle ayirmalisiniz bangkok victory monumentten 160 bahta vanla 1 bucuk saatte ulasirsiniz . Hele birde cilgin bir van soforune denk gelirseniz 1 saate bile gidersiniz Sizi kanchanaburi mcdonaldsin orda indirir ordan bir taksiyle bookingden ayarladiginiz otele yerlesirsiniz.orda turlarida otelden satin alabilirsiniz ben gittigimde taksiciyle anlasmistim 1800 bahta kawai koprusu selaler kaplan tapinagi yarasa magarasi birde vietnam savasi zamanindan kalma buyuk bir mezarlik var oraya gitmistim . Tabi bu ucret sadece taksi ucreti :) kaplan tapinagi girisi 600 baht onlar ekstra olur bilginize .

eyw hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: celilbey

Hocam merhabalar,

Kanchanaburi gerçekten sizin beklentilerinize uygun bir yer, iyi bir tercih.
    Ben geçen yıl Pattaya'dan gitmiştim, ulaşım için taksilerin resmi tarifelerinde 4500 baht yazıyordu, fakat biri korsan taksi ile 2100 Baht fiyata anlaştık. Otobüs seçeneği de var yanlış hatırlamıyorsam 200 Baht fiyatı, fakat günde 1 yada 2 sefer yapıyor ve alakasız saatlerde olduğu için taxi tercih ettim.

Bölgeyle ilgili notlarımı tekrar paylaşayım, faydası olabilir.

Kanchanaburi' de ilk nokta;
    Jolly Frog Backpackers
    28 soi China | Mae Nam Khwae, Kanchanaburi 71000, Tayland
    Merkezi bir başlangıç noktası, sırt çantalı gezginlerin favori yeri. Buradan heryöne turlar var, ortalama tur fiyatları 800 Baht. Konaklamak için pek uygun değil (ucuz ama çok salaş).Restourant bölümünde yemek yedik, gayet güzel tay yemekleri var, thai mutfağını sevmeyenler için balık alternatifleri var.

Birinci gün için konakladığımız adres;
    Sabai@Kan Resort
    317/4 Mae Nam Kwai Road, Thamakham, Kanchanaburi Şehir Merkezi, Kanchanaburi, Tayland 71000
    Gayet temiz ve güzel bir yer, oda+kahvaltı fiyatı 1000-1500 arası idi mart 2014 için.

İkinci gün için konakladığımız adres;
    Ploy Guest House
    79 / 2 Mae Nam Kwai Road, Thamakham, Kanchanaburi 71000
    Burası biraz daha ucuz, 700-900 arası, fakat ilginç konseptiyle kesinlikle tavsiye edebileceğim botanik bahçesi gibi bir yer.

Ben her ikisindende memnun ayrıldım.
    Pattaya yada Bangkok ta koku nedeniyle yemek yiyemeyenler için burası iyi gelir, burada koku yada fare yok

Umarım faydalı olur..

Ayrıca bölgede bulunan Erwan, forumdan konifuji nickli arkadaşın köyü sayılır :))) Extra bilgi verebilir.

İyi seyahatler.

4 6 şubat arası için ployda yer yok

sabaide 240tl istiyor 2 geceye
  • quote:

Orijinalden alıntı: 42_JeoGenc_42

mükemmel video olmuş izlemenizi tavsiye ederim

Top 10 Things to See in Thailand

arkadaş chiang mai ve full moon parti hariç hepsini yaptım, hatta fazlasını yaptım ama yine de gitmek istiyorum. nasıl bi ülkedir burası yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanertekin

