Şimdi Ara

TAYLAND BİLİNMEYEN YÖNLERİ, SORULARINIZ, MERAK ETTİKLERİNİZ BU BAŞLIKTA TOPLANIYOR (165. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16.223
Cevap
276
Favori
813.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • birşey sormak istiyorum bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?

    taylanda uçakla gidince 1 ay kalabiliyoruz .. daha sonra yakın bir ülkeye (gene vize istemeyen) uçakla geçip orada birkaç gün kaldıktan sonra taylanda dönebiliyor muyuz .. bunu bir sene içinde kaç sefer yapabiliriz?
  • tennozer T kullanıcısına yanıt
    Evet 30 gün dolmadan ülkeden çıkıp tekrar girerseniz 30 gün daha kalabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tennozer

    birşey sormak istiyorum bilgisi olan varsa cevaplayabilir mi?

    taylanda uçakla gidince 1 ay kalabiliyoruz .. daha sonra yakın bir ülkeye (gene vize istemeyen) uçakla geçip orada birkaç gün kaldıktan sonra taylanda dönebiliyor muyuz .. bunu bir sene içinde kaç sefer yapabiliriz?

    1 ay oncesine kadar yapilabiliyordu, fakat askeri yonetim geldiginden beri vize ve vize muafiyetlerine duzenleme getirmeye basladilar. Arkadas 1 ay daha kalabilirsin demis fakat tekrar geldiginde ya ulkeye almazlar git turist vizesi al derler, ya da banka hesap ozeti, nakit para falan gormek isterler. Bu durum ucakla baska ulkeye gidip gelirsen gecerli. Sinirdan gecip geri gelmeye kalkarsan turist vizen yoksa kati suretle almiyorlar ulkeye. Uzun sure kalmayi planliyosaniz 3 girisli turist vizenizi Turkiye'den alin gelin. Mantikli kullanildigi takdirde 9 aya kadar kalinabiliyor 3 girisli turist vizesiyle.
  • cevaplar için teşekkürler .. size sorduktan sonra araştırırken bir blog sitesi buldum .. orada güzel anlatmışlar 3 girişli vizeyi


    http://sorucevap.yoldaolmak.com/178/taylandda-uzun-s%C3%BCreli-kalmak-visa-run
  • teacher47 kullanıcısına yanıt
    Hocam somestre tarihlerini bilmiyorum. Tarihleri ayarlarken somestreden ziyade fullmoon tarihini baz aldik mecburen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kardanadam55

    Hocam somestre tarihlerini bilmiyorum. Tarihleri ayarlarken somestreden ziyade fullmoon tarihini baz aldik mecburen.

    Kac fullmoon a denk geliyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teacher47 kullanıcısına yanıt
    3 subat full moon tarihi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15-30 agustosda ordayım whattapp pm at
  • Buradaki sahibinden.com gibi Tayland'ın büyük bir emlak sitesi var mı acaba? Eşyalı evlere bakmak için.
  • http://www.bahtsold.com/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende ekim 17- ekim 27 arası bilet aldım fakat bu tarihlere yakın gidecek arkadaş varsa 1 ay gec olmus cok önemli değil ilk gidişim olacağı için yanıma arkadaş fena olmazdı onla gitmekten mutlu olurum.Yaşım 26 geçiridğim ameliyattan dolayı ömür boyu alkol kullanamıyorum. ( ufak tefek kaçamaklar hariç) ama zmanında çok kullanırdım . kafa dengi biri olduğumu söylerler bende iyi bir arkadaş olacağıma inanıyorum hoşçakalın.
  • vizesiz tayland a giris yapıp 30 gun kaldıktan sonra komsu bir ulkeye gecip geri gelerek 30 daha almak eskiden mumkundu ancak diger ustadın da yazdıgı gibi askeri yonetim bunu kaldırdı... simdiden sorun cıkarmaya basladılar ve 12 agustostan itibaren ise kesinlikle mumkun olmayacak... 30 gunden daha uzun sure kalmayı dusunen arkadasımız varsa istanbul gayrettepe deki konsolosluktan 2 veya 3 girisli vize alabilir... her giris hakkı size 2 ay tayland da kalma hakkı verir ve her giris hakkını isterseniz immgiration ofislerinde 1.900 baht vererek 30 gun daha yasal olarak uzatabilirsiniz..
  • Bu arada barlarda gormeye alıstıgınız koyu renk tenli Isaan bolgesi kızları haricinde farklı bir dunya var Tayland da... biraz tay dilini konusabilirseniz tayların eglenmek icin gittigi tay muziginin canlı olarak calındıgı tay barlarında daha kaliteli kızlarla tanısmanız mumkun.... Muzik nasıl derseniz bir kac link asagıda

    http://www.youtube.com/watch?v=CKDwsFbq1_c&list=PL0X-JpLCn4aPV20xLZxD1aF1AZ16rPTDO

