Şimdi Ara

tavuk gögsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar meraba bodyde 3.ayıma girdim bugun tavuk gogsu aldım eve geldıgımde tavaya 3 4 kasık ayçiçek yagı doktum ve 1dakıka yagı kızdırdıktan sonra tavukları ustune attım bıranda yaglar sıcramaya bbasladı tavanın kapagı yoktu buyuzden yag heryere sıcradı herneyse daha sonra yagsız yapayım dedım yagı doktum tavayı yıkadıktan sonra tavukları atttım daha sonra tavanın ustunu herhangı bır kapakla kapattım 10 dakıka pısırdım yaklasık pısırdıkten sonra yemeye basladım ve bıraz serttı ve sanırım tam pısmemıstı yanı nasıl yapacagımı tam bılmıyorum tavuk gogsunu sızden rıcam bana kısa bır sekılde anlatırmısınız sımdıden tesekkurler

• Ben iki şekilde yapıyorum.

1. göğüsleri kesmeden, komple haşlıyorum.

2. yukarıdaki şekilde yemekden bazen bıkıyorum, ikinci yöntem burada devreye giriyor. Tavukları ince ince kesiyorum ve dövüyorum. bir karıştırma kabına bir miktar zeytinyağı + karabiber, kırmızıbiber, kimyon atıp kestiğim tavukları iyice karıştırıyorum içinde ve önceden ısıttığım tavada(tava yağsız) pişiriyorum arkalı önlü. Zaten ince ince kesildiği zaman pişmesi de kolay oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amroth.

Ben iki şekilde yapıyorum.

1. göğüsleri kesmeden, komple haşlıyorum.

2. yukarıdaki şekilde yemekden bazen bıkıyorum, ikinci yöntem burada devreye giriyor. Tavukları ince ince kesiyorum ve dövüyorum. bir karıştırma kabına bir miktar zeytinyağı + karabiber, kırmızıbiber, kimyon atıp kestiğim tavukları iyice karıştırıyorum içinde ve önceden ısıttığım tavada(tava yağsız) pişiriyorum arkalı önlü. Zaten ince ince kesildiği zaman pişmesi de kolay oluyor.
    benım ıcın cabuk pısmesı onemlı dogrusu ve tabıkı tadıda guzel olursa ıyı olur :D cunku gogusun tadı dıgerlerı gıbı degıl pırzola gıbı degıl daha tatsız
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşıyıcı1

benım ıcın cabuk pısmesı onemlı dogrusu ve tabıkı tadıda guzel olursa ıyı olur :D cunku gogusun tadı dıgerlerı gıbı degıl pırzola gıbı degıl daha tatsız

Alıntıları Göster
    Arkadaşım nasıl konu bu öğrenciye yapılır mı bu

Bende tost makinasında yapıyordum ama yandaki sigara tiryakileri sikayet etti koku yapıyor diye.

Şaka maka canım cekti.

Bende 1 kaşık yağda tavugu döverek incelttikten sonra pulbiberle kombine edip pişiriyorum. Tabi ki evde.

Vizeler bitsin gidecem eve vuracam tavugun dibine.

• Çok beceriksizsiniz

Tavuk Göğüsünü kızartmak için püf noktalar veriyorum dinleyin:

1. Sade Kızartma.
    Tavuk göğsü, tavuğun diğer bölümleri gibi zor pişen bir yer değil aksine en kolay ve basitçe pişen yeridir. Sade kızartırken nelere dikkat edilmelidir?
    Sade kızartacaksanız yağsız kızartmanızı tavsiye ederim. Olur mu demeyin oluyor. 10dk gibi çok uzun süre gerekmez. 10dk çok uzun.
    Tavayı kızdırın, etin kalınlığı en fazla 1cm olacak şekilde kesin. Bu kuş başı da olabilir pirzola gibi de olabilir. Yani herhalûkârda 1cm kalınlık olsun. 3-4dk yı geçmeyecek şekilde tavuğu düzenli şekilde döndürüp pişriin. maksimum 4dk yeter pişmesi için.

2. Knoor Pane Harcı ile
    Gerçekten çok güzel oluyor. Zaten paketinin üstünde tavuk göğsü harcı yazıyor. Yine tavuğu aynı biçimde kesin ıslayın ve harca bulayın. Aynı şekilde yağsız ısıtılmış tavada 3-4dk pişirin. Bu harc tavuğun dış yüzeyinin yanmasını da engelliyor tavsiye ederim.

