Şimdi Ara

Tavuğa nasıl kfc tadı verilir ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
3
Favori
15.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar normal tavukla kfc'de büyük fark var nerden geliyor bu fark özel baharatları var diyorlar bunlar neler ? veya neler olabilir ? kfc tavuğu banvit'ten alıyor ama baharat işte ben tavuk pane harcıyla yapıyorum görüntü öyle oluyor ama tadı öyle değil

Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • Bulunsaydı KFC KFC olmazdı

• kentaki firet çikın

BUGÜN, SÖZLÜKLER KUSUYORUM; CÜMLELER KURAMAZKEN DÜN.
  • valla özel baharatlar alınabilir ve kfc tadına yakın bir tat oluyor denedim...
  • Tavuğu domates, soğan, sarımsak, kekik, pul biber, köri, tavuk baharatı (marketlerde adı böyle geçen bir baharat var) zeytinyağı vs ile yaptığın sosa yatır. Sosu iyice yedir ete, bir gün buzdolabında beklet. Sonra dediğin gibi pane harcına ve yumurtaya bulayıp kızart. Tadı KFC kadar olmasa da güzelleşir bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 21 Mart 2009; 23:03:21 >
    Daha Fazla Göster
  • çeşitli baharat yumurta ve ŞEKER kullan yakalarsın

Orjinalden alıntı: Şans Öpücüğü

Peki şu toasted twister nasıl bir şey deneyen var mı ?

menüsü 8 tl... hiçbir esprisi yok. 2 tl daha ver extrame al daha iyi. sürümün işine azcık koymuşlar
    yada o civardaki paraya 6 lı menü var ismi aklıma gelmedi. kemiksiz et parçaları. patates, kola, biscuit
  • bu sırrı bilseydik burda olmazdık
  • Dostum KFC'de çalıştım, 1-2 gündür sayfalara bakayım diyorum millet makaleler yazmış, yazılar karalamış bir sürü cümleler kurmuşlar. KFC'de 11 çeşit baharatın olduğu hikayeden başka bir şey değildir, 11 çeşit baharat Gravy Sos diye tanıtılan 2,50 TL fark alınan bir sostan ibarettir. Tavukların gelişi eskiden Keskinoğlu şu an ise Banvit'tendir. Gelişi direk hiç bir baharat, özel bir şey katılmadan adından hala emin olmadığım fakat "tımor" diye bildiğim bir makinaya koyulur o makinaya yine adını tam olarak bilmediğim dolabında "S.MARİNADE" adında bir acılı baharattan 1 paket konulur ki yaklaşık 20 kilo tavuk için 1 paket. Marinade'nin tadı aynı Lays Baharatlı'nın kokusu gibidir, hatta paketi açarken defalarca burnuma kaçmıştır deli gibi yakar adamın yüzünü felç edecek seviyededir, gün boyu kırmızı kalır yüzünüz. Daha sonra bu baharatla bütün tavuklar tımorlanır yaklaşık 5 dakika. Ve kanatları o saatten sonra çıplak elle tutamazsınız özellikle yaranız varsa. Daha sonra çıkan kanatlar 36'lı paketler halinde buzluğa konulur, ihtiyaç halinde çıkarılır ve bildiğimiz normal ona batırılarak 7-17 kuralı uygulanır, sallanır unları dökülür yağa batırılır sonra tekrar çıkartılıp una tekrar bandırılır ve sonra eleme yapılarak unları yok denilecek kadar azaltılır. Son olarak da 163 derecede 7.5 dakika pişirilir ve bildiğiniz KFC Hot Wings'leri olur.

• Pişirme tekniği farklı, sen evdeki fritözle ve yağla 170 dereceye çıkamazsın çıkarsan yağ yanar, kullandıkları yağ farklı örneğin mcdonalds patateslerinde.Kfc ise tavukları basınçlı pişirme makinasında pişiriyor bildiğim kadarıyla, o makinalarda pahalı galiba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pahalıdır zaten, bilmiyorum evimde hiç denemedim ama mutlaka bir fark olur basınçlı makina ve fritöz arasında. Ama net söyleyeyim 170 derecede kaynayınca zaten bütün bakteriler falan gider bunu biliyoruz ama o tımor yaptıktan sonra paketlenen tavuklardan yere düşenler de o paketlere konuluyor ve dahası... Ama hiç bıkmadan usanmadan o kanatlardan yiyebilirim o kadar lezzetli ki.