    http://www.youtube.com/watch?v=zK0vgFHzfEI&index=19&list=RDWx3_78QxFHg

    http://www.youtube.com/watch?v=Kfx5WdrS0cY

    umarım link paylasımı yasak degildir...
  • Bütün yaızları sürekli okuyan biri oalrak ekinm 17 den onra gidecek arkadaş yok snaırım hala ama olrusa hala beklemekteyim. olamzsa sıfır ingilizceme rağmen tek basıma gitip deneme yapıcam artık sağ dönersek sene içinde bir daha gideriz:)
  • azk A kullanıcısına yanıt
    Bence biraz uzat;)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar merhaba ben de 25 temmuzda pattayaya gideceğim.otel tavsiyesi gerekiyor birazcık.girişte misafiri kabul bir otel olmalı:)) sizce hard rock otel nasıl daha önce kalan ar mı burada?
  • Arkadaşlar merhaba,
    Kendimce anılarımı basitçe dile getirmek istedim..
    Öncelikle ben sadece Bangkok ve Pattaya ile ilgili bilgiler vereceğim,
    Aktarmalı uçuşları bilmiyorum..Thy nın direk seferi ile gitmenizi tavsiye ederim,forumda bir çok arkadaşın miller vasıtası ile yardımcı oldugunu biliyorum ve 1500-2000 tl arası millerle organize ederseniz kolaylıkla uçmuş olursunuz.Direk uçuşun tadı başka..Hatta imkan dahilinde biraz daha vererek bussiness uçabilirseniz( ki ben öyle yaptım-2300 tl- ye bussines class )muhteşem rahatlıkta yolculuk yaparsınız..180 derece yatan geniş koltuklarda kesintisiz uyuyarak gidebilirsiniz..içki yemek sınırsız..film kanalları güncel büyük ekran tv de vizyon filmleri ile...vs
    Mil imkanım yok derseniz yine 2300 tl civarı thy normal bilet...emiratess daha önceki başka ülkelere seyahatimden tecrübemdir,ikinci alternatif değerlendirilebilir.1600-1800 tl civarı..
    İngilzce seviyenizin ne olduğunun zerre kadar önemi yok...
    Her seviyede kendinize göre bir ortam yaratabileceksiniz..bundan emin olun.
    Hava durumu,
    Eğer Adana Mersin Antalya vb illerde yaz sıcağını biliyorsanız orası çok daha rahat diyebilirim...çoğunlukla çok rahatsız etmeyen bir sıcaklık ve nem oranı var..
    Havaalanı,
    Bangkok Suvarnabhumi havaalanı birkere çok kolay..indiğinizde pasaport kontrolden sonra(cok kısa sürüyor..eğer bussines uçuyorsanız ayrı konntrol noktalarından çok rahat)çıktıgınızda yönlendirme levhaları sizi istediğiniz yere götürüyor..çıkış noktaları çok basit taxi ile gitmeyi tercih ediyorsanız 2. kat çıkışında 1500 baht( bu arada havaalanı kurları düşük..ihtiycınız ölçüsünde bozdurun dısarıda 100 dolarda yaklaşık 200 baht kazancınız olur..)pazarlığa tabii..
    2. Kat biraz ileride bell travel araçları(bizim buradaki wan tipi araçlar) 300 baht ta saat başı direk yarımşar saat aralıklarla duraklı..(direk bell travel yanii wan tipi araçalr otoban kullanıyor extra 50 baht fazla..sorun değil..onları tercih etmek lazım..birinci Katta otobüs servisler var (ki benim tercihim o oldu..) 135 baht yarım saatte bir kalkıyordirek pattaya ya götürüyor. Eğer benim gibi direk pattaya yapıp dönüşte bangkok yapacaksanız yol bu...yok önce bangkok sonra pattaya diyorsanız direk gideceğiniz yere taxi ile gidin..hepsi taximetre açıyor ve şehir merkezi 250 baht civarı tutuyor.. Gelelim benim ilk izlenimlerime..sıcacık insanlar..Hani bizim geleneksel konukperverliğimiz varya..onu en az 2 ile çarpın..Heryerde dikkat çeken narin ve sevimli insanlar..çin ve japonu bizim ayırdetmemiz zordur değil mi...hayır arkadaşlar dikkatlice bakınca hemen kendini belli ediyor Thai halkı...davranışlarıyla samimi sevecenlikleri ile...
    Bangkokta bir budha müzesinde heykeller yüzyıl sırasına göre sıralanmıştı..Dikkatimi çeken ilerleyen yüzyıllarda Budhanın daha Feminen bir hal almasıydı..Belkide bundan dolayı farklı cins tercihinde bulunan her insana büyük saygı var..Sayı olarak çok fazla Gay,lady boy vs var ama inanılmaz rahatlar ve saygı görüyorlar..belkide budizmin bakış açısındaki esneklikten kaynaklanan bu hoşgörüdendir..
    Arkadaşlar öncelikle sunu söylemeliyim..Hayalini kurduğunuz herşeyi yaşıyacaksınız..Sizin belirleyeceğiniz tek şey var...oda SEVİYE...
