Şimdi Ara

Tax Free Hakkında Herşey (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
960
Cevap
130
Favori
206.096
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim almanya saturnden 2 tane cep telefonu almış alırken tax free faturası kesmişler fakat isviçreden türkiyeye döndükleri için vergi iadesi alamamışlar şimdi almak için ne yapabiliriz
  • Arkadaş Barcelona'dan telefon almasını rica ettik. Dönüşte havaalanında gümrükte çok sıra varmış ve orada damgalatamadan geri geldi arkadaş. Bazı arkadaşlar konsolosluktan para karşılığı kaşeletildiğini yazmış. Bu şekilde yapıp parayı geri alabilen oldu mu? İspanya konsolosluğu da yapıyor mu? 250 euro vergi alacağımız için 20-30 euro konsolosluğa verebiliriz ama garanti mi? Yani mühür aynı mı?

Ayrıca arkadaş telefonu 5 martta almıştı ve Barcelona'ya haziran başında tekrar gidecek. Dönüş günü ise 6 haziran. Şimdi Global Blue'nun sitesinde gümrük mührü için süre 3 ay yazıyor. Evet 1 günle kaçırıyoruz. Fakat şu yapılırsa olur mu?: Şehir merkezindeki Global Blue ofisine başvurup kredi kartına ödeme istense ve 6 haziran günü gümrük damgası alınıp postaya atılsa kabul olur mu? O mühürde tarih yazıyor mu?
  • merhaba arkadaşlar. bende başıma geleni anlatayım bir faydam olur belki;

prag dan cep telefonu aldım yalnız uçağım viyana dan kalkacaktı tax free için prag hava alanına gittim bana çıkış yapacağın ülkeden vergi iadesi yapmam gerektiği söylendi. ve ülkeden çıkış yapılacağı gün vergi iadesi alınabiliyor( en azından pragda) bende uçağa binmeden viyanadan vergiyi geri aldım. önce pasaport kontrolünden geçiyorsun sonra cutom office ( castım ofis :)) den elindeki formu damgalatıp hemen yakındaki bankadan ( benim forma global blue yazıodu) vergiyi alıyorsun. ordaki görevli parayı ne cinzten istediğimi sordu TL dedim ve öyle aldım. czk cinsinden almıştım teli ama orda euro cz tl felan diyor. hem de nakit aldım...
    pasaport biniş kartı cihaz ve faturası aynı zamanda tax free form yanınızda olmalı. saygılar..
  • Kanada'da tax free uygulaması var mı?
  • Fake Taxi diye okudum :(

Yararlı olabilir ilerde eyv.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rotterdam havalimaninda islem yapan varsa nasil yspilacagi hakkinda bilgi verirse memnun olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bir yakinim amsterdamdan gece 24te donus yapacak istanbula, o saatlerde tax free urunun iadesini almak mumkun degil mi? Global blue ofisleri kapali mi oluyor o saatte? Nasil alabilir bilen varsa yazarsa sevinirim. Sitesinde o saatlerdr kapali oldugunu yazmis ilk kez denk geldim boyle bir duruma.

• İnterrail de nasıl oluyor durum bilgisi olan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransanın vergisini almanyada alabilir miyim

• Hollanda'dan aldiklarim icin bana nakit odeme yapmadilar Almanya'da, kartima yatirdilar iki hafta icerisinde.

• Gürcistan'da var mı tax free?
  • Ben Macaristanda Erasmus öğrencisiyim geçici süreli oturma iznim ve vizem bulunmakta. Almanyadan tax free ile telefonu alıp otobüsle macaristana geri döneceğim ve yaklaşık 1 ay sonra türkiyeye uçakla geri dönüş yapacağım. Macaristandan ayrılırken damga vurulup ücretimi geri alabiliyor muyum ?

Teşekkürler.
  • arkadaşlar amazon.de den alışveriş yapıp vergi iadesi almak için ne yapmamız gerekiyor? bilgisi tecrübe olan varsa paylaşabilir mi?
  • Çifte vatandaşlar tax free den yararlanabiliyormu.
    Tr-bg vatandaşlığım var ingiltereden laptop alsam tr dönerken alabilirmiyim iade

• Fransadanm ürün alıcam alman gümrügünde polise onaylatıp tax ücretini almanya dan alabilir miyim

• aracı firmaya komisyon kaptırmadan %19'un tamamını iade alma şansımız yok mu? toplamda 1500€ alışveriş yapacağım 400tlyi aracı firmaya kaptırmak istemiyorum.
  • Amsterdam'dan tax free için nereden telefon alınır ve Amsterdam'dan tax free yapan varsa yazabilir mi bana ?
  • Vay arkadaş. 1-2 ay önce Belçikadaydım. Brugge'deki bir otel benden city tax aldı 😂

• Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıl önce Apple'dan ürün almıştım fakat tax free olayını öğrenmem ürünü aldıktan sonra oldu ve bu yüzden tax-free faturası almamıştım İstanbul'da ki Apple Store'dan. Merak ettiğim konu bu tax-free olayının bir zamanı veya bir kuralı var mı sallıyorum eğer ürünü aldıktan sonra o ülkeden çıktıysanız bir daha geri dönüp çıkış yapsanızda vergiyi geri alamazsınız diye. Şuan hala yurt dışındayım. 1 ay sonra Türkiye'ye dönücem. Apple'dan tax-free faturası alıp havaalanında vergiyi geri alabilir miyim? Az bir şey olsa sorun etmeyeceğim ama 560 lira olunca insan bir düşünüyor . Ayrıca Türkiye'de ki Apple Store'un tax-free olayı var mı onuda bilen biri varsa söylerse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba, hollandadan urun alacağım tax oranı için %21 söylediler, fakat globalblue ile alınca %11 e düşüyor, daha fazla oran iade eden, bildiğiniz ve kullandiginiz hollanda icin farklı bir firma var mi?

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.