her zaman yerim hiç bişey olmadı bugüne kadar fiyat istanbulda 1.5lira çokda güzel tadı
bereket dönerde bi ara ayransız 1.5liraydı 2 oldu şimdi
50 kuruş olsa gene yerim
2 tlye ayransız alıyom
yemeyin kardeşim tavuğun ne kadar çöp şeysi varsa atıyorlar içine sonrada basıyorlar baharatı....ohhh misssss....satıyor ondan sonra sebzeli vs tavuk döner...
git bak yapıldığı yere tavuğun derisi kemiği sakatatı kafası ayağı ne varsa atıyorlar...
şimdi kusacam valla midem bulandı
aba piknikte dün gobitte tavuk döneri 4.5 tl ye aldım...
Döneri ucuza satmak isteyen işletmeler genellikle soya kıyması da denilen yağı alınmış soya küspesini ete katarak döner satıyor. Soya küspesinin kilo maliyeti 50 kuruş ile 1 lira arasında değişirken, yarım kilogram soya kıyması sıcak suyun içinde beklediğinde 3 kilogram ağırlığına ulaşıyor. Yemek Sanayicileri ve İşadamları Derneği (YESİAD) Başkan Yardımcısı ve Ankara Sanayi Odası Gıda Komite Üyesi Serdar Erler, ucuz olan her et ürününe mutlaka soya katıldığının altını çizdi. Gerçek et denilerek halkın kandırıldığını söyleyen Erler, soya kullanımının yasaklanması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca Erler, özellikle tavuk dönerlerde son kullanma tarihi geçmiş olan beyaz etlerin tekrar işlenip döner olarak satıldığını iddia etti. Erler, "Bir döner satıcısı günde en az 200 döner ekmek satıyor. Döneri ucuza mal edebilmek için halkın sağlığıyla oynuyorlar. Dönerin içinde gerçek et dışında her şey var.'' ifadesini kullandı.
Gece gece bu konu nerden gözüme çarptı. Midem kalktı yahu. 1Liraya tavuk döner ayran. Ayranın sadece kendisi 75 kuruş. İçinde neler olduğunu düşünmek istemiyorum. Midem kalktı. Tüydüm ben bu konudan.
ayran alana döner bedava hesabı olmuş. martı eti+ tarihi geçik tavuk eti+tavuğun bacakları, kemikleri var o dönerde muhtemelen.
Çok az koyuyorlarsa sürümden kazanıyor olabilirler..
Birarada MARTI eti kullanıyorlardı...
kedidir kedi
tavuk dönerin hakkı 1.5 en fazla 2.5 tldir.Tavuk dönere demediginizi bırakmadınız.yok ıskarta etlerden yapılıyo vs vs vs.. peki Hiç karışık sandwich yemiyomusunuz ???? Bol bol sosisi basıyolar ekmegin arasına biraz sucuk biraz salam kaşar vs.2.5 tl ye satıyolar..O sosislerin nasıl ortamda ne şekilde yapıldıgını biliyomusunuz peki?? İzmirde Pınar ürünlerini kullandıgını iddaa eden bütün mekanlar pınar hariç mer markayı kullanıyorlar.İyisimi siz bol bol Karışık sandvich yiyin karışmayın tavuk dönerimize..Yaşasın Tavuk dönerrrrrrr
At,eşek eti diyen arkadaşlar olmuş acaba adam at,eşek eti koyup bir de beyazamı boyuyor eti?
açıkta ulu orta yerlerde ve ucuz satılan yerlerde yemek için tekrar bir düşünün mümkün ev yemeğini yiyin en sağlıklısı.beyaz et eğer bozuksa bozulmaya başlamışsa yedikten sonra zehirlenme ihtimalı yüksek ve gözünüzü hastanede açabilirsiniz veya hiç,neden beyaz etin gıdası kana çok çabuk karışıyormuş.kırmızı et olursa bu kadar tehlikesi yok en fazla miden bulanır kusarsın.beyaz et götürür kırmızı et kusturur derler.ama günümüzde gençler dışarıda yemek yemeyi tercih ediyorlar arada olabilir evi uzaksa.dışarıda yemek yemeye çok rağbet etmeyin yerseniz adres belirleyen bir fiş almayı unutmayın her hangi bir olumsuz durumda çok işe yarayacaktır
At, eşek, kedi, martı, hipopotam ne bulduysan götür hocam bu devirde karnını doyurmaya bakıcaksın
quote:
Orijinalden alıntı: Otorite
At olsa 2 lira falan olurdu demekki at'da değil Timsah olabilir
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgar2442
MALZEMELER
Yarım kg. yağsız kıyma 150 gr. kuyruk yağı 3 adet iri soğan 1 bağ maydanoz tuz kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI Önce soğanı kalın rende ile rendeleyin, maydanozu mümkün olduğu kadar ince kıyın. Bütün malzemeyi birbirine katarak yoğurun. Şişde pişirerek ısıtılmış pide üzerinde servis yapın. Bu kebabı acı katmadan hazırlanırsa Urfa kebabı olur.
gecenin bu saatinde..
anladın sen onu.
quote:
Orijinalden alıntı: `SnowStorm
quote:
Orijinalden alıntı: ruzgar2442
MALZEMELER
Yarım kg. yağsız kıyma 150 gr. kuyruk yağı 3 adet iri soğan 1 bağ maydanoz tuz kırmızı pul biber HAZIRLANIŞI Önce soğanı kalın rende ile rendeleyin, maydanozu mümkün olduğu kadar ince kıyın. Bütün malzemeyi birbirine katarak yoğurun. Şişde pişirerek ısıtılmış pide üzerinde servis yapın. Bu kebabı acı katmadan hazırlanırsa Urfa kebabı olur.