Orijinalden alıntı: vp09

Dostum KFC'de çalıştım, 1-2 gündür sayfalara bakayım diyorum millet makaleler yazmış, yazılar karalamış bir sürü cümleler kurmuşlar. KFC'de 11 çeşit baharatın olduğu hikayeden başka bir şey değildir, 11 çeşit baharat Gravy Sos diye tanıtılan 2,50 TL fark alınan bir sostan ibarettir. Tavukların gelişi eskiden Keskinoğlu şu an ise Banvit'tendir. Gelişi direk hiç bir baharat, özel bir şey katılmadan adından hala emin olmadığım fakat "tımor" diye bildiğim bir makinaya koyulur o makinaya yine adını tam olarak bilmediğim dolabında "S.MARİNADE" adında bir acılı baharattan 1 paket konulur ki yaklaşık 20 kilo tavuk için 1 paket. Marinade'nin tadı aynı Lays Baharatlı'nın kokusu gibidir, hatta paketi açarken defalarca burnuma kaçmıştır deli gibi yakar adamın yüzünü felç edecek seviyededir, gün boyu kırmızı kalır yüzünüz. Daha sonra bu baharatla bütün tavuklar tımorlanır yaklaşık 5 dakika. Ve kanatları o saatten sonra çıplak elle tutamazsınız özellikle yaranız varsa. Daha sonra çıkan kanatlar 36'lı paketler halinde buzluğa konulur, ihtiyaç halinde çıkarılır ve bildiğimiz normal ona batırılarak 7-17 kuralı uygulanır, sallanır unları dökülür yağa batırılır sonra tekrar çıkartılıp una tekrar bandırılır ve sonra eleme yapılarak unları yok denilecek kadar azaltılır. Son olarak da 163 derecede 7.5 dakika pişirilir ve bildiğiniz KFC Hot Wings'leri olur.

Ee ne var içinde bu marinadenin?

• Marinade baharat ismi içinde ne olduğunu bilmiyorum başında S. ne demektir onu öğrenmeye çalışacağım öğrenirsem benim görüşüme göre olay çözülmüş olur, bulunabilir diye tahmin ediyorum. En kötü ihtimalle Lays Baharatlı ile aynı tadı ve acılığa sahip ordan öğrenilebilir bir türlü.

Orijinalden alıntı: vp09

Dostum KFC'de çalıştım, 1-2 gündür sayfalara bakayım diyorum millet makaleler yazmış, yazılar karalamış bir sürü cümleler kurmuşlar. KFC'de 11 çeşit baharatın olduğu hikayeden başka bir şey değildir, 11 çeşit baharat Gravy Sos diye tanıtılan 2,50 TL fark alınan bir sostan ibarettir. Tavukların gelişi eskiden Keskinoğlu şu an ise Banvit'tendir. Gelişi direk hiç bir baharat, özel bir şey katılmadan adından hala emin olmadığım fakat "tımor" diye bildiğim bir makinaya koyulur o makinaya yine adını tam olarak bilmediğim dolabında "S.MARİNADE" adında bir acılı baharattan 1 paket konulur ki yaklaşık 20 kilo tavuk için 1 paket. Marinade'nin tadı aynı Lays Baharatlı'nın kokusu gibidir, hatta paketi açarken defalarca burnuma kaçmıştır deli gibi yakar adamın yüzünü felç edecek seviyededir, gün boyu kırmızı kalır yüzünüz. Daha sonra bu baharatla bütün tavuklar tımorlanır yaklaşık 5 dakika. Ve kanatları o saatten sonra çıplak elle tutamazsınız özellikle yaranız varsa. Daha sonra çıkan kanatlar 36'lı paketler halinde buzluğa konulur, ihtiyaç halinde çıkarılır ve bildiğimiz normal ona batırılarak 7-17 kuralı uygulanır, sallanır unları dökülür yağa batırılır sonra tekrar çıkartılıp una tekrar bandırılır ve sonra eleme yapılarak unları yok denilecek kadar azaltılır. Son olarak da 163 derecede 7.5 dakika pişirilir ve bildiğiniz KFC Hot Wings'leri olur.

S.Marinadenin içinde ne var acaba o kadar göz el yakıyosa zararlı birşey olmasın yav bu?
    Ayrıca Hot Wings'i de Lays baharatlıyıda çok severim ve ikisininde tadını birbirine benzetirdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: PS3!BF3!
    S.Marinadenin içinde ne var acaba o kadar göz el yakıyosa zararlı birşey olmasın yav bu?
    Ayrıca Hot Wings'i de Lays baharatlıyıda çok severim ve ikisininde tadını birbirine benzetirdim.

O Marinade'yi biraz tadınca da zaten Lays yemiş gibi oluyorsun. Zararlı olmasından kaynaklanmıyor o yakma çok acı olmasından kaynaklanıyor ancak 20 kilo ete dağılınca fazla hissettirmiyor tabiki. Kırmızı bir su şekline dönüyor zaten tımor yapınca Marinade.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.