Şimdi Ara

Tatil Kısalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokul 1. sınıftan 8. sınıf sonuna kadar işlenen derslerin ağırlığını değiştiriyor.

    Ders saatleri ve okul süresi artıyor Ders saatleri ve okul süresi artıyor. Bakanlık ayrıca 180 iş günü olan eğitim süresini de değiştirmek için çalışma başlattı. Çalışmaya göre bir yıllık eğitim süresi yeniden belirlenecek. Bir yıllık eğitim süresi 190-220 gün arasında olacak.



    Vatan'ın haberine göre: Öğretmenlere önceki gün video konferans sistemi ile bağlanan Bakan Ömer Dinçer, eğitim sisteminde köklü bir değişiklik yapacakları mesajını verdi. Dinçer’in öğretmenlere verdiği bilgiye göre Bakanlık 43 gelişmiş ülkeyi incelemeye aldı ve Türkiye’nin en az eğitim süresi uygulayan ülke durumunda olduğunu tespit etti.

    Bu tespitin ardından MEB yıllık 180 gün yani 36 hafta olan eğitim süresini diğer ülkelerdeki 190-220 gün seviyesine çekmek için çalışma başlattı. İlkokul 1’den 8. sınıf sonuna kadar yıllık 720 saat ders süresinde de sınıflara göre düzenleme yapılacak. Bu düzenlemelerin önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

    Sorunlar ve çözümleri

    Bakan Dinçer’in verdiği bilgiye göre Bakanlık tarafından yapılan yeni ders süreleri çalışmasındaki tespitler şöyle:

    1 YIL AZ EĞİTİM ALIYORLAR:

    Milli Eğitim Bakanlığı 1 yılda 180 iş gün eğitim yapıyor yani 36 hafta eğitim süresi var. Dünyanın önde gelen ülkelerinde ise en az eğitim iş günü sayısı Türkiye’de. Gelişmiş ülkelerde 190 gün, 200 gün hatta 220 gün eğitim yapılıyor. Eğitim süresinin farklı olması toplumları farklılaştırıyor. Türkiye her yıl 720 saat ders veriyor. 8 yıllık eğitimde 8 yılda 5.760 saat ders veriliyor.

    Aralarında Finlandiya, Singapur, İsveç, İngilitere, ABD, Kanada gibi ülkelerin bulunduğu eğitimde gelişmiş 43 ülkenin analizine göre eğitim saati 43 ülke ortalaması ele alındığında 6.434 saat. Türk öğrencileri 8 yıl içerisinde 674 saat daha eksik ders alıyor. Yıllık 720 saat ders verildiği düşünüldüğünde 674 saatin anlamı daha da artıyor ve Türk öğrencilerinin 8 yılda diğer ülkelere göre 1 yıl daha az eğitim aldığı ortaya çıkıyor. Dünya Bankası raporunda Macaristan ile Türkiye arasında Türkiye’deki çocukların 1 yıl geride olduğu tespiti düşünüldüğünde bu tespitin nereden kaynaklandığı da ortaya çıkıyor.

    HER SINIFA AYRI DERS SAATİ:

    Türkiye’de okuyan öğrenciler ilkokul 1. sınıfta da, 8. sınıfta da yıllık 720 saat ders alıyor. Ancak gelişmiş ülke analizlerine göre 1. sınıfa başlayan öğrenciler ortalama 540-680 saat ders alıyor. İlkokul 1. sınıfta 720 saat ders veren başka ülke yok. Türk öğrencilerine 1. sınıftan itibaren yükleniliyor. Öğrenciler ders yoğunluğu nedeniyle ilk sınıftan itibaren okulu sevmek yerine iş yükü altında eziliyor. Okuldan kaçma yollarını arıyor. Gelişmiş ülkelerde 8. sınıfta 900-1.014 saat arasında eğitim veriliyor. 1. sınıftan 8. sınıfa kadar farklı ders saatleri var. Dünyadaki diğer ülkeler oyun ile eğitime başlıyor ve eğlenerek okulu sevdiriyor. Türkiye de benzeri bir sisteme geçmelidir.

    ‘Başarılı değiliz’

    “200 saat daha fazla Türkçe öğretmeye çalışıyoruz ama başka ülkeler kadar başarılı değiliz. Demek ki bir sorun var. 198 saat daha az matematik veriyoruz. 115 saat daha az fen veriyoruz 151 saat sosyal bilgiler, 169 saat daha az Din Kültürü dersi veriyoruz. 215 saat daha az beden eğitimi veriyoruz. Ben size soruyorum PİSA((Programme for International Student Assessment-Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı)’da matematik ve fen derslerinde Kanada ve Finlandiya gibi ülkelerde 2 yıl geride olduğumuz belirtiliyor. Bunun nedenini şimdi görebiliyoruz. Sistem olarak ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Uygulama stratejilerinde de ciddi sıkıntılar var. Tedbirler alınmamış. Bu mevcut statü korunmamalı, değiştirmemiz gereken unsurlar var.”

