Şimdi Ara

Tavan vantilatoru tavsiyesi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
6
Favori
63.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tavan vantilatörleri sektörünün lideri Hunter'dır, tahmin edersiniz ki fiyatı tuzlu ancak motoru oldukça sessiz ve ömür boyu garantilidir.

Tabii bu ülkede klima parasına vantilatör alınır mı tartışılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: unreleased

Tavan vantilatörleri sektörünün lideri Hunter'dır, tahmin edersiniz ki fiyatı tuzlu ancak motoru oldukça sessiz ve ömür boyu garantilidir.

Tabii bu ülkede klima parasına vantilatör alınır mı tartışılır.

Çok absürd fiyatları var. Vantilatör yanında klima hediyesi mi var diye düşünüyor insan.😀

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AhmetYOL kullanıcısına yanıt
    Ben Koçtaş'tan almıştım 200 lira civarlarına, hâlâ kafamıza düşmediğine göre sorun yok.
  • Oda 14 metrekare ve aynı zamanda klima da mevcut ama klimanın fan ünitesi ciddi ses yaptığı için (bu da miyadını doldurdu gibi) gece çalıştırmaya çekiniyordum ki
    aynı zamanda en az 6-7 sene önce Bauhaus dan aldığım, ekstradan da uzaktan kumanda ünitesi taktırdığım 4 pervaneli 3 lambalı adını hatırlamadığım
    tavan vantilatörümün sanırım miyadı doldu ki klima dış ünitesinden bile sesli çalışıyor artık :)

O sesi gidermenin bir çözümü yoktur diye düşünerek yeni bir uzaktan kumandalı, 3 lambalı olursa iyi olur diye düşündüğüm bir tavan vantilatörü arıyorum ama
    hala bulamadım :)

Hunter bu işin en iyisi ve ömür boyu sessizlik ve motor garantisi ile şahane ama fiyat gerçekten az daha zorlasan bir klima parası.

Fikirlere açığım :)

Saygılarımla...
  • IRoN kullanıcısına yanıt
    Dün bu mesajı yazdığınız saatlerde bende Koçtaş'ta bu fotoğrafları çekiyormuşum.

İlk fotoğraftakinde gözüm kalmıştı, uzaktan kumandalıydı yanlış hatırlamıyorsam.
    Ben son fotoğrafın solundakini kullanıyorum, 3 lambalı ama kumandalı değil.

Bu arada montajı kendiniz yapma imkanınız varda kendiniz yapın. Birinin kanadını, birinin camını ters takmışlar yamuk yumuk bir şekilde dönmek için çabalıyorlar. (şubeki çalışanlara göre değişir elbette)

Tavan vantilatoru tavsiyesi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• unreleased kullanıcısına yanıt
    Bilgiler için teşekkürler.

3. fotoğrafta 299,90 TL gözüken 5 pervaneli BLYSS Fiji marka aşağıdaki linkteki ürün sanırım:

Link: https://www.koctas.com.tr/blyss-fiji-tavan-vantilatoru-1/4912-8927/

Bir yanlışlık yoksa pervanelerden ikisi beyaz, üçü siyah görünüyor. Ürünün kendisinde renk seçeneği yok gibi görünüyor ama kanatları çift taraflı takılabiliyor galiba. O yüzden montajını da bilerek o şekilde yapmışlardır herhalde, sizin bu modeli inceleme imkanınız oldu mu acaba:

• Be-Mine kullanıcısına yanıt
    Evet hocam, zaten ahşap kanatlıların çoğu çift renk seçeneğiyle sunuluyor.

Kullanıp incelediğim bir ürün değil, ancak montaj hatalı yapılır da sallanırsa açma/kapama zincirinin avize kısmına vururarak "çıt, çıt, çıt" diye ses çıkararak rahstsız edeceğini ve avizesine her ampulün sığmayacağını biliyorum.

Tam beklediğim ve olmasını istediğim gibi o zaman!

Eğer BLYSS Fiji'de de "Kanatların Çift Yönlü Montajı Sayesinde İki Farklı Renk Kanat Opsiyonu" şeklinde ifade edilen bir özellik varsa, o zaman HBurada'da satılan Bunjee Dominic'in aynı ürün olduğu konusundaki varsayımım doğru çıkacak gibi görünüyor:

Link: Bunjee Dominic Tavan Vantilatörü

Koçtaş'ın Blyss marka ürünleri Hepsiburada'da aynı zamanda Bunjee markası ile de satılıyor sanırım. Ürünlerin özellikleri ve fotoları çok benziyor çünkü, gerçi ürün özelliklerinde farklı ifadeler de var kuşku yaratan ,dediğim gibi. Aynı Çinli üreticinin fabrikasından çıkan ve sadece farklı marka basılan ürünler olabilir. Eğer malzeme kalitesi de birebir aynı ise o zaman daha uygun fiyata alma imkanımız doğuyor çünkü, o yüzden üzerinde duruyorum.