@cihan592
    hocam merhaba;
    arkadaşım bana pm yoluyla da sormuştu ona güzel bir mesaj yazmıştım... taylandda hayatın gerçekten direk ilk göründügü gibi kolay olmadıgını cesıtlı maddi manevi fedakarlıklar gerektirdiginden bahsetmiştim...
    bütün arkadaslar orada yaşama özeniyor ama nasıl... aylık belirli bir geliri varsa... yada herhangi bir vasfı yetenegi meslegi varsa ama nasıl aynı zamanda taylandda bu meslege ihtiyac duyuluyorsa siz mesela ögretmensiniz...
    bunun gibi.. yoksa hepımız aynı yollardan geçtik gittik düşündük yeri geldi umutlandık yeri geldi umutlarımızla oluşturdugumuz kaleleri ellerimle yıktık
    ki arkadaşım daha orayı görmemiş gitmemiş..
    kim orada yasamaya niyeti varsa niyetinden ziyade bunu gerceklestırıcekse lütfen en az 6 ay orada yaşasın... unutmayın ki bnizler oraya tatil amaclı gittik ona göre paralarımızı ayrıdık hesap kıtap yaptık gittik..
    bu hesaplar orada tutmayabılır...
    gercekten bir mesleginiz varsa bu meslege taylandda ihtiyac duyuluyorsa gidin..
    abi ben ne olursa yaparım derseniz cihan arkadasımızın dedigi gibi pirinç tarlasında calısırsınız ... yada oto yıkamada.. yada faranglara disconun wc sinde omuz masajı yaparsınız... bir degerli abim bana bunu söylemişti.. serkan cok calısmak ıstıyorsan. git meslek var demişti..
    o gündür bugundur bu lafını unutmam...
    yani işin özeti .. belli bir amaca yönelik gidilmeli.. belirli bir gelir seviyesi olmalı.. bakın arkadasıma yazdıgım yazıyı aynen aktarıyorum....
    bircogumuz orada yasamaya özeniyorum istiyoruz.. hesaplar yapıyoruz ama madalyonun yüzü asıl böyle degil.. tiger da calısan arkadaslarım aksam 20:de işe baslıyorlar.. ilk tigerin baglı oldugu otellerde calısıyorlar.. gece 23 e kadar.. ordan 23den sonra tiger discoya gelıyorlar. .sabah 5 e kadar temızlık bahsıs ler vs topladım derken sabah 6 oluyor.. ve ayda 9000 baht alıyorlar... hesap yapalım... isterseniz.. herkesın yasam standartı farklı...cok sevdigim bir abimin lafı var ne zaman phukette yasama ıstegım kabarsa serkan ayda 3000 dolar gelırın bankadada 100bın doların varsa rahat yasarsın der.. baskası sımdı dıycem uctun be abi.. ucmadım abi.hakıkatende para orada sungerın suyu cektıgı gibi cekıyor.. gunluk harcamam oradaxxx yadaxxdolardı.. xxxnın asagısına ınmedı xxx u cıkmadıda.. ama orada yasasam tabıkı hergun bu paraları harcıyamazdım..benım orada gunluk yasamım..
    sabah kahvaltısı 250 baht oglen 250 baht arada ıvır zıvır 200 aksam 300 baht bunlar gunluk temel ıhtıyac parası
    1000 yaptı.. içmiycekmisin gezmıycekmısın ...yanı kısacası tayland güzel bir yer ama iş orada iş bulmak çalısmaksa o zor.. arkadaslar.. seven elevendakıler bile 7000 baht aldıgını dusunursek...
    eren arkadasım demıs tr deki asgari ücret kadar trde bir gecede yersen demıs.. ama bu rakam türkiye için cok az 900 tl bir gecede.. tr dekı en ufak kluplerdeki sise fiyatları belli.. su an belkıde dunyada diyim en uyguna sise actırabılecegın ve en uygu nsekılde ucret odeyebılecegın yer thaılanddır.. bunu bir istanbulda yada sayfıye yerlerınde aynı ıckıyı actır.. 1 mılyardır..bu düşüncem tecrube ile sabittir..
    uzun lafın kısası tayland harıka bir ulkedır.. insanları saygılıdır...tay halkından birine insan gibi davranıldıgında krallar gibi muamele görürsün..ama orada çalışmak zordur..fedakarlık gerektirir..maddi manevi.. insan yasamak ıstemezmi? ister.. şunuda dusunuyorum 60 yasına geldıkten sonra orada yasasam ne olucak.. cebımde para olucak orada yasıycam.. 60 ına gelıcem doktor dıycek heyecan yasak... canım yemek ıstıycek fazla yeme diycek... fazla yorulma fazla gunes altında kalma dıycek.. sekerlı seyler yeme diycek... zor durumlar bunlar :) tek istegim gercekten taylandı sevenlerın en güzel ımkanlarla oraya en kısada yerlesıp tekrardan bir hayat kurabılmesıdır....umarım bu dilegim sahsım ve sizler adınada gercek olur..

edit:günlük tatil harcama miktarlarım kişiye özel oldugundan dolayı xx ledim..
    saygı ve sevgiyle...

Cok guzel yazmissiniz. Soylediklerinizin hepsine katiliyorum. Buraya tatile gelmek baska burda calismak yasamak baska. O tatil yaparken gordugunuz gulen yuzler isin icine cikar girdimi degisebiliyor. hem artik tayland oyle ucuz biyer degil turkiyeye gore. inanin burda hayat cok pahali. ozellikle bizim yedigimiz yiyecekler turkiyeden cok daha pahali. yabanci olmanin cok buyuk dezavantajlari var saymakla bitmez. Taylandda yabancilarin soyledigi bir soz vardir turkceye cevirmeye calisayim: Taylandda kucuk bir gelir elde etmek isterseniz cok buyuk bir yatirim yapmaniz gerekiyor diye :)
  • kanchanaburi ve erewan waterfalls 2015 songkran
    köprünün hemen sag ve sol tarafındaki yollarda nehir üstünde bungalowlar var.
    klimasız olanlar 400/500 civarı nehir üstünde klimalı olanlar 800 den başlıyor.
    ben sag tarafta tesco mininin oldugu sokakta kalmıstım ama adını hatırlamıyorum.

kwai bridge o meshur ıslıklı filmdeki köprünün japonlar tarafından tekrar yapılmış halidir.
    aksam ustu saat 1830 civarında tren geçmektedir.

erewan şelaleri 7 yada 9 kattan olusan ve thailerin tatil günlerinde çok ragbet ettiği bir yer.
    national park. bu da şu demek. faranglar için giriş cok daha pahalı.250 baht gibiydi sanırım.

• 
Sayfa: önceki 434435436437438
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.