Şimdi Ara

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz. (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.530
Cevap
24
Favori
115.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: ecrasniann

quote:

Orijinalden alıntı: imax1

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Karar verdik hocam sonunda

Alpine spr 60c 2 set

Alpine Pdx-f6 amfi

Swe-815 wooferamfi

4000 e yakın tutcak hocam

Öneride buluncağın yada şunun yerine şu olsun diyebilceğin bişey varmıdır?

Yalıtım için

https://www.adetasyapi.com/oto-ses-yalitimi-10

Düşünüyorum.

Kablolar ne gerekir yada ne almalıyım hocam size danışcam? İi kalşte olmalı çünkü set baya iyi olcak sanki

hocam hayırlı olsun, güzel bir sistem olacak inşallah.

4 kanal anfi için kablo olarak audison fsk 700. power için olan 4 awg kalınlıktır.

http://www.hepsiburada.com/audison-connection-install-kits-fsk-700-kablo-p-OTOZNM486?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.6817-oto.pla&gclid=CK3LibuA-dMCFdaRGwodbqgGfg

,

paketten 1 çift rca kablosu çıkar, 1 çift daha rca kablosu gerekli. Focal elite er 5

https://www.ozenhifi.com/focal/elite/kablolar/65-focal-elite-rca-cable-er-5.html

bildiğim kadarıyla alpine swe 815 in yanında kabloları geliyor. subwoofera yanında gelen kabloları takarsınız.

Hocam ücreti ödeyerek

Spr-60c

Swe-815

Dpx-f4

Olarak seti aldm.

Yalıtıma codenzanın orjinal yalıtım paketini aldım 400 tl ye. 5 tane 50-80 lik mevuct. İşçilik ve kablolarda alpine den aldığımdan bayisi yapcak 500 tl oda kablolar iyi kalite olcak. Toplam 5000 tuttu yani hocam. Bakalım nasıl olcak

hayırlı olsun hocam, gayet hızlısınız maşallah, millet 10 kere düşünüyor, 10 yere soruyor, siz dün sordunuz bugün 5bin tl ye işi bağladınız kutlarım, işlemlerde bitince video da bekliyorum, kolay gelsin

Hocam inşallah parasına değer bişey elde ederiz. Tüm ürünler alpine in en üst serisi hocam heralde muhteşem bişey olur diye düşünüyorum. Hocam böyle elektronik işinde çok düşünmeyeceksin görüşündeyim herzaman çünkü limit yok. Pdx-v9 taktırıp woofer ı güçlendircektik 800 tl tutuodu ama limit yok ya, ondan vazgeçtim. Zaten aldığım amfiwoofer baya ileri seviye olduğunu düşünüyorum. Abartı kaliteli bir ses alabilceğimi söylüyorlar ama görcez bakalım video kesn atarım hocam yarın yada pazar takılcak inşallah ;)

bu işde ben şunu öğrendim, iki iki parça ekletip işçilik vereceğine, ilk seferde hepsini kaliteli taktırıp arabayı satana kadar kullanacaksın, dinlediğin müziğinde tadına varacaksın. sizin adınıza sevindim, bekliyoruz sonucu

Kesinlikle katılıyorum hocam hepsi aynı marka set gibi ve de iyi marka almak lazım bence. Alpine de şu an dünyada baya kral sırada, harman ve bang olufsen bulamıyoruz neticede :)) Multimediayı da hocam 2 ay oldu taktıralı full alpine oda , amfi , multimedia bu set , yalıtım felan, bakalım ben abartı iyi bişey bekliyorum ya paylaşım yapcam. İlgin alakan için çok teşekkürler dostum ;)

bişey değil hocam, tabi teybi unutmamak lazım 4bin tl sanırım sıfırı. yani sizin sistem 9bin tl ye falan gelmiş oldu. maşallah

5 bin baydım hocam ona aracı sarıp bmw ye geçecektim vazgeçtm arabayı döşedm hocam. Bmw ye geçsem bu kdr kalite olmazdı zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Hocam yardım için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı ve ürünleri inceleyip ona göre bir karara varacağım.