Kısaca, Koçtaş'ta bu aralar 300 TL'ye satılan Blyss Fiji'yi Hburada'dan Bunjee Dominic adıyla indirimli 200 TL'ye alabiliriz (ve tabii diğer benzeri ürünleri de!). Koçtaş'ta 9 taksite kadar alma imkanı var iken Hburada'da Max 3 taksit görünüyor ne yazık ki.

Ben bunu alıp küçük odada deneyeyim en iyisi. Ampul yan takılacak şekilde E27 duylu imiş, genelde kullandığım 18 Wattlık (83 Watt eşdeğeri) Philips tasarruflu ampul buna sığmaz sanırım. Diğer küçük olanlar da yeterli ışık sağlamaz. Avizeyi iptal ederim artık mecburen. Montajını kendim yapabilirim diye ümit ediyorum, dönerken dansöz gibi çalkalarsa o zaman biraz ayar çekeriz artık naapalım.

İşe yaradığını görürsem daha geniş kanatlı bir tanesini de mutfağa alırım diye düşünüyorum. Yaz sonuna doğru daha da ucuzlar mı diye de düşünmüyor değilim ama pek zannetmiyorum.

Bu aralar benim gibi almayı düşünen arkadaşlara belki fikir verebilir ve daha ucuza almalarına vesile olabilir diye biraz uzattım, farkındayım. Alırsam montaj sonrası görüşlerimi de yazarım.

Tüm katkı veren arkadaşlara teşekkürler.

Büyük ihtimalle dediğiniz gibidir hocam zira aynı(?) ürün Tekzen'in kendi markası Zen Home (bağlantı) adı altında da satılıyor. İsterseniz bir de çağrı kanallarından ulaşıp teyit edin bilgilerin doğruluğunu.

Kullandığınız ampul sığmıyor ve sığan ampuller yetersiz geliyorsa, el beceriniz olduğu taktirde avizenin içine 5050 LED şerit döşeyerek daha homojen ve parlak bir aydınlatma sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Montajı ise ilk olarak motor gövdesini tavana asıp, sonrasında kanatları, en sonunda da avize kısmını monte ederseniz daha kolay olur hemde kanatları yanlışlıkla da olsa bükme olasılığını ortadan kaldırmış olursunuz ki bu da sarsıntıyı engeller.

Ben 1-2 sene öncesinde 200₺ civarlarına almıştım, şimdi 299₺ olmuş. Kışa doğru ucuzlar mı bilmiyorum ama stokta kalmaması olası.

Mutfakta pek verimli olmayacağı düşüncesindeyim, biliyorsunuz ki evdeki en çok ısınan yer mutfak, ısınan hava yükseldikçe tavan vantilatörü bize geri yollayacak.

Son olarak; şimdiden hayırlı olsun hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unreleased -- 7 Ağustos 2017; 15:29:46 >

Hakikaten Tekzen'dekiler de aynı ürün gibi görünüyor! Hatta en uygun fiyatlar ve ödeme seçenekleri de orada gibi sanki. Benim aklıma gelmemişti hiç Tekzen'e bakmak, çok iyi oldu bu. İnceleme ve satın alma için bir alternatifim daha var artık, teşekkürler.

Bu vesileyle küçük bir karşılaştırma da koyayım, ileriki zamanlar için fiyat kıyaslaması da yapılabilir böylece:

4 Kanatlı 107cm E27Duy Ucuz Tavan Vantilatörü Örneği:
    Koçtaş: 180 TL (BLYSS Puket)
    Tekzen: 150 TL (Tekzen Home J42003-XY-1L)
    Hepsiburada: 180 TL (Bunjee Hawaii)

5 Kanatlı 107cm E27Duy Ucuz Tavan Vantilatörü Örneği:
    Koçtaş: 300 TL (BLYSS Fiji)
    Tekzen: 200 TL (Zen Home DPA42-5ZT-LO mlk0709)
    Hepsiburada: 200 TL (Bunjee Dominic)

Son haftalarda peşisıra indirimler geldiğini de gözlemliyorum şahsen. Sezon başında pahalı oluyor ve sezon sonuna doğru Temmuz sonlarında indirime girmeye başlıyor anlaşılan. Kış sezonunda stok oluyor mu, fiyatlar ne civarda seyrediyor, bilemiyorum tabii.

Zaman ayırıp bir de mağazada incelesem iyi olacak.

Tesadüf ki dün de Koçtaş'taydım, şu videoyu sizin için çektim.

Fark ettiyseniz kanatlardan biri büküldüğü için hafiften kıvırtıyor.

