Şimdi Ara

Tatile-izine çıkmak masraftır diyenler var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
0
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet çalışıyoruz.yıllık iznimizi alıyoruz.arabamız var yada yok.evdeyiz.eş-çocuklar bir yerlere gidelim diyorlar ve gidiyoruz yakıttan tutup dokunduğumuz herşey para..

çalışsak para harcamaya fırsat olmayacak yada iznini evde t.v. izleyerek kahveye giderek yada şehir içi gezerek geçirsen minimum masraf olacak..

izne çıkıp ailenizle arabanızla tatil yaptığınız o andaki bütçenizi aşan masraf sizi rahatsız ediyor mu?yada masraf olur diye evde mi geçiriyorsunuz?

tatile çıkıyorsanız nasıl bir hesap plan yapıyorsunuz?

• Abicim neden yasasiginizi sorabilir miyim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asla arabayla tatile çıkmam.
    Bir de bozuk yolların eziyetini, sapıklarla çekmek akıllıca gelmiyor.
  • Sağlığın yerinde olsun da 1 trilyon borcun olsun

• tatile arabayla çıkarım önceden pek plan yapmam kafa nereye biz oraya. gittiğim yerde de ucuz yerlerde kalır uygun yerlerde yerim. bol bol gezip görürüm

mottomuz: çalışmak için yaşamak değil yaşamak için çalışmak
  • Bu kadar düşünmemek lazım.

• Adamlar "Yaz tatili paranın katili" diye boşuna yapmamış o şarkıyı...Tamamen masraf...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aile olarak yıllık bir bütçe yapılır. içine ödenecek faturalar, vergiler, tatil, yakıt, aylık ortalama giderler konur, ve gelirler hesaplanır. konulan tatil bütçesi dahilinde tatile gidilmeden önce , bu bütçe ile nereye gidebiliriz ne yapabiliriz diye tatil programı çıkarılır, ve tatile gidilir.

ama bir tatil bütçeniz yok ise kredi çekip veya kredi kartına taksitle vs tatile gidilmez. bütçene bakarsın, tatil bütçeni 4000 tl ayırmıssındır, ancak ekstra masrafların olmustur , 2000 tl kalmıstır o zaman o kadar paralık bir yere gidir.

benım bütçe yapımda, planlanmamıs 100 tl , planlanmıs bir 15000 tl den daha tehlikelidir.
  • Nasıl bir konumda olduğunuza bağlı olarak değişir.

Örneğin siz öğretmensiniz ve ilk aklıma gelen C sınıfı araç kredi çekerek Opel Astra J aldınız.Aylık geliriniz 2500 lira,eşiniz de öğretmen 2500 lira geliri var.Evinize 5000 lira giriyor,bunun muhtemelen 1500 ü krediye gidiyor olsun.Kaldı 3500 lira.Aracınız 1.4 T 140 HP,şehiriçinde 9 litre benzin tüketiyor olsun,yılda da 20 bin kilometre yol yaptığınızı varsayıyorum.Aylık düz hesap 700 lira da yakıta para vereceksiniz,kaldı 2800 liranız.

Daha bunun kaskosu var sigortası var lastikleri aküsü var hesap yapmayı bıraktım ruhum karardı anasını avradını satayım.Iki öğretmen bir Astra J yi yürütemeyecek,yürütse de Astraya çalışacak yahu.

Astraya takılmayın herhangi bir örnekti.

• Bu konuyu tatili izni kötüdür masraftır anlamında açmadım.düşüncelerimizi paylaşalım istedim...

lütfen herkes samimi görüşünü paylaşabilir mi?

mesela aramızda asgari ücretli olan kardeşlerim vardır.onlar çıkıyorlar mı?

yada maaşın ancak yeten kardeşlerim ne yapıyorlar?

yada yarının ne getireceğini bilemem deyip kenara koyanlar ne yapıyorlar?

yada tatil yorgunluktur,masraftır,eziyettir,tuttuğum herşey paradır diyenler var mı,?

yada tatil masraftır ama eşim ve çocuklarımı düşünp onları mutlaka bir yerlere götürürüm diyenler,

yada tatil planınızı nasıl yapıyorsunuz yaşadığınız ildemi geçiriyorsunuz yoksa başka şehirleremi nerlere gidersiniz?

yada bir kere dünyaya gelmişim kredi kartımda var ne gerekiyorsa alırım taksitle öderim diyenlerden misiniz?
  • Malesef masrafi yüzünden tatile cikamayanlar var ama imkanı olan giden paraya cok takmadan tatile cikmali.