Orijinalden alıntı: canerdoan

Hocam yardım için çok teşekkür ederim. Yazdıklarınızı ve ürünleri inceleyip ona göre bir karara varacağım.

bişey değil hocam

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

quote:

quote:

merhabalar;

aracım da blaupunkt san diego 530 multimedya teyp ve 4 adep alpine sxe 1725s çift yollu koaksiyel hoparlör mevcut.

standart hoparlörleri ,alpinelerle değiştirdim.

ses hissedilir ölçüde değişti tabi.

ama teybin teknik verilerinde her kanala 20 w verebildiği yazıyor.. hoparlörler ise 40w.

sorum şu; bu sistemi 4 kanallı bir amfi ile desteklersem;

(amacım dımtıs dımtıs değil net ve kaliteli ses istiyorum)

yani 20w ile beslenen hoparlörler tam kapasite ile beslenirse; sadece ses yüksekliği mi artar? yoksa ses kalitesi de artar mı?

ses yükseklği ilgimi çekmiyor şu an bile 45 olan ses düzeyinde 26 ile filan dinliyorum.

ama ses kalitesini arttıracak sa yatırım yapmayı planlıyorum.

bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum

hayırlı günler.

size alpineleride hoparlörleri de ben önermiştim. önerim hiç anfi işine girmeyin, anfi ses kalitesinden ziyade ses yüksekliği sağlar. ses kalitesi ana ünite yani teybin kalitesi ile alakalı. pionner deh 4950bt teybini takın. eğer bass ses gerekiyorsa da, önerdiğim pioneer teybe alpine swe 815 subwooferını takın.

doğru diyorsunuz da; yarım güçle çalışan hoparlör tam güçle çalıştığında daha kaliteli ses üretmezmi?

tepy değiştirmem zor, aracın orjinal teybi zira.

hayırlı günler.

yok hocam kaliteli ses o şekilde olmuyor, teybin içinde ses işlemcisi vardır, kaliteli ses işlemcisi için alpine, pionner ın üst modellerini öneririm. kaliteli ses için teypde kaliteli olmalıdır. sizin tercihiniz tabi ana ünite orjinal ise. anfi takmanız ses seviyesini artıracaktır, yüksek seslere çıktıkça sesde bozulma olabilir.

Merhabalar careyi hoparlor degistirmekte buldum keseninde agzini biraz acinca isler duzeldi.

Onlere morel maximo coax 6 taktim. Tiz mid kalitesinin yukselmesinin yani sira, dikiz aynasini titretecek duzeyde bass elde ettim.

Amfisiz sistem olusturanlar, morel maximo yu degerlendirmeye alsin derim.

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=9581

Enteresan amazonda 140 dolar, bizde 285 tl.

Hayirli gunler

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

merhabalar;

aracım da blaupunkt san diego 530 multimedya teyp ve 4 adep alpine sxe 1725s çift yollu koaksiyel hoparlör mevcut.

standart hoparlörleri ,alpinelerle değiştirdim.

ses hissedilir ölçüde değişti tabi.

ama teybin teknik verilerinde her kanala 20 w verebildiği yazıyor.. hoparlörler ise 40w.

sorum şu; bu sistemi 4 kanallı bir amfi ile desteklersem;

(amacım dımtıs dımtıs değil net ve kaliteli ses istiyorum)

yani 20w ile beslenen hoparlörler tam kapasite ile beslenirse; sadece ses yüksekliği mi artar? yoksa ses kalitesi de artar mı?

ses yükseklği ilgimi çekmiyor şu an bile 45 olan ses düzeyinde 26 ile filan dinliyorum.

ama ses kalitesini arttıracak sa yatırım yapmayı planlıyorum.

bilgili arkadaşlardan cevap bekliyorum

hayırlı günler.

size alpineleride hoparlörleri de ben önermiştim. önerim hiç anfi işine girmeyin, anfi ses kalitesinden ziyade ses yüksekliği sağlar. ses kalitesi ana ünite yani teybin kalitesi ile alakalı. pionner deh 4950bt teybini takın. eğer bass ses gerekiyorsa da, önerdiğim pioneer teybe alpine swe 815 subwooferını takın.

