Şimdi Ara

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz. (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.530
Cevap
24
Favori
115.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Giriş

Kardeşimin kullanması için 2006 model Citroen C2 marka araç aldım.
    Aracın geçmişinde sanırım tesisat vardı ki , tüm hoparlörleri sökük bir şekilde aldım.

Elimde 4x50w Kenwood teyp var, 4-5 yıl önce alıp, çok kısa kullanmıştım. Usb , aux vs var yeter kardeşime.

Önler 16 cm, arkalar 13 cm diye biliyorum.

Açıkcası çok ciddi bir tesisat düşünmüyorum, en azından ses olsun yeter :)

n11 de dolaşırken şunlar dikkatimi çekti, ne önerirsiniz. Bütçeye 2 takım hoparlör için 300 tl diyebilirim.

https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-g1645-r-16-cm-oto-hoparlor-250w-P221746219

https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-r1350s-13-cm-250-watt-oto-hoparlor-3-yollu-P170742200

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılarımla

• İyi günler sistemimi topladım birtek montaj için gerekli malzemeler eksik kaldı bu sisteme göre kablo , sigorta rca ne gerekli ise tavsiyede bulunurmusunuz sistem şu ;
    Ana ünite : Pioneer deh-7650mitrax
    Mid takımı : Jbl cs760c
    Subwoofer : Jbl cs1214
    Stereo Amfi : Sony xm-n1004
    Mono amfi : Soundmax sx-d1000.1

İleriye dönük olarak sisteme 2 takım yeni comp ve 1 tane 38 cm subwooferla değişim olacak amfiler kalacak.Buna göre montaj için neler gereken bileşenleri ne marka ve kaçlık kablo önerirsiniz.

Orijinalden alıntı: xGece

İyi günler sistemimi topladım birtek montaj için gerekli malzemeler eksik kaldı bu sisteme göre kablo , sigorta rca ne gerekli ise tavsiyede bulunurmusunuz sistem şu ;
    Ana ünite : Pioneer deh-7650mitrax
    Mid takımı : Jbl cs760c
    Subwoofer : Jbl cs1214
    Stereo Amfi : Sony xm-n1004
    Mono amfi : Soundmax sx-d1000.1

İleriye dönük olarak sisteme 2 takım yeni comp ve 1 tane 38 cm subwooferla değişim olacak amfiler kalacak.Buna göre montaj için neler gereken bileşenleri ne marka ve kaçlık kablo önerirsiniz.

cadence 4 awg kablo seti, paketten 1 çift rca kablosu çıkar. teybiniz 3 çift rca lı sanırım. 2 çift daha rca kablosu daha gerekli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Sucuklu Pizza

Merhabalar hocam.

2012 model Clio 3 aracımda orijinal teyp var. Araç ile entegre çalışan bir teyp olduğu için değiştirmeyi düşünmüyorum teybi.

4 kapıda 13 cm hoparlör var. Ayrıca bagaja Alpine SWE-815 aldım yeni, henüz bağlamadım. Ön konsolda 2 adet tweeter yuvası var.

İstediğim, fiyat performans odaklı olmak koşuluyla, 2 takım komponent almak ve yanına da sadece bu komponentlere bile yetse olur diyebileceğim bir amfi.

Kaliteli bir kulaklığı takınca verdiği ses hissiyatını araç içerisinde arabanın yanından geçenlere duyurmadan yapmak istiyorum. Zaten o yüzden Alpine aldım subwoofer. Teşekkürler

mrb, 2 takım Alpine spg 13cs.

anfi olarak Sony 1004.

orjinal teyp olduğu için 2 tane deck dönüştürücü takılacak. biri ön çıkışa, diğeri arka çıkışa, bu sayede y kablo kullanmayacaksınız ve fader ayarı aktif olacak. teypden anfiye 2 çift rca kablosu çekilecek. alpine swe 815 rca ya ihtiyaç duymuyor, onu teybin arka çıkışlarına bağlatacaksınız, kurulum orjinal teyp üzerinden olacağı için en sağlıklı böyle olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: vet147

Merhabalar,

Kardeşimin kullanması için 2006 model Citroen C2 marka araç aldım.
    Aracın geçmişinde sanırım tesisat vardı ki , tüm hoparlörleri sökük bir şekilde aldım.

Elimde 4x50w Kenwood teyp var, 4-5 yıl önce alıp, çok kısa kullanmıştım. Usb , aux vs var yeter kardeşime.

Önler 16 cm, arkalar 13 cm diye biliyorum.

Açıkcası çok ciddi bir tesisat düşünmüyorum, en azından ses olsun yeter :)

n11 de dolaşırken şunlar dikkatimi çekti, ne önerirsiniz. Bütçeye 2 takım hoparlör için 300 tl diyebilirim.

https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-g1645-r-16-cm-oto-hoparlor-250w-P221746219

https://urun.n11.com/hoparlor/pioneer-ts-r1350s-13-cm-250-watt-oto-hoparlor-3-yollu-P170742200

Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Saygılarımla

mrb, iş görür, hoparlörleri 2 cm mdf kasnak ile taktırın, ses kalitesi için gerekli bir aparat.