3. mantarlı tavuk sote.
    Bildiğimiz kültür mantarları. 2-3 tane yetecektir. Minik minik doğranır. 1-2 tane de sivri biber alınır ve onlar da minik minik doğranır. Varsa yarım soğan doğrayın yoksa sarımsak ta olur. 1 adet domates ve o da ufak ufak doğranır. Tavuğu kuş başı doğrayın. Önce tavada 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırın (zeytin yağı tavsiye ederim) içine biberleri atın. 1dk kadar kızardıktan sonra içine tavuğu atın. 2dk kızardıktan sonra içine soğanları atın. aradan 1-2dk geçtikten sonra mantar ve domatesi atın ve karıştırın. Şuan yemek az yağlı olduğu için yanabilir ondan içine yarım çay bardağı su dökün. Böylece 5dk kadar pişirin. Yine suyu bitecek yine aynı şekilde atın sakın kurumasına izin vermeyin zaten sulu yeniyor. Böyle ikinci kez suyu bittikten sonra 2dk daha kızartın ve yemek hazır. Bugün bi tava yedim valla 250gr tavuk göğsü vardı içinde İsteğe göre baharat atın.

4. mantarlı lorlu yumurta
    Mantarlar ufakça doğranır. Tavaya 2 çay kaşığı yağ dökülür. Kızgın tavaya mantarlar atılır ve 1-2dk kızartılır. Sonra lor atılır yine 1dk kızartılır ardından yumurtalar. Yakmadan ocaktan alınır. Basit ve değişik tatlar.

Valla bunları bi yerlerden okumadım tamamen 7 aylık tecrubelerimle öğrendiğim şeyler. Yaka yaka öğrendik

• quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

Çok beceriksizsiniz

1. Sade Kızartma.
    Tavuk göğsü, tavuğun diğer bölümleri gibi zor pişen bir yer değil aksine en kolay ve basitçe pişen yeridir. Sade kızartırken nelere dikkat edilmelidir?
    Sade kızartacaksanız yağsız kızartmanızı tavsiye ederim. Olur mu demeyin oluyor. 10dk gibi çok uzun süre gerekmez. 10dk çok uzun.
    Tavayı kızdırın, etin kalınlığı en fazla 1cm olacak şekilde kesin. Bu kuş başı da olabilir pirzola gibi de olabilir. Yani herhalûkârda 1cm kalınlık olsun. 3-4dk yı geçmeyecek şekilde tavuğu düzenli şekilde döndürüp pişriin. maksimum 4dk yeter pişmesi için.

2. Knoor Pane Harcı ile
    Gerçekten çok güzel oluyor. Zaten paketinin üstünde tavuk göğsü harcı yazıyor. Yine tavuğu aynı biçimde kesin ıslayın ve harca bulayın. Aynı şekilde yağsız ısıtılmış tavada 3-4dk pişirin. Bu harc tavuğun dış yüzeyinin yanmasını da engelliyor tavsiye ederim.

3. mantarlı tavuk sote.
    Bildiğimiz kültür mantarları. 2-3 tane yetecektir. Minik minik doğranır. 1-2 tane de sivri biber alınır ve onlar da minik minik doğranır. Varsa yarım soğan doğrayın yoksa sarımsak ta olur. 1 adet domates ve o da ufak ufak doğranır. Tavuğu kuş başı doğrayın. Önce tavada 2-3 çorba kaşığı sıvı yağ kızdırın (zeytin yağı tavsiye ederim) içine biberleri atın. 1dk kadar kızardıktan sonra içine tavuğu atın. 2dk kızardıktan sonra içine soğanları atın. aradan 1-2dk geçtikten sonra mantar ve domatesi atın ve karıştırın. Şuan yemek az yağlı olduğu için yanabilir ondan içine yarım çay bardağı su dökün. Böylece 5dk kadar pişirin. Yine suyu bitecek yine aynı şekilde atın sakın kurumasına izin vermeyin zaten sulu yeniyor. Böyle ikinci kez suyu bittikten sonra 2dk daha kızartın ve yemek hazır. Bugün bi tava yedim valla 250gr tavuk göğsü vardı içinde İsteğe göre baharat atın.

Mantarlar ufakça doğranır. Tavaya 2 çay kaşığı yağ dökülür. Kızgın tavaya mantarlar atılır ve 1-2dk kızartılır. Sonra lor atılır yine 1dk kızartılır ardından yumurtalar. Yakmadan ocaktan alınır. Basit ve değişik tatlar.

Valla bunları bi yerlerden okumadım tamamen 7 aylık tecrubelerimle öğrendiğim şeyler. Yaka yaka öğrendik
    ben ise cips gibi yapıyorum didikleyip kızartıyorum iyice kıtır kıtır oluyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i

Çok beceriksizsiniz

1. Sade Kızartma.

2. Knoor Pane Harcı ile

3. mantarlı tavuk sote.

elektrikli ızgarada yapıyorum...yağsız tuzsuz çok lezzetli oluyor ve 10 dk sürmüyordur sanırım.Fakat bu gün işin boyutu değişti :D fırında kuzu kaburga yaptım...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Organik Tavuk Taşlık Zarı
    3 ay önce açıldı
    Tam pişmemiş tavuk eti yedim
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

ben ise cips gibi yapıyorum didikleyip kızartıyorum iyice kıtır kıtır oluyor :D

onun içine kırmızı biber koy birazda,tadından yenmez çok güzel oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tzadkiel

elektrikli ızgarada yapıyorum...yağsız tuzsuz çok lezzetli oluyor ve 10 dk sürmüyordur sanırım.Fakat bu gün işin boyutu değişti :D fırında kuzu kaburga yaptım...

en pratiği ve yağsız şekli bu ama o da yok bizde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

quote:

Orijinalden alıntı: tzadkiel

en pratiği ve yağsız şekli bu ama o da yok bizde

Alıntıları Göster
    ben kısık ateşte üzerini kapatıp haşlıyorum.
    buharı ile pişiyor...