doğru diyorsunuz da; yarım güçle çalışan hoparlör tam güçle çalıştığında daha kaliteli ses üretmezmi?

tepy değiştirmem zor, aracın orjinal teybi zira.

hayırlı günler.

yok hocam kaliteli ses o şekilde olmuyor, teybin içinde ses işlemcisi vardır, kaliteli ses işlemcisi için alpine, pionner ın üst modellerini öneririm. kaliteli ses için teypde kaliteli olmalıdır. sizin tercihiniz tabi ana ünite orjinal ise. anfi takmanız ses seviyesini artıracaktır, yüksek seslere çıktıkça sesde bozulma olabilir.

Merhabalar careyi hoparlor degistirmekte buldum keseninde agzini biraz acinca isler duzeldi.

Onlere morel maximo coax 6 taktim. Tiz mid kalitesinin yukselmesinin yani sira, dikiz aynasini titretecek duzeyde bass elde ettim.

Amfisiz sistem olusturanlar, morel maximo yu degerlendirmeye alsin derim.

http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=9581

Enteresan amazonda 140 dolar, bizde 285 tl.

Hayirli gunler

hayırlı olsun hocam, güle güle kullanın

• konuma bazı arkadaşlar mesaj atmış, (sayfa yöneticisi olduğum için alaycı mesajları siliyorum.) dls, focal, audison, hertz vb önermiyor diye, konuyu baştan sona daha dikkatli okumasını istiyorum o kişilerden, biz neyi nasıl önereceğimizi çok şükür iyi biliyoruz, herkesin bütçesine ve sesten beklentisine göre piyasadaki en f/p ürünler önerilmektedir burada. tüm sistem için 1.000tl lik bütçesi olan yurdum insanlarına nasıl önereyim dls, focal, hertz, ground zero. Karalamak kolay, yapmak zor, açıldığı günden bu yana 40. günüde olan sayfam 424 mesaja ulaşmış çok şükür, beni karalayacak insan önce Ses ve Görüntü Sistemlerine insanlara yardımcı olmak için 3-5 mesaj atacak, sonra konuşacak buralarda
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Palio van aracıma hangi hoparlörü alayım istediğim az biraz düzgün bass ve tiz

Anfi olmayacak

2 seçenek var

R3simde araçtaki teyp gösterdim

Hangi hoparlörü alayim.

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz.

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz.
    Sony aklıma yatıyor hem kargo bedava hemde daha ucuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 20 Mayıs 2017; 15:38:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mersin uyducu

Palio van aracıma hangi hoparlörü alayım istediğim az biraz düzgün bass ve tiz

Anfi olmayacak

2 seçenek var

R3simde araçtaki teyp gösterdim

Hangi hoparlörü alayim.

Sony aklıma yatıyor hem kargo bedava hemde daha ucuz

hocam dediğin teybi almışsın hayırlı olsun, sadece ön kapılara mı olacak, arkada pandizot falan var mı? bütçe sanırım 220tl civarı, soundmagus 17c compenant olarak. coax olarak alpine 17c2 olur.

• Sadece önler olacak bütçe max 250 arkaya hiçbişey koyamam malzeme var arkada

• S.a. Kardeşim benim araca sistem tavsiye etmiştin. Araçlarımız aynı sayılır. Ben şimdi bi teyp aldım. Pioneer 8350sd. Woofer da aldım. Pioneer 308f. Amfi birinde m acuastic 700.5. Almak üzereyim. Mid takımlarıda infinity 6500cx fiyatları çok pahalı olmuş. Bunun yerine 6530CS modeli var. Bu nasıldır, dinleme imkanın oldumu. Amfide bunları iyi besler mi?

Orijinalden alıntı: Mersin uyducu

Yanlız benim kapiya 13 lük oluyor ve sac var artık sığdırmak için bisey yapacam

istedikten sonra herşey yapılır hocam, 13lüğe 16 sığdırılır. önerim zaten sadece 2 hoparlör olacaksa 16cm hoparlör takın kesinlikle.