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler. 3 rcalı evet , bu kablo setlerinde sigorta vb hepsi varmi birde aküden amfiye kablo icin kaynak kablosu sanirim ondan takiyorlar o dahami sağlıklı oluyor.

merhaba usta bu teybimin arka çıkışları rca yazıyor ama tek mi çift mi bilemedim.
    vibe blackdeath midrangeden 4 adet 4 kanallı amfime bağlaya bilirmiyim? tabi birde tweter olacak hepsi eklenirmi? bu söylediğin midrangenin iyi bi ses alma için kaç watt alma gerekir? bu gülle twetter dediğin hangi marka model yada kaç watt değerde olacak hocam boyutları falan varmıdır bunların?tavsiye ettiğin Qline 2000.1 mono amfiye baktım Qline 2000.1D diye buldum şimdi benim subum 600 rms 4 ohm söylediğiniz amfi 1x 4 ohm 800 rms güç veriyor ben ileride aynı subdan eklemek istediğimde 2 sub birleşince 4 ohm ları 2 ohm'a mı düşecek? eğer 2 ohm a düşer ise amfi özelliğinde 1x 2 ohm 1500 rms fazlasıyla yetiyor 2x subun rms si 1200 oluyor ama 2 ohm düşmüyorsa 800 rms vermiş olacak amfi. usta birde bende şöyle sorun var motor sesi hoparlörlerden geliyor devir arttıkça o seste artıyor ayrıca sistem açıkken marşa basınca subdan vuruntu sesi geliyor araç çalışınca kesiliyor ses. kusura bakma baya soru soruyorum ama hangi oto ses sistemcisine gittiysem hoparlörler arızalı anfin arızalı deyip ürün satmaya çalışıyorlar kimse yardımcı olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: xGece

Teşekkürler. 3 rcalı evet , bu kablo setlerinde sigorta vb hepsi varmi birde aküden amfiye kablo icin kaynak kablosu sanirim ondan takiyorlar o dahami sağlıklı oluyor.

sigorta çıkar, kaynak kablosu daha kalındır 4awg den, kaynak kablosunu ayrıca alırsanız kablo seti almayın, power kablosu elinizde kalır.

Orijinalden alıntı: seytan42

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz.

merhaba usta bu teybimin arka çıkışları rca yazıyor ama tek mi çift mi bilemedim.
    vibe blackdeath midrangeden 4 adet 4 kanallı amfime bağlaya bilirmiyim? tabi birde tweter olacak hepsi eklenirmi? bu söylediğin midrangenin iyi bi ses alma için kaç watt alma gerekir? bu gülle twetter dediğin hangi marka model yada kaç watt değerde olacak hocam boyutları falan varmıdır bunların?tavsiye ettiğin Qline 2000.1 mono amfiye baktım Qline 2000.1D diye buldum şimdi benim subum 600 rms 4 ohm söylediğiniz amfi 1x 4 ohm 800 rms güç veriyor ben ileride aynı subdan eklemek istediğimde 2 sub birleşince 4 ohm ları 2 ohm'a mı düşecek? eğer 2 ohm a düşer ise amfi özelliğinde 1x 2 ohm 1500 rms fazlasıyla yetiyor 2x subun rms si 1200 oluyor ama 2 ohm düşmüyorsa 800 rms vermiş olacak amfi. usta birde bende şöyle sorun var motor sesi hoparlörlerden geliyor devir arttıkça o seste artıyor ayrıca sistem açıkken marşa basınca subdan vuruntu sesi geliyor araç çalışınca kesiliyor ses. kusura bakma baya soru soruyorum ama hangi oto ses sistemcisine gittiysem hoparlörler arızalı anfin arızalı deyip ürün satmaya çalışıyorlar kimse yardımcı olmuyor.

teybiniz 3 çift rca lı, vibe markasının gülle tweterlarının fiyatı internette mevcut. 1 çift tweter, 1 çift 25cm vibe black death midrangler soundmagus 160.4 yada qline 140.4 anfiye girilebilir. 4 tane ovalin vereceği sesten daha fazlasını verir. motor sesinin sebepleri yanlış montaj ya da anfi arızası olabilir. rca kabloları aracın biyerinden, power kablosu diğer yerinden çekilecek. zaten anfiye fazla yükleniyorsunuz iyi bir ustanın komple montaja bakması gerekli. q line 2000.1 yeterlidir, anfi güçlü olsun, bir zarar olmaz 38cm kicker a. 2 adet çift bobin subwooferı şu şekilde bağlantı yapabilirsiniz.