    RAHAT VE SAKİN OLUN..bu kutsal toprakların büyülü şifresi bundan kaynaklanıyor.....
    Bangkok ve Pattaya nın belirgin farklılıgı bir tanesi dev bir metropol digeri büyük bir tatil beldesi..
    Bangkok çok derin ve ben iki günde sadece orada edindiğim arkadaşlarımın rehberliğinde biraz gezebildim..
    Pattaya ise başka bir dünya...
    Başta şunu net olarak söyleyeyim..Hiç bir yer kötü kokmuyor ve mutfakları bize çok ta uzak değil...belirgin fark Domuz seviyorlar ama müslümanların ne kadar büyük hassasiyet gösterdiğinin bilincinde ..sen unutsan onlar unutmuyor..ikincisi deniz ürünleri...bütün yemekleri acı ve baharatlı..uyarırsan sana uygun hazırlıyorlar..no spice(baharat hayır) demen yeterli...ağzına layık muhteşem lezzetler önünde...gerçekten karşılaştığım bir iki seyyar satıcıda böcek,akrep vs var..ama öyle çok yiyende görmedim..ama deniz ürünü satan seyyar satıcılar full çalışıyor..
    Bildiğimiz ve bilmediğimiz türlü meyveler her yerde..rambustan,mangostein,mango,yesil mango,karpuz ,dragon fruit,kavun, ananas vs.....
    Her yer KFC, Burger King, Mc donnald's dolu....
    Ben şahsen Thai mutfağını çok sevdim..kronik .mide ve bağırsak problemlerim oldugu halde hiç bir sıkıntı da yaşamadım..
    Konaklama,
    Şahsi önerim beach road denilen sahil yoluna yakın bir yerden vde walking street e uzak olmayan bir yerde konaklama...fiyatlar ve koordinasyon kolaylığından dolayı bizzat gidildiğinde halledilmesi...kesinlikle kahvaaltı dahil konaklama almayın...ben hiç bir kahvaaltıya yetişemedim..12 den önce uyanmak hayal...odalar heryerde 2 kişi fiyatı..bir misafir daha olursa oteline göre ücretlendirme yapılıyor..ancak yüksek fiyatlı otellere de gerek yok ..gerçekten odaya sadece uyumaya gidiliyor..uyandığın gibi kendini dışarı atıyorsun..şehir her saat farklı yaşıyor...
    Fiyatlar,
    Eğer çok içmiyor ve yemiyorsan günlük 50 $ yeterli...bu fiyata 2 ögün yemek masaj sahilde şezlongta uzanırken meyve salata bira akşam barlarda 2 bira dahil..gerisi gece uzun diyorsan sana kalmış..barda 8 kıza tekila ısmarlayan arkadaşım 1800 baht ödedi....sonu yok arkadaşlar..ama abartıya kaçmadan mutlu bir sabaha ulaşmanın sırrı günlük 100$...
    Walking Street,
    Pattaya buradan ibaret değil..önerim ilk günün ardından diğer yerleri keşfedin..en önemli noktalardan birisi tüm Tayland LİNE kullanıyor...Tango line ve wechat ile selam gönderdiğin etraftaki insanlar amacı seninle görüşmek olsun olmasın geri dönüyorlar mutlaka...kullanın arkadaşlar..özellikle dışarıdan pattaya ya gelen tatilciler ( taylandlılar) ile iletişimin en önemli aracı bunlar.....İnsomnia ve Mixx çok abartılmış bence...walking street in girişinde the stone bar, moulen rouge un karşısında ki acık bar,mc donnaldsın yanında Ütopia bar vs...keşfedin arkadaşlar...masaya oturun bir bira söyleyin ve etrafı izlemeye başlayın...ve başta söylediğim büyülü tavra bürünün...RAHAT VE SAKİN olun...gelip sizi bulacak...atlamayın seçici olun ve sabredin..Sevgilerimle....

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre_bekar87 E kullanıcısına yanıt
    Pahalı dostum gerek yok...git ve ucuz bir yer ayarla..yeni geldim yazımı yeni paylaştım..oku..merak ettiğin birşey olursa sor...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_bekar87

    arkadaşlar merhaba ben de 25 temmuzda pattayaya gideceğim.otel tavsiyesi gerekiyor birazcık.girişte misafiri kabul bir otel olmalı:)) sizce hard rock otel nasıl daha önce kalan ar mı burada?

    Hard rock otele o kadar para vermeye değmez bence. Emin ol otelde vakit geçirmeyeceksin. Yatmadan yatmaya geleceksin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musadagli M kullanıcısına yanıt
    Ellerine sağlık güzel anlatmıştım. Anladığım kadarı ile yeni döndünüz Tayland'dan. O güzel ülkenin büyüsünden çıkabildiniz mi?
    Ben her dönüşümden sonra 2-3 haftada anca kendime gelebiliyorum da :))

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.