Bu videoyu da genel olarak çektim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

"Sarhoş vantilatör" olayını çok yanlış anlamış bunlar hocam.

Elleriniz dert görmesin, mağazalar yakında değil, her istediğimizde gidemiyoruz buralarda.
  • HB de indirim var. Hangi modeli tavsiye edersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Sezon sonu Hepsiburada kampanya ile fiyatları biraz daha indirmiş. Örneğin:

Bunjee Hawaii 136 TL (4 Kanatlı 107cm E27Duy Tavan Vantilatörü)
    Link:
    www.hepsiburada.com
    Hepsi Home Bunjee Lambalı 42'' Tavan Vantilatörü Eskitme Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/hepsiburada-home-bunjee-hawaii-tavan-vantilatoru-kahverengi-p-HRBJJ42003XY1LKH

Bunjee Dominic 160 TL (5 Kanatlı 107cm E27Duy Tavan Vantilatörü)
    Link:
    www.hepsiburada.com
    Koopman Bunjee Dominic Tavan Vantilatörü Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/hepsiburada-home-bunjee-dominic-tavan-vantilatoru-p-HRBJDPA425ZTLO

Ben geçenlerde Bunjee Dominic'i 170 TL'ye almıştım (kargo ucretsiz yine). Şimdi 160 TLye inmiş, artık daha da iner mi bilinmez. Ama önümüzdeki sezon en iyi ihtimalle 250-300TL'den satılmaya başlanır herhalde. Alacak arkadaşlar varsa haberleri olsun.

Cihazı aldım ama duruyor kenarda, daha açmadım bile, belki baharda yaparım montajını. En azından kutuyu açıp baksam iyi olur aslında, eksik/bozuk durumunu kontrol etmek lazım.

Kutunun üzerinde "Dominic" yazmıyor ama onun yerine model olarak "DPA42-5ZT-LO" görünüyor. Blyss Fiji ile aynı cihaz mı, hala merak ediyorum bu arada.

Tavan vantilatoru tavsiyesi? .  Tavan vantilatoru tavsiyesi? .  Tavan vantilatoru tavsiyesi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be-Mine -- 11 Ekim 2017; 5:18:11 >

Merhabalar,
    Konuyu ben açmıştım benden sonra da epey konuşulmuş :)
    Ben o zamanlar Westinghouse almıştım, hala kullanıyorum memnunum.
    @Be-Mine
    Westinghouse da yaz kış ayarı var, fan yönünü terse çevirerek yukarda biriken sıcak havayı odaya dağıtıp içerisinin ısınmasını sağlıyor.
    Belki aldığınızda da vardır bu özellik?
  • samtual kullanıcısına yanıt
    O özellik var zaten, kutusunun üzerinde de yazıyor, eklediğim fotoğraflardan da görülebilir.

Ben 300 TLye satılan Blyss Fiji ile 160 TLye satılan Bunjee Dominic'in aynı ya da çok benzer cihazlar olduğundan tam anlamıyla emin olmak istemiştim. Ancak birebir karşılaştırma imkanım yok. Belki onu alan arkadaşlar olursa karşılaştırma imkanı olur ve fark yoksa ucuz olanı tercih edebilir herkes. Ya da Blyss Fiji'de kalite farkı varsa onu tercih etmek isteyenler de çıkabilir, yoksa da fazla ödemeye gerek kalmaz. Kağıt üstünde özellikleri karşılaştırmakla emin olamayacağız anlaşılan, birebir kıyaslama yapılması lazım.

Konu benim gibi başka arkadaşlara da faydalı olacaktır bundan sonra da. Teşekkürler.
  • var mı bu sene tavan vantilatör

tavsiyesi olan, koctas ve bauhaus da 450 500liralik kumandalı modellerden var acaba paraya kıyıp alsam mı odam için gece uyumak zor oluyor

• gael kullanıcısına yanıt
    hocam konuyu canlandıralım yine

260 tlye şu tarz bir model almayı düşünüyorum
    akakce.com
    akakce.com'da yer alan tüm kategoriler | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/diger/en-ucuz-bunjee-ibiza-tavan-vantilatoru-kahverengi-fiyati,250043849.html

acaba kanat sayısının ne gibi bir önemi var?tecrübeli arkadaşlar yardımlarınızı bekliyoruz

• karaposu1 kullanıcısına yanıt
    bunun kanat çapı çok düşük 76cm.

kanat sayısının önemi yoktur sanırım 4 kanat lı alıp memnun olanları okudum forumda

• Bu tavan vantilatörlerinden verim alınabiliyor mu? 25 m2'lik bir odanın her yerine serinlik gelir mi? Yer vantilatörü mü bunu mu tavsiye edersiniz?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.