Orijinalden alıntı: fiore82

S.a. Kardeşim benim araca sistem tavsiye etmiştin. Araçlarımız aynı sayılır. Ben şimdi bi teyp aldım. Pioneer 8350sd. Woofer da aldım. Pioneer 308f. Amfi birinde m acuastic 700.5. Almak üzereyim. Mid takımlarıda infinity 6500cx fiyatları çok pahalı olmuş. Bunun yerine 6530CS modeli var. Bu nasıldır, dinleme imkanın oldumu. Amfide bunları iyi besler mi?

teybiniz ve subunuz hayırlı olsun, bu anfi 4 ohmda 4x70w ve 1x200w sub çıkışı veriyor. araç içi için gayet yeterli bir güçtür. eğer anfi temizse alınabilir. evey Infinity ref 6500cx artık üretilmiyor ve bu nedenle fiyatları baya yükseldi. bahsettiğiniz 6530cs modelini dinlemedim, ama 2ohm 90w rms diyor. kalite olarak iyi olacağı markasından dolayı şüphe yok. bunlar sanırım 2. el. belirttiğiniz anfi ile belirttiğiniz bu Infinityler uyumlu çalışır. teybiniz 3rca çıkışlı, 3 çift rca kablosu ile sesi aktarın, 4 ga kablo kullanın.

• Tmm kardeşim saolasın. Anfiyle urunler bi tanıdıkta bide uygun fiyatlı. Amfi 4 ohm da 70 ya midler 2 ohmda bu nasıl oluyo. Bi sorun olur mu

Arac marka model : Honda civic ies 98 model sedan

Maks. Butce : 300

2.el: farketmez ama butce kurtariyosa sifir olabilir

Anfi : m acustic 400.1 mono anfi

Subwoofer : soundmagus 1600w cift bobin

Aracta tavsiyen uzerine slim kabin yaptirdim fakat tiz sesler yetersiz kaliyo onerebilecegin 4 kanal anfi nelerdir?

Simdiden tesekkurler

Orijinalden alıntı: GobekliTurk

Teyp marka modeli : JVC usbsiz olan modeli aux ve cd girisli

Arac marka model : Honda civic ies 98 model sedan

Maks. Butce : 300

2.el: farketmez ama butce kurtariyosa sifir olabilir

Anfi : m acustic 400.1 mono anfi

Subwoofer : soundmagus 1600w cift bobin

Aracta tavsiyen uzerine slim kabin yaptirdim fakat tiz sesler yetersiz kaliyo onerebilecegin 4 kanal anfi nelerdir?

Simdiden tesekkurler

kabin yaptırdım dediniz, nasıl bir kabin yapıldı, portlu mu portsuz mu, foto var sa eklermisiniz, bass seste değişim nasıl oldu, araçta mevcut hoparlörler nelerdir, orjinal hoparlörleri miydi unuttum?

Orijinalden alıntı: fiore82

Tmm kardeşim saolasın. Anfiyle urunler bi tanıdıkta bide uygun fiyatlı. Amfi 4 ohm da 70 ya midler 2 ohmda bu nasıl oluyo. Bi sorun olur mu

bir sorun oluşturmaz

Araç 2002 model Fiat Dobló. (İlk kasa)

Teyp olarak Sony'nin giriş seviyesi bir teybi vardı, kafasını kaybettik. Marketten 49 TL'ye kennon marka teyp aldım. Sesi Sony'den daha iyi çıktı anfi için yetersiz gelir, teyp te lazım.

Hoparlörler. Önde 13 cm Hertz var. Arkada 16 cm oval Alpine var. Şu anda arkada ses yeterli ama önde Hertz'ler kafa ütülüyor.

Kapılarda galiba 16 cm hoparlör yuvası var ama bağlantısı yok. (Fiat'a saygı sevgiler her teybi açtığımda hatırlanıyorsunuz )

Körüklerden kapıdaki yuvalara hat çekilmesi lazım. Bunu yapabilecek yer varmıdır? Kapılara woofer takabilsek bas yetersizliği gidecek onu da takamıyoruz.

Orjinal olarak malibularda 6 hoparlör ve ön yolcu koltuğu altında woofer var. Benim arabada da woofer'ı koltuk altına koyarsak performansı nasıl olur?

Anfi zaten bass için gerekli kaçış yok.