Tavuga yapacagınız en büyük hata yüksek ateşte pişirmek bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

ben kısık ateşte üzerini kapatıp haşlıyorum.
    buharı ile pişiyor...

Tavuga yapacagınız en büyük hata yüksek ateşte pişirmek bence.

Alıntıları Göster
    Vedat Milor a haber verdim geliyor birazdan
  • Valla kafam karisti ya :D neyse herbirini sirayla deneyelim bakalim nasil olacak :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşıyıcı1

Valla kafam karisti ya :D neyse herbirini sirayla deneyelim bakalim nasil olacak :D
    ben ilk önce markette kasaba açtırıp bıçakla incelttiriyorum. pişirmeden öcne tavaya çok az tereyağı atıyorum. daha sonra tavuğu atıyorum üzerine markette paket içinde satılan ızgara baharatları var. karışık kimyon, biber, tuz bir sürü şey var. ondan serpiyorum biraz. tavuk suyunu biraz salınca hiç sıçramaz zaten. pişince ekmeğin arasına alıyorum bonfileleri üzerine ketçap mayonez ne bulursam. tadı güzel oluyor.

yoksa sade tavuk göğsünü kızart ye çok sıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: moritanyalı

ben ilk önce markette kasaba açtırıp bıçakla incelttiriyorum. pişirmeden öcne tavaya çok az tereyağı atıyorum. daha sonra tavuğu atıyorum üzerine markette paket içinde satılan ızgara baharatları var. karışık kimyon, biber, tuz bir sürü şey var. ondan serpiyorum biraz. tavuk suyunu biraz salınca hiç sıçramaz zaten. pişince ekmeğin arasına alıyorum bonfileleri üzerine ketçap mayonez ne bulursam. tadı güzel oluyor.

Alıntıları Göster
    Sağolsun annem hallediyor her gün laf etsede yememe içmeme rahat oluyor

• quote:

Orijinalden alıntı: EdwardElric_

Hadi tereyağı çok azsa kabul edilebilir de ekmek-ketçap ve mayonezden uzak durmanı tavsiye ederim. *Ekmeği normal beyaz ekmak varsaydım.
  • quote:

quote:

Hadi tereyağı çok azsa kabul edilebilir de ekmek-ketçap ve mayonezden uzak durmanı tavsiye ederim. *Ekmeği normal beyaz ekmak varsaydım.

beyaz ekmeğin zararları nedir, normal karbonhidrat kaynağı değil mi?

• quote:

Buğdayın faydalı kısımları atılıp sadece unuyla yapılıyor. Yani kompleks değil de basit karbonhidrat. Bizim uzak durmamız gereken karbonhidrat çeşidi. Tam buğday ekmeği, ruşeym-çavdar ekmeği vs. bulursan onları tercih et. Şahsen beyaz ekmeği hiç yemiyorum, diğerlerini ise nadiren yiyorum. Genelde makarna, pilav, yulaf ezmesi bazen de haşlanmış patates karbonhidrat kaynağım oluyor.
  • quote:

quote:

Buğdayın faydalı kısımları atılıp sadece unuyla yapılıyor. Yani kompleks değil de basit karbonhidrat. Bizim uzak durmamız gereken karbonhidrat çeşidi. Tam buğday ekmeği, ruşeym-çavdar ekmeği vs. bulursan onları tercih et. Şahsen beyaz ekmeği hiç yemiyorum, diğerlerini ise nadiren yiyorum. Genelde makarna, pilav, yulaf ezmesi bazen de haşlanmış patates karbonhidrat kaynağım oluyor.

Alıntıları Göster
    knor pane harcıyla yalnız yağsız iyi pişmez ki harç yanıyor hep güzel şeyleri yiyemiyoruz bu yüzden

• quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

knor pane harcıyla yalnız yağsız iyi pişmez ki harç yanıyor hep güzel şeyleri yiyemiyoruz bu yüzden

az önce mısır yağı ile yaptım galeta unlu tavuk göğüsü çok güzel oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: southbeachFL

quote:

Orijinalden alıntı: NoName.

az önce mısır yağı ile yaptım galeta unlu tavuk göğüsü çok güzel oldu

en iyisi %100 dana köfte alırım 250 gr idman sonrası bakarım keyfime

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.