Is is , birikim birikim diye diye nereye kadar :)

• Valla masraf da olsa acımayıp yılda bir defa mutlaka uzak ve güzel bir yerlere gitmek lazım.Şu kısacık ömürde bir de tatil yapamazsak ne işe yarıyor yaşadığımız.Zaten bizim türk milleti çocuk okutayım,arazi arsa ,bağ, bahçe ,dükkan ,ev alayım,oğlan kız evlendireyim diye diye bir ayağı çukurda olana kadar çalışıp çabalayıp biriktiriyor.En rahat yaşayacağı zaman geldiğinde de tansiyondu,kalpti,şekerdi vs nedenlerden dolayı göçüp gidiyor.O güzelim akdeniz ve ege kıyılarındaki güzelim tatil bölgelerinde yiyip içip eğlenmek de elin gavuruna kalıyor.

Gidip gezip göremedikten sonra memleketin cennet gibi köşeleri olsa neye yarar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 28 Ağustos 2014; 11:26:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

tatile arabayla çıkarım önceden pek plan yapmam kafa nereye biz oraya. gittiğim yerde de ucuz yerlerde kalır uygun yerlerde yerim. bol bol gezip görürüm

Budur yaa.ayni benim kafa.pansiyona otele gece 10 da gidersen bos oda varsa cok ucuza kalirsin.aksam 7 de filan pazarlik yapmazlar cunki satma sansi var ;)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsan mutlaka tatil yapmalıdır, masraflar abartılmadığı, eğlencenin suyu çıkarılmadığı müddetçe dinlenmek her şeye iyi gelir.Arabayla tatile çıkmak daha bağımsız hareket ettirir o anlamda daha güzel olur bence...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Asla arabayla tatile çıkmam.

Mesela hangi yol bozuk ornek verir misiniz?

Ben hersene 2-3 defa uzun yola cikiyorum, ornegin Istanbul'dan Artvine kadar beton Asfalt?
    Bursa, Izmir,vs... uzar gidee gayet guzel yollar.

Bozuk ve sapik derken?

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

tatile arabayla çıkarım önceden pek plan yapmam kafa nereye biz oraya. gittiğim yerde de ucuz yerlerde kalır uygun yerlerde yerim. bol bol gezip görürüm

Budur yaa.ayni benim kafa.pansiyona otele gece 10 da gidersen bos oda varsa cok ucuza kalirsin.aksam 7 de filan pazarlik yapmazlar cunki satma sansi var ;)

aynen hocam geç gidince baya bir indirim yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ykaya1983

Valla masraf da olsa acımayıp yılda bir defa mutlaka uzak ve güzel bir yerlere gitmek lazım.Şu kısacık ömürde bir de tatil yapamazsak ne işe yarıyor yaşadığımız.Zaten bizim türk milleti çocuk okutayım,arazi arsa ,bağ, bahçe ,dükkan ,ev alayım,oğlan kız evlendireyim diye diye bir ayağı çukurda olana kadar çalışıp çabalayıp biriktiriyor.En rahat yaşayacağı zaman geldiğinde de tansiyondu,kalpti,şekerdi vs nedenlerden dolayı göçüp gidiyor.O güzelim akdeniz ve ege kıyılarındaki güzelim tatil bölgelerinde yiyip içip eğlenmek de elin gavuruna kalıyor.

Gidip gezip göremedikten sonra memleketin cennet gibi köşeleri olsa neye yarar?

Yasam.mücadelesini ve hirsi amac saniyorlar bir cok kişi.
    Yaptigi her seyi para.ile ilisiklendiren birbir toplum cikti ortaya...

Simdi zengin fakir edebiyati yapmayalim, bu bir hastalik ve her kesimde var.

Insanlar yasamayi unutmus.sadace mücadele ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 28 Ağustos 2014; 11:39:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Asla arabayla tatile çıkmam.

Mesela hangi yol bozuk ornek verir misiniz?

Ben hersene 2-3 defa uzun yola cikiyorum, ornegin Istanbul'dan Artvine kadar beton Asfalt?
    Bursa, Izmir,vs... uzar gidee gayet guzel yollar.

Bozuk ve sapik derken?

En son 2003 yılında çıkmıştım İstanbul - Antalya yoluna
    Bilecik rezaletti.
  • Sıla-i rahim (akraba ziyareti) için yapılan masraf, masraf değildir. İsraf değildir. Bir sürü akraban dururken onları ziyaret etmek yerine, gönüllerini hoş tutmak yerine kendini izninin tamamında kızgın kumlara, serin sulara bırakırsan, işte bu masraftır. İsraftır.
  • Ortaşekerli O kullanıcısına yanıt
    Konuyu Otomobil genele açınca Otomobil ile alakalı cevaplar gelmesi de doğal oluyor tabi...

Sadece tatil ile alakalı görüş soruyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.