Ses performansı olarak, uzun yolda konser salonu gibi yüksek ve kaliteli, şehir içinde de ortalama ses seviyesinde kaliteli tonları tam duyuran bassları hissettiren bir sistem lazım. Apaçiler gibi evde oturanlardan küfür yeme niyetimde yok.

Önerilerini bekliyorum hocam.

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB

• quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Evet hocam güzel bir tavsiye bekliyorum

Teyp olarak Sony'nin giriş seviyesi bir teybi vardı, kafasını kaybettik. Marketten 49 TL'ye kennon marka teyp aldım. Sesi Sony'den daha iyi çıktı anfi için yetersiz gelir, teyp te lazım.

Hoparlörler. Önde 13 cm Hertz var. Arkada 16 cm oval Alpine var. Şu anda arkada ses yeterli ama önde Hertz'ler kafa ütülüyor.

Kapılarda galiba 16 cm hoparlör yuvası var ama bağlantısı yok. (Fiat'a saygı sevgiler her teybi açtığımda hatırlanıyorsunuz )

Körüklerden kapıdaki yuvalara hat çekilmesi lazım. Bunu yapabilecek yer varmıdır? Kapılara woofer takabilsek bas yetersizliği gidecek onu da takamıyoruz.

Orjinal olarak malibularda 6 hoparlör ve ön yolcu koltuğu altında woofer var. Benim arabada da woofer'ı koltuk altına koyarsak performansı nasıl olur?

Ses performansı olarak, uzun yolda konser salonu gibi yüksek ve kaliteli, şehir içinde de ortalama ses seviyesinde kaliteli tonları tam duyuran bassları hissettiren bir sistem lazım. Apaçiler gibi evde oturanlardan küfür yeme niyetimde yok.

teyp de bluetooth özelliği olsun mu?, subwoofer bagajda olursa daha randımanlı olur, önlerde 13cm hoparlör var demişsiniz ama yeri torpidodamı tam anlayamadım. eğer kapılarda 16cm lik yer varsa direk oraya compenant takılacak, önlerdeki 13cmler iptal edilecek. pandizotta oval alpine demişsiniz, tam modeli nedir mıknatısın altına bakıp yazın, anfiye girer mi girmez mi, gerekirse başka oval önereceğim.

edit güncelleme.

sizin aracım torpidoya baktım, torpifoda hoparlör yuvası varken kapılarda yok. sizinde araç böylemi, kapılarda yer var mı emin misiniz? ayrıca bu torpidodakiler 10cm lik gibi duruyor emin misiniz 13cm olduğuna.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: doblocu_

Evet hocam güzel bir tavsiye bekliyorum

teyp de bluetooth özelliği olsun mu?, subwoofer bagajda olursa daha randımanlı olur, önlerde 13cm hoparlör var demişsiniz ama yeri torpidodamı tam anlayamadım. eğer kapılarda 16cm lik yer varsa direk oraya compenant takılacak, önlerdeki 13cmler iptal edilecek. pandizotta oval alpine demişsiniz, tam modeli nedir mıknatısın altına bakıp yazın, anfiye girer mi girmez mi, gerekirse başka oval önereceğim.

Teypte bluetooth olsun hocam. Fark fazla olmaz ise nfc de olabilir.

Subwoofer'ı o zaman bagaja atıyoruz. Lpg sistemini söktürene kadar birkaç ay bekleyecek.

Öndeki hoparlörler en sağ ve en soldaki yuvarlak havadanlıkların altındaki ızgaraların altında.

Kapının fotoğrafını sabah atarım hocam. 16 cm olması lazım.

Alpine'lerin de fotoğrafını atarım da 2002'de taktırdığımız hoparlörler. O dönem orjinal teyp ile kullanıyorduk. Anfi ile iş görürmü bilmiyorum.

Ve asıl soru, kapılara kablo hattını nerede çektirebilirim? Gittiğim ses sistemciler Fiat olduğundan direk bundan iyisi olmaz deyip gönderiyorlar. kendim gerekli malzemeleri alsam hattı çekebilirmiyim?

Sony PS4 500 GB Xbox One S 500 GB

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.