    ALINTIDIR (MYNET)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackButler -- 13 Haziran 2012; 9:55:27 >







  • dünyada eğitim konusunda sondan 4.sıradayız biraz ağırlık verilmeli ilk okul ve orta okullara yararlı bi çalışma olacağını düşünüyorum
  • Mantıklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabah haberlerde dinledim bende, sadece ilk öğretim ve orta öğretim için geçerli değil mi ?


    edit: 1.sınıftan 8e kadarmış lise dahil değil galiba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cetinkan -- 13 Haziran 2012; 10:08:08 >
  • öğrenciler okuldan daha çok kaçar ve birde bu inş liseye uygulanmıyodur
  • mesela 1. sınıfta 500 2 de 600 diye artarak mı gdeck
  • Bi kere eğitm sistemi yanlış, ders saatleri artsa ne değişecek?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • liseler dahil mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAR00N 5

    Bi kere eğitm sistemi yanlış, ders saatleri artsa ne değişecek?

    Süreyi arttırmak yerine eğitim sistemi değişmeli bence de.
  • Şu anlık liseler dahil değil
  • şu hükümetler bir kere de esas yanlış olan noktayı düzeltmeye kalksalar şaşarım zaten

    hmm eğitim sistemi yetersiz, ders saaatlerini arttır!
    çok kürtaj oluyor, kürtajı yasakla!
    cari açık büyüyor, yurtdışından ürün getirtmeyi engelle! doları zirve yap!


    nasıl bir zeka sahipleri tarafından yönetiliyoruz
  • DH'a da girmezler artık
  • Öğrenciler şuanki ders süresini fazla buluyolar zaten bide artarsa daha kötü olur bence okuldan soğuma sebebi.
  • Türkiye'de dersler zaten oldukça ağır. Saatleri arttırmanın bir mantığı yok. Bozuk sistemin üzerine ekleme yapmaya çalışmak yerine sistemi düzeltmeliler.
  • Allahtan okul bitti ya oh be rahatım
  • Avrupadaki derslerin kaç katı ağırlığında müfredat uygulursan tabi başarılı olunmaz.
  • ulan liselere olmaz umarım ya

    başlıyacam bunların eğitim sisteminede adamın söylediği cümleye bak dünyanın ileri gelen ülkelerindne zart zurt. bizene lan dünyanın ileri ülkelerinden.her hafta değiştiriyonuz şu eğitim sistemini bıktık artık la.

    NEYSE LİSELERE YANSIMAZ İNŞALLAH


    edit:dünyanın ileri gelen ülkelerinden kastettiğide %99 abd'dir. abdde başkanlık sistemi var hemen bizde başkanlığa geçelim onların eğitim sistemi şöyle hemen bizde onun gibi olalım.ulan bizene amerikadan ya?

    ne halleri varsa görsün abd.ne yalaklanıp duruyonuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelt -- 13 Haziran 2012; 14:05:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metalwrath

    Türkiye'de dersler zaten oldukça ağır. Saatleri arttırmanın bir mantığı yok. Bozuk sistemin üzerine ekleme yapmaya çalışmak yerine sistemi düzeltmeliler.

    Katılıyorum. Türkiye'de gördüğümüz konular diğer ülkelerde ne zaman görülüyor veya görülüyor mu bir bakın, inceleyin, okuyanlara sorun. Adamlar bizim gördüğümüz konuları bizden 2-3 yıl sonra görüyorlar. Boş yere saat eklemekle bir şey olmaz.


  • Daha ilkokulda pisagor oklit goren bizlerin aksine neden almanyada vs. Bunlar ust duzey olarak goruluyor peki? Oralarda ders saatleri fazla olabilir ama o derslere yayilan konular kat kat daha az.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrik ettim ilk defa mantıklı birşey yapıyorlar.Yaz tatilinide bölseler çok iyi olur.Ara ara 1/2 haftalık tatiller daha yararlı.Ayrıca sosyal aktiviteleri arttırsalar mantıklı olur.Beden eğitimi - müzik - resim - gibi.Hem çocuklar okulu sadece ders olarak görmez hem de sıkılmazlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sing for the moment -- 13 Haziran 2012; 14:11:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.