Tavsiyelere bir süreliğine ara veriyorum. Lütfen Özel mesaj ile tavsiye istemeyiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• ecrasniann kullanıcısına yanıt
    usta çok yardımcı oldun teşekkür ederimm Allah razı olsun...

usta çok yardımcı oldun teşekkür ederimm Allah razı olsun...

bişey değil iyi geceler

• quote:

usta bu önermiş olduğun 4 kanal anfilere 4 adet söylediğin mid ve tweeter takılabilirmi?

size 4 adet 20cm vibe blackdeath + 2 adet bullet tweter yeterli gelir. 4 tize gerek yok. belirttiğim 4 kanal anfilere 4 mid sorunsuz bağlanır. tizlerin fazla yüklenmede yanma ihtimaline karşı tizleri farklı anfiye girmek daha sağlıklı olur. 2 kanal 4 ohm 2x80w rms veren anfiye de tizler bağlanabilir. videoyu izleyin, tizlerin yeterli geldiğini göreceksiniz.

https://youtu.be/O9wuD8XJSFI

usta bu önermiş olduğun 4 kanal anfilere 4 adet söylediğin mid ve tweeter takılabilirmi?

ön kapılara ne takacaksınız? onu belirtin, size bir öneride daha bulunacağım.

valla usta arkalarda 4 adet vibe olacak ön kapılara ne taksam bilmiyorum araç şahin daha doğrusu kapılar için ne takılır bilemiyorum bu çift 250 300 tl ye 13 cm compenant diyorlar ama onlarada aklım pek yatmıyor sen ne önerirsin? şimdi 4 vibe yi önermiş olduğun iki anfiden birine takacağım şuanda mevcut kullandığım epoch ne4100vt anfi boşa çıkacak tweeter leri buna taksam yine yakar mı hani elim de anfi varken bidaha almayayım diye ön kapılara önereceğiniz hoparlörde bu anfiye tweeterle beraber takılırmı yoksa 2 hoparlörüde midin olduğu anfiyemi gireceğiz?
  • quote:

valla usta arkalarda 4 adet vibe olacak ön kapılara ne taksam bilmiyorum araç şahin daha doğrusu kapılar için ne takılır bilemiyorum bu çift 250 300 tl ye 13 cm compenant diyorlar ama onlarada aklım pek yatmıyor sen ne önerirsin? şimdi 4 vibe yi önermiş olduğun iki anfiden birine takacağım şuanda mevcut kullandığım epoch ne4100vt anfi boşa çıkacak tweeter leri buna taksam yine yakar mı hani elim de anfi varken bidaha almayayım diye ön kapılara önereceğiniz hoparlörde bu anfiye tweeterle beraber takılırmı yoksa 2 hoparlörüde midin olduğu anfiyemi gireceğiz?

benimde değineceğim konu bununla ilgiliydi. ön kapılara 16cm component sığar. şahin için üretilmiş kapılara ceplik takıyorsun.

http://www.hepsiburada.com/sahin-kapi-ceplik-100-uyumlu-p-OT0211?magaza=Saglamelektronik&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=CjwKCAiApdPRBRAdEiwA84bo3x2iDlMuzl1-F3b4tJ5NtiEY_FOsPRb6ZRlYtixkmScPEv1i7OLXUhoCuO8QAvD_BwE

ön kapılara Cadence tx6 takabilirsin.

https://www.splhifi.com/urun/cadence-tx6-16-cm-300w-150-rms-mit-takimi-karta-taksit/21

mevcut epoch anfinin front kanalına ön kapılardaki component i, rear kanalına arka pandizota koyacağın bullet tweterları girebilirsin. rear gaini kıstığında tweterları yakmaz ve istediğin kadar tizi elde edebilirsin bu ayarla.

yani toplamda mono anfi ile beraber 3 adet anfi olacak sistemde. iyi bir kablolamaya ve iyi bir ustaya ihtiyacın var. ayrıca yedek akü gerekli bagaja. vınlama sorunundan bahsetmiştin, şarz dinamosundan da kaynaklanabilir, emin olmak için ihtimaller kontrol edilmeli. 2. akü konulduğunda şarz dinamosunu daha kaliteli ve güçlü bir modelle değiştirmen daha sağlıklı olur.

• quote:

usta birde 2 kanal anfi önerirsen iyi olur...

elinizde 4 kanal anfi olduğu için 2 kanal anfiye şuanda gerek yok.

• Hocam nissan note aracım var. Kendi orjinal ses sistemini bilen bilir. Yalnız bass hastası olduğum için yeterli gelmiyor. Düşük bütçe de kabinli bas tavsiyen varmıdır ? Max. Tesisat dahil 600 TL çıkabilirim. Yeri titreten bir sistem olabilir mi bu bütçeye ? Yeri geldiğinde dinamik bas yeri geldiğinde tiz+bas karışık bi dinleyiciyim. Ancak arabanın da yerin de titremesini istiyorum. Aracın Kendi baslarını yükseltmeye gerek yok diye düşünüyorum. Aracın teybi orjinal kendi teybidir. Araç 2008 1.4 